Dodaj do ulubionych

Duphaston doustny- dopochwowo- czy można?

03.03.07, 23:03
Czy mogę duphaston doustny zastosować dopochwowo tym samym oszczędzając wątrobę? Czy zadziała? Czy musi być specjalny dopochwowy? Pytam bo mam tego zwykłego 3 opakowania i chciałabym zużyć. POzdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kaka154 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:24
      o duphastonie nie slyszalam, ja stosuję LUTEINE podjęzykową, dopochwowo, bo na
      podjęzykową jest znizka, a na dopochwową nie.
      • aniaresz Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:33
        A może ktoś słyszał o duphastonie? Czy mogę dopochwowo? Poradzcie bo od jutra bym musiała zacząć brać.
        • alinka761 aniaresz 04.03.07, 11:38
          Nie bój się Duphastonu,ja brałam do 16tc i to na początku 3 razy dziennie,potem
          miałam przejść na Luteinę podjęzykową ale wywoływała u mnie odruchy wymiotne i
          znów wrócilam do Duphastonu. Ja nie radzę tabletek doustnych stosować
          dopochwowo.
      • alinka761 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:36
        Leki należy zażywać zgodnie z ich przeznaczeniem.Mi gin powiedział,że Luteiny
        podjęzykowej nie należy stosować dopochwowo bo się źle wchłania i mija się to z
        celem.
        • kaka154 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:39
          a mój proffesor powiedzial żebym się nie wyglupiala, bo też się na dopochwową
          uparlam, i kupila podjęzykową, bo bardzo zaoszczędze, tymbardziej że stosuje 4
          miesiąc non stop, codziennie od 8 dziennie a obecnie 4, i jest OK. Duphaston
          przyjmuje doustnie zgodnie z zaleceniem.
          • alinka761 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:42
            Ja tylko napisałam co mi powiedział mój gin,ja się stosowałam do jego
            zaleceń.Widocznie co lekarz to inna szkoła.
            • polpotworek Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 13:16
              duphaston polykamy! O watrobe sie nie martw... wiecej w zyciu zaszkodzilas
              sobie syntetycznymi witaminami czy przeciwbólowymi wiec nie popadajmy w
              paranoje naprawde.
    • annapp25 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 13:27
      Duphastonu nie możesz brać dopochwowo bo ma inne substancje pomocnicze i inne
      nośniki nie wchłonie się z pochwy to leki doustne,dopochwowe,doodbytnicze
      różnią się zasadniczo wchłanialnością w żołądku jest ph silnie kwaśne i
      tabletki są tak zrobione żeby się rozpuściły wchłonęły ale nie uległy
      degradacji przy takim ph, w pochwie masz ph słabo kwaśne, a np w odbycie nawet
      zasadowe.Jak chcesz dopochwowo to niestety w naszym kraju tylko
      luteina,niektórzy sprowadzają z Uni Ultrogeston.
      • aniaresz Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 16:19
        Dzięki!!! Moja znajoma właśnie dostała ostatnio od gina ultragestan. Kupiła w provicie w Katowicach zaraz po wizycie. Podobno w aptece nie ma tego leku. Dobra to nie będę ryzykować z tym duphastonem bo szkoda go jak ma się nie wchłonąć!Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka