21.01.07, 16:40
spóźnia mi się @.... ale tylko dwa dni... nie mam objawów ciąży, nie bolą mnie
piersi, jem i pije to co zawsze. Podkusiło mnie i zrobiłam teścik popołudni.
Druga kreska strasznie bladziutka, w porównaniu do testowej aż ledwo
widzialna... Wstąpiła we mnie nadzieja ale boję się że niepotrzebnie się
nakręcam. Ale chętnie poczytam że i któraś z was kiedyś oglądała taką
strasznie bladziutką kreskę i teraz cieszy się szczęściem smilePozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szyszka39 Re: nadzieja 21.01.07, 16:46
      Pozwole sobie pogratulowac jako pirwsza, bedzie dobrze za pare dni 2 kreska
      bedzie ciemniejsza!!!!
      • zula.a Re: nadzieja 21.01.07, 16:49
        mam nadzieje że moja wyobraźnia nie robi mi psikusów... staramy się o dziecko
        już pięć lat... dziękuję za te słowa otuchy smile Pozdrawiam
        • zula.a Re: nadzieja 23.01.07, 11:58
          Milko jestem przekonana że zadziała, duuuużżżżo o tym czytałam (przy okazji
          przeglądania przeróżnych forów za jakimikolwiek informacjami) każda jedna
          dziewczyna pisała że wyniki są o wiele lepsze a nawet w beznadziejnych
          przypadkach okazuje się że maca pomaga. Trzymam kciuki. Pozdrawiam.
      • zula.a Re: nadzieja 22.01.07, 09:29
        acha! no mąż badał się, podobno nie rewelacyjne wyniki (ale do laboratorium mam
        15 min drogi do innego mista a to ma znaczenie ), zdarza mu sie zapalić
        papieroska... no ale! I na tym jego badania się skończyły. Pozdrawiam.
      • sloneczko271 Re: nadzieja 22.01.07, 23:36
        gratuluje ci skarbie!!! smile)) jesteś w ciąży! smile)))))))))))) super! big_grin
    • alinka761 Re: nadzieja 21.01.07, 17:03
      Moja druga kreska zrobiona w 31dc też była dużo bledsza od testowej,poza tym
      nie miałam żadnych ciążowych objawów a dziś jestem w 19 tyg ciąży.Nie pozostaje
      mi nic innego jak trzymać kciuki za Twoją coraz bardziej wyraźna kreseczkęsmile) A
      może wybierz się na betę?
    • zula.a Re: nadzieja 21.01.07, 17:21
      Gratuluje ! kreska była tak blada że ledwie widoczna... więc może to badanie to
      dobry pomysł ale jak dokładnie się nazywa, bo nie wiem ? BETA ?
      • alinka761 Re: nadzieja 21.01.07, 17:48
        Beta HCG,poproś o oznaczenie tego hormonu w laboratorium,koszt ok 25-30
        zł.Wynik powinien być tego samego dnia.Powiem Ci tylko,że jeśli nie brałaś
        żadnych leków typu Pregnyl - to test jest jak najbardziej wiarygodny.Nawet
        blade kreski nie biorą się znikadsmile
    • pszczolaasia Re: nadzieja 21.01.07, 17:43
      jest blada bo robilas popoludniuwink) gratulacje!!
    • ana_31 Re: nadzieja 21.01.07, 18:05
      zula.a,fiu,fiu...
      Moje ,jeszcze takie nieśmiałe gratulacje.To prawda,jeżeli po południu wyszedł Ci choć cień kreski to wszystko jest na najlepszej drodzesmile
      Zatestuj jutro rano,albo idź na bete.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • zula.a Re: nadzieja 21.01.07, 18:22
      Dziękuję !! staram się nie dać zwariować, i zachować spokój. Po waszych słowach
      wsparcia trudno mi się opanować i nie zwariować ze szczęścia! wiem że testy
      czasami wariują ale ja nie biorę żadnych leków, ziół... jutro rano zrobię
      jeszcze jeden test, zobaczymy co wyjdzie a we wtorek zrobię Betę. Bardzo Wam
      dziękuję i życzę powodzenia.
    • azi77 Re: nadzieja 21.01.07, 18:24
      A o objawy ciązowe na początku to bardzo trudno.
      Ale bladziutka kreska to już COŚ.
      Trzymam kciuki.
    • milka9612 Re: nadzieja 21.01.07, 19:03
      Piszesz że staraliście się 5 lat.Mozesz napisać czy zaszłaś naturalnie,wiesz
      jaka była przyczyna że wczesniej nie wychodziło?
      • alcia152 Re: nadzieja 21.01.07, 19:15
        Ja myśle zebyś sie nie przejmowala tym testem,moja kolezanka niedawno zrobiła 2
        i co sie okazało jest w ciazy czego testy nie wykazaly.,objawow też nie miala.
        Tymsamym mysl pozytywnie i juz Ci gratuluje.
    • milka9612 Re: nadzieja 21.01.07, 19:22
      Testy na plus nigdy się nie mylą a odwrotnie bardzo często,jestem pewna że się
      wam udało.
    • zula.a Re: nadzieja 22.01.07, 07:22
      Milko staraliśmy się długo ale dopiero od dwóch lat od lekarza do lekarza
      chodziłam (jeśli można ich tak nazwać tych znachorów!) Dopiero trafiłam na dr.
      Witolda Skręta w Rzeszowie i on tchnął we mnie nadzieje, poczułam że on coś
      pomoże a nie będzie robić na mnie doświadczeń typu: a może to a może tamto.
      Ogólnie wyniki mam dobre, żadnych szaleństw hormonów i dolegliwości, kiepski
      przypadek ze mnie bo nie wiadomo co mi było. Zapisał mi krople Hormel (bez
      recepty) i tak sobie łykałam codziennie. Jestem niecierpliwa, nie widziałam
      poprawy po 2 m-cach i odstawiłam te krople. A teraz po 2 m- cach okazuje się
      że może jednak działają smile
    • milka9612 Re: nadzieja 22.01.07, 08:36
      a miałaś robione hsg i te wszystkie inne badania czy tylko te hormony?Tak
      dopytuje bo ja przeszłam wszystko co możliwe i też taki ze mnie przypadek że
      wszystko mam idealnie wręcz książkowo a dzidzi nie chce się pojawić.mam nadzieje
      że może to wina troche za słabych chłopaczków.jestem po 1 ivi i zastanawiam się
      nad ivf,zgodnie z sugestią mojego doktorka.A czy twój mąż się badał ,jeśli moge
      spytać?
    • zula.a Re: nadzieja 22.01.07, 09:24
      Oczywiście że pytaj! jeśli tylko mogę odpowiedzieć to bardzo proszę smile Nie
      miałam tego badania bo po 1. jeden lekarz chciał mi go zrobić bez jakichkoleiwk
      badań po 2. strasznie się bałam!! a po 3. dr. Skręt do którego trafiłam
      powiedział, że to już trochę przestarzałe metody i on mnie pośle do szpitala na
      badanie ... jak ono sie nazywało? hmmm polegało na tym, że robią nacięcie na
      dole brzucha i wprowadzają kamerkę, widzą wtedy czy masz zrosty itp. Ale kazał
      mi jeszcze powalczyć naturalnie, oswajać sie z myślą NAWET o adopcji. Trudne,
      płakałam długo a potem stwierdziłam : co ma być niech bedzie. Ale zaopatrzyłam
      się w testy owulacyjne. POLECAM. A na słabych "chlopaków" podobno dobra maca,
      ziółka. Poszperaj po forum bo dziewczyny pisały, że "chłopaków" mozna ratować i
      wzmacniać z całkiem dobrym efektem.
    • zula.a Re: nadzieja 22.01.07, 16:06
      no i zrobiłam test rano - znów blada jak cholera ta kreska, zrobiłam o 15 i na
      początku rozpacz bo nic nie było widać dopiero po jakich 7-10 min. wyszła też
      blada II ale widać w półmroku pokoju.... jutro chyba pójdę zrobić ten hormon bo
      nie wytrzymam, tylko jak powiedzieć mężowi że nie idę do pracy, nie chce mu
      robić nadziei...
      • tymonka30 Re: nadzieja 22.01.07, 18:30
        Ja miałam taką strasznie bladziutką drugą krechę i to dopiero po 15 minutach!
        Sama jej nie widziałam, musiał dopiero m. podejść, zapalić światło i dopiero
        naszym oczom się coś ukazało. I to była ciąża! W tą stronę testy nie kłamią smile
        To pewne !!!!
    • jagusia81 Re: nadzieja 22.01.07, 18:45
      gratuluje w tą stronę testy sie nie mylą smile))))))
    • milka9612 Re: nadzieja 22.01.07, 22:46
      zuluś,właśnie zaczełam kuracje macą.Poczekamy ,zobaczymy co też to cudo zdziała.
    • fioco78 Re: nadzieja 22.01.07, 23:22
      gratuluję!!! u mnie też była bladziutka, prawie niewidoczna, i faktycznie - za parę dni równie ciemna, co ta pierwsza smile...ale to było kiedyś...
    • zula.a Re: nadzieja 23.01.07, 11:53
      Dziewczyny! dziś test wyszedł wyraźniejszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BETE mam do
      odebrania o 15.... ale już się strasznie ciesze! jejku .. nie wierzyłam że
      kiedyś jednak i mnie spotka to szczęście!POZDRAWIAM i dziękuję WAM za wsparcie!
      • magdaszek Re: nadzieja 23.01.07, 12:05
        no widzisz? Nie wolno nigdy tracic nadziei. Cos o tym wiem. Ja jej nie straciłam
        i po 10 latach tez ujrzałam dwie kreseczki. To badanie, które miałąś w szpitalu
        to laparoskopia.
        na marginesie dodam,że znam Twojego doktorka, bo leczyłam sie u niego kiedys. I
        wspominam go z sentymentem. Powinnam do neigo pójść i sie pochwalic, bo on
        bardzo mi kibicował i widziałam, jak bardzo mu zalezy, zeby mi sie udało.
        Takiego lekarza jak on to ze swieca szukac.
        Jesteś z rzeszowa czy okolic?
        pozdrawiam,trzymam kciuki i przesyłam moje fluidki ***************************
        • alinka761 Re: nadzieja 23.01.07, 12:59
          Zula w takim razie czekamy z niecierpliwością na wynik bety,napisz nam
          koniecznie.Trzymam kciuki!
    • zula.a Re: nadzieja 23.01.07, 17:37
      Jejku poszłam po wyniki o 15 a tam zamknięte!! Normalnie się spóźniłam !! jestem
      wściekła ale wierze testom (nawet dla śmiechu zrobiłam test owulacyjny Ewy
      Analityk i też wyszły dwie krechy hehe). Laparoskopi nie zdążyłam mieć bo
      doktorek dał mi jeszcze czas, kazał się zaszczepić na żółtaczkę (zdążyłam wybrać
      2 szczepionki), zapodał krople Hormell (bez recepty). Też myślę nad tym czy
      zadzwonić do niego (napewno mnie zapamiętał, bo po wizycie byłam tak przejęta,
      że zapomniałam mu zapłacić i wracałam się z drogi hehe)Jestem z Tarnobrzega.
      Tak więc do jutra muszę poczekać ale pewność mam coraz większą.... smile) Ale chce
      mieć 100% zanim wyślę fluidki .
      • magdaszek Re: nadzieja 24.01.07, 08:01
        Daj znać jak wyszła Twoja beta. na pewno jest sliczna.
        Pozdrawiam
        magda
        • tymonka30 Re: nadzieja 24.01.07, 08:04
          Ja czekam na te fluidki, od Ciebie i od Kociaka, jak tyle nałapię to na pewno
          niedługo zajdę.
          • magdaszek do tymonki 24.01.07, 08:12
            czekasz na moje fluidki tymonko? prosze Cie bardzo
            ********************************************************************************
            ********************************************************************************
            *******************************************************************************
            jutro moje pierwsze USG. Strasznie sie boje czy wszystko jest OK. Plamiłam i
            leżałam, stad ten niepokój. jak do tej pory musiałam uwierzyć na słowo
            lekarzowi, dwóm kreseczkom na teście i rosnacej becie. W pełni uwierze i zaczne
            sie cieszyc pełna para, jak zobacze dzidzie na USG.
            • tymonka30 Re: do tymonki 24.01.07, 10:34
              Dzięki Magdaszek, złapałam wszystkie !!! smile)))
              Dawno nie było tyle radości na forum !!!!! Jak mi fajnie smile)
    • zula.a Re: nadzieja 24.01.07, 09:15
      dziewczyny!! BETA hCG 112,42 mlU/ml ??? to chyba dobrze? wychodzi że 3
      tydzień... patrze na podziałkę BETY i mam wrażenie że mała...
      • dziunia78 Re: nadzieja 24.01.07, 09:27
        A mnie sie wydaje ZULA, że całkiem nie zła. Gratuluję z całego serca i czekam
        na fluidki!!!!!
      • ae_iwona_83 Re: nadzieja 24.01.07, 09:29
        dobrze wink powtórz tą bete za dwa dni...
    • zula.a Re: nadzieja 24.01.07, 09:31
      jejku.... a za pare dni może spaść? czy jest za mała? Strasznie wam dziękuję
      Dziewczyny!! aż się popłakałam .....
      • ae_iwona_83 Re: nadzieja 24.01.07, 09:34
        rzecz cała jest w tym, że o tym że ciąża się dobrze rozwija jest przyrost bety a
        nie sam jej poczatkowy poziom....Bede 3mac kciuki, bo dzis jest dobry dzien na
        zachodzenie w ciaze....wink Daj znac co i jak...

A poki co to odpoczywaj i nie stresuj sie - to bardzo wazne

• alinka761 Re: nadzieja 24.01.07, 09:48
      Zula gratulacjesmile) Ja już bym bety nie mierzyła więcej no ewentualnie jeszcze
      raz za 2 dni sprawdź jak przyrasta i ciesz się ciążą!
    • zula.a Re: nadzieja 24.01.07, 09:50
      dziekuję... buuuuu jejku! .... bekas jestem! ale po pieciu latach troszkę
      mogę smileDZIĘKUJĘ i serdecznie pozdrawiam!
      • pkmk3 Re: nadzieja 24.01.07, 10:05
        Gorąco Ci gratuluje!!!Wiem jaka to cudowna chwila po tylu zrobionych testach
        zobaczyć 2 kreskismile))Ja miałam podobny przypadek bo też byłam przygotowywana do
        laparoskopii i też wzięłam 2 szczepionki wzw typu b i to jeszcze drugą dawkę
        jak już byłam w ciąży ale nie wiedziałam bo miałam torbiele i oczywiście teraz
        cały czas o tym myśle czy to nie zaszkodziło mojemu dzidziusiowi.Jeszcze raz
        WAM gratuluje.CUDA SIĘ ZDARZAJĄ
    • zula.a Re: nadzieja umiera ostatnia 29.01.07, 12:17
      niestety cieszyłam się chyba na darmo.... zrobiłam bete za dwa dni i wyszła
      131,0. Ale zaczęłam mieć jakby przed @ takie wycieki, teraz mam bardziej jak @
      ale bardzo malutko. Już byłam u lekarza, powiedział, że za wcześnie żeby widzieć
      czy to ciąża i zapodał luteine i kazał leżeć. Leże i płacze. Niby zdarza się w
      ciąży @... ale mnie nawet piersi nie bolą, było mi tylko strasznie niedobrze.
      Martwię się. To chyba jednak jeszcze nie mój czas sad(((
      • karmma Re: nadzieja umiera ostatnia 29.01.07, 13:06
        Zula, nie denerwuj sie - nie wolno Ci!!! przyrost bety moze nie jest swietny,
        ale na razie spokojnie - przeciez wiesz ze biologia to nie matematyka... moze
        jeszcze wszystko bedzie ok! jestem z Tobasmile
    • zula.a Re: nadzieja 29.01.07, 20:25
      to koniec.... krew na całego, nie ma złudzeń.... po mojej Kruszynce. Dziękuje za
      wsparcie Kochane Dziewczynki. Buuuuuu sad((((
      • fioco78 Re: nadzieja 29.01.07, 21:25
        qurde, niefajnie sad((((((((((((((
        • karmma Re: nadzieja 30.01.07, 08:47
          Przytulamsad
      • tymonka30 Re: nadzieja 30.01.07, 09:55
        Przytulam bardzo mocno, bardzo!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka