Dodaj do ulubionych

Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kciuki!

• ancksunamun Lista testujących luty/marzec - uzupełniam 28.02.07, 08:55
      kotleopold (I IUI, słabe nasionka)- 17.02 test po I IUI sad
      cacharel (II IVF, I IUI, PCO) - 22.02 test po naturalu ze stymulacją sad
      zuza1978 (III IUI, słabe nasionka, PCO) - 21.02 beta po III IUI ze stymulacjąsad
      nadzieja013 (II IUI, wrogi śluz) - 22.02 po II IUI...
      katja15 (I IUI, słabe nasionka) - 26.03 beta po I IUI ze stymulacją sad
      polpotworek (PCO) - 27.03 test po naturalu ze stymulacją smile wynik bety???
      28elka (IV IUI, wrogi śluz) - 28.02 test po IV IUI...
      ancksunamun (I IUI, słabe nasionka) - 28.02 test po I IUI bez stymulacji sad
      dorinkaw (PCO) - 1.03 test po naturalu ze stymulacją sad
      julia56 (I IUI, słabe nasionka) - 4.03 beta po naturalu...
      elfi - 4.03 test po naturalu ze stymulacją...
      luna67 (brak przyczyny) - 5.03 test po naturalu bez stymulacji...
      hania2005 - 5.03 beta po ISC
      annapp (III IVI, I IMSI, słabe nasionka) - 5.03 po IMSI
      lyrica (I IUI, słabe nasionka) - 13.03 test po I IUI ze stymulacją
      aska976 (I IUI, słabe nasionka) - 10.03 test po I IUI
      angelos7 (hiperprolaktynemia czynnościowa) -7/8.03 po naturalu
    • ancksunamun I krecha :((( 28.02.07, 09:04

Niestety... Nie miałam szczęścia...

Ela, Dorinka
      Podajmy sobie ręcesad((

Lyrica, Asia,
      Jak jest u was z morfologią plemników? U mojego męża 69% stanowią plemniki
      patologiczne i abstrahując już od słabego ruchu i niskiej przeżywalności,
      dowiedziałam się, że taki wynik kwalifikuje się do tzw. "teratospermii", w
      związku z czym zaczynam mieć poważne obawy przez naturalnymi staraniami. Jeśli u
      w was jest podobnie, dajcie znać - prześlę artykuł na maila i pogadamy.

Angelos,
      Czy staracie się wyłącznie naturalnie? Wyniki nasienia są ok?

Kasia,
      Kiedy testujesz? Czy wskazaniem do IUI było słabe nasienie?

Polpotworku,
      Serdeczne gratulacje! Daj znać po odebraniu wyniku bety!

Zuza,
      Odpiszę ci na maila wieczorem, bo wszystkie informacje mam w domu. Niestety jak
      widzisz miałam właściwe przeczucia i nie jestem w ciążysad

Ania, Dorinka, Lyrica
      Macie szczęście, z resztą nie wy jedyne, oparcie w mężu ma też Julia i pewnie
      większość z was... U mnie jest przeciwnie - nas walka o dziecko oddala i
      generuje coraz więcej kłótni, powód jest w zasadzie jeden: mój mąż, opierając
      się na opinii pierwszego lekarza, który zlecił mu badanie nasienia i stwierdził,
      że "jest nieźle" (wynik był niemal identyczny z najnowszym, czyli do dupy),
      kompletnie nie widzi problemu, mimo, że mój lekarz ten problem określił wyraźnie
      (słaba ruchliwość, żywotność, morfologia). Straciłam już energię - nie dość, że
      całe życie los rzuca mi kłody pod nogi, nie dość, że muszę walczyć o dziecko,
      którego tak bardzo pragnę, to jeszcze muszę walczyć również z nim. Nie wiem, jak
      może codziennie powtarzać, jak bardzo mnie kocha i jednocześnie pozostawiać z
      tym wszystkim samej sobie. Przerobiłam już aspekt psychologiczny i jestem niemal
      pewna, że w sytuacji, gdyby przyczyna leżała po mojej stronie, miałabym w nim
      pełne wsparcie. Jestem kompletnie zrezygnowana...

• lyrica Re: I krecha :((( 28.02.07, 11:06
        Bardzo współczuję tym z nas, które są już po negatywnym testowaniusad(( Ja też
        przeczucia mam złe. U nas morfologia też poniżej normy - jeśli dobrze pamiętam
        to jakieś 29%, czyli podobnie jak u ancksunamun dużo patologicznych. Natomiast
        w poprzednim badaniu około 60% było dobrych. Jednak tym razem poprawiła się
        szybka linearna, ale wczoraj podczas IUI było np. 0% ruchu, dopiero po
        wirowaniu uzyskali 25% (ale kto to wie jak było naprawdę...) A dr skłaniał się
        nawet jeszcze ku naturalnym staraniom, jednak po wczorajszej IUI wiem, że to
        zły pomysł.

Prześlij mi ten artykuł, z chęcią poczytamwink
      • angelos7 Re: I krecha :((( 28.02.07, 15:50
        Staramy sie tylko naturalnie. A wyniki nasienia w normie. Dziekuje za dopisanie
        mnie do listysmilePozdrawiam przedwiosennie
        • polpotworek Re: I krecha :((( 28.02.07, 17:17
          Beta dzis 136 !!!! Lekarka mnie prawie zjadla przeztelefon ze udalo sie
          wreszcie. Dziewczyny ja jeszce nie wierze ze jestem w ciązy, naprawde jestem w
          cięzkim szoku. Jak odebralam wynik bety to prawie zemdlalam!!!
          Wysylam Wam fluidki i badzcie silne, uda sie uda Wam tez... jestem z Wami i
          prosze nie poddawajcie sie psychicznie!
          Oto tsunami mocy ciązowej Wam
          wysylam: smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          ))))))))))))))))))
          • stokrotka246 Re: I krecha :((( 28.02.07, 17:29
            Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!Zaglądam tu od 14.00Wiem co czujesz bo ja też 4 lata
            czekałam na ciążę. Tylko, że mi beta wyszła negatywnie,może za wcześnie. Teraz
            mam córkę. Cieszę się strasznie!!!!!!!!!!!Uwierz, TO się stało. BEDZIESZ
            MAMĄ!!!!!!!!!!!Hura!!!!!!!!Spokojnej ciąży!!!!!!Łapię fluidki na drugie!!!
          • dorinkaw Re: I krecha :((( 28.02.07, 20:39
            No pięknie!!! gratuluję z całego serca! Takie wiadomosci daja mi nadzieję, ze jakos wszystko sie poukłada. Czy mogłabyś opisać w skrócie swoja drogę do dwóch kreseczek. Tez mam PCO, napisz proszę ile miałaś przez ten cały czas potwierdzonych owu i jak byłaś stymulowana. Życzę spokojnej ciązy! Gratulacje, super! No i łapię fluidkismile
      • dorinkaw Re: I krecha :((( 28.02.07, 20:34
        ancksunamun!!! bardzo mi przykro sad((Tak ładnie wszytstkie z nas wspierałaś w oczekiwaniach! bardzo mi przykro. Ale zobaczysz wszystko sie jakoś ułoży. Nowy cykl, nowe szanse, trzeba wierzyć ze będzie dobrze. A moze wyjedzcie z męzem na jakis urlop, z dala od codziennego zycia moze uda się szczerze porozmawiać i ustalić wszystki kwestie. Zyczę wam jak najszybciej dwóch kreseczek. to co? Głowa do góry smile) życie zwykle lubi zaskakiwać!
      • 28elka Re: I krecha :((( 28.02.07, 20:37
        ...niestety muszę dołaczyc się do jednej krechysad
        Niby tyle było objawów-niby ciążowych ale jak zwykle to tylko pewnie moja
        wyobraznia i stressadTeraz czekam na @ zachowując te 0,01 % nadziei bo objawóww
        @ tez nie odczuwam a dzis temp. dalej taka sama czyli wysoka....
        U mnie tez zycie od poczatku rzuca mi pod nogi wiele kłód...ale mimo to były i
        są pięknę chwile.Tego musze sie trzymać bo można sie załamać. Ja mam oparcie w
        mężu, choc zdazaja się momenty gdy chciałabym aby bardziej to przezywał (tak
        jak ja)-on jest po prostu silniejszy i twardszy...
        Ale w naszych staraniach tak naprawdę mamy tylko siebie, w związku z tym musimy
        siebie wspierać!... bo rodzina nam za bardzo nie pomoże, bo niby jak?...a
        znajomych nie wtajemniczamy-jak na razie są dyskretni nie pytając (i pewnie sie
        domyslając) lub udaje nam sie jakos wybrnąc z odpowiedzi.
        Dzis mija 5 lat od naszego poznania sie, bylismy na pizzy, teraz sobie
        posiedzimy przy winku, powspominamy...i jakos przejdzie ta jedna
        krecha...pozdrawiam Was wszystkie!!

Półpotworek-GRATULACJE,przynajmniej wiesz jak wyglądaja 2 kreskismilesmilebo ja nie
        wiemsmilesmiletrzymaj się!
    • katarzyna.br Re: do lyrica 28.02.07, 18:52
      na forum niepłodność - kliniki wyczytałam że jesteś pacjentką dr. Dworniaka i
      miałaś wczoraj inseminację. Ja też jestem od niedawna pajentką doktora a
      inseminację miałam w poniedziałek. To była moja pierwsza iui.
      Mimo że minęło od niej dwa dni to już wiem że w ciąży nie jestem - zaczynają
      mnie tak jak zawsze w połowie cyklu boleć piersi.A ty jak się czujesz? Jakie u
      Was były wskazania do iui???
      • polpotworek Re: do lyrica 28.02.07, 19:18
        Kochana tym sie w ogole nie sugeruj, mnie tez bolaly piersi normalnie jakw
        kazdym cyku dopiero na 2 dni przed @ przestaly bolec tak typowo a uwrazliwily
        sie tylko brodawki. Uszy do gory!!!!!
        • katarzyna.br Re: polpotworek 28.02.07, 19:36
          Dzięki za słowa otuchy, ale raczej nie wierzę w szanse powodzenia tej
          inseminacji. JEstem zniechęcona.A Tobie gratulujęęę, jesteś dzisiaj w siódmym
          niebie.Naprawdę cieszę się że po tak długim czasie oczekiwania w końcu Ci się
          udało.Wiem że żadne słowa nie opiszą Twojej radości.Teraz wiesz że warto było
          czekać!

Pozdrawiam
      • lyrica Re: do katarzyna.br 28.02.07, 20:48
        Ja także jestem pacjentką dr Dworniaka od niedawna. Właściwie to drugi cykl z
        nim. Dr skłaniał się nawet ku naturalnym staraniom, ale uparliśmy się na IUI. U
        nas problemem są wolne plemniki. Ale styczniowe badanie nasienia pokazało
        poprawę ruchu ( z 6 do 15%) i stąd pomysł, by jeszcze naturalnie się starać. No
        a wczoraj... dr przyniósł Ci taki swój roboczy wydruk o jakości nasienia do
        inseminacji? Bo u nas wczoraj nie miało wogóle ruchusad Po wirowaniu osiągnęli
        25%, czyli też na granicy normysad No i dlatego też nie nastawiam się na
        powodzenie. Co do samopoczucia: pobolewa mnie brzuch, wczoraj dostałam też
        strasznego bólu między żebrami (ale to raczej ze stresu) i nie mogłam sobie
        nijak pomóc, bo bałam się żęby nie zaszkodzić ewentualnej ciąży... Ehhhh
        A Ty IUI miałaś na niepęknięte pęcherzyki? Moje, wyhodowane na Clo miało 23 i 25
        mm. Trochę mnie zdziwiło, że dr nie chciał już np. dzisiaj lub jutro mnie
        zobaczyć żeby upewnić się, że pękły...
        • katarzyna.br Re: lyrica 01.03.07, 20:39
          Zaniepokoiłaś mnie tym wydrukiem o jakości nasienia. Mi doktor żadnego wydruku
          nie przynósł, nie wiem czy to dobrze czy żle. U nas wskazaniem do iui były
          kiepskie parametry nasienia męża. Pierwsze badanie wykazało plemników o
          ruchliwości tytu A -0%, później 9%, no i kiepskia morfologia, ostatnio tylko 9%
          prawidłowych. Doktor uważa że ze mną raczej wszytsko ok. Wiesz, ja w pierwszą
          ciąże (4lata temu) zaszłam bez żadnych problemów, a teraz porażka. U nas to
          jest wtórna niepłdność. Zawsze mi się wydawało że jak się udało z pierwszym to
          z drugiem nie będzie problemów. A tu niestety.
          Zdaniem leakrza owulacje miałam w 11 dc, pęcherzyk miał 23 mm i jak to określił
          doktor - bardzo ładne endometrium, ale tak samo jak Tobie nie sprawdził mi czy
          pęcherzyk pękł. Inseminacje miałam na cyklu naturalnym, doktor stwierdził że
          nie trzeba mnie stymulować.
          Inseminacja nie była dla mnie zbyt przyjemna, następnego dnia bolał mnie bruch,
          ale teraz wszystko ok. Trzymam za Ciebie kciuki.
          W powodzenie swojej inseminacji raczej nie wierzę.
    • pyscek Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 28.02.07, 23:06
      Ja jestem po pierwszej Inseminacji. 2 lata starań, 7 marca testowanie. I głupie
      czekanie na jakieś objawy. Szukam na forum ludzi którym się udało za pierwszym
      razem, jest ich garstka, szukam pierwszych objawów, jest ich dużo... Życzę
      powodzenia, wszystkim.
    • annapp25 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 28.02.07, 23:37
      ancksunamun przykro mi moge Ci tylko powiedzieć że 2,5 roku temu po mojej 1 IVI
      też właściwie byłam sama tzn w takiej sytuacji jak Ty zamknięta w sobie daleko
      od męża i w końcu w depresji skończyło sie na lekach, mąż też nie do końca
      wieżył w slabe plemniki i uważał że na pewno nie in vitro to nas nie dotyczy
      jednak teraz po 5 latach małżeństwa gdzieś tam się na nowo odnależliśmy i
      jeszcze pół roku temu nie wierzyłam że moglibyśmy być tak blizko siebie.więc
      głowa do góry.mi wywróciło się całe życie porażka za porażką i tak miało chyba
      by bo od tamtej pory znalazłam najlepszegi przyjaciela - męża...
      • lusiasia Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 12:08
        moze sie przylacze do testowania
        prawde mowiac dziwi mnie troche ta sytuacja, bo mialam juz male plamki we
        wtorek i bylam pewna ze @ przyjdzie jutro, znowu mialam pojedyncze plamki (raz)
        wczoraj i tez glowe bym sobie uciela ze @ bedzie dzis (dzis jest dopiero jej
        termin)
        ale teraz to juz zaczelam sie zastanwiac (oczywiscie plamke dzis tez
        przylwazylam)
        plamki sa brunatne, wiec raczej na ciaze nie licze, ale...
        • elfi Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 16:45
          Nikomu sie nie udalo? To dolujace ;-( Ze mna tez raczej sie nie uda, bla mnie
          piersi jak na okres, mam zespol napiecia i tego typu symptomy na @.

Fatalna sprawa
          Moze next time...?
          • polpotworek Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 21:03
            Mi sie udalo smile- pisalam wyżej.
            • prognoza3 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 01.03.07, 23:39
              witam, jestem po imsi w provicie, dzisiaj miałam zrobić betę, prawdę
              powiedziawszy nie chciałam w ogóle jechać do laboratorium (jestem po dwóch
              nieudanych in vitro w innej klinice), ale w końcu pojechałam, męzowi
              powiedziałam że pojadę jutro, o 18.00 miałam do odbioru wyniki, pojechałam
              więc, w samochodzie nogi mi się trzęsły, gdy przyszłam okazało się że wyniki
              będą za 5 minut. To były bardzo długie minuty - nie dawałam nam nadziei na
              powodzenie, podchodziłam do tego bardzo pesymistycznie, bo optymizm spalił na
              panewce ostatnie 2 razy. Po ok. 10 minutach - gdy moje nerwy były na
              wykończeniu, przyszła Pani z wynikami, zapytała tylko czy to pierwsze badanie?
              odpwoiedziałam że tak, choc pytanie było dla mnie bardzo zastanawiające.
              Okazało się, że moja beta to ..... 826!!!!!!!!!!!!!! oczom uwierzyc nie mogłam,
              zadzwoniłam więc od razu do mojego dr i on oznajmił, że to super, a wynik
              wskazuje na ciążę mnogą!!! poryczałam się zadzwoniłam do męża i oznajmiłam mu
              że wszystko wygląda na to, że jesteśmy w ciąży wink)) nie mógł uwierzyć, myślał
              że żartuję, własnie siedzimy w domku przy lampce czerwonego winka. Cuda sie
              zdarzają, ja powiedziałam że do trzech razy sztuka ;;;wink))
              • dziunia78 do Prognoza3!!! 02.03.07, 08:15
                Gratuluję z całego serca i życzę spokojnych 9 miesięcy!!!! Czekam na fluidki!!
                Jak to miło z samego rana poczytać o takich cudownych wydarzeniach!!!!
                • sotie Re: do Prognoza3!!! 02.03.07, 09:00
                  polopotworku i prognoza, gratuluję Wam serdecznie smile))))
                  pocieszające, że komuś się udało smile
                  na mnie niestety jeszcze kolej nie przyszła... ;[
                  • polpotworek Re: do Prognoza3!!! 02.03.07, 09:33
                    Prognoza to switnie!!!!!!!!!
                    Ja dzis czekam na drugi wynik bety po 48h i znow cala sie trzese. U mnie to
                    dopiero 29dc,15dpo ale 2 dni temu(27dc, 13dpo) beta juz byla 136!
                    Bardzos ie boje puki nie zobacze tej fasolki we wlasciwym miejscu(minie wiec
                    troche czasu) ale wczoraj bylam na usg i ginka stwierdzila ze wszystko wskazuje
                    ze jestem, endo 16mm i w sluzówce widac malutka czarną kropkę(ona twierdzi ze
                    to to).
                    • prognoza3 Re: do Prognoza3!!! 02.03.07, 09:57
                      ja mam usg za tydzień, też się obawiam, ale sie juz doczekać nie mogę, ciekawe
                      ile tych fasolek będzie...wink)) hihi
    • ancksunamun Lista testujących luty/marzec 02.03.07, 13:07
      kotleopold (1 IUI) - 17.02 po IUI sad
      cacharel (1 IUI, 2 IVF) - 22.02 po naturalu sad
      zuza1978 (4 IUI) - 21.02 po IUI sad
      nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI
      katja15 (1 IUI) - 26.03 po IUI sad
      polpotworek - 27.03 po naturalu smile GRATULACJE!!!
      28elka (4 IUI) - 28.02 po IUI sad
      ancksunamun (1 IUI) - 28.02 po IUI sad
      dorinkaw - 1.03 po naturalu sad
      julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu
      elfi - 4.03 po naturalu
      luna67 - 5.03 po naturalu
      hania2005 - 5.03 po ICSI
      annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI
      pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI
      angelos7 - 7.03 po naturalu
      aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI
      lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI
    • ancksunamun Julia, Katja, Zuza, Ania, Lyryca, KotLeopold... 02.03.07, 13:11
      ... wysłałam wam na maila artykuł, który powinien was zainteresować

Dorinka, Ania, Kocie
      Dzięki za wsparcie...
    • iii10 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 02.03.07, 16:46
      Dołańczam sie do Was, jestem 8 dni po IUI i czekam na rezultat, od 3 dni boli
      mnie brzuch tak jakby na @, nie wiem co sie dzieje?
      • polpotworek Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 02.03.07, 17:07
        Prognoza kochana powiedz mi w którym dpo wyszla Ci taka piekna beta. smile
        Ja dzis mam 15dpo i beta 381. Przez 48 ostatnich h podskoczyla o 181%.
        • prognoza3 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 02.03.07, 19:09
          równe 14 dni po transferze, ostatnia miesiączka 29.01., więc teraz 3 tydzień
          ciąży wink) dlatego mój dr powiedział że to wygląda na ciąże mnogą bo duuuuużo
          ponad normę, Twoja jest jak najbardziej ok. Teraz będzie cały czas rosnąć wink
          • elfi Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 03.03.07, 12:37
            ancksunamun droga moja, mozesz mnie wykreslic. Zrobilam test - 1 tlusta krecha.
            I to na razie tyle co mam do powiedzenia ;-(((
      • ancksunamun Do iii10 05.03.07, 18:22
        Którego dnia planujesz testowanie?
    • luna67 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 03.03.07, 12:54
      Dzisiaj mialam robic test i nie zdazylamsad(((((( przyszla @sad((((

• lyrica Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 03.03.07, 17:46
        Coraz nas mniejsad Ja mam też złe przeczucia, piersi bolą jak co m-c po owulacji
        i jeszcze skurcze w dole brzuchasad I tak sobie myślę czy inseminacja ma sens w
        takim wydaniu jak jest wykonywana... Pomyślałam, że to powinno wyglądać tak:
        jest dojrzały pęcherzyk, leżymy na sali obserwacyjnej, co godzinę usg, kiedy już
        pęknie - inseminacja. Wtedy mamy pewność, a tak... Ja nawet nie wiem czy
        pęcherzyki pękły, bo dr nie kazał mi przyjść po inseminacji na kontrolę...
        • julia56 Ancksunamun 03.03.07, 19:29
          Wysłałam Ci maila, kochana. Sprawdź proszę czy dostałaś.
          • ancksunamun Re: Ancksunamun 05.03.07, 08:36
            Julcia,
            Przed chwilą odebrałam i już ci odpisałam.
    • julia56 przyszła @ 04.03.07, 12:32
      Zaczynamy od nowa. sad
      • polpotworek Re: przyszła @ 04.03.07, 17:12
        Julio... zaczynamy od nowa smile!!! a nie sad
        • julia56 Re: przyszła @ 04.03.07, 22:25
          No racja, racja. smile))
    • ancksunamun Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 08:33
      nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI
      julia56 (1 IUI) - 4.03 po naturalu sad
      elfi - 4.03 po naturalu sad
      luna67 - 5.03 po naturalu sad
      hania2005 - 5.03 po ICSI
      annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI
      pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI
      angelos7 - 7.03 po naturalu
      aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI
      • luna67 Re: Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 14:06
        ancksunamun,

przy nastepnej liscie prosze przesun moje (16-ste!!!)testowanie na 28.03.07, @
        przyszla 03.03.07.

Przez telefon dowiedzialam sie, ze z moja prolaktyna cos jest nie tak, za szybki
        i dosc duzy spadek;-(((, a jeszcze 3 i 6 miesiacy temu bylo ok., nie wytrzymamsad

Moj lekarz na urlopie do 14.03, wiec prawdopodobnie (17-ste) testowanie bedzie
        przesuniete znowu o 25 dnisad ( Jestem tak zdesperowana, ze wzielabym na wlasna
        reke jakies "lekarstwa", jakbym wiedziala jakiesmile

Ech snilo mi sie dzisiaj, ze trzymalam moje nowonarodzone dziecko na rekach,
        byla to dziewczynka..., sliczna jak aniolek..., bylam taka szczesliwa..., za
        oknem kwitly jablonie..., po przebudzeniu pozostal zal sciskajacy serce i ta
        bezradnoscsad Nie lubie takich snow, nie umie sie pozniej na niczym
        skoncentrowac, a mam je ostatnio bardzo czestosad
        • marzycielka3 Re: Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 14:26
          To był piękny sen,może proroczysmileZanim zakwitną jabłonie to może będziesz nosiła
          pod sercem swego aniołeczka!!!!W końcu idzie wiosna!Pozdrawiam
          • luna67 Re: Lista testujących luty/marzec 05.03.07, 14:54
            Tak marzycielko3, to byl naprawde piekny sen, szkoda, ze ja nie wierze w
            prorocze sny, zaczne, jak sie na sobie przekonamsmile
            Moze tam na gorze, Pan Bocek zlituje sie nad nami, widzac nasze lzysmile

A mowilam, ze nie moge sie skoncentrowac, mial byc "progesteron", a nie
            "prolaktyna".
            • hania2005 Re: udało się!!! 05.03.07, 15:27
              Beta 145! Dziewczyny Wam tez życze tyle szczęścia.
              Trzymam za Was wszystkie kciuki!
              • jola733 Re: udało się!!! 05.03.07, 16:19
                gratuluję smile*
              • lyrica Re: udało się!!! 05.03.07, 16:41
                Cudowniesmile)) GRATULUJĘ!!!

Na dzisiaj jeszcze annapp miała termin. Ciekawe co u niej...
              • ancksunamun Re: udało się!!! 05.03.07, 18:20
                Boże, jakie to musi być cudowne uczucie...
              • polpotworek Re: udało się!!! 05.03.07, 21:06
                Haniu no to razem trzymajmy kciuki za reszte jeszce w tym oraz nastepnym cyklu.
              • luna67 Re: udało się!!! 05.03.07, 23:04
                gratuluje!!!!!, zycze spokojnej ciazy!!!
                • lyrica annappp, pyscek, angelos7 - CO U WAS??? 07.03.07, 07:26
                  Jak Wasze testowanie??? Mam nadzieję, że napiszecie co u Waswink I że będą to
                  wieści o dwóch kreseczkachsmile
    • annapp25 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 05.03.07, 21:29
      cześć ja niestety nie udało się no cóż za 2 miesiące zacznę znowu przygotowania.
      haniu naprawde szczere gratulacje to dla nas iskierka nadzieji.
      • ancksunamun Aniu... 06.03.07, 08:18
        Nie wiem co napisać, bo spodziewałam się od ciebie innych wieści. Jestem w
        szoku. Byłam przekonana, że komu jak komu, ale tobie po IMSI uda się napewno...
        Nie wiem czy w najbliższym czasie tu zajrzysz, jeśli tak chcę, żebyś wiedziała,
        że bardzo mocno cię wspieram. Odebrałam twojego maila - dzięki serdeczne.
        Jeśli będziesz chciała "pogadać", pisz kiedy tylko zechcesz...
      • florencja100 Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 08.03.07, 19:29
        Cześć dziewczyny, mogę się do was dołączyć? Jestem tu nowa ale przeczytałam już
        prawie wszystko. Ja transfer miałam w poniedziałek a testować mam się równo z
        tydzień - 15 marca. Ale już tak sobie myślę, że może tak trochę wczesniej
        spróbować. Myślicie, że gdybym jutro zrobiła bete miałoby to sens?
    • ancksunamun Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 06.03.07, 09:23
      Wypowiedzcie się, bo ja mam wątpliwości.
      Nie wiem jak wam, ale mi jest cholernie przykro czytać wiadomości, że po raz
      kolejny się nie udało, a takich dziewczyn jest zawsze zdecydowana przewaga.
      Bardzo fajnie jest gratulować tym, które doczekały swojego szczęścia, ale żadne
      słowa wsparcia, nie są współmierne do smutku (wersja light) czy rozpaczy (wersja
      hard), jaki odczuwa każda z nas widząc jedną okropną krechę, a eksponowanie tego
      na takiej zbiorczej liście może jeszcze ten stan pogłębić. Dla jasności - nie
      piszę tu o sobie, bo przy całych swoich empatycznych tendencjach, jestem raczej
      silna psychicznie, ale wiem, że każda z nas jest inna i każda przeżywa porażkę
      na swój własny sposób.
      Wracając do meritum: czy mam nadal aktualizować listę czy ją zlikwidować?
      Dostosuję się do większości.
      • lyrica Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 07.03.07, 07:29
        Nie zauważyłam, że annapp już zakończyła oczekiwaniasad Tak mi przykro...

ancksunamun - dokończ już tą listę, zostały 4 oczekujące, wyciągniemy na koniec
        % wnioskiwink

czyli jeszcze na dzisiaj do testowania:
        pyscek i angelos7

• angelos7 Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 07.03.07, 18:33
          Boje sie testowac...Mialam to robic dzis, ale znow boje sie przesladujacej mnie
          jednej kreskisadNa razie nie mam @, ani tym bardziej plamien, ktore jak kazdego
          miesiaca powinny juz byc od tygodnia.Brak tych plamien robi mi ogromna
          nadzieje, ale zadne symptomy tem nie towarzysza.Temp. nie mierze, wiec nie
          wiem, a innych objawow sie nie doszukuje.Poczekam do soboty, bo wole zeby @
          sama przyszla niz mialabym ogladac jedna kreche.
          Pozdrawiam wszystie dziewczyny, ktorym sie udalo i trzymam mocno kciuki za te
          ktore wkraczaja w kolejny miesiac z zamiarem - miejmy nadzieje ostatniego-
          testowania.
          • ancksunamun Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 08.03.07, 08:11

Angelos,
            Bardzo dobrze cię rozumiem - ja również, począwszy od bieżącego cyklu,
            postanowiłam odpuścić sobie testy, conajmniej do 7 dni po terminie spodziewanej
            @. Daj znać po sobocie jak się mają sprawy.

Lyrica,
            W porządku, poczekam z zamknięciem listy do 13-ego, dnia twojego testowania. Daj
            znać, jeśli zdecydujesz się zrobić test wcześniej.
            • angelos7 Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 10.03.07, 13:56
              To nieprawdopodobne, zrobilam dzis test i dwie krechy!!!!Trudno mi w to
              uwierzyc, te wszytskie przeplakane dni i noce.Na razie jestem w ciezkim szoku,
              wiec pozdrawiam wszytskich goraco i wierze ze kazda z was bedzie miala kiedys
              taki poranek jak ja dzisiajsmile
              • lyrica Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 10.03.07, 14:04
                SUPER!!!!! Gratulacjesmile))
                Ja czekam do wtorku...
              • zuzanna833 Re: Dziewczyny, czy mam nadal prowadzić listę? 10.03.07, 15:11
                witaj droga Angelos7, przepraszam , że tak się wtrącam , ale mam pytanko do
                ciebie ?Czy zanim zrobiłaś szczęśliwy teścik miałaś jakieś objawy??
                Podejrzewałaś coś już wcześniej?Ja jestem 3 dni po IUI i teraz czekam.
                Piozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz. pa pa
              • ancksunamun Angelos!!! 11.03.07, 14:09
                Słonko, gratulacje!!! Bardzo się cieszę z twojego szczęściasmile
    • ancksunamun Lista testujących luty/marzec 11.03.07, 14:12
      nadzieja013 (2 IUI) - 22.02 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?)
      hania2005 - 5.03 po ICSI smile GRATULACJE!!!
      annapp (3 IVI, 1 IMSI) - 5.03 po IMSI sad
      pyscek (1 IUI)- 7.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?)
      angelos7 - 7.03 po naturalu smile GRATULACJE!!!
      aska976 (1 IUI) - 10.03 po IUI BRAK WIADOMOŚCI (?)
      florencja100 - 15.03
      • zuzanna833 Re: Lista testujących luty/marzec 11.03.07, 14:40
        Hej Anckunamun, czy mogę cie prosić o umieszczenie mnie na liście testujących ,
        mój termin to 21,03,2007. Moja IUI odbyła sie 7 marca i teraz czekam.
        Pozdrowienia
        • angelos7 Re: Lista testujących luty/marzec 11.03.07, 22:25
          Kochane,dziekuje za gratulacje i za wasze wsparcie. Objawow raczej zadnych nie
          mialam, poza oczywiscie spozniajacym sie okresem i brakiem plamien o ktorych
          juz wspomnialam. Sstaralam sie nie doszukiwac objawow, bo potem rozczarowanie
          boli.Niestety troche sie boje bo ma chwilami lekkie bole w podbrzuszu i
          malenkie palmieniesadZrobilam jednak az trzy testy bo nie moglam uwierzyc ze to
          prawda, a na kazdym ta testowa krecha gruba i wyrazna wiec nie mam mowy o
          pomylce. Lakarka juz zapowiedziala ze zapisze mi duphaston.buziaki dla
          wsyztskich!
          • polpotworek Re: Lista testujących luty/marzec 12.03.07, 09:10
            Dziewczyny angelos ma racje. Nie ma sie co doszukiwac objawów bo mozna
            zwariowac, naprawde. Ja juz bylam pewna ze dostane @ tylko co mnie tknelo to
            jedna rzecz w dzien przed @ zamiast jakiegoś plamienia czy bólu brzucha taki
            charakterystyczny sluz i coś mnie tknelo choc i tak w to nie wierzylam.
            Pierwsze objawy wystepuja przewaznie najwczesniej! po terminie miesiaczki.
          • polpotworek Re: Lista testujących luty/marzec 12.03.07, 09:10
            Kochana gratuluje!!!
    • katarzyna.br Re: Oczekujące na testowanie - trzymajmy mocno kc 12.03.07, 09:30
      Ja cały czas czekam, nie dopisywałam się do Was, bo nie chciałam zapeszyć, ale
      to i tak pewnie nie ma już żadnego znaczenia. Od 20 dc boli mnie cały czas
      brzuch z małymi przerwami i czasami piersi również, więc @ napewno przyjdzie.
      Tylko ten brzuch mnie niepokoi, bo boli mnie zawsze dzień przed @ a teraz już
      od 20 dc. Cykle mam 26-28 dniowe. Moja pierwsze IUI była 26 lutego, wskazanie -
      słabe parametry nasienia męża. @ może przyjść już dzisiaj albo ewentualnie 13,
      14, 15 marca.
      Znowu bolą mnie piersi i zaczynam fiksować , jescze nigdy tak długo nie
      czekałam na @.
      Pozdrawiam i gratuluję wszystkim którym się udało!!
      • lyrica ja odpadam:((( 12.03.07, 13:07
        Nie wytrzymałam do jutra i dziś rano zrobiłam test. Jedna krechasad(( I
        właściwie tego się spodziewałam, zero objawów, tylko temp. cały czas 37,1 i
        dlategoteż zdecydowałam się dzisiaj zrobić ten przeklęty test...

Trzymam kciuki za tych co jeszcze mogą mieć nadzieję.
        • ancksunamun Re: ja odpadam:((( 12.03.07, 13:55
          Lyrica, bardzo mi przykro, wysłałam ci maila -> może zdecydujesz się zrobić, to
          co ci opisałam...
    • ancksunamun Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 marca 12.03.07, 13:56
      Dziewczyny,
      Po testowaniu Zuzanny zamykam listę, z powodów wymienionych już wcześniej.
      Mam nadzieję, że wszystkie testujące w kolejnych cyklach pochwalą dwoma
      kreseczkami! Uwielbiam czytać dobre wiadomoścismile

lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI sad
      florencja100 - 15.03
      zuzanna833 - 21.03 po IUI
      • lyrica Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 12.03.07, 21:03
        Przeanalizowałam listę odnośnie powodzenia IUI i wychodzi na to, że nikomu się
        nie udałosad Smutne to i nie napawa optymizmem, niestety. Zastanawiam się więc
        nad sensem IUI, zwłaszcza w przypadku wykonywania jej tak jak to było u mnie -
        bez pregnylu na pęknięcie, bez kontrolnego usg po IUI...
        • florencja100 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 11:28
          Ja o 12 jade na bete. Ale niestety nie jestem w stanie, na razie, uwierzy w
          cuda. Zrobiłam we wtorek i było poniżej 2. Ale moja dr powiedziała, że to nic
          nie znaczy i mam zrobi dzisiaj. A dziś przy zakładaniu luteiny zobaczyłam krew.
          Nie wiem co o tym myśle bo już przestało leciec. troche za wczesnie jak na okres
          (27dc)ale to chyba tez nie inplantacja. strasznie się boję cho na nic nie liczę....
          • ancksunamun Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 12:55
            Florencja, zrobiłaś betę tydzień po transferze, a to nieco za wcześnie, z resztą
            z tego co pamiętam z wypowiedzi bocianowego eksperta to wartość powyżej 1 ng/ml
            odpowiada ciąży. Czekam na twój dzisiejszy wynik!!!
            • florencja100 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 19:07
              Cześć Dziewczyny, niestety ja nie mam dobrych wiadomościsad Beta < 2. Nie wiem
              ile dokładnie bo w Gamecie podają to tak i dla nich jest to negativ. Rozmawiałam
              z panią doktor przez telefon, kazała zgłosić się po nastepnej@. Czyli pewnie
              gdzieś na poczatku maja. To mój pierwszy IVF, nie sądziłam, że będzie mi aż tak
              źlesad
              Po nieudanych IUI jakoś lepiej się czułam. Teraz przydałoby się trochę optymizmu
              od Zuzannysmile Trzymam kciuki za Twoje testowanie.
              • zuzanna833 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 19:36
                Florencja, nic sie nie martw u mnie na pewno tez bedzie klapa, nie licze na
                zbyt wiele, mam za dużego pecha , żeby udało sie za pierwszym razem. Chodz
                nerwymam juz na ostatnim włosku, bo w głebi duży mam jescze nadzieje. Niestety
                nie mam kompletnie zadnych objawów, chodz to mój 23dc a IUI była w 15dc.Na
                pewno bede płakać jak głupia jak znów zobacze ta wstretną @.No ale cóz mooooze
                w konću sie doczekamy. W niedziele mam urodzinki i liczyłam na najwspanialszy
                prezent, no cóż.....Pozdrawiam i na pweno sie odezwe co tam u mnie . Buziaczki
                dla was dziewczynki, w koncu musi sie nam udac, predzej czy póznie , pa pa
              • lyrica Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 15.03.07, 21:00
                A ja dzisiaj dostałam namacalny dowód niepowodzenia mojej pierwszej IUI w
                postaci wiadomej...@... Nie wiem czy to efekt stymulacji cyklu CLO, ale zwijałam
                się w pracy z bólu, co rzadko ma miejsce w takim stopniusad
              • ancksunamun Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 16.03.07, 12:39
                Florencja,
                Bardzo mi przykro, miałam nadzieję, że akurat tobie się udasad
                • florencja100 Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 17.03.07, 19:48
                  Dzięki za dobre słowo. Też cichutko liczyłam na sukces.
                  Ale może nie ma tego złego? Wczoraj dopadła mnie grypa. Mam gorączkę w porywach
                  do 39,5st. Podobno coś takiego na wczesnym etapie ciąży to bardzo poważne wady
                  serca i szereg innych wad u maleństwa. Chyba powinnam dziękować Bogu...
                  • ancksunamun Re: Lista testujących luty/marzec - zamykam 21 ma 19.03.07, 10:25
                    Może masz rację, szkoda tylko, że za każdą kolejną szansę trzeba tyle płacić.
                    Uważaj na siebie, a w przyszłości zabezpieczaj się choćby kompletem witamin i
                    minerałów, skondensowanych w tabletkach - ja łykam Vitrum (bo niestety nie
                    spożywam zalecanej dziennej dawki warzyw i owoców) i nie choruję od trzech lat.
    • ancksunamun Czy któras z was ma za sobą kolejne starania? 14.03.07, 13:48
      Wiem, że dziś drugą IUI ma Katja - trzymam kciuki! Ja natomiast wczoraj, dziś
      oraz jutro uskuteczniam starania naturalnesmile
      • ata27 Re: Czy któras z was ma za sobą kolejne starania? 15.03.07, 21:40
        cześć dziewczyny
        miałam III IUI 6.03., testuję w poniedziałek. Do tych które czekają: jakie
        macie objawy? Wczoraj i dzisiaj przez chwile bolało mnie podbrzusze tak jak
        przy @, a dziś wyskoczył mi pryszcz koło nosasad( to martwi mnie najbardziej bo
        zawsze przed @ tak mam i już myśle że i tym razem nic z tego nie będzie...sad
        Pozdrawiam

• ancksunamun Re: Czy któras z was ma za sobą kolejne starania? 16.03.07, 12:43
          Ata,
          Obawiam się, że ze wszystkich testujących dziewczyn pozostała tylko Zuzanna. Daj
          znać w poniedziałek czy coś wiadomo, może razem z Zuzanną będziecie jedynymi po
          IUI, którym się udało. Trzymam kciuki!
      • ancksunamun Zuzanna, Ata - udało się wam??? 20.03.07, 10:30
        • zuzanna833 Re: Zuzanna, Ata - udało się wam??? 20.03.07, 19:38
          jestem złamana, jedyne co zobaczyłam dziś na tescie to jedna, gruba krecha.
          rycze jak wół juz caly dzień. Zastanawiam się czy podchodzic jeszcze raz.Mam
          takiego doła.............
          • zuza1978 Re: Zuzanna, Ata - udało się wam??? 20.03.07, 21:47
            Dziewczyny, nie poddawajcie się, jeszcze zaświecie dla nas wszystkich słońce.
            Wiosna już jutro, więc i słońce niedługosmile Chwilowo sie nie odzywam, bo i czas
            testowania po iui dawno za mną, ale mocno trzymam kciuki, żeby te pierwsze dni
            cyklu, ktore do Was przyszly były jednocześnie pierwszymi dniami pierwszego
            trymestrusmile)) Komu ma sie udac, jak nie nam???
            Ja chwilowo odpoczywam od iui (lekarz na urlopiesmile) ale pod koniec kwietnia na
            pewno przystąpimy do kolejnej próby. I do kolejnej. Aż do skutku.
          • ancksunamun Re: Zuzanna... 21.03.07, 09:04
            Zuzanna, no widzisz, pierwsza IUI rzadko kiedy się udaje sad. Moja lutowa też się
            nie udała, ale w kwietniu zamierzam podejść do drugiej, a jeśli się znowu nie
            uda, to w czerwcu do trzeciej. Potem zacznę zbierać na ICSI, bo tak naprawdę
            musimy mieć bardzo dużo szczęścia, żeby IUI odbyła się akurat w "tym właściwym
            momencie", szczególnie w naszym przypadku, kiedy jest problem z przeżywalnością
            plemników i musimy się wstrzelić z IUI na 6h przed lub 6Hpo owulacjisad. Jedynym
            wyjściem wydaje się podchodzenie do IUI wyłącznie na cyklu monitorowanym
            dwukrotnie na dobę, choć optymalnie byłoby monitorowanie co 6h. No nic,
            zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w kwietniu...

Zobacz, z 20-u dziewczyn na naszej liście aż 10 miało IUI (w tym 7 po raz
            pierwszy) i żadnej z tych 10-u się nie udało! Gdyby tak każda była monitorowana
            kilka razy na dobę i poddana IUI tuż przed lub po pęknięciu pęcherzyka (przy
            założeniu, że warunki do implantacji byłyby korzystne), przypuszczam, ze bilans
            byłby zupełnie inny!
            • lyrica ancksunamun 21.03.07, 09:11
              Odpisałam Ci na gazetowego maila - w sprawie tego artykułu.

Zgadzam się z Tobą w 100%, że tylko w przypadku monitorowania cyklu 2-3 razy na
              dobę jest realna szansa na powodzenie IUI. We wtorek idę do dr i mam zamiar z
              nim podyskutować na ten tematwink

Pozdrawiam
              • ancksunamun Re: ancksunamun 21.03.07, 09:18
                Zaraz ci odpiszę na maila. Ok, dowiedz się i da znać, bo właśnie zastanawiam się
                na Invimedem. Wiesz, wielkiego zachodu z monitoringiem nie powinno być, bo w
                końcu za każde usg bulisz im kasę, problem tylko w tym, że przez 12h od wieczora
                do rana nie są w stanie podać ci nasienia, więc ten okres już odpada.
      • ancksunamun Lista testujących luty/marzec 21.03.07, 09:13

lyrica (1 IUI) - 13.03 po IUI sad
        florencja100 (1 IVF)- 15.03 po IVFsad
        zuzanna833 (1 IUI)- 21.03 po IUI sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka