Dodaj do ulubionych

kwietniowe testowanie

12.04.07, 08:50
hej dziewczynki, zrobił się juz trochę za długi ten wątek kwietniowych IUI
więc zaczynam nowy.
jestem po 2 IUI, która odbyła się w sobotę 7 kwietnia ok 30 godzin przed
jajeczkowaniem, bo w niedziele były święta a lekarze mają też Święta
(nieważne że na dyżur muszą przyjść). wiem że nie jestem sama w takiej
sytuacji smile
mimo że nadzieja we mnie umarła będę testowała nawet jak @ przyjdzie 21
kwietnia więc tworzymy listę
pozdrawiam
ania
Obserwuj wątek
    • aniaresz Re: kwietniowe testowanie 12.04.07, 12:59
      Witam. ja wczoraj zrobiłam test 11d po iui i niestey jedna krecha, ale mam nadzieję że za wcześnie i jeszcze coś się wykluje. Dziś idę na betę popołudniu, także dam znać. Powodzenia! kotleopold! A jak u ciebie wyszła iui, jakie parametry nasienia i ile pęcherzyków?. Jak możesz to przypomnij!
    • kaamea Re: kwietniowe testowanie 12.04.07, 13:18
      Ja podchodzę do swojej pierwszej inseminacji ok 20-21 kwietnia. W tej chwili
      jestem na Clo, zaczelam od 3 dnia. I mam pytanie: Czy Clo lekarze przepisują
      zawsze przed iui?
      Ja mam co miesiąc pęcherzyk który ładnie rośnie i pęka, mam endometrium w
      porządku i wszystko ok, a mimo to lekarz, chyba aby zwiększyć szanse, zalicił
      mi Clo od 3-7 dnia cyklu. Czy tak się postępuje zawsze przed iui, nawet jak
      kobieta jest zdrowa? [ u nas problemem jest za malo nasienia]
      • alix1 Re: kwietniowe testowanie 12.04.07, 14:14
        W zasadzie różne są szkoły. Niektórzy robią najpierw 1-2 na cyklu naturalnym,
        inni od razu stymulują. Ja też mam naturalne owu, a problem po stronie męża i
        tez się stymuluję (nie tylko clo ale i gonadotropinami).
        • aniaresz Re: kwietniowe testowanie 12.04.07, 17:54
          U mnie klapa- beta wyszła 1,79. A już myślałam że coś się ruszy............
        • kaamea Re: kwietniowe testowanie 12.04.07, 19:37
          Dziekuje za odpowiedz. Jeszcze mam jedno pytanie: czy w tym cyklu, kiedy to
          biore Clo, okres przyjdzie normalnie tak jak zawsze, czyli u mnie 14 dnia, czy
          tez ten lek powoduje przyspieszenie owulacji?

Pytam, bo teraz dopiero sobie obliczylam, ze jesli bedzie to 14 dzien to wypada
          na wesele kolezanki, na ktore mam isc...
          Dlatego bardzo mi zalezy zeby owulacja przypadla choc o 1 dzien wczesniej niz
          zawsze smile
          • alix1 Re: kwietniowe testowanie 12.04.07, 22:23
            Tego nie przewidzisz, musisz monitorować, najlepiej koło 11-12 dc rozpocząć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka