tiramisus 08.03.07, 09:23 Jestem po HSG i wyszedl mi lewy jajowód prawidłowy, prawy nieco upośledzony, czy ktoś wie jakie są szanse zajść w ciąze, czy pozostaje tylko in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziawac Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 10:22 Czasem wynik HSG i laparoskopi rozni sie. Ja mialam jajowod udrozniony podczas laparo.Poza tym z 1 jajowodem tez masz sznase byc mama Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 11:32 Taaaaaaa, teoretycznie szansa istnieje. Ja z jednym drożnym jajowodem staram się 3 lata, przeszłam 5 iui i guzik. W maju szykuję sie do in vitro. No ale to moze tylko mój jajowód jest tak upośledzony. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 11:32 Oczywiscie ze masz szanse. Przeciez jest jeszce drugi jajnik. Uszy do gory. Moja babcia z jednym jajnikiem ma 3 dzieci. )) Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 11:56 U mnie jeden jest na pewno calkowicie niedrozny, a co do drugiego - rozni lekarze roznie interpretowali moje zdjecia z hsg - bezposrednio po hsg w Damianie powiedzieli mi, ze drozny, a dr K w Invimedzie powiedziala, ze droznosc mocno uposledzona. Z tym wszystkim zaszlam w ciaze w 3 iui ( i poki co dzieki Bogu na razie wszystko w porzadku - jutro zaczyna sie 20 tgc). Przyznam jednak, ze bylam juz tak zdolowana tymi nipowodzeniami w iui, ze gdyby to iui nie wyszlo, to w nastepnym miesiacu podchodzilibysmy do ICSI. Odpowiedz Link Zgłoś
tiramisus Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 13:30 ivoral- troche mnie pocieszylas, tez chodze do dr K i ona nie jest zadowolona z moich wynikow, czy dr K robila Ci iui? Gratuluje i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: Jeden drożny jajowód 09.03.07, 13:10 Z moich wynikow (wynikow hsg) tez byla bardzo nie zadowolona i powtarzala, ze praktycznie nie ma szans i sensu robic tego iui i pozostaje tylko icsi. 2-gie i 3-cie iui robilismy na wlasne zyczenie, co dr zapisala w systemie. Robila je dr K (poza 2-gim, bo byla na urlopie) i nie bede opisywac jak to wygladalo, bo byloby to b. zniechecajace (kiedys opisywalam to na tym forum), a nie warto sie niepotrzebnie denerwowac. Nie namawiam Ciebie ani nikogo na robienie duzej liczby iui zamiast icsi - faktem jest, ze szanse w iui sa duzo mniejsze niz w icsi, a kazde niepowodzenie bardzo czlowieka wykancza psychicznie. Z drugiej strony - czasami ma sie szczescie i sie udaje. Powodzenia i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aisz Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 14:48 Ja też mam tylko jeden jajowód drożny i prawie czteroletnią córkę. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek37 Re: Jeden drożny jajowód 08.03.07, 21:40 dołączę się do pocieszających postów, bo też mam jeden drożny, a 2 miesiące po HSG zaszłam w ciążę i mam już kilkumiesięcznego synka i staram się o następne . Będzie dobrze, nie poddawaj się. Poza tym gdzieś czytałam że czasem ten drożny jajowód może wychwycić jajeczko dojrzałe po stronie niedrożnego jajowodu. Ale niestety nie wiem czy to prawda. Oby!!! Czego Tobie i sobie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kaska0404 Re: Jeden drożny jajowód 09.03.07, 09:11 wyniki hsg nie zawsze mają odzwierciedlenie w rzeczywistości mi po hsg wyszło oba niedrożne jajowody a jednak jestem w ciąży niby niemożliwe a jednak można próbowac laparo ale przy jednym drożnym to lekarze niezabrdzo chcą no i po laparo zrost mogą być i jest wiele ciąz z jednego jajowodu trzymam kciuki $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ########################## &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ************************* Odpowiedz Link Zgłoś
lilithv Re: Jeden drożny jajowód 09.03.07, 12:54 hej!! Nie stresuj się - ja mam jeden niedrożny jajowód i śłuz zabójczy dla plemników i...jestem w 9 miesiącu ciąży.Chwyciło naturalnie, po imprezce, na tzw. "humorku" i bez stresu. Tak więc masz duuuuuże szanse.Acha, 4 lata się staraliśmy o dziecko...pocieszyłam?? Odpowiedz Link Zgłoś
tiramisus Re: Jeden drożny jajowód 09.03.07, 14:52 do lilithv: bardzo pocieszyłaś, dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś