aniaresz 03.03.07, 23:03 Czy mogę duphaston doustny zastosować dopochwowo tym samym oszczędzając wątrobę? Czy zadziała? Czy musi być specjalny dopochwowy? Pytam bo mam tego zwykłego 3 opakowania i chciałabym zużyć. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaka154 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:24 o duphastonie nie slyszalam, ja stosuję LUTEINE podjęzykową, dopochwowo, bo na podjęzykową jest znizka, a na dopochwową nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:33 A może ktoś słyszał o duphastonie? Czy mogę dopochwowo? Poradzcie bo od jutra bym musiała zacząć brać. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 aniaresz 04.03.07, 11:38 Nie bój się Duphastonu,ja brałam do 16tc i to na początku 3 razy dziennie,potem miałam przejść na Luteinę podjęzykową ale wywoływała u mnie odruchy wymiotne i znów wrócilam do Duphastonu. Ja nie radzę tabletek doustnych stosować dopochwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:36 Leki należy zażywać zgodnie z ich przeznaczeniem.Mi gin powiedział,że Luteiny podjęzykowej nie należy stosować dopochwowo bo się źle wchłania i mija się to z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:39 a mój proffesor powiedzial żebym się nie wyglupiala, bo też się na dopochwową uparlam, i kupila podjęzykową, bo bardzo zaoszczędze, tymbardziej że stosuje 4 miesiąc non stop, codziennie od 8 dziennie a obecnie 4, i jest OK. Duphaston przyjmuje doustnie zgodnie z zaleceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 11:42 Ja tylko napisałam co mi powiedział mój gin,ja się stosowałam do jego zaleceń.Widocznie co lekarz to inna szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 13:16 duphaston polykamy! O watrobe sie nie martw... wiecej w zyciu zaszkodzilas sobie syntetycznymi witaminami czy przeciwbólowymi wiec nie popadajmy w paranoje naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
annapp25 Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 13:27 Duphastonu nie możesz brać dopochwowo bo ma inne substancje pomocnicze i inne nośniki nie wchłonie się z pochwy to leki doustne,dopochwowe,doodbytnicze różnią się zasadniczo wchłanialnością w żołądku jest ph silnie kwaśne i tabletki są tak zrobione żeby się rozpuściły wchłonęły ale nie uległy degradacji przy takim ph, w pochwie masz ph słabo kwaśne, a np w odbycie nawet zasadowe.Jak chcesz dopochwowo to niestety w naszym kraju tylko luteina,niektórzy sprowadzają z Uni Ultrogeston. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Duphaston doustny- dopochwowo- czy można? 04.03.07, 16:19 Dzięki!!! Moja znajoma właśnie dostała ostatnio od gina ultragestan. Kupiła w provicie w Katowicach zaraz po wizycie. Podobno w aptece nie ma tego leku. Dobra to nie będę ryzykować z tym duphastonem bo szkoda go jak ma się nie wchłonąć!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś