28.03.07, 22:19
Dziewczyny przygotowuje się do iui. Cykl mam stymulowany CLO od 2-6dc brałam, także pęcherzyki wystartowały ostro bo w 6dc były 2 po 10mm i jeden 13mm ale coś ostatnio kiepsko rosną i dzisiaj w 11dc miałam 2 pęcherzyki po 19mm i 1 14mm. Gin zadecydował że mi poda ten MENOPUR. cZY KTOŚ ZNA TEN LEK? pODOBNO POWODUJE LEPSZY WZROST JAJECZEK. CZY KTOŚ BYŁ TYM LEKIEM STYMULOWANY? POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: Menopur 28.03.07, 22:20
      Aniu, ja za chwilę będę do ICSI. Ale sporo dziewczym go używało. Jak będziesz
      brać: podskórnie czy domięśniowo?
      • aniaresz Re: Menopur 28.03.07, 22:32
        wiesz co dostałam w brzuszek czyli podskórnie, bo tam raczej mięśni nie mam, a to jest jakaś różnica? Dał mi dawkę podwójną a jutro jak test owu wyjdzie negativ to podjadę po dawkę pojedyńczą a w piątek wizyta i się okaże co tam urosło. Już mni wnerwia takie czekanie, bo nie mogę nic zaplanować. Całe szczęście że iui robi też w weekendy.
        • julia56 Re: Menopur 28.03.07, 22:36
          Podobno różnicy nie ma. Ostatnio nawet był taki wątek.
          To po menopurze powinno byc juz dobrze, Aniu.
          • aniaresz Re: Menopur 28.03.07, 22:38
            A menopur działa też na pęknięcie pęcherzyków czy na to to już pregnyl trzeba? Dzięki za wsparcie!!!!!!!!!
            • sonique Re: Menopur 28.03.07, 22:41
              Ale 19 mm i to dwoch pecherzykow, to chyba dobrze? Ja przy 19 mm dostalam
              pregnyl na pekniecie i zaraz mialam IUI. Inna sprawa, ze pewnie nieudana.
              • julia56 Re: Menopur 28.03.07, 22:43
                To tylko lek stymulujący.
                • aniaresz Re: Menopur 28.03.07, 22:49
                  Postanowiłam się nie wtrącać i grzecznie go słucham, przy swoich owu mam zazwyczaj 21mm i na następny dzień pęknięcie i już jest ból owulacyjny. Teraz jest więcej tych pęcherzyków i nie wiem jak to będzie oby wszystkie pękły bo nie chcę torbieli. To moja pierwsza iui i się aż tak strasznie nie nastawiam że się uda. Ale może akurat............
                  • aniaresz Re: Menopur 29.03.07, 10:52
                    Dziewczyny ale jak się brało CLO i teraz ten menopur, a mam swoje owu to nie jest za dużo na 1 raz? Strasznie boję się torbieli.
                    • polpotworek Re: Menopur 29.03.07, 23:08
                      Aniaresz a ile tego menopuru?
                      Menopur nie dziala "silniej" tylko inaczej. Clo nie dziala bezposrednio na
                      jajniki ale najpierw na nasze podwzgórze i tam stymuluje wydzielanie przez
                      nasze jajniki gonadotropin.
                      Menopur natomiast to ludzkie gonadotropiny które dzialają bezposrednio na
                      jejniki. Niektóre dzewczyny bardzo dobrze reagują na clo i pieknie rosna po
                      nich pecherzyki, u niektórych droga podwzgorze-jajniki zawodzi i wtedy siega
                      sie po gonadotropiny. smile
                      Czasem laczy sie obie terapie, by tylko wzmocnic reakcje.Gdy na clo w ogole nie
                      reagujesz jestes stymulowana tylko gonadotropinami.
                      Menopur to dobry lek, mi po nim udalo sie zajsc w ciąze jak wielu
                      dziewczynom. smile
                      Uwazajcie tylko z zakupem bo niektórzy tak folguja ceny ze ho ho. Ja zuzylam w
                      sumie 30 ampulek i w jednej aptece ten sam lek kosztowal:
                      5amp-550zl
                      a w innej:
                      5amp-395zl
                      Na 10 ampulkach stracilam 320zl i myslalam ze zasztyletuje aptekarkę, pozniej
                      ampulki kupowala mi lekarka lub mąz jechal 50km do tanszej apteki.
                      • aniaresz Re: Menopur 30.03.07, 10:52
                        Dzięki polpotworek za nadzieję że po menopurze się może udać. Z całego serca liczę na to i już wszystko zniosę choć te wszystkie koszty są straszne. Ja za podwójną dawkę menopuru u doktora zapłaciłam 180zł. Wiesz po CLO piuęknie pęcherzyki wystartowały bo w 6dc były 3 po 10mm, 10mm i 13mm ale potem się okazałao że te 2 mniejsze rosną a ten większy się rozleniwił. Także jak osiągnęly 17mm to potem rosły tylko 1mm na dobę i wtedy dr je postanowił popchnąć menopurem. Jutro mam iui o 12 a wczoraj wzięlam pregnyl o 23 i to wychodzi 37 godz przed iui. Stresuje się bo dr już mi nie kazał przyjść dziś na podgląd tylko od razu na iui, Chyba muszę mu zaufać, prawda? U ciebie ciąża pojedyńcza?
                        • doza1 Do polpotworek 30.03.07, 14:20
                          Cześć mam pytanie gdzie kupowałaś tak tani menopur w jakim mieście bo ja płacę
                          80 zł za ampułkę. z góry dziekuję za odpowiedź
                          • aniaresz doza1! 30.03.07, 17:41
                            We Wrcłąwiu u dr. Polaka kupiłam menopur i za ampułkę on bierze 90zł także drożej od ciebie. Za dawkę podwójną 180 mnie skasował. Pozdrawiam.
                            • doza1 Re: doza1! 01.04.07, 16:24
                              chyba źle zrozumiałam twoja wypowiedź i myslałam że można go kupić jeszcze
                              taniej. pozdrawiam i życzę powodzenia.
                              • polpotworek Re: doza1! 01.04.07, 17:43
                                Ja kupowalam w Wiepofamie w poznaniu na ul dąbrowaskiego. to apteka akedemicka.
                                5amp-395zl.
                                Aniaresz badz dobrej mysli. Ja mialam dwa dominujace pecherzyki i udalo sie z
                                oboma i jestem bardzo szczesliwa. Czesto po stymulacjach dopiero po 10mm
                                peherzyki zaczynaja albo sie wybijac albo niknac. U mnie chyba w 7dniu bylo
                                ponad 10 pecherzyków po 10mm, mialam brzuch jak balon i lekarka stwierdzila po
                                moich cyklach ze jak sie nie wybije którys w ciagu 2 dni to dajemy spokój bo za
                                duze ryzyko powaznej hiperstymulacji, bylam przerażona ale wiedzialam ze to
                                dobra lekarka i do dzis nie zmienilam zdania. W koncu wybily sie dwa a reszta
                                poszla "spac", ten kryzys trwal tylko 2-3 dni ale to pewnie dlatego ze mam pcos
                                i zamiast isc w wielkosc szly w ilosc smile Wiem ze 2 pecherzyki nie gwarantuja
                                ciązy mnogiej bo u mnie po terminie @ bylo widac tylko jeden malutki pecherzyk
                                i bylam pewna ze jest jedno dzieciatko a dopiero pozniej drugi jak oba juz byly
                                wieksze. smile
                                Ja tez zaufalam lekarce mimo ze czulam sie odwrotnie gdyz nawet nie chciala
                                sprawdzic czy doszlo do owu. Dostalam 10tys jednostek pregnylu i mialam sie
                                zglosic jak mi sie @ spożni. Dzien przed miesiaczka nie wytrzymalam to byl 15
                                dzien po pregnylu, juz moglam zrobic test i wtedy cale moje zycie stanelo na
                                glowie czego Wam wszystkim zycze. smile)))))))
                                • aniaresz polpotworek! 02.04.07, 09:40
                                  Strasznie jestem ciekawa co się dzieję w moim organiźmie bo dziś 2 dzień po iui. Powiem ci że czuję coś w podbrzuszu ale nie jest to ból tylko jakby coś się rozpulchniało/ciężko to opisać. A napisz jak było u ciebie z objawami po owu. Czy jakieś bóle miałamś? Strasznie fajnie że wam się udało i też marzę o bliźniakach. Gratuluje!
                                  • polpotworek Re: polpotworek! 02.04.07, 17:58
                                    U mnie byly bóele brzucha jakbym miala miec @ bardzo czesto ale nie tak silne.
                                    o pewnie od pregnylu, ten bol utrzymywal sie z 10 dni. Pozniej wywalilo mnie na
                                    buzi bardzo i myslalam ze to reakcja po tych wszystkich lekach, wszystko bylo
                                    jak przed @ i bylam pewna ze ja dostane zwlaszca ze bralam duphaston do 25dc i
                                    go odstawilam jak lekarka kazala. Dopiero na 2 dni przed @ przestaly mnie nagle
                                    bolec piersi i pojawil sie taki dziwny sluz, to mi dalo do myslenia choc nie
                                    wierzylam, zrobilam test i wyszla bladziusienka kreska. Na nastepny dzien beta
                                    juz byla piekna. Wrócilam wiec do duphastonu a po terminie @ poszlam na usg,
                                    wtedy juz prawie bylo wiadomo ze to ciąza. Dopiero jednak w 6 tyg mozna bylo ja
                                    potwierdzic gdy bylo widac duze pecherzyki i zarodki. smile
                                    • aniaresz Re: polpotworek! 02.04.07, 21:56
                                      Moje pobolewanie jest leciutkie ale ciągłe. Cały dzień mnie dzisiaj coś tam w dole ciągło, chwilami tak jakby był pełny pęcherz, już nie wiem może to rzeczywiście po tych stymulatorach. Nic nie pozostaje jak czekać. Problem mam taki że od dzisiaj mam brać zastrzyki w brzuch clexane i się boję je sama robić a w święta będę zmuszona raczej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka