08.03.07, 09:40
biore Menopur zastrzyki,jeśli ktoraś z was brala to prosze o jakies
informacje?
Obserwuj wątek
    • gosif Re: Menopur? 08.03.07, 10:24
      ja bralam.w sumie 4 zastrzyki.czekam na rezultaty. urosly 2 pecherzyki, ale
      tylko 1 pekl (po podaniu pregnylu).to juz drogi lek.ja wczesniej bralam 5
      miesiecy clo, ale bez zadnego rezultatu (dosc cienkie endometrium po
      nim).pozdrawiam.Gosia
    • polpotworek Re: Menopur? 08.03.07, 11:31
      Ja wzięlam w jednym cyklu 3 ampulki 75j. ale niestety dopadla mnie okropna
      grypa i stymulacja musiala zostac przerwana. W ostatnim cyklu dostalam
      22ampulki! poniewaz reakcja byla taka sobie, ale dzieki tym 22 amp jestem teraz
      w ciązy. Sa dziewczyny którym pomaga clo sa takie którym pomaga nawet 1
      zastrzyk menopuru. Niestety ja kiepsko reaguje na wszystko wiec tyle we mnie
      trzeba bylo wladowac(jak przy in vitro) ale udalo sie. Napisz co cie
      interesuje, postaram sie pomóc. Dlaczego masz brac ten menopur?
      • basia19777 Re: Menopur? 08.03.07, 12:06
        Mam cykle bezowulacyjne,mój gin przepisal mi menopur od 10 dc,wczesniej bralam
        cloctilbegyt,w 14 dc mam usg.Moje wyniki to FSH 8,12 mIU/ml LH 6,1 mIU/ml
        Estradiol to 30,90 pg/ml.Pozdrawiam!
      • gosif Re: Menopur? 08.03.07, 16:54
        prosze napisz ile pecherzykow mialas przy tych 22 ampulkach (ja mialam tylko 4
        ampulki).i jakie endometrium.leczysz sie w warszawie?
        • polpotworek Re: Menopur? 08.03.07, 17:44
          Niestety przy menopurze tezba uwazac bo jest wysokie ryzyko hiperstym zwlaszcza
          przy pcos i przy takiej ilosci ampulek. U mnie w sumie zaczely dominowac dwa
          (najpierw wydawalo sie ze jeden ale drugi szybko go dogonil) chyba kolo 9dc. i
          strasznie wystrzelily(co jest charakterystyczne czasem przy tym leku). Mialam
          monitorowanie codziennie od 1 dc do 12 dnia cyklu ze wzgledu na to ryzyko
          hiperstym. u mnie. w 12dc.(ostatni moment bo cykle krótkie 27d) mialam podany
          pregnyl 10tys.j. Lecze sie w wielkopolsce u lekarki która nawet nie jest specem
          od niepl ale to niesamowita kobieta oddana swojej pracy, zaufalam jej ze wie co
          robi choc wierzcie mi ze w pewnym momencie zwątpilam... i niepotrzebnie.
          U mnie endo i pecheryki(ginka mowila ze wg jej obliczen do mojego cyklu wg
          prawidlowej reacji musialby ruszyc-zeby ktorys zaczal dominowac- ok 8-9dc) byly
          slabe-dopiero:
          w 9dc mialo 6mm+ pecherzyki 12 i 11mm
          w 10dc pecherzyki 16 i 14mm
          w 11dc endo 9mm+ pecherzyki 17 i 16mm
          w 12 dc j.w- podany jeszce 2 ostatnie ampulki menopuru w jeden posladek a w
          drugi 2 amp pregnylu x 5tys.j.
          To byl ostatni dzien kiedy ja widzialam. 14 dni po menopurze(2 dni) przed @
          zrobilam test(balam sie ze za wczesnie) i wyszla blada krecha, potem beta...
          byla wysoka i rosla... na poczatku byl widoczny jeden pecherzyk ciążowy,
          przedwczoraj 2. Za tydzien ide i mam nadzieje zobaczyc juz kruszynki. smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka