ancksunamun Lista testujących luty/marzec - uzupełniam 28.02.07, 08:55 kotleopold (I IUI, słabe nasionka)- 17.02 test po I IUI cacharel (II IVF, I IUI, PCO) - 22.02 test po naturalu ze stymulacją zuza1978 (III IUI, słabe nasionka, PCO) - 21.02 beta po III IUI ze stymulacją nadzieja013 (II IUI, wrogi śluz) - 22.02 po II IUI... katja15 (I IUI, słabe nasionka) - 26.03 beta po I IUI ze stymulacją polpotworek (PCO) - 27.03 test po naturalu ze stymulacją wynik bety??? 28elka (IV IUI, wrogi śluz) - 28.02 test po IV IUI... ancksunamun (I IUI, słabe nasionka) - 28.02 test po I IUI bez stymulacji dorinkaw (PCO) - 1.03 test po naturalu ze stymulacją julia56 (I IUI, słabe nasionka) - 4.03 beta po naturalu... elfi - 4.03 test po naturalu ze stymulacją... luna67 (brak przyczyny) - 5.03 test po naturalu bez stymulacji... hania2005 - 5.03 beta po ISC annapp (III IVI, I IMSI, słabe nasionka) - 5.03 po IMSI lyrica (I IUI, słabe nasionka) - 13.03 test po I IUI ze stymulacją aska976 (I IUI, słabe nasionka) - 10.03 test po I IUI angelos7 (hiperprolaktynemia czynnościowa) -7/8.03 po naturalu Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun I krecha :((( 28.02.07, 09:04 Niestety... Nie miałam szczęścia... Ela, Dorinka Podajmy sobie ręce(( Lyrica, Asia, Jak jest u was z morfologią plemników? U mojego męża 69% stanowią plemniki patologiczne i abstrahując już od słabego ruchu i niskiej przeżywalności, dowiedziałam się, że taki wynik kwalifikuje się do tzw. "teratospermii", w związku z czym zaczynam mieć poważne obawy przez naturalnymi staraniami. Jeśli u w was jest podobnie, dajcie znać - prześlę artykuł na maila i pogadamy. Angelos, Czy staracie się wyłącznie naturalnie? Wyniki nasienia są ok? Kasia, Kiedy testujesz? Czy wskazaniem do IUI było słabe nasienie? Polpotworku, Serdeczne gratulacje! Daj znać po odebraniu wyniku bety! Zuza, Odpiszę ci na maila wieczorem, bo wszystkie informacje mam w domu. Niestety jak widzisz miałam właściwe przeczucia i nie jestem w ciąży Ania, Dorinka, Lyrica Macie szczęście, z resztą nie wy jedyne, oparcie w mężu ma też Julia i pewnie większość z was... U mnie jest przeciwnie - nas walka o dziecko oddala i generuje coraz więcej kłótni, powód jest w zasadzie jeden: mój mąż, opierając się na opinii pierwszego lekarza, który zlecił mu badanie nasienia i stwierdził, że "jest nieźle" (wynik był niemal identyczny z najnowszym, czyli do dupy), kompletnie nie widzi problemu, mimo, że mój lekarz ten problem określił wyraźnie (słaba ruchliwość, żywotność, morfologia). Straciłam już energię - nie dość, że całe życie los rzuca mi kłody pod nogi, nie dość, że muszę walczyć o dziecko, którego tak bardzo pragnę, to jeszcze muszę walczyć również z nim. Nie wiem, jak może codziennie powtarzać, jak bardzo mnie kocha i jednocześnie pozostawiać z tym wszystkim samej sobie. Przerobiłam już aspekt psychologiczny i jestem niemal pewna, że w sytuacji, gdyby przyczyna leżała po mojej stronie, miałabym w nim pełne wsparcie. Jestem kompletnie zrezygnowana... Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: I krecha :((( 28.02.07, 11:06 Bardzo współczuję tym z nas, które są już po negatywnym testowaniu(( Ja też przeczucia mam złe. U nas morfologia też poniżej normy - jeśli dobrze pamiętam to jakieś 29%, czyli podobnie jak u ancksunamun dużo patologicznych. Natomiast w poprzednim badaniu około 60% było dobrych. Jednak tym razem poprawiła się szybka linearna, ale wczoraj podczas IUI było np. 0% ruchu, dopiero po wirowaniu uzyskali 25% (ale kto to wie jak było naprawdę...) A dr skłaniał się nawet jeszcze ku naturalnym staraniom, jednak po wczorajszej IUI wiem, że to zły pomysł. Prześlij mi ten artykuł, z chęcią poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
angelos7 Re: I krecha :((( 28.02.07, 15:50 Staramy sie tylko naturalnie. A wyniki nasienia w normie. Dziekuje za dopisanie mnie do listyPozdrawiam przedwiosennie Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: I krecha :((( 28.02.07, 17:17 Beta dzis 136 !!!! Lekarka mnie prawie zjadla przeztelefon ze udalo sie wreszcie. Dziewczyny ja jeszce nie wierze ze jestem w ciązy, naprawde jestem w cięzkim szoku. Jak odebralam wynik bety to prawie zemdlalam!!! Wysylam Wam fluidki i badzcie silne, uda sie uda Wam tez... jestem z Wami i prosze nie poddawajcie sie psychicznie! Oto tsunami mocy ciązowej Wam wysylam: ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka246 Re: I krecha :((( 28.02.07, 17:29 Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!Zaglądam tu od 14.00Wiem co czujesz bo ja też 4 lata czekałam na ciążę. Tylko, że mi beta wyszła negatywnie,może za wcześnie. Teraz mam córkę. Cieszę się strasznie!!!!!!!!!!!Uwierz, TO się stało. BEDZIESZ MAMĄ!!!!!!!!!!!Hura!!!!!!!!Spokojnej ciąży!!!!!!Łapię fluidki na drugie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorinkaw Re: I krecha :((( 28.02.07, 20:39 No pięknie!!! gratuluję z całego serca! Takie wiadomosci daja mi nadzieję, ze jakos wszystko sie poukłada. Czy mogłabyś opisać w skrócie swoja drogę do dwóch kreseczek. Tez mam PCO, napisz proszę ile miałaś przez ten cały czas potwierdzonych owu i jak byłaś stymulowana. Życzę spokojnej ciązy! Gratulacje, super! No i łapię fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
dorinkaw Re: I krecha :((( 28.02.07, 20:34 ancksunamun!!! bardzo mi przykro ((Tak ładnie wszytstkie z nas wspierałaś w oczekiwaniach! bardzo mi przykro. Ale zobaczysz wszystko sie jakoś ułoży. Nowy cykl, nowe szanse, trzeba wierzyć ze będzie dobrze. A moze wyjedzcie z męzem na jakis urlop, z dala od codziennego zycia moze uda się szczerze porozmawiać i ustalić wszystki kwestie. Zyczę wam jak najszybciej dwóch kreseczek. to co? Głowa do góry ) życie zwykle lubi zaskakiwać! Odpowiedz Link Zgłoś
28elka Re: I krecha :((( 28.02.07, 20:37 ...niestety muszę dołaczyc się do jednej krechy Niby tyle było objawów-niby ciążowych ale jak zwykle to tylko pewnie moja wyobraznia i stresTeraz czekam na @ zachowując te 0,01 % nadziei bo objawóww @ tez nie odczuwam a dzis temp. dalej taka sama czyli wysoka.... U mnie tez zycie od poczatku rzuca mi pod nogi wiele kłód...ale mimo to były i są pięknę chwile.Tego musze sie trzymać bo można sie załamać. Ja mam oparcie w mężu, choc zdazaja się momenty gdy chciałabym aby bardziej to przezywał (tak jak ja)-on jest po prostu silniejszy i twardszy... Ale w naszych staraniach tak naprawdę mamy tylko siebie, w związku z tym musimy siebie wspierać!... bo rodzina nam za bardzo nie pomoże, bo niby jak?...a znajomych nie wtajemniczamy-jak na razie są dyskretni nie pytając (i pewnie sie domyslając) lub udaje nam sie jakos wybrnąc z odpowiedzi. Dzis mija 5 lat od naszego poznania sie, bylismy na pizzy, teraz sobie posiedzimy przy winku, powspominamy...i jakos przejdzie ta jedna krecha...pozdrawiam Was wszystkie!! Półpotworek-GRATULACJE,przynajmniej wiesz jak wyglądaja 2 kreskibo ja nie wiemtrzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: do lyrica 28.02.07, 18:52 na forum niepłodność - kliniki wyczytałam że jesteś pacjentką dr. Dworniaka i miałaś wczoraj inseminację. Ja też jestem od niedawna pajentką doktora a inseminację miałam w poniedziałek. To była moja pierwsza iui. Mimo że minęło od niej dwa dni to już wiem że w ciąży nie jestem - zaczynają mnie tak jak zawsze w połowie cyklu boleć piersi.A ty jak się czujesz? Jakie u Was były wskazania do iui??? Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: do lyrica 28.02.07, 19:18 Kochana tym sie w ogole nie sugeruj, mnie tez bolaly piersi normalnie jakw kazdym cyku dopiero na 2 dni przed @ przestaly bolec tak typowo a uwrazliwily sie tylko brodawki. Uszy do gory!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: polpotworek 28.02.07, 19:36 Dzięki za słowa otuchy, ale raczej nie wierzę w szanse powodzenia tej inseminacji. JEstem zniechęcona.A Tobie gratulujęęę, jesteś dzisiaj w siódmym niebie.Naprawdę cieszę się że po tak długim czasie oczekiwania w końcu Ci się udało.Wiem że żadne słowa nie opiszą Twojej radości.Teraz wiesz że warto było czekać! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: do katarzyna.br 28.02.07, 20:48 Ja także jestem pacjentką dr Dworniaka od niedawna. Właściwie to drugi cykl z nim. Dr skłaniał się nawet ku naturalnym staraniom, ale uparliśmy się na IUI. U nas problemem są wolne plemniki. Ale styczniowe badanie nasienia pokazało poprawę ruchu ( z 6 do 15%) i stąd pomysł, by jeszcze naturalnie się starać. No a wczoraj... dr przyniósł Ci taki swój roboczy wydruk o jakości nasienia do inseminacji? Bo u nas wczoraj nie miało wogóle ruchu Po wirowaniu osiągnęli 25%, czyli też na granicy normy No i dlatego też nie nastawiam się na powodzenie. Co do samopoczucia: pobolewa mnie brzuch, wczoraj dostałam też strasznego bólu między żebrami (ale to raczej ze stresu) i nie mogłam sobie nijak pomóc, bo bałam się żęby nie zaszkodzić ewentualnej ciąży... Ehhhh A Ty IUI miałaś na niepęknięte pęcherzyki? Moje, wyhodowane na Clo miało 23 i 25 mm. Trochę mnie zdziwiło, że dr nie chciał już np. dzisiaj lub jutro mnie zobaczyć żeby upewnić się, że pękły... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: lyrica 01.03.07, 20:39 Zaniepokoiłaś mnie tym wydrukiem o jakości nasienia. Mi doktor żadnego wydruku nie przynósł, nie wiem czy to dobrze czy żle. U nas wskazaniem do iui były kiepskie parametry nasienia męża. Pierwsze badanie wykazało plemników o ruchliwości tytu A -0%, później 9%, no i kiepskia morfologia, ostatnio tylko 9% prawidłowych. Doktor uważa że ze mną raczej wszytsko ok. Wiesz, ja w pierwszą ciąże (4lata temu) zaszłam bez żadnych problemów, a teraz porażka. U nas to jest wtórna niepłdność. Zawsze mi się wydawało że jak się udało z pierwszym to z drugiem nie będzie problemów. A tu niestety. Zdaniem leakrza owulacje miałam w 11 dc, pęcherzyk miał 23 mm i jak to określił doktor - bardzo ładne endometrium, ale tak samo jak Tobie nie sprawdził mi czy pęcherzyk pękł. Inseminacje miałam na cyklu naturalnym, doktor stwierdził że nie trzeba mnie stymulować. Inseminacja nie była dla mnie zbyt przyjemna, następnego dnia bolał mnie bruch, ale teraz wszystko ok. Trzymam za Ciebie kciuki. W powodzenie swojej inseminacji raczej nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pyscek Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 28.02.07, 23:06 Ja jestem po pierwszej Inseminacji. 2 lata starań, 7 marca testowanie. I głupie czekanie na jakieś objawy. Szukam na forum ludzi którym się udało za pierwszym razem, jest ich garstka, szukam pierwszych objawów, jest ich dużo... Życzę powodzenia, wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
annapp25 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 28.02.07, 23:37 ancksunamun przykro mi moge Ci tylko powiedzieć że 2,5 roku temu po mojej 1 IVI też właściwie byłam sama tzn w takiej sytuacji jak Ty zamknięta w sobie daleko od męża i w końcu w depresji skończyło sie na lekach, mąż też nie do końca wieżył w slabe plemniki i uważał że na pewno nie in vitro to nas nie dotyczy jednak teraz po 5 latach małżeństwa gdzieś tam się na nowo odnależliśmy i jeszcze pół roku temu nie wierzyłam że moglibyśmy być tak blizko siebie.więc głowa do góry.mi wywróciło się całe życie porażka za porażką i tak miało chyba by bo od tamtej pory znalazłam najlepszegi przyjaciela - męża... Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 12:08 moze sie przylacze do testowania prawde mowiac dziwi mnie troche ta sytuacja, bo mialam juz male plamki we wtorek i bylam pewna ze @ przyjdzie jutro, znowu mialam pojedyncze plamki (raz) wczoraj i tez glowe bym sobie uciela ze @ bedzie dzis (dzis jest dopiero jej termin) ale teraz to juz zaczelam sie zastanwiac (oczywiscie plamke dzis tez przylwazylam) plamki sa brunatne, wiec raczej na ciaze nie licze, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
elfi Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 16:45 Nikomu sie nie udalo? To dolujace ;-( Ze mna tez raczej sie nie uda, bla mnie piersi jak na okres, mam zespol napiecia i tego typu symptomy na @. Fatalna sprawa Moze next time...? Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 21:03 Mi sie udalo - pisalam wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
prognoza3 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 23:39 witam, jestem po imsi w provicie, dzisiaj miałam zrobić betę, prawdę powiedziawszy nie chciałam w ogóle jechać do laboratorium (jestem po dwóch nieudanych in vitro w innej klinice), ale w końcu pojechałam, męzowi powiedziałam że pojadę jutro, o 18.00 miałam do odbioru wyniki, pojechałam więc, w samochodzie nogi mi się trzęsły, gdy przyszłam okazało się że wyniki będą za 5 minut. To były bardzo długie minuty - nie dawałam nam nadziei na powodzenie, podchodziłam do tego bardzo pesymistycznie, bo optymizm spalił na panewce ostatnie 2 razy. Po ok. 10 minutach - gdy moje nerwy były na wykończeniu, przyszła Pani z wynikami, zapytała tylko czy to pierwsze badanie? odpwoiedziałam że tak, choc pytanie było dla mnie bardzo zastanawiające. Okazało się, że moja beta to ..... 826!!!!!!!!!!!!!! oczom uwierzyc nie mogłam, zadzwoniłam więc od razu do mojego dr i on oznajmił, że to super, a wynik wskazuje na ciążę mnogą!!! poryczałam się zadzwoniłam do męża i oznajmiłam mu że wszystko wygląda na to, że jesteśmy w ciąży )) nie mógł uwierzyć, myślał że żartuję, własnie siedzimy w domku przy lampce czerwonego winka. Cuda sie zdarzają, ja powiedziałam że do trzech razy sztuka ;;;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia78 do Prognoza3!!! 02.03.07, 08:15 Gratuluję z całego serca i życzę spokojnych 9 miesięcy!!!! Czekam na fluidki!! Jak to miło z samego rana poczytać o takich cudownych wydarzeniach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: do Prognoza3!!! 02.03.07, 09:00 polopotworku i prognoza, gratuluję Wam serdecznie )))) pocieszające, że komuś się udało na mnie niestety jeszcze kolej nie przyszła... ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: do Prognoza3!!! 02.03.07, 09:33 Prognoza to switnie!!!!!!!!! Ja dzis czekam na drugi wynik bety po 48h i znow cala sie trzese. U mnie to dopiero 29dc,15dpo ale 2 dni temu(27dc, 13dpo) beta juz byla 136! Bardzos ie boje puki nie zobacze tej fasolki we wlasciwym miejscu(minie wiec troche czasu) ale wczoraj bylam na usg i ginka stwierdzila ze wszystko wskazuje ze jestem, endo 16mm i w sluzówce widac malutka czarną kropkę(ona twierdzi ze to to). Odpowiedz Link Zgłoś
prognoza3 Re: do Prognoza3!!! 02.03.07, 09:57 ja mam usg za tydzień, też się obawiam, ale sie juz doczekać nie mogę, ciekawe ile tych fasolek będzie...)) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Lista testujących luty/marzec 02.03.07, 13:07 kotleopold (1 IUI) - 17.02 po IUI cacharel (1 IUI, 2 IVF) - 22.02 po naturalu zuza1978 (4 IUI) - 21.02 po IUI nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI katja15 (1 IUI) - 26.03 po IUI polpotworek - 27.03 po naturalu GRATULACJE!!! 28elka (4 IUI) - 28.02 po IUI ancksunamun (1 IUI) - 28.02 po IUI dorinkaw - 1.03 po naturalu julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu elfi - 4.03 po naturalu luna67 - 5.03 po naturalu hania2005 - 5.03 po ICSI annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI angelos7 - 7.03 po naturalu aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Julia, Katja, Zuza, Ania, Lyryca, KotLeopold... 02.03.07, 13:11 ... wysłałam wam na maila artykuł, który powinien was zainteresować Dorinka, Ania, Kocie Dzięki za wsparcie... Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 02.03.07, 16:46 Dołańczam sie do Was, jestem 8 dni po IUI i czekam na rezultat, od 3 dni boli mnie brzuch tak jakby na @, nie wiem co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 02.03.07, 17:07 Prognoza kochana powiedz mi w którym dpo wyszla Ci taka piekna beta. Ja dzis mam 15dpo i beta 381. Przez 48 ostatnich h podskoczyla o 181%. Odpowiedz Link Zgłoś
prognoza3 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 02.03.07, 19:09 równe 14 dni po transferze, ostatnia miesiączka 29.01., więc teraz 3 tydzień ciąży ) dlatego mój dr powiedział że to wygląda na ciąże mnogą bo duuuuużo ponad normę, Twoja jest jak najbardziej ok. Teraz będzie cały czas rosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
elfi Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 03.03.07, 12:37 ancksunamun droga moja, mozesz mnie wykreslic. Zrobilam test - 1 tlusta krecha. I to na razie tyle co mam do powiedzenia ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 03.03.07, 12:54 Dzisiaj mialam robic test i nie zdazylam(((((( przyszla @(((( Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 03.03.07, 17:46 Coraz nas mniej Ja mam też złe przeczucia, piersi bolą jak co m-c po owulacji i jeszcze skurcze w dole brzucha I tak sobie myślę czy inseminacja ma sens w takim wydaniu jak jest wykonywana... Pomyślałam, że to powinno wyglądać tak: jest dojrzały pęcherzyk, leżymy na sali obserwacyjnej, co godzinę usg, kiedy już pęknie - inseminacja. Wtedy mamy pewność, a tak... Ja nawet nie wiem czy pęcherzyki pękły, bo dr nie kazał mi przyjść po inseminacji na kontrolę... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Ancksunamun 03.03.07, 19:29 Wysłałam Ci maila, kochana. Sprawdź proszę czy dostałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Ancksunamun 05.03.07, 08:36 Julcia, Przed chwilą odebrałam i już ci odpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 08:33 kotleopold (1 IUI) - 17.02 po IUI cacharel (1 IUI, 2 IVF) - 22.02 po naturalu zuza1978 (4 IUI) - 21.02 po IUI nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI katja15 (1 IUI) - 26.03 po IUI polpotworek - 27.03 po naturalu GRATULACJE!!! 28elka (4 IUI) - 28.02 po IUI ancksunamun (1 IUI) - 28.02 po IUI dorinkaw - 1.03 po naturalu julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu elfi - 4.03 po naturalu luna67 - 5.03 po naturalu hania2005 - 5.03 po ICSI annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI angelos7 - 7.03 po naturalu aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 14:06 ancksunamun, przy nastepnej liscie prosze przesun moje (16-ste!!!)testowanie na 28.03.07, @ przyszla 03.03.07. Przez telefon dowiedzialam sie, ze z moja prolaktyna cos jest nie tak, za szybki i dosc duzy spadek;-(((, a jeszcze 3 i 6 miesiacy temu bylo ok., nie wytrzymam Moj lekarz na urlopie do 14.03, wiec prawdopodobnie (17-ste) testowanie bedzie przesuniete znowu o 25 dni ( Jestem tak zdesperowana, ze wzielabym na wlasna reke jakies "lekarstwa", jakbym wiedziala jakie Ech snilo mi sie dzisiaj, ze trzymalam moje nowonarodzone dziecko na rekach, byla to dziewczynka..., sliczna jak aniolek..., bylam taka szczesliwa..., za oknem kwitly jablonie..., po przebudzeniu pozostal zal sciskajacy serce i ta bezradnosc Nie lubie takich snow, nie umie sie pozniej na niczym skoncentrowac, a mam je ostatnio bardzo czesto Odpowiedz Link Zgłoś
marzycielka3 Re: Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 14:26 To był piękny sen,może proroczyZanim zakwitną jabłonie to może będziesz nosiła pod sercem swego aniołeczka!!!!W końcu idzie wiosna!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 14:54 Tak marzycielko3, to byl naprawde piekny sen, szkoda, ze ja nie wierze w prorocze sny, zaczne, jak sie na sobie przekonam Moze tam na gorze, Pan Bocek zlituje sie nad nami, widzac nasze lzy A mowilam, ze nie moge sie skoncentrowac, mial byc "progesteron", a nie "prolaktyna". Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: udało się!!! 05.03.07, 15:27 Beta 145! Dziewczyny Wam tez życze tyle szczęścia. Trzymam za Was wszystkie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: udało się!!! 05.03.07, 16:41 Cudownie)) GRATULUJĘ!!! Na dzisiaj jeszcze annapp miała termin. Ciekawe co u niej... Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: udało się!!! 05.03.07, 18:20 Boże, jakie to musi być cudowne uczucie... Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: udało się!!! 05.03.07, 21:06 Haniu no to razem trzymajmy kciuki za reszte jeszce w tym oraz nastepnym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: udało się!!! 05.03.07, 23:04 gratuluje!!!!!, zycze spokojnej ciazy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica annappp, pyscek, angelos7 - CO U WAS??? 07.03.07, 07:26 Jak Wasze testowanie??? Mam nadzieję, że napiszecie co u Was I że będą to wieści o dwóch kreseczkach Odpowiedz Link Zgłoś
annapp25 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 05.03.07, 21:29 cześć ja niestety nie udało się no cóż za 2 miesiące zacznę znowu przygotowania. haniu naprawde szczere gratulacje to dla nas iskierka nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Aniu... 06.03.07, 08:18 Nie wiem co napisać, bo spodziewałam się od ciebie innych wieści. Jestem w szoku. Byłam przekonana, że komu jak komu, ale tobie po IMSI uda się napewno... Nie wiem czy w najbliższym czasie tu zajrzysz, jeśli tak chcę, żebyś wiedziała, że bardzo mocno cię wspieram. Odebrałam twojego maila - dzięki serdeczne. Jeśli będziesz chciała "pogadać", pisz kiedy tylko zechcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 08.03.07, 19:29 Cześć dziewczyny, mogę się do was dołączyć? Jestem tu nowa ale przeczytałam już prawie wszystko. Ja transfer miałam w poniedziałek a testować mam się równo z tydzień - 15 marca. Ale już tak sobie myślę, że może tak trochę wczesniej spróbować. Myślicie, że gdybym jutro zrobiła bete miałoby to sens? Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 06.03.07, 09:23 Wypowiedzcie się, bo ja mam wątpliwości. Nie wiem jak wam, ale mi jest cholernie przykro czytać wiadomości, że po raz kolejny się nie udało, a takich dziewczyn jest zawsze zdecydowana przewaga. Bardzo fajnie jest gratulować tym, które doczekały swojego szczęścia, ale żadne słowa wsparcia, nie są współmierne do smutku (wersja light) czy rozpaczy (wersja hard), jaki odczuwa każda z nas widząc jedną okropną krechę, a eksponowanie tego na takiej zbiorczej liście może jeszcze ten stan pogłębić. Dla jasności - nie piszę tu o sobie, bo przy całych swoich empatycznych tendencjach, jestem raczej silna psychicznie, ale wiem, że każda z nas jest inna i każda przeżywa porażkę na swój własny sposób. Wracając do meritum: czy mam nadal aktualizować listę czy ją zlikwidować? Dostosuję się do większości. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 07.03.07, 07:29 Nie zauważyłam, że annapp już zakończyła oczekiwania Tak mi przykro... ancksunamun - dokończ już tą listę, zostały 4 oczekujące, wyciągniemy na koniec % wnioski czyli jeszcze na dzisiaj do testowania: pyscek i angelos7 Odpowiedz Link Zgłoś
angelos7 Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 07.03.07, 18:33 Boje sie testowac...Mialam to robic dzis, ale znow boje sie przesladujacej mnie jednej kreskiNa razie nie mam @, ani tym bardziej plamien, ktore jak kazdego miesiaca powinny juz byc od tygodnia.Brak tych plamien robi mi ogromna nadzieje, ale zadne symptomy tem nie towarzysza.Temp. nie mierze, wiec nie wiem, a innych objawow sie nie doszukuje.Poczekam do soboty, bo wole zeby @ sama przyszla niz mialabym ogladac jedna kreche. Pozdrawiam wszystie dziewczyny, ktorym sie udalo i trzymam mocno kciuki za te ktore wkraczaja w kolejny miesiac z zamiarem - miejmy nadzieje ostatniego- testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 08.03.07, 08:11 Angelos, Bardzo dobrze cię rozumiem - ja również, począwszy od bieżącego cyklu, postanowiłam odpuścić sobie testy, conajmniej do 7 dni po terminie spodziewanej @. Daj znać po sobocie jak się mają sprawy. Lyrica, W porządku, poczekam z zamknięciem listy do 13-ego, dnia twojego testowania. Daj znać, jeśli zdecydujesz się zrobić test wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
angelos7 Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 10.03.07, 13:56 To nieprawdopodobne, zrobilam dzis test i dwie krechy!!!!Trudno mi w to uwierzyc, te wszytskie przeplakane dni i noce.Na razie jestem w ciezkim szoku, wiec pozdrawiam wszytskich goraco i wierze ze kazda z was bedzie miala kiedys taki poranek jak ja dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 10.03.07, 14:04 SUPER!!!!! Gratulacje)) Ja czekam do wtorku... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 10.03.07, 15:11 witaj droga Angelos7, przepraszam , że tak się wtrącam , ale mam pytanko do ciebie ?Czy zanim zrobiłaś szczęśliwy teścik miałaś jakieś objawy?? Podejrzewałaś coś już wcześniej?Ja jestem 3 dni po IUI i teraz czekam. Piozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Angelos!!! 11.03.07, 14:09 Słonko, gratulacje!!! Bardzo się cieszę z twojego szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Lista testujących luty/marzec 11.03.07, 14:12 kotleopold (1 IUI) - 17.02 po IUI cacharel (1 IUI, 2 IVF) - 22.02 po naturalu zuza1978 (4 IUI) - 21.02 po IUI nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) katja15 (1 IUI) - 26.03 po IUI polpotworek - 27.03 po naturalu GRATULACJE!!! 28elka (4 IUI) - 28.02 po IUI ancksunamun (1 IUI) - 28.02 po IUI dorinkaw - 1.03 po naturalu julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu elfi - 4.03 po naturalu luna67 - 5.03 po naturalu hania2005 - 5.03 po ICSI GRATULACJE!!! annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) angelos7 - 7.03 po naturalu GRATULACJE!!! aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI florencja100 - 15.03 Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: Lista testujących luty/marzec 11.03.07, 14:40 Hej Anckunamun, czy mogę cie prosić o umieszczenie mnie na liście testujących , mój termin to 21,03,2007. Moja IUI odbyła sie 7 marca i teraz czekam. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
angelos7 Re: Lista testujących luty/marzec 11.03.07, 22:25 Kochane,dziekuje za gratulacje i za wasze wsparcie. Objawow raczej zadnych nie mialam, poza oczywiscie spozniajacym sie okresem i brakiem plamien o ktorych juz wspomnialam. Sstaralam sie nie doszukiwac objawow, bo potem rozczarowanie boli.Niestety troche sie boje bo ma chwilami lekkie bole w podbrzuszu i malenkie palmienieZrobilam jednak az trzy testy bo nie moglam uwierzyc ze to prawda, a na kazdym ta testowa krecha gruba i wyrazna wiec nie mam mowy o pomylce. Lakarka juz zapowiedziala ze zapisze mi duphaston.buziaki dla wsyztskich! Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Lista testujących luty/marzec 12.03.07, 09:10 Dziewczyny angelos ma racje. Nie ma sie co doszukiwac objawów bo mozna zwariowac, naprawde. Ja juz bylam pewna ze dostane @ tylko co mnie tknelo to jedna rzecz w dzien przed @ zamiast jakiegoś plamienia czy bólu brzucha taki charakterystyczny sluz i coś mnie tknelo choc i tak w to nie wierzylam. Pierwsze objawy wystepuja przewaznie najwczesniej! po terminie miesiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Lista testujących luty/marzec 12.03.07, 09:10 Kochana gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 12.03.07, 09:30 Ja cały czas czekam, nie dopisywałam się do Was, bo nie chciałam zapeszyć, ale to i tak pewnie nie ma już żadnego znaczenia. Od 20 dc boli mnie cały czas brzuch z małymi przerwami i czasami piersi również, więc @ napewno przyjdzie. Tylko ten brzuch mnie niepokoi, bo boli mnie zawsze dzień przed @ a teraz już od 20 dc. Cykle mam 26-28 dniowe. Moja pierwsze IUI była 26 lutego, wskazanie - słabe parametry nasienia męża. @ może przyjść już dzisiaj albo ewentualnie 13, 14, 15 marca. Znowu bolą mnie piersi i zaczynam fiksować , jescze nigdy tak długo nie czekałam na @. Pozdrawiam i gratuluję wszystkim którym się udało!! Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica ja odpadam:((( 12.03.07, 13:07 Nie wytrzymałam do jutra i dziś rano zrobiłam test. Jedna krecha(( I właściwie tego się spodziewałam, zero objawów, tylko temp. cały czas 37,1 i dlategoteż zdecydowałam się dzisiaj zrobić ten przeklęty test... Trzymam kciuki za tych co jeszcze mogą mieć nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: ja odpadam:((( 12.03.07, 13:55 Lyrica, bardzo mi przykro, wysłałam ci maila -> może zdecydujesz się zrobić, to co ci opisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 marca 12.03.07, 13:56 Dziewczyny, Po testowaniu Zuzanny zamykam listę, z powodów wymienionych już wcześniej. Mam nadzieję, że wszystkie testujące w kolejnych cyklach pochwalą dwoma kreseczkami! Uwielbiam czytać dobre wiadomości kotleopold (1 IUI) - 17.02 po IUI cacharel (1 IUI, 2 IVF) - 22.02 po naturalu zuza1978 (4 IUI) - 21.02 po IUI nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) katja15 (1 IUI) - 26.03 po IUI polpotworek - 27.03 po naturalu GRATULACJE!!! 28elka (4 IUI) - 28.02 po IUI ancksunamun (1 IUI) - 28.02 po IUI dorinkaw - 1.03 po naturalu julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu elfi - 4.03 po naturalu luna67 - 5.03 po naturalu hania2005 - 5.03 po ICSI GRATULACJE!!! annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) angelos7 - 7.03 po naturalu GRATULACJE!!! aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI florencja100 - 15.03 zuzanna833 - 21.03 po IUI Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 12.03.07, 21:03 Przeanalizowałam listę odnośnie powodzenia IUI i wychodzi na to, że nikomu się nie udało Smutne to i nie napawa optymizmem, niestety. Zastanawiam się więc nad sensem IUI, zwłaszcza w przypadku wykonywania jej tak jak to było u mnie - bez pregnylu na pęknięcie, bez kontrolnego usg po IUI... Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 11:28 Ja o 12 jade na bete. Ale niestety nie jestem w stanie, na razie, uwierzy w cuda. Zrobiłam we wtorek i było poniżej 2. Ale moja dr powiedziała, że to nic nie znaczy i mam zrobi dzisiaj. A dziś przy zakładaniu luteiny zobaczyłam krew. Nie wiem co o tym myśle bo już przestało leciec. troche za wczesnie jak na okres (27dc)ale to chyba tez nie inplantacja. strasznie się boję cho na nic nie liczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 12:55 Florencja, zrobiłaś betę tydzień po transferze, a to nieco za wcześnie, z resztą z tego co pamiętam z wypowiedzi bocianowego eksperta to wartość powyżej 1 ng/ml odpowiada ciąży. Czekam na twój dzisiejszy wynik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 19:07 Cześć Dziewczyny, niestety ja nie mam dobrych wiadomości Beta < 2. Nie wiem ile dokładnie bo w Gamecie podają to tak i dla nich jest to negativ. Rozmawiałam z panią doktor przez telefon, kazała zgłosić się po nastepnej@. Czyli pewnie gdzieś na poczatku maja. To mój pierwszy IVF, nie sądziłam, że będzie mi aż tak źle Po nieudanych IUI jakoś lepiej się czułam. Teraz przydałoby się trochę optymizmu od Zuzanny Trzymam kciuki za Twoje testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 19:36 Florencja, nic sie nie martw u mnie na pewno tez bedzie klapa, nie licze na zbyt wiele, mam za dużego pecha , żeby udało sie za pierwszym razem. Chodz nerwymam juz na ostatnim włosku, bo w głebi duży mam jescze nadzieje. Niestety nie mam kompletnie zadnych objawów, chodz to mój 23dc a IUI była w 15dc.Na pewno bede płakać jak głupia jak znów zobacze ta wstretną @.No ale cóz mooooze w konću sie doczekamy. W niedziele mam urodzinki i liczyłam na najwspanialszy prezent, no cóż.....Pozdrawiam i na pweno sie odezwe co tam u mnie . Buziaczki dla was dziewczynki, w koncu musi sie nam udac, predzej czy póznie , pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 21:00 A ja dzisiaj dostałam namacalny dowód niepowodzenia mojej pierwszej IUI w postaci wiadomej...@... Nie wiem czy to efekt stymulacji cyklu CLO, ale zwijałam się w pracy z bólu, co rzadko ma miejsce w takim stopniu Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 16.03.07, 12:39 Florencja, Bardzo mi przykro, miałam nadzieję, że akurat tobie się uda Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 17.03.07, 19:48 Dzięki za dobre słowo. Też cichutko liczyłam na sukces. Ale może nie ma tego złego? Wczoraj dopadła mnie grypa. Mam gorączkę w porywach do 39,5st. Podobno coś takiego na wczesnym etapie ciąży to bardzo poważne wady serca i szereg innych wad u maleństwa. Chyba powinnam dziękować Bogu... Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 19.03.07, 10:25 Może masz rację, szkoda tylko, że za każdą kolejną szansę trzeba tyle płacić. Uważaj na siebie, a w przyszłości zabezpieczaj się choćby kompletem witamin i minerałów, skondensowanych w tabletkach - ja łykam Vitrum (bo niestety nie spożywam zalecanej dziennej dawki warzyw i owoców) i nie choruję od trzech lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Czy któras z was ma za sobą kolejne starania? 14.03.07, 13:48 Wiem, że dziś drugą IUI ma Katja - trzymam kciuki! Ja natomiast wczoraj, dziś oraz jutro uskuteczniam starania naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
ata27 Re: Czy któras z was ma za sobą kolejne starania? 15.03.07, 21:40 cześć dziewczyny miałam III IUI 6.03., testuję w poniedziałek. Do tych które czekają: jakie macie objawy? Wczoraj i dzisiaj przez chwile bolało mnie podbrzusze tak jak przy @, a dziś wyskoczył mi pryszcz koło nosa( to martwi mnie najbardziej bo zawsze przed @ tak mam i już myśle że i tym razem nic z tego nie będzie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Czy któras z was ma za sobą kolejne starania? 16.03.07, 12:43 Ata, Obawiam się, że ze wszystkich testujących dziewczyn pozostała tylko Zuzanna. Daj znać w poniedziałek czy coś wiadomo, może razem z Zuzanną będziecie jedynymi po IUI, którym się udało. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna833 Re: Zuzanna, Ata - udało się wam??? 20.03.07, 19:38 jestem złamana, jedyne co zobaczyłam dziś na tescie to jedna, gruba krecha. rycze jak wół juz caly dzień. Zastanawiam się czy podchodzic jeszcze raz.Mam takiego doła............. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Zuzanna, Ata - udało się wam??? 20.03.07, 21:47 Dziewczyny, nie poddawajcie się, jeszcze zaświecie dla nas wszystkich słońce. Wiosna już jutro, więc i słońce niedługo Chwilowo sie nie odzywam, bo i czas testowania po iui dawno za mną, ale mocno trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni cyklu, ktore do Was przyszly były jednocześnie pierwszymi dniami pierwszego trymestru)) Komu ma sie udac, jak nie nam??? Ja chwilowo odpoczywam od iui (lekarz na urlopie) ale pod koniec kwietnia na pewno przystąpimy do kolejnej próby. I do kolejnej. Aż do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: Zuzanna... 21.03.07, 09:04 Zuzanna, no widzisz, pierwsza IUI rzadko kiedy się udaje . Moja lutowa też się nie udała, ale w kwietniu zamierzam podejść do drugiej, a jeśli się znowu nie uda, to w czerwcu do trzeciej. Potem zacznę zbierać na ICSI, bo tak naprawdę musimy mieć bardzo dużo szczęścia, żeby IUI odbyła się akurat w "tym właściwym momencie", szczególnie w naszym przypadku, kiedy jest problem z przeżywalnością plemników i musimy się wstrzelić z IUI na 6h przed lub 6Hpo owulacji. Jedynym wyjściem wydaje się podchodzenie do IUI wyłącznie na cyklu monitorowanym dwukrotnie na dobę, choć optymalnie byłoby monitorowanie co 6h. No nic, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w kwietniu... Zobacz, z 20-u dziewczyn na naszej liście aż 10 miało IUI (w tym 7 po raz pierwszy) i żadnej z tych 10-u się nie udało! Gdyby tak każda była monitorowana kilka razy na dobę i poddana IUI tuż przed lub po pęknięciu pęcherzyka (przy założeniu, że warunki do implantacji byłyby korzystne), przypuszczam, ze bilans byłby zupełnie inny! Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica ancksunamun 21.03.07, 09:11 Odpisałam Ci na gazetowego maila - w sprawie tego artykułu. Zgadzam się z Tobą w 100%, że tylko w przypadku monitorowania cyklu 2-3 razy na dobę jest realna szansa na powodzenie IUI. We wtorek idę do dr i mam zamiar z nim podyskutować na ten temat Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Re: ancksunamun 21.03.07, 09:18 Zaraz ci odpiszę na maila. Ok, dowiedz się i da znać, bo właśnie zastanawiam się na Invimedem. Wiesz, wielkiego zachodu z monitoringiem nie powinno być, bo w końcu za każde usg bulisz im kasę, problem tylko w tym, że przez 12h od wieczora do rana nie są w stanie podać ci nasienia, więc ten okres już odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
ancksunamun Lista testujących luty/marzec 21.03.07, 09:13 kotleopold (1 IUI) - 17.02 po IUI cacharel (1 IUI, 2 IVF) - 22.02 po naturalu zuza1978 (4 IUI) - 21.02 po IUI nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) katja15 (1 IUI) - 26.03 po IUI polpotworek - 27.03 po naturalu GRATULACJE!!! 28elka (4 IUI) - 28.02 po IUI ancksunamun (1 IUI) - 28.02 po IUI dorinkaw - 1.03 po naturalu julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu elfi - 4.03 po naturalu luna67 - 5.03 po naturalu hania2005 - 5.03 po ICSI GRATULACJE!!! annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) angelos7 - 7.03 po naturalu GRATULACJE!!! aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?) lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI florencja100 (1 IVF)- 15.03 po IVF zuzanna833 (1 IUI)- 21.03 po IUI Odpowiedz Link Zgłoś