julia56 21.04.07, 12:44 Zapraszam, kobitki. To już trzeci wątek razem. Nie poddawajmy się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia56 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 12:46 ciężki dziś dzień w naszym wątku, ale wspólnie jakoś musimy to przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 12:48 melduję się lilyan, jak wrócisz, wstaw kalendarium plizzzz. no i jeszcze mam jedną prośbę do Ciebie, bo od jutra już znikam - informuj mnie smsami o wynikach dziewczyn, sylvii julki, o ile to nie będzie problem. a ja się odezwę do was jak tylko będę coś wiedziała. dziewczyny, trzymam kciuki za Was wszystkie. będę o Was myślała bezustannie. miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 12:49 Pa kochana, my o Tobei też będziemy myślały. I o Twoim pozytywmym teście, rzecz jasna. Wypoczywaj ile się da. ) Całusy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 10:27 majorko)) życzę ci kochanie aby te wakacje były najwspanialszymi wakacjemi w twoim życiu)) wiesz o co mi chodzi (*) )) powodzenia skarbie)) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Bardzochce 21.04.07, 13:49 zobacz jeszcze to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46598&w=61117363 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: Bardzochce 21.04.07, 15:11 ..troszeczke odpoczywalam..przestalam juz plamic , bóle jak na @@@ przeszły..wróciła nadzieja bo zawsze przed @@ bolały mnie piersi i to bardzo...a teraz nic są tylko duże..dzięki za te posty podnosza mnie na duchu..kochane jestescie..ide lezec P.S.. mam małą prośbe ..rzućcie gdzie na forum w tylule czy zdarzyło się komuś po in vitro plamienie i czy było później wszystko ok i kiedy najwcześniej po transferze przyszła @@.. bo wydaje mi się 9 dni po to troszeczkę wcześnie,,,bede wdzięczna..uciekam leżeć bo jak siedzę to mam skurcze w dole brzucha.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalineczka01 Re: Bardzochce 21.04.07, 16:08 Witam. Chciałam Cię pocieszyć. W 9 i 10 dniu po transferze delikatnie poplamiłam i bolał mnie brzuch. Piersi bolały ale tylko od 3 do 8 dpt. Test z moczu zrobiłam dopiero wtedy, gdy stwierdzona została wysoka beta. Był to 13 dpt a kreseczka nie byla wcale bardzo wyraźna. Więc głowa do góry, poczekaj z testem kilka dni i uwierz że będzie wszystko dobrze. A tak na marginesie jestem w 6 tygodniu ciąży)) Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia zaczelam 21.04.07, 18:25 Ja zaczelam dzis, kolejne 2 tygodnie czeka mnie przyjazn z lekiem sonerala, za okolo 2,5 tygodnia poznam swojego nowego lekarza, plci meskie ( zmienilam klinike), za 3-4 tygodnie to juz bedziemy sie "dobrze znali" w miedzy czasie wznowie przyjazn z strzykawka i puregonem za 4 tygodnie jajeczka spotkaja sie z plemnikami (mamy nadzieje ze sie polubia) pozniej moja macica czeka na przyjecie tej jedynej kruszynki, mojego malenstwa wysnionego i wymarzonego juz przez 3,5 roku za 6 tygodni..... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Bardzochce 22.04.07, 10:28 Mnie się taka historia zdarzyła - plamienie w 7-8dc, które się wycofało i ciąża. Ale również plamienie, które przeszło w @ i brak plamienia z zerową betą w dniu testowania. Trzymam kciuki za ten pierwszy wariant. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Bardzochce 22.04.07, 10:31 bardzochce ja ci kochanie napisałam na poprzednim wątku że ja też po transferze miałam plamienie i bóle jak na @ i też już straciłam wiare że to już jest koniec i po wszystkim. a się okazało że jeden bąbelek jest u mnie w brzuszku a to plamienie to było chyba implantacyjne nie zamartwiaj się tylko wierz że będzie dobrze. tylko ja to plamienie miałam troche wcześniej niż ty bo gdzieś tak w 3-4dniu po transferze. ale może twoje dzidziusie troche pózniej od mojego się zagniezdziły. wszystko będzie dobrze skarbie. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 19:45 dołączam się początek programu in vitro w maju. Nareście .Ciekawe ile potrwa przygotowanie .CZy wiecie coś o żniszkach w programie in vitro i invikcie w gdańsku z okajzji Dnia Matki w tamty roku tak było.Pozdawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 19:49 Nic nie wiem, niestety. Ale serdecznie witam w wątku. Ja robiłam jeszcze na pewno HIV (i mąż) przed in vitro. Inne później sprawdzę i Ci napiszę. Pamiętam, że za wszystkie (razem z hormonami) zapłaciliśmy 500 PLN. A Ty podchodzisz w Invikcie? Lili jak wróci na pewno umieści Cię w kalendarium. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 19:56 Dziekuję.Tak w invikcie leczę sie tam u Dr.Piątkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 20:37 boze dziewczyny, kolejna kolezanka w ciazy - niby sie ciesze, ale tak strasznie mi ciezko(( chyba sobie poplacze... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 20:41 Misiama, wiem, że Ci ciężko. Ja się uczę cieszyć cudzym szczęściem. Powoli. Bo sama pomyśl, jak my będziemy w ciąży i jakaś długo starająca sie dziewczyna nas zobaczy, też jej będzie przykro... A ja bym tak nie chciała. Ale powtarzam, wiem, że to bardzo trudne. U mnie połowa dziewczyn w pracy w ciąży. ( Sama kochanie niedługo dołączysz do grona cieżaróweczek. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 21.04.07, 20:46 Julia, dzieki za slowa pocieszenia. tak tak my tez niedlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 10:36 misiama napisała: > boze dziewczyny, kolejna kolezanka w ciazy - niby sie ciesze, ale tak strasznie > mi ciezko(( chyba sobie poplacze... znam ten ból. człowiek się cieszy ale przez łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 10:17 zxcvb503, witamy w naszym gronie! wpadłam tu jeszcze na chwilę czymś się z Wami podzielić... obudziłam się nad ranem, bo bardzo mi się chciało siku. poszłam do łazienki i postanowiłam zrobić test. dziś 10 dpt. zrobiłam i oczywiście nic. więc wróciłam do łóżka i zasnęłam. obudziłam się za jakiś czas, znowu do łazienki, patrzę, a tam bladziutka druga kreska!!! myślałam, że serce mi wyskoczy z piersi, nigdy nie widziałam takiej drugiej kreski w życiu. wróciłam do M. i pytam go czy on coś widzi. widział. no i teraz przed chwilą patrzyłam na ten test i normalnie jest ten cień kreski!!! wiem,że to jeszcze nic nie znaczy, że jeszcze się wszystko może zdarzyć, ale jest już we mnie płomyk nadziei i wiem, że nie mogę pić powitalnych drinków na urlopie i muszę uważać, dopóki się nie upewnię)))) trzymajcie kciuki dziewczyny!!!! bardzochce, jak się dziś czujesz? jula, sylvia, szyszka, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga38 załamka... 22.04.07, 10:30 Jak wiecie chciałam podejść do IVF.Przez 21dni brałam Decapeptyl,potem doszedł Gonal-F.19.04 miałam punkcję.Transfer był planowany na wczoraj.Niestety nie doszło do zapłodnienia,żadnego z 5jajeczek i transfer się nie odbył.Straszny cios dla nas,no ale cóż,może nie pisane nam jest zostać rodzicami.Wczoraj od rana miałam mega bóle brzucha i prawej strony pleców, tak jakby nerki.Nie mogłam chodzić,tylko leżeć.Po południu zaczęłam mieć dreszcze,zimne poty i zaczęłam mierzyć temperaturę.Ok godz 20oczy zaszły mi mgłą i nie miałam siły nawet ręką ruszyć.Temperatura wzrosła do 38,5!!!Mąż wezwał lekarza.Lekarz przyjechał,podotykał mnie i powiedział,że MUSIMY jechać do szpitala!!!Tak bardzo bolał mnie bok pleców!W szpitalu pobrali krew,zmierzyli tempke,zbadali mocz po czym trafiłam na oddział ginekologiczny.To co zobaczyłam w ekranie to był szok!!!Po hormonach porobiło mi się setki małych krwiaków!!!Przy jajnikach mam 2mega kule a w nich milion czarnych punkcików!!!To wszystko to krwiaki!!!Przez to również miałam tak wysoką temperaturę i cały bok pleców mnie bolał!!!Jutro idę do mojej "cudnej"(k*&$#$@%^Y&&)ginki i niech się teraz tego świństwa pozbywa!Jestem załamana!!!Nie mam siły już na nic...i jak tu dalej walczyć o dziecko???Nie jestem już chyba w stanie Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: załamka... 22.04.07, 10:34 kinga, tak mi przykro, nie wiem co napisać. ... to co mi przychodzi do głowy, to może to, że nie trafiłaś do najlepszej kliniki albo lekarza. nigdy nie słysząłm o takim przypadku! musisz teraz iść do dobrego lekarza, niech Cię wyprowadzi na prostą. będzie dobrze, zobaczysz. uważaj na siebie. ściskam CIę mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: załamka... 22.04.07, 10:44 Kinga, zmień gina, klinikę. Ja też miałam mało jajeczek (7 mi wyjęli) i nic mnei już nie boli. To jakaś porażka to co opisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: załamka... 22.04.07, 10:43 kinkuś kochanie, to faktycznie nieciekawie choler! mam nadzieję ze te krwiaki ci się same wchłoną. dziewczyny na grudniówkach też mają krwiaki po icsi i lekarz kazał im poprostu lerzeć żeby się wchłoneły tylko z tą różnicą że one są w ciąży, to może tobie dadzą jakieś leki na przyśpieszenie się wchłaniania tych krwiaków? ściskam cię mocno skarbie-mam nadzieję że szybko ci to dziadostwo zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: majorko-gratuluję ci kochanie z całego serca!! 22.04.07, 10:39 super! skarbie WTAJ W ŚRÓD CIĘŻARÓWECZEK!!! ale będziesz miała superowy urlop)))))))))))))))) chyba najwspanialszy w twoim życiu)) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: majorko-gratuluję ci kochanie z całego serca! 22.04.07, 10:58 dziękuję słoneczko kochane, ale ja jeszcze z dystansem, wolę się nie cieszyć, póki nie jestem pewna... buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan majorka 22.04.07, 11:00 będę pisać to ważniejsze, uważaj na siebie, na WAS!!! i baw sie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: majorka 22.04.07, 11:03 Kreski cień, to jak u Lilyan. )) Pamiętaj. )) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: majorko-gratuluję ci kochanie z całego serca! 22.04.07, 21:51 majorka79 napisała: > dziękuję słoneczko kochane, ale ja jeszcze z dystansem, wolę się nie cieszyć, > póki nie jestem pewna... buziaczki skarbie możesz się już spokojnie cieszyć ty nasza świeżutka ciężaróweczko kochana)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 10:25 melduje się na nowym wąteczku Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 10:45 Słoneczko, witaj kochanie w nowym wątku. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 21:53 julia56 napisała: > Słoneczko, witaj kochanie w nowym wątku. ))) witaj skarbie)) obiajwi z tego co opisujesz juluś takie asz jak ja więc nie ma innej możliwośći-musi sie udać i to najlepiej odrazu (***) albo chociaż (**) trzymam cały czas kciukasy)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: witajcie kochane.. 22.04.07, 11:20 ...bóle na @@ przeszły..piesi nadal nie bolą temperatura 37.2 a zawsze przed @ spadała do 36.6-36.7.. zrobiłam dzisiaj test.. i sytuacja ta sama co u majorki... wpierw jedna krecha - położyłam się dalej spać o budziłam się i patrzę a tam nie cień ale wyraźna(nie aż tak bardzo jak kontrolna) ale jednak jest...zgłupiałam już bardzo... wczoraj to było hmm przepraszam za opis ale brązowy sluz.. i odrobina tak ze na wkładce nie było widać tylko na papierze,,, PRZEPRASZAM,,, majorka wierze w ciebie i gratuluje życze miłego odpoczynku w trójeczkę... pozdrawiam inne starające sie Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: witajcie kochane.. 22.04.07, 11:24 Widzisz? Wszystko będzie dobrze. Czytałaś to, co Tekla napisała powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: witajcie kochane.. 22.04.07, 11:25 sama widzisz, ze po prostu trafiłaś wcześniej na jakiś kiepski test. nawet rzecz tak prosta jak bilet komunikacji miejskiej w warszawie potrafi mieć wadę... więc czemu nie taki test?? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: witajcie kochane.. 22.04.07, 11:33 bardzochce, będzie w takim razie dobrze!!!! zobaczysz. może test był zły, a może miałaś chwilowy spadek bety (czytałam, że tak się zdarza). wqszystko wraca do normy, tylko leż, odpoczywaj i się nie stresuj. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: witajcie kochane.. 22.04.07, 21:56 bardzochce napisała: > ...bóle na @@ przeszły..piesi nadal nie bolą temperatura 37.2 a zawsze przed @ > spadała do 36.6-36.7.. > zrobiłam dzisiaj test.. i sytuacja ta sama co u majorki... wpierw jedna krecha > - > położyłam się dalej spać o budziłam się i patrzę a tam nie cień ale wyraźna (nie > aż tak bardzo jak kontrolna) ale jednak jest...zgłupiałam już bardzo... > wczoraj to było hmm przepraszam za opis ale brązowy sluz.. i odrobina tak ze na > wkładce nie było widać tylko na papierze,,, PRZEPRASZAM,,, > majorka wierze w ciebie i gratuluje życze miłego odpoczynku w trójeczkę... > pozdrawiam inne starające sie no widzisz bardzochce mówiłam ci że wszystko będzie dobrze nie ma się co na zapas zamartwiać! )) jesteś w ciąży i już Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Słoneczko 22.04.07, 10:52 w poprzednim wątku pytałam o luteinę. napiszesz mi jak to było u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Słoneczko 22.04.07, 22:01 julia56 napisała: > w poprzednim wątku pytałam o luteinę. napiszesz mi jak to było u Ciebie? juluś)) ja luteine brałam od dnia punkcij po 8 tabletek dziennie ,,dowcipnie" pózniej profesor zmiejszył i dawke do 6 tabletek i brałam je do 13 tygodnia ciąży. a co do tej wydzieliy z pochwy to ja też po luteinie miałam cały czas uczucie że mi coś tam leci, tylko że o ile dobrze pamiętam to ty skarbie pisałaś że ty masz jakiś taki przezroczysty wodnisty śluz-tak? a mi leciał taki biały śluz ale to pewnie przez luteinie-zresztą sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Kalendarium 22.04.07, 11:11 kinga38 – wierzymy, że i dla Ciebie zaświeci wkrótce malutkie słoneczko!!! nie poddawaj się! Testujące: 16.04. populek - (1) beta 145 w 12 dpt.!!! mimo wszystko marzyła o II i ma 18.04. lilyan - (1) kreski cień, a imię jej 92,4 12dpt 19.04. bardzochce - (2) sikańca czwartkowego zrobiła i dwie krechy zobaczyła!! trzymamy kciuki mocniej niż do tej pory!!! !!! Dziewczyny jesteście odpowiedzialne za utrzymanie dobrej passy !!! 23.04. sylvusia - w brzuszku 2 25.04. majorka - (3) jedzie na urlop z cieniem! (II) nadziei 26.04. julia56 - 3 w brzuszku 03.05. szyszka – (2) my wiemy, że MUSI BYĆ DOBRZE!!! Kolej teraz na transfer: ??? Punkcja: 24.04. agineczka – podekscytowana przyszłością świeża krew naszego wątku Czekają na swoja kolej: lusiasia - ruszyła, jest pierwsza do awansu w górę kalendarium sun32 - czekamy na decyzję mayaxx – doczekała się @ i miała zacząć 20.04... co dalej ??? (a tak w ogóle to ona jest Wanda co Niemcy zechciała… marcy_83 - amatorka czerwonego wina i wycieczek koleją przez całą Polskę! do kliniki ;P najbliższa wycieczka 27.04. misiama – w czerwcu będzie walczyć o zmianę nicka na misiaMAMA zxcvb503 - rozpoczyna w maju... anik771 - odwiedziła nas, czy znów wróci?? malutka1939 - czy zostanie z nami na dłużej??? cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Lilyan 22.04.07, 11:34 dotleniłam sie, bo byłam na wsi i czuję sie dobrze tylko kurcze, kinga, przez godzine zastanawiałam sie co mogłabym powiedziec, ale nie wiem... Twoje zdrowie Kinga jest najwazniejsze i teraz na tym powinnaś sie skoncentrwać! mam tylko nadzieje, ze nas nie zostawisz i że będziesz do nas zaglądać, bo my wszystkie bardzo sie o Ciebie martwimy i wierzymy, że jeszcze wrócisz na front walki! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jula 22.04.07, 11:39 Leże, bo mnie pobolewa jak na @ i plecy mnie bola na dole. Tempka 37,4. Czekam. i opracowuję plan B, jakby co... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: jula 22.04.07, 11:47 objawy dobre, nie potrzebujesza planu B! co do tempki tylko nie radziłabym Ci mierzyć, bo to nie ma sensu jak się bierze luteinę, bo luteina podwyższa temp. czekasz do czwartku z testowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: jula 22.04.07, 11:48 skoro pobolewa jak na @, to plan B nie jest Ci do niczego potrzebny!!! zastanów sie lepiej jaki wzorek namalowac na scianie w pokoju dla dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: jula 22.04.07, 12:01 dzien dobry dziewczynki! julia ty testujesz juz wkrotce!!! jestem podekscytowana, jakbym to ja sama testowala. tempka obiecujaca!!! majorka, bardzochce- gratuluje cienia kreseczki!!!! majorko, a ty kiedy wyjezdzasz i dokad? - bo przegapilam pewnie szczesciaro w cieple kraje)) baw sie dobrze. pozdrawiam slonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jula 22.04.07, 12:41 Kochane, testuję w czwartek i ani dnia wcześniej. Nie ufam testom, juz wiele razy widziałam kreski i nic z tego nie było. Dlatego karnie poczekam do bety, ak doktor przykazał. A Majorka to urlop nie w trójkę będzie spędzać, tylko w piątkę! ) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re oj majorka... 22.04.07, 13:24 przepraszam za gafę za spedzanie urlopu w trójeczkę no oczywiście ze w piątkę...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: jula 22.04.07, 22:09 julia56 napisała: > A Majorka to urlop nie w trójkę będzie spędzać, tylko w piątkę! ) no właśnie)))))))))))))))))) ale im się trafiło! płacą za 2 osoby a jadą w 5-to szok:-0 ))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: jula 22.04.07, 22:05 julia56 napisała: > Leże, bo mnie pobolewa jak na @ i plecy mnie bola na dole. Tempka 37,4. > Czekam. > i opracowuję plan B, jakby co... nie opracowuj. bo ci się nie przyda! wszystko na 100% gra)))) tylko teraz obstawiamy czy będą 3 bąbelki czy 2? ale napewno będzie więcej niż jedno- jestem tego pewna! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jula 22.04.07, 22:25 Słoneczko, kochanie, tak bym chciała, żebyś miała rację. Tak bardzo bym chciała. Dziękuję, że mi tak dobrze życzysz. I innym naszym kobitkom. Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 12:34 Czesc Dziewczynki jakie tu dzis wspaniale wiadomosci na forum Majorko Kochana, serdecznie gratuluje! Myslalam sobie wczoraj o Tobie i wiedzialam ze tym razem sie uda ciesze sie z Toba. i zycze udanego urlopu (pierwszy raz w trojke hihihi) Za pozostale Foremki tez trzymam mocno kciuki!!!! Pozdrawiam wszystkich Anik Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: czy luteina zatrzymuje @? 22.04.07, 12:35 ..no właśnie tak jak w tytule..biore 12 tabletek dziennie..wczoraj zaczęłam plamić..dzisiaj narazie jest ok..ale czy w trakcie brania luteiny pojawja się @@ czy trzeba ją odstawic??.. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: czy luteina zatrzymuje @? 22.04.07, 12:39 z mojego doswiadczenia to nie zatrzymuje. ale ja zawsze dostawałam @ rowne 14 dni po owu, nigdy wczesniej. skoro dzis nie plamisz, to to wczorajsze plamienie jak nic bylo implantacyjne - wrecz ksiazkowe. bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: czy luteina zatrzymuje @? 22.04.07, 12:42 Bardzochce, nie wymyślaj, tylko odpoczywaj, bo dzidzial potrzebuje teraz dużo odpoczynku, żeby rosnąć (a może nawet dwa)) Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 22.04.07, 13:51 Witam dziewczynki! melduje sie w nowym watku. stymulacja do kryo rozpoczeta. na usg ide 27.04 i wtedy sie dowiem, czy bedzie transfer i ew. kiedy. zycze Wam milej, slonecznej niedzieli! mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 melduje sie:) 22.04.07, 17:08 Witam na nowym wateczku Musialam troche dojsc do siebie , o przebiegu transery wiecie, ale jest jeszcze cos!!! 1dpt dowiedzialam sie ze moja szwgierka jest w ciazy. Powiedzcie czemu zawsze ktos zachodzi w ciaze w momecie gdy taka wiadomosc najbardziej was boli? Ciesze sie ze nie musza przechodzic przez to co my , ale ja zamiast sie wyluzowac to wyobrazam sobie swieta z brzuchata szwagierka i nie wiem jak dam rade przez to przejsc Majorko trzymam kciuki za cien kreski oby sie wzmocnil. Bardzo chce ja dostalam @ rowno 14 dni po punkcji-czyli u mnie duzy wplyw na podanie pregnylu. On tym wszystkim steruje-chyba ze sie teraz cos zmieni. Jednak jak cos tam majaczy na tescie to mysle ze bedzie dobrze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: melduje sie:) 22.04.07, 19:57 Cześć, Szyszeńko, dobrze, że już z nami jesteś. A co do szwagierki, ja wierzę, że będą dwie kobiety w ciąży na Święta. I bardzo mocno trzymam za to kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: melduje sie:) 22.04.07, 19:58 Szyszelek, jak się czujesz? Mam do Ciebie pytanie, czy przy pierwszym transferze coś czułaś? Przepraszam, że pytam, ale sama czuję nie za wiele (troche bóli jak na @)i próbuje przygotować się na kiepkie wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: melduje sie:) 22.04.07, 21:32 oh szyszko, jakze doskonale cie rozumiem ja wczoraj sie dowiedzialam, ze kolejna kolezanka w ciazy. moj bol byl chyba wiekszy niz jej radosc. coz... nam pozostaje wciaz wierzyc. ponoc wiara czyni cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: melduje sie:) 22.04.07, 21:57 witam kochane zgodnie z Kalendarium zostaje z Wami tylko zobaczymy co dr Wojewódzki jutro powie. Już jestesmy w Wawie mamy tutaj siostrę mojego M, a od Wawy mieszkamy 250 km. Ja na pewno nie załapę się na kwietniowe, majowe IVF ale liczę na to że w ogóle się załapę z takim FSH!!!!!Pozdrawiam Was serdecznie, trzymam ksiuki za testujące i WIEM że Majorka i Bardzochce już mają swoje maleństwa!!!!!!! i konic niech tak zostanie!!!!!! Buziaki Mała Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje sie:) 22.04.07, 22:23 julia56 napisała: > Szyszelek, jak się czujesz? > > Mam do Ciebie pytanie, czy przy pierwszym transferze coś czułaś? Przepraszam, > że pytam, ale sama czuję nie za wiele (troche bóli jak na @)i próbuje > przygotować się na kiepkie wieści... widzę że nasza julia chce koniecznie po dupie dostać za takie głupie myśli! i już bym jej w dupsko wlała ale kobiet w ciąży się przecież nie bije więc dostanie tylko opiernicz! ty babo jedna-wszystko będzie dobrze i napewno jesteś już w ciąży! słyszysz mnie?! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: melduje sie:) 22.04.07, 22:21 szyszko. wiem że to boli ale w święta to ty też przecież skarbie będziesz w ciąży w końcu przecież cały czas masz ogromną szanse przecież podali ci 2 dzidziusie musisz być dziela i wierzyć że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: u mnie 8dpt 23.04.07, 00:18 julia56 napisała: > jeszcze tylko cztery dni.. ) julia juz jest po godz.24 więc jeszcze tylko 3 dni))))))))))))))))))))) i powiesz nam SUPER! RADOSNĄ NOWINĘ Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: u mnie 8dpt 23.04.07, 09:06 a co tu dzisiaj taka cisza od rana??? wstawać śpiochy!!! ja już jestem po śniadanku i po słabej kawce z mleczkiem)) mniam,mniam a wy co? wszystkie jeszcze w wyrach leżą?! no nic. skoro was tu nie ma jeszcze to ja spadam na grudniuweczki podczytać co u nich sie dzieje)))) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: u mnie 8dpt 23.04.07, 09:08 Słoneczko, Skarbie, bo lanie spuszczę. o północy jesteś, o 9 rano jesteś... A kiedy Ty śpisz? )))))))))))))) Całusy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: u mnie 8dpt 23.04.07, 13:38 julia56 napisała: > Słoneczko, Skarbie, bo lanie spuszczę. o północy jesteś, o 9 rano jesteś... > A kiedy Ty śpisz? )))))))))))))) > Całusy. hi,hi,hi)))) bij skarbie bij a tak na serio to ja popołudniu śpie ze 2 godziny a pózniej od 02-do 08 i to mi wystarcza)) Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: u mnie 4dpt 23.04.07, 09:16 dzieki dziewczyny, dzieki ze we mnie wierzycie. mi jest raczej trudno Rano,lezac jeszcze w lozku, przypomnialam sobie jak ostatnio pisalam smsa do kol z pracy ze sie nie udalo. Jak sobiew wyobrazila ze znowu mam pisac takiego smsa to mi sie plakac zachcialo Bardzosie boje, a ten transfer dobrze nie wrozy. Boje sie marzyc, boje sie testowa, a najgorsze jest to ze ten magiczny dzien 12dpt -ostatnio przyszla @, wypada w wazna dla mnie date. Bede miala taki smutny prezent. Julciu, ja czulam taki punktowy bol w boku macicy( po prawej stronie), ale on ustal kolo 9 dpt. Nie wiem czy to to...cos mnie tam bolalo, moze mnie ukul cewnikiem w to miejsce. Julciu, nie zamartwiaj sie-tak jak dziewczyny pisza-brak objawow to tez objaw. Moja kol teraz zaszla po IUI i nic nie czula, kompletnie nic. Panikowala i rozpaczala ze sie nie uda , a jednak sie udalo. Bardzochce-trzymam kciuki za wys bete-dzisiaj idziesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: u mnie 4dpt 23.04.07, 09:19 Szyszeńko, nie martwimy się razem, dobrze? Wiem, jak Ci trudno. Ja mam codzienne mega doły. Czy może sie udać komuć, kto nie wierzy? ))) Myślę o Tobie. O tym, że tyle juz przeszłaś i teraz musi się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Dzień dobry wszystkim :) 23.04.07, 11:16 Melduje się W domu nie mam stałego łącza dlatego rzadko mam możliwość się logować. Malutka, Anik i Zxcvb witajcie u nas Kinga strasznie mi smutno że nic się nie zapłodniło ( Wierzyłam że trzeba poczekać jeszcze ( Podłamały mnie też te Twoje krwiaki U mnie też jakaś dziwna jazda po IVF Teraz widzę jaki to ma wpływ na nasze zdrowie. To co się dzieje teraz jest dziwne i bardzo mnie martwi ( Trzymaj się kochana Majorko cieszę się bardzo że wszystko jest na dobrej drodze... DD Wiedziałam że ciężko będzie Ci wytrzymać i zrobisz wcześniej Jesteś nadzieją że może się udać z mrozaczków... Bardzo się cieszę z Tobą! Jula proszę nie schizować ) Bóle @ są wskazane i pożądane ) Całuję Cię mocno! Szyszeczko cały czas trzymam kciuki żeby Ci się udało! W mojej bliskiej rodzinie już za chwilę jest poród więc wiem co czujesz... Ja po każdej wizycie mam kluskę w żołądku Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Dzień dobry wszystkim :) 23.04.07, 11:17 Sun, Skarbie, tęskniłam. Ciężko mi, wiesz. Wiary mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Dzień dobry wszystkim :) 23.04.07, 11:39 Teraz ja Ci będę dodawać otuchy Skarbie ))))) Ja myślałam o Was w weekend. Majorka się pewnie wygrzewa na słoneczku Tyle tu się działo, raz smutno raz wielka radość. Wątek nam tyje Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: Dzień dobry wszystkim :) 23.04.07, 11:47 Ja tez sie boje skutkow ubocznych, po iui mialam guzy na piersiach ( a dawka byla 3-4 razy mniejsza), to juz nawet nie chce myslec co bedzie po tej mega dawce..ale mysle pozytywnie, in vitro to dla mnie szansa, a co bedzie to bedzie jak juz zaczelam caly program, przestalam juz myslec tak bardzo o skutkach, nawet wczesniej myslalam ze zrobie tylko jedno in vitro, a teraz wiem ze bede walczyc do samego konca, az sie uda moj maz za to jak przeczytal sobie ulotke leku ktory biore, spojrzaj na mnie i powiedzial, ze umawiamy sie ze to "ostatni raz", ze bede wierzyc z calych sil ze sie uda teraz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Dzień dobry wszystkim :) 23.04.07, 11:49 Trzymam za Cibei kciuki, Lusiasia. Za ten pierwszy i jedyny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Julia umowa...?:)) 23.04.07, 11:31 No dobra , umawiamy sie, nie matrwimy sie-co ma byc to bedzie, prawda? umowa....???? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Julia umowa...?:)) 23.04.07, 11:40 Szyszka to dobry pomysł!!! Nie możecie się martwić teraz z Julą. Od martwienia są tu inne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Julia umowa...?:)) 23.04.07, 11:48 Umowa. Idę wytrzeć ostatnie łezki. Bo dziś mi jakoś źle od rana. I stawiam się do pionu. Obiecuję. Masz rację, co ma być to będzie. Przecież juz dziś i tak niczego nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: Julia umowa...?:)) 23.04.07, 12:12 ja tez za was trzymam kciuki! ja wiem ze to roznie bywa, jednemu sie uda od razu, a drugi musi przejsc wszystko co najgorsze, ale wiem tez i wierze ze mamy naprawde duze szanse i ze w koncu sie doczekamy i przytulimy nasze skarby Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lusiasia 23.04.07, 12:39 Będę trzymać za Ciebie kciuki ) Ja wcześniej myślałam tylko o piersiach żeby mi się nic w nich nie porobiło. Byłam nawet na usg przed stymulacją i pytałam dr. Było wszystko w porządku. Nie sądziłam że będą takie jazdy z @ i dziwnymi bólami Mój M już nie chce drugiego podejścia, powiedział to już kilka razy. Dziś zobaczył moją posiniaczoną pupe i powiedział że nie może patrzeć jak cierpię. Dlatego będę musiała się mocno starać abyśmy spróbowali jeszcze raz gdy z mrozaczkami się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Sun 23.04.07, 12:47 Moj mi powiedzial ze to co teraz robilismy tez jest ostatnie, a potem sie zastanowimy nad adopcja...jednak jakos w to nie wierze, pewnie bedzie kolejny i kolejny raz Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sylvusia, jak test? 23.04.07, 12:47 Sylwia czekamy Niech się ten tydzień pięknie zacznie! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Sylvusia, Bardzochce 23.04.07, 13:28 dziewczyny, bo ja się jeszcze od rana nie kąpałam. Nie umiem z zaciśniętymi kciukami. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: melduje sie 23.04.07, 15:02 ..czesc kochane..u mnie nic sie nie zmienilo..brudze ale nie krwawie..lekarz jeden we mnie wierzy no i wy oczywiście.. im wiecej robie testow tym wieksze idiotyzmy mi wychodza..dziaiaj wlasnie przed chwila zrobilam test..no i z daleka widac ze jest druga kreska, a jak sie przyjrze z bliska to jest wgłębienie w miejscu gdzie powinna byc kreska.ale cos musi byc fioletowego obok tego wglebienia no bo z daleka WYGLADA na pozytywny..juz glupieje,,nie moge znalesc nigdzie odpowiedzi na pytanie czy to przez luteine nie dostaje @@..a tylko brudze..bo moze gdyby nie ta luteina to juz bym okres dostala.. sylvia - moja imienniczko tak mi przykro ale dopoki nie ma krwawienia mysl pozytywnie ja juz od soboty brudze ale okresu nie dostałam.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: jade do męża do pracy... 23.04.07, 15:05 ..on oceni bo jest obiektywny...buziaki za 10 min jestem Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Jula 23.04.07, 13:57 Zbliżający się wielkimi krokami test mnie przytłacza. Napiszę Ci dziś maila, kochanie. Odbierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Jula 23.04.07, 14:06 Julia, co to za nastroje??? Pod sercem tyle nadziei, a ty się czujesz przytłoczona?? A przecież już nam obiecałaś, że się pozbierasz!!! A test, który tak się zbliża, przyniesie Ci więcej szczęścia niz się spodziewasz, i dopiero wtedy rzeczywistość Cię przytłoczy radością, bo będziesz juz MAMĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Jula 23.04.07, 14:15 Juluś obserwuję spadek wiary i radości u Ciebie. Nawet jak widzę uśmieszek to czuję że Ty po drugiej stronie jesteś smutna... Proszę Cię nie można tak... Będziesz mamą - ja to czuję, mówię Ci )) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Jula 23.04.07, 14:19 Sun, Skarbie, nie chciałabym Cię zawieść, z całych sił, bym nie chciała. A odczucia to masz dobre, kochanie. )) Cholera, jeszcze tylko dwa całe dni oczekiwania, troszkę dzisiaj. I godzina "powolnego umierania ze strachu" w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Jula 24.04.07, 10:49 julia, takie nastroje zmienne mają kobity w ciązy więc jest dobrze)) ja wiem że na 100% jesteś w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Jula 23.04.07, 18:22 Julia, to nie jest tak, że ja wierzę tylko w Ciebie, ja wierzę w WAS!!! I Ty też powinnaś uwierzyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga38 dla tych co mnie jeszcze pamiętają... 23.04.07, 13:45 Wiecie co dziewczyny,już wiem czemu nie doszło do zapłodnienia komórki w laboratorium.Miałam mieć robione IVF.Okazało się,że za wcześniej miałam punkcję i jajeczka nie były wystarczająco dojrzałe... A moja ginka zdecydowała,że wyjmiemy wcześniej ponieważ następnego dnia mój mąż musiał wyjechać na 3dni.Ale sama mówiła,że i tak będą wystarczająco duże. Baliśmy się,że coś z moimi jajeczkami jest nie tak,albo z plemnikami.Okazało się ,że z nimi ok... W każdym razie na krwiaki mam brać antybiotyk i jak już się wyleczę to proponują ICSI.Ale najprędzej zdecyduję się po wakacjach,muszę odpocząć psychicznie...czyli może w lipcu lub sierpniu podejdę drugi raz... Pozdrawiam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: dla tych co mnie jeszcze pamiętają... 23.04.07, 13:53 kinga, przecież my cały czas o Tobie myślimy szkoda, że wasza ginka się pomyliła. teraz to już można tylko gdybać, co by było gdyby... ale to i tak nie ma sensu. najważniejsze jest to, że dochodzisz do siebie, że antybiotyk działa. no i jestem z Ciebie dumna, że się nie poddajesz tylko pamiętaj, że Twoje zdrowie jest najważniejsze! odpoczywaj sobie, ale zajrzyj też czasem do nas, będziemy czekać na Twój powrót, żeby być świadkami Twojego sukcesu, kiedy już pełna sił zdecydujesz, że nadszedł czas na walki ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: dla tych co mnie jeszcze pamiętają... 23.04.07, 13:59 Kingula, dzielna z Ciebie dziewczyna, jak nie wiem co. A ginka, no cóż, nie komentuję. Bo bym sie tylko zirytowała. Wylecz się, Kinia, emocje podreperuj i do dzieła. Bedziemy to śledzić i mocno trzymać kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: dla tych co mnie jeszcze pamiętają... 23.04.07, 14:07 Kinga brak mi słów... Przez tak głupi błąd lekarza nie dość że się nie udało to jeszcze Twoje zdrowie cierpi Od tego ma usg aby zmierzyć pęcherzyki i ocenić kiedy punkcja Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą. Wracaj do nas szybko i walczymy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Testowanie 23.04.07, 14:28 Test zrobiłam raniutko, ale nie chciałam wam psuć dnia. Oczywiście 1 kreska, 13 dpt. No cóż, trudno , bardzo trudno . Teraz doszedł @ ból i brudzenie, bo to nie plamienie. Nawet nie chce mi się iść na betę. Trzymam kciuki i dziękuję za wsparcie.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: :( 23.04.07, 14:39 Sylwiu strasznie mi przykro (( Wiem co czujesz :"((( I nie psujesz nam dnia. Jesteśmy tutaj na dobre i złe. Mamy sobie pomagać i się wspierać. Bądź dzielna. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: :( 23.04.07, 14:42 Sylvusia, bardzo mi przykro. Bardzo. Niech to szlag, bo już mi normalnie nic do głowy nie przychodzi. Sun ma rację, nie popsułabyś nam dnia. Chcemy się wspierać. Życie... - nie tylko dobre wieści przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: :( 23.04.07, 14:47 Dziękuję. Mam nadzieję, że jestem dzielna. Ale generalnie to mam dość. Ile razy można? Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: :( 23.04.07, 14:57 sylvia trzymaj sie! ale moze nie wszystko jeszcze stracone? moze @ sie nie rozkreci. oby tak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: :( 23.04.07, 15:00 Sylvusia, można, dopóki ma się siłę. Może jakieś dodatkowe badanie trzeba by wykonać? Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: :( 23.04.07, 15:00 ja tez sie melduje kingus - bardzo mi przykro - top niesprawedliwe ze musisz przez to wszystko przechodzic - nie ma slow na ta lekarke - jak twoj moaz muaila wyjechac to mogli przeciez nasienie zamreozic a nie robic za wczesnie punkcje sylvi - sciskam cie strasznie mocno, przykro mi julia - do pionu - ty musisz wierzyc ze wszystko bedzie dobrze, zwal smutki na hormony, otrzyj łzy i bedzie dobrze potrzebuje waszej pomocy dziewczyny - czy mozecie mi powiedziec czy jak skonczylam brac antyki a biore jeszcze decapeptyl to dostane normalnie @,w taki samym terminie jak zwykle po zakonczeniu antykow? Bardzo was prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Marcy 23.04.07, 15:02 pojęcia nie mam, bo ja krókim jechałam. Ale dziewczyny pewnie zaraz Ci powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Marcy 23.04.07, 15:06 dzieki julia jak tam morale? choc troche lepiej? ja tam wierze ze ci sie uda jakos pozytywnie to widze Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Marcy 23.04.07, 15:11 Wykąpałam się, zabalsamowałam. Do dobrej formy jeszcze daleko, ale zaraz M do kina wyciągnę, jak wróci z pracy. ) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Bardzochce 23.04.07, 15:14 a betki byś nie zrobiła, tak dla spokoju, żeby już kasy na testy nie wydawać? Który to dpt? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: Bardzochce 23.04.07, 15:22 no zrobiłabym ale nie mam gdzie..w srode sie okaże na 100% bo bedzie betA..byłam u męża - powiedział ze jest piekna krecha Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Bardzochce 23.04.07, 15:23 Ja przez Ciebie posiwieję. )) No to byle do środy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Bardzochce 23.04.07, 15:26 bardzochce -moj system nerwowy przypomina ser szwajcarski przez ciebie! zobaczysz ze bete bedzie szybowala jak juz sie na nia zglosisz Odpowiedz Link Zgłoś
misiama dlugi/krotki 23.04.07, 16:11 bo ja taka niedoinformowana... czym sie rozni prot. krotki od dlugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: dlugi/krotki 23.04.07, 16:14 Krótki dla kobiet słąbo się stymulujących. Długi, dla tych co mają łatwość. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: dlugi/krotki 23.04.07, 16:16 ale w ktorym momencie wiadomo czy dlugi czy krotki? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: dlugi/krotki 23.04.07, 16:18 No mnie gin na drugiej wizycie powiedział. Po dokłądnym obejrzeniu jajników w odpowiednim dniu cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Kinia 23.04.07, 15:15 To co ze mna zrobili bylo wredne , ale to co z toba to juz przechodzi ludzkie pojecie. Mam nadzieje ze dojrzejesz do decyzji o zmianie gina. Bo ten to moim zdaniem jest do niczego! Cos takiego....a wystarczyloby zamrozic plemniki i byloby ok!!!!!!!!!!!! No nie juz nic nie pisze bo tylko cie zdenerwuje! Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Kinia 23.04.07, 15:17 szyszko-przypomnij mi - chodzi ci o ten dlugi transfer, prawda? bo ja mam skleroze Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Kinia 23.04.07, 15:20 Aaaa, u Szyszelka chodzi o długi transfer. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Kinia 23.04.07, 15:23 szyszko a ty nie znasz moze odp na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 marcy 23.04.07, 15:35 ja mialam dlugi, i wlaśnie @ dostalam jak zwykle po antykach, ale o wiele bardziej skąpą. Odpowiedz Link Zgłoś
azova Re: Testowanie 23.04.07, 15:32 a ja uważam, że powinnaś iść na betę! chyba bardzochce ma co drugi dzień inny wynik testu... beta da Ci pewną odpowiedź. tak więc zbieraj się i pędź na betę. wtedy wszystko będzie jasne. a to brudzenie może być spowodowane czymś innym niż @. obiecaj że pójdziesz na bete!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Testowanie 23.04.07, 15:37 Ja tez tak uwazam, ale Kinia Bardzoche ma chyba 80 km do miejsca gdzie moze zrobic bete. Marcy, ja tez jechalam krotkim, a nie mozesz zadzwonic do gina? Albo napisz na gazecie tak ogolnie, tam napewno dziewczyny cos poradza Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Testowanie 23.04.07, 17:43 Myślę, że beta to konieczność. Trzeba się przekonać co jest, i w razie czego odstawić leki. Bo najgorsza taka niepewność. Teraz czuję się dobrze, ani bólu ani @. Ile się czeka na betę? Trzeba na czczo? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Testowanie 23.04.07, 17:50 z tego co pamietam na czczo nie trzeba. A u nas w Łodzi się czeka godzinę, ale z reguły rano oddajesz krew, po południu jest wynik. Sylvusiu, trzymam kciuki. Mimo tego testu. Lilyan miała cień kreski przy takiej wysokiej becie. Testom mówimy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Testowanie 23.04.07, 18:00 Ja teą miałam cień kreski, ale po upływie pół godziny, czyli niewiarygodny cień. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Testowanie 23.04.07, 18:14 Sylvuś, zrób betę, proszę. Będę o Tobie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Testowanie 23.04.07, 18:19 eeee, to ja miałam swój cień po jakichś 15 minutach jak podeszłam do okna i spojrzałam pod odpowiedznim kątem... moja beta 92 - nie wiem czy niska czy wyskoka, dziewczyny miały większe, nawet dużo większe, ale lekarz powiedział że ok, więc ja postanowiłam się tego trzymac! beta to podstawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Testowanie 24.04.07, 11:00 sylvia22 napisała: > Ja teą miałam cień kreski, ale po upływie pół godziny, czyli niewiarygodny cień > . sylwiuś ja w 10 dniu po transferze bete miałamn 64,3 a jak w 14 dniu po transferze zrobiłam test sikany to też ta druga kreska była blada, więc myślę że najlepiej jest jednak zrobić bete. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 sun julia kinga szyszka 23.04.07, 15:41 Sun my cie pamietamy doskonale kochana!!!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki żeby się w końcu wszystko ustabilizowalo z cyklami. A jak ostatecznie z torbielą, pekla? czy sie wchlonęla, jest czy już nie? Kinga to co sie u ciebie dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie... jestem w szoku. Jeśli jajeczka byly niedojrzale to w gruncie rzeczy tylko i wylącznie WINA pani doktor!!!!! A przecież narazila Twoje zdrowie no nie mówiąc o kosztach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To chyba nie jest poważne. Trzymaj się cieplutko, zdrowiej, niech sie wszystko uspokoi, a potem do dziela. Julia i szyszka myslę o was cieplutko i trzymam kciuki, bo zdaje mi sie że bardzochce i majorka to będą sie niedlugo stresowaly przed usg genetycznym A wy wkrótce po nich! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: sun julia kinga szyszka 23.04.07, 15:49 Kakuśka, to Kinia mówiła o tym pamietaniu... )) Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: sun julia kinga szyszka 23.04.07, 16:14 no tak, tyle jest tego że już mi sie plącze A pamietam o was wszystkich, choc tyle dziewczyn nowych sie pojawilo że nie mam jak spamietac ich ników ALe wszystkim kibicuję bo wiem co przechodzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: sun julia kinga szyszka 23.04.07, 16:14 Wiemy, kochanie i bardzo Ci dziękujemy za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Kakuś 23.04.07, 15:55 )) dziękuję Kakuś. Jeśli chodzi o torbiel to tego nie wie nikt Już mi się śmiać chce. Pojawia się i znika Jutro mam wizytę u mojego gina w klinice i mam nadzieje że coś konkretnego się dowiem. Kończę powoli czopki i antybiotyk. Czuję się już ok. Jak torbiel będzie to załamka bo nie wiem co mi jest i co będzie dalej. No ale cóż do jutra wieczora muszę wytrzymać. Buziaki Kakuś. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Kakuś 23.04.07, 15:58 Sunulek, mam nadzieję, że już wkótce zabierzesz maluchy. Głęboko w to wierzę. Najważniejsze, że już Cię nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Julcia 23.04.07, 16:50 Jula ja tu będę zaglądać jeszcze dzisiaj i pilnować abyś nie miała żadnych dołów )) Więc miej się na baczności Miłego oglądania Słońce. Buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Julcia 23.04.07, 17:12 jesli sie wybierasz do kina- to nie polecam jasia fasoli - troche sie wynudzilam, a smieszne jest tylko momentami Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Julcia 23.04.07, 17:14 Chcemy iść na nowy film Woody Allena. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Dziękuję za radę, Misiama. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: Kakuś 23.04.07, 16:12 Sun zdrowiej kochana. Wciagaj promyki sloneczne i niech przeganiają tą cholerną torbiel!!!! Twoje śnieżynki czekają!!! Jak bierzesz antybiotyk to jedz dużo jogurtów i kefirów. Sciskam cie mocno Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: dla tych co mnie jeszcze pamiętają... 24.04.07, 19:32 witam Ja niestety do Was nie dołączę.Dr Wojewódzki nie widzi szans robienia IVF z takim wysokim FSH. Proponuje komórkę dawcy a na to musimy przygotować się psychicznie, jeśli w ogóle się zdecydujemy to na pewno to dłuzej potrwa. Będe dalej za Was trzymać kciuki. No i będę tu zaglądać. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 23.04.07, 18:42 Testujące: 16.04. populek - (1) beta 145 w 12 dpt.!!! marzyła o II i ma 18.04. lilyan - (1) kreski cień, a imię jej 92,4 12dpt 19.04. bardzochce - (2) sikańca czwartkowego zrobiła i dwie krechy zobaczyła!! 25.04. beta!!! !!! Dziewczyny jesteście odpowiedzialne za utrzymanie dobrej passy !!! 23.04. sylvusia - (2) czekamy, aż pójdzie na betę !!! na razie panikuje 25.04. majorka - (3) pojechała na urlop z cieniem! (II) nadziei 26.04. julia56 - (3) potrzebuje nadzoru, bo miewa niepoprawne doły 03.05. szyszka – (2) my wiemy, że MUSI BYĆ DOBRZE!!! Kolej teraz na transfer: ??.??. ??? Punkcja: 24.04. agineczka – podekscytowana przyszłością świeża krew naszego wątku Inne ważne daty: 27.04. mayaxx – doczekała się i jedzie na 1 usg 27.04. marcy_83 - najbliższa wycieczka koleją przez całą Polskę! do kliniki (skończyła antyki) Czekają na swoja kolej: lusiasia - ruszyła, jest pierwsza do awansu w górę kalendarium sun32 - czekamy na decyzję torbiel pojawia się i znika zxcvb503 - rozpoczyna w maju... misiama – w czerwcu będzie walczyć o zmianę nicka na misiaMAMA kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!! anik771 - odwiedza nas rzadko, liczymy na wiecej! malutka1939 - czy zostanie z nami na dłużej??? cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 18:52 Cytuję: "Nie pytaj jak ale zdążyłam zrobić bete - 142 w 11dpt !!!!!! Pozdrowienia dla całego wątku! Majorka79" Ja juz pogratulowałam DDDDDDDDDDDD Dzielna dziewczyna DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 19:59 jak super jakze sie ciesze!!!!!!!!!!!! a mnie brzuch koszmarnie boli bedzie @ Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan marcy 23.04.07, 20:12 nie gadaj bzdur, nie będzie żadnej @ !!! mnie najbardziej bolało jak na @ przez trzy dni po becie Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 19:59 brak mi slow)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 20:00 ale jakas wysoka ta beta! jest ich kilkoro?!? Odpowiedz Link Zgłoś
marcy_83 Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 20:03 a kiedy majorka wylatuje? Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 20:09 wczoraj majorka jeszcze była, wiec poleciała albo wczoraj wieczorem, albo dziś Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 23.04.07, 20:04 majorka zabrała trójeczkę zobaczymy jak wróci ile pojechało z nią do Egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re:lilyan... 23.04.07, 20:34 ..tak duża beta a test majorce wyszedł po jakimś czasie i to do tego z blada krecha?? dobrze pamietam??? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re:hmmm 23.04.07, 20:42 wiecie..ten test króry robiłam ok 15 teraz jak już wysechł..krecha jest tak mocna jak kontrolna może cieńsza ale bardzo mocna..kreska wyszła od razu ale była delikatna ale widoczna z daleka..a teraz jest taka piekna..moge miec znow nadzieje?? jak myslicie??czy az tak bardzo mógł się mylić test?? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re:a was gdzie wywiało?? 23.04.07, 20:46 ..gdzie podziewa sie moja grupa wsparcia? ale wiecie co..juz pogodziłam sie z tym ze nic z tego..zaplanowałam nastepny transfer z mrozaczków..myślicie że mogę podejsć w tym cyklu czy lepiej odczekac??? przepraszam ze zwatpiłam w samą siebie ale ciagle brudze i chyba test w 11 dpt juz powinien wyjśc bez żadnych takich dziwadeł Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re:a was gdzie wywiało?? 23.04.07, 20:58 grupa wsparcia ogladała "m jak miłośc" hehe, a w tym cyklu to raczej nikłe szanse na podejście do mrozaków, bo nie mozna podchodzić do transferu JAK SIĘ JEST W CIĄŻY !!!! a dziwadła w testach są na porządku dziennym, to wszytko po to żebyśmy się bardziej stresowały, a my właśnie na przekór dziwadłom powinnyśmy wierzyć, że się UDAŁO!!! a beta to potwierdzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Majorka!!!!!! :)))))) Huraaaaa 23.04.07, 21:03 Ale się cieszę!!!! Majorka gratuluję Ci z całego serducha!!! DDD Gdzie Ty w niedziele tą betę zrobiłaś co? )) Lilyan dzięki za tak cudne wiadomości! ) Majorka poleciała wczoraj i to będzie najcudowniejszy Ich urlop DD Bardzochce tak, Majorce wyszedł test po długim czasie i blada krecha była. Więc głowa do góry ) Jula czekamy tutaj na Ciebie )) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Sun 23.04.07, 21:05 kochanie, już jestem. Nie dotarłam do kina, ale pojechaliśmy do teściowej na uzdrawiającą duszę zupę i chleb własnego wypieku. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Majorka!!!!!! :)))))) Huraaaaa 23.04.07, 21:06 Ale się cieszę Majorką!!!! Minimum bliźniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Majorka!!!!!! :)))))) Huraaaaa 23.04.07, 21:23 Ja też myślę że bliźniaki to minimum ) Hi hi Ale mają urlop co? Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re:hmmm 23.04.07, 20:54 ja mysle, że skoro wyszedł Ci ten test, to powinnaś sie cieszyć i czekać na betę, żeby mieć wszystko czarno na białym!!! i już więcej testów nie robić, bo sie tylko niepotrzebnie stresujesz! ale ja i tak zaliczam cię już do grona potwierdzonych ciężarówek Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re:hmmm 24.04.07, 11:09 bardzochce napisała: > wiecie..ten test króry robiłam ok 15 teraz jak już wysechł..krecha jest tak > mocna jak kontrolna może cieńsza ale bardzo mocna..kreska wyszła od razu ale > była delikatna ale widoczna z daleka..a teraz jest taka piekna..moge miec znow > nadzieje?? jak myslicie??czy az tak bardzo mógł się mylić test?? bardzochce-jesteś w ciąży na bank! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re:lilyan... 23.04.07, 20:52 majorka miała robic sikanca dopiero na urlopie, wcześniej chyba nie robiła... a może się myle... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re:cytuje... 23.04.07, 21:03 ..."wpadłam tu jeszcze na chwilę czymś się z Wami podzielić... obudziłam się nad ranem, bo bardzo mi się chciało siku. poszłam do łazienki i postanowiłam zrobić test. dziś 10 dpt. zrobiłam i oczywiście nic. więc wróciłam do łóżka i zasnęłam. obudziłam się za jakiś czas, znowu do łazienki, patrzę, a tam bladziutka druga kreska!!! myślałam, że serce mi wyskoczy z piersi, nigdy nie widziałam takiej drugiej kreski w życiu. wróciłam do M. i pytam go czy on coś widzi. widział. no i teraz przed chwilą patrzyłam na ten test i normalnie jest ten cień kreski!!!"" Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Do Majorki 23.04.07, 21:03 Majorka!!!!!!!!!!!!!!!! Hura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia najsympatyczniejszy watek 24.04.07, 07:30 Az sie cieplo na sercu robi, gratuluje wszystkim! juz dawno nie bylam na watku gdzie byloby tyle dobrych wiadomosci )) a obiecywalam sobie ze skoncze z internetem, ale wy wciagacie oczywiscie jak to w zyciu sa tez gorsze, ale jak dobrze pamietam Majorka tez swoje przeszla i w koncu jej sie udalo!!! to naprawde super kinga38: wiesz ja bym sie nawet nie zastanawiala i podala ta pania ginekolog (klinike) do sadu, ona decyduje kiedy bedzie punkcja, i nawet jak pacjent mialby sto roznych rzeczy do zrobienia wlasnie wtedy to lekarz powinnien myslec o jego zdrowiu i dzialaniu prawidlowym skad ty moglas wiedziec o tym ze 3 dni wczesniej nie mozna zrobic punkcji? ja planowalam akurat jak przypadnie mi (pewnie) punkcja duzo roznych rzeczy do zrobienia i w klinice powiedziano zebym o tym wszystkim zapomniala, ze dostaje 3 dni urlopu i siedze w domu, jestem na ich zawolanie i jeszcze musze miec kogos kto bedzie ze mna w czasie punkcji i po 24 godziny, moj maz musi wziac urlop (bal sie tez ze przypadkiem nie miec jakiegos wyjazdu) klinika jest troche jak tyran i organizuje zycie, ale to przeciez nie jest jakis maly zabieg nic nie znaczacy dla organizmu!! sun32: mi lekarz powiedzial ze najgorsze skutki uboczne to piersi i problemy z okresem, torbiele itp ja tez trzymam kciuki!! zawsze nawet w najwiekszym optymiscie pojawia sie iskra niepewnosci i mysl a co bedzie jak nigdy nie bede miec dziecka, gdybym mogla wyrzucilabym te mysli, ale to sie nie udaje, trzeba jednak stoczyc w sobie walke i uwierzyc ze bedziemy mami, i jesli bedziemy o to walczyc bedziemy mami ja sobie to caly czas powtarzam, nie wiem kiedy ale wierze ze bede mama a moj maz tata!!!! pozdrawiam trzymam za was wszystkie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: najsympatyczniejszy watek 24.04.07, 07:38 lusiasia napisała: > kinga38: wiesz ja bym sie nawet nie zastanawiala i podala ta pania ginekolog > (klinike) do sadu, ona decyduje kiedy bedzie punkcja, i nawet jak pacjent mialby > sto roznych rzeczy do zrobienia wlasnie wtedy to lekarz powinnien myslec o jego zdrowiu i dzialaniu prawidlowym > skad ty moglas wiedziec o tym ze 3 dni wczesniej nie mozna zrobic punkcji? nie wiem, czy to byłoby łatwe, w końcu przeciez podpisywałyśmy zgodę na punkcję, więc klinika może się wykręcić. lekarz może powiedzieć, że uprzedził o ewentualnych konsekwencjach, a pacjent podpisał zgodę - i po wszystkim. i mimo, że prawda jest taka, ze ewidentnie winę ponosi lekarz, bo to on jest specjalistą, a pacjent, który ufa lekarzowi podpisze wszystko co do podpisania dostanie, byle osiągnąć swój cel, to walka z klinika może nie być warta tego stresu i przeżywania tego jeszcze raz kliniki zabezpieczają się na taki wypadek. pacjent podpisał zgodę na zabieg znając wszystkie za i przeciw, więc znał ryzyko, szkoda że to tylko na papierze tak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: najsympatyczniejszy watek 24.04.07, 08:00 ja wiem ze to nie jest latwe, mnie sie poprostu to w glowie nie miesci! pierwszy raz slysze o "podpisaniu zgody na punkcje", u mnie narazie nikt nie wspomnial o czyms takim, moj maz jest prawnikiem i dlatego tak napisalam (spytalam sie go okretnie (jakby tak sie wydarzylo) co on by zrobil), ale w kazdym kraju jest inne prawo (ja rozumiem jak jest hiperstymulacja albo cos w tym stylu, o tym mi czesto mowia, ale jakby zrobili punkcje za wczesniej, a pozniej sie nic nie zpladnia? bo bylo za wczesnie??) Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan lusiasia 24.04.07, 08:49 wiesz, ja się w pełni z Tobą zgadzam, bo jakbym miała powiedzieć co myślę o Pani doktor, to chyba tylko słowa $@%^@%$&@$%&^#%$#! przeszłyby mi przez gardło... a jeśli chodzi o umowę w mojej klinice - mam zastrzeżenia, co do sposobu jej podpisywania. szczególnie do tego, że umowa została sporządzona w jednym egzemplarzu. ja umowy nie posiadam... a przed punkcją też coś podpisywałam... ale zdążyłam tylko wpisać swoje imię, nazwisko, datę urodzenia, złożyć pod tym podpis i zabrano mnie na salę zabiegową... nie wiem co było po drugiej stronie podpisanej przeze mnie kartki... byłam tak przejęta punkcją, że o tym nie myślałam, a po punkcji czułam się zbyt kiepsko, żeby o tym myśleć... mam świadomoć, że gdyby u mnie poszło coś nie tak nie miałabym żadnych dokumentów, które mogłyby stanowić podstawę zażalenia... chyba tylko fakturę, która też za wiele nie mówi, bo to co w niej jest dopasowali do tego ile mam dopłacić... i biorąc pod uwagę fakt, ze ja również w jakimś stopniu mam prawnicze wykształcenie, to strasznie mi z tym źle Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: lusiasia 24.04.07, 09:14 Zgadzam się z Wami dziewczynki. Ja też podpisałam zgodę na zabieg szybko, minutę przed punkcją i nie pamiętam nawet co tam pisało A umowy żadnej nie mieliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: lusiasia 24.04.07, 09:26 dobrze ze ja pojde (mam nadzieje) na punkcje z mezem, to on ich ustawi jak mi jakies papiery pod nos podstawia zaraz przed zabiegiem Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: lusiasia 24.04.07, 09:32 Lusiasia mój mąż był ze mną ale na samą punkcję nie pozwolą Wam być razem... Czekał w pokoju obok aż mnie przyprowadzą i położył mnie do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: lusiasia 24.04.07, 09:40 no tak, ale chyba w pokoju zabiegowym nie dostalas tych papierow do podpisania (?) moze to sa sporadyczne przypadki, ale trudno nawet takie sporadyczne przypadki zrozumiec (mowie tu o kinga38) a tak poza tym, nawet jak by mojemu mezowi pozwolili wejsc, to on by sie nie dal tam wprowadzic, albo by zemdlal ze strachu i wrazenia (prawie jakby jemu mieli robic ten zabieg, on juz sie boi) Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: lusiasia 24.04.07, 09:55 no ja właśnie jakieś papiery to dostałam w sali pozabiegowej, ale chwilę przed zabiegiem, jak wybrałam sobie łóżko na które mnie przeturlają po zabiegu, to na łóżku leżał papier do wypełninia. a tam już mąż nie miał wstępu. a umowę to dostałam wcześniej do domu, ale tam to pisali głównie o tym, że dziecko poczęte przez inv uznajemy za swoje i że o wszystkim zostaliśmy poinformowani przez lekarza i na wszystko się godzimy... ale szczegółów nie pamiętam, a umowy dla siebie nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: lusiasia 24.04.07, 11:59 u nas z tymi papierami wyglądało to tak że jak przyjechaliśmy do kliniki z mężem na punkcje to dali nam ankiete do wypełnienia i jeszcze zgode na punkcje i zaprowadzili nas oboje do takiego pokoiku gdzie spokojnie przy biurku przeczytaliśmy wszytko i podpsaliśmy oboje, no i te ankiety też wypełniliśmy i podpisaliśmy (ankieta była osobna dla męża i dla mnie) i dopiero po tym jak oddaliśmy te papiery to wzieli mnie na sale i przygotowali do punkcij. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: lusiasia 24.04.07, 11:54 lusiasia napisała: > dobrze ze ja pojde (mam nadzieje) na punkcje z mezem, to on ich ustawi jak mi > jakies papiery pod nos podstawia zaraz przed zabiegiem to jest normalne i rutynowe że się podpisuje zgode przed punkcją. w końcu to jest robione w narkozie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: lusiasia 24.04.07, 11:52 dziewczyny. ja nie bronie klinik ale przecież każda z nas wie że całe icsi czy ivf jest jednym wielkim ryzykiem dla naszego organizmu i powikłania mogą być zawsze. w końcu dostajemy takie ,,końskie" dawki hormopnów że chyba każda z nas musi się liczyć z tym że mogą być jakieś skutki uboczne po tym wszystkim. a kliniki zawsze się ubezpieczają na taki wypadek i my nie wiele możemy na to poradzić. poprostu coś za coś. a jak się udaje i jesteśmy w ciąży to wtedy nikt się nie pocesuje mino tego że nie jedna z nas ma krwiaki i torbiele taka jest niestety prawda a co do tej pani doktor to ja bym na 100% zmieniła albo klinike albo poprostu tą dokórke bo dla mnie to jest jakaś niepoważna kobita! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: najsympatyczniejszy watek 24.04.07, 11:44 lusiasia napisała: > ja wiem ze to nie jest latwe, mnie sie poprostu to w glowie nie miesci! > pierwszy raz slysze o "podpisaniu zgody na punkcje", u mnie narazie nikt nie > wspomnial o czyms takim, moj maz jest prawnikiem i dlatego tak napisalam > (spytalam sie go okretnie (jakby tak sie wydarzylo) co on by zrobil), ale w > kazdym kraju jest inne prawo > (ja rozumiem jak jest hiperstymulacja albo cos w tym stylu, o tym mi czesto > mowia, ale jakby zrobili punkcje za wczesniej, a pozniej sie nic nie zpladnia? > bo bylo za wczesnie??) lusiasia. ja też podpisywałam zgode na punkcje ale mi się wydaje że tam bardziej chodziło o znieczulenie. bo przecież punkcje robią w narkozie a jak to przy każdym znieczuleniu mogą być powikłania. w szpitalu przed jakąś operacją też się podpisuje zgodę przed narkozą. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 julia 56 trzymam kciuki... 24.04.07, 10:20 cześć Julio... nie wiem, czy mnie pamiętasz z łódzkiego Salve... śledzę Twoją drogę i mocno trzymam kciuki, żeby się udało...uda się zobaczysz, ja stara czarownica Ci to mówię... czekam na dobre wiadomości i wysoką betę... uściski... Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Nowy dzień :) 24.04.07, 10:25 Dziewczynki jak tam samopoczucie dzisiaj? Jula wstałaś już? Bardzochce jutro beta tak? Szyszka jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Nowy dzień :) 24.04.07, 10:52 Cześć kochane. )) Cześć, Sunuś. U mnie już 10 dpt. Nieźle.. ja umowę tez dostałam w jednym egzemplarzu, ael za to dużo wcześniej, więc wzięłam do domu, żeby się zapoznać. A przed punkcją, w zabiegowym podpisywałam zgodę na uśpienie. No właśnie, jak tak beta Bardzochce i Sylvusi? I co u Szyszelka? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Nowy dzień :) 24.04.07, 11:37 Jula wiem że się bardzo boisz. To jest zrozumiałe Jak się dziś czujesz? Majorkę też prawie nic nie bolało prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Nowy dzień :) 24.04.07, 11:41 Cześć, Skarbie. Ma mailka odpisałam. No właśnie dzisiaj mnie w łóżku olśniło, że Majorkę też nic nie bolało. Tylko sobie od razu znalazłam złą wiadomość, że mi po tej luteince tak leci, a Majorka tak nie miała. Żeby za wesoło nie było. )))) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: julia 56 trzymam kciuki... 24.04.07, 10:53 Malinko, no pewnie, że Cię pamiętam. jakiś czas temu otworzyłam wątek, w którym pytałam co u Ciebie... Mówię Ci, jak ja się boję iść na tą betę.. Całusy. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: julia 56 trzymam kciuki... 24.04.07, 11:47 nie bój nic, zobaczysz, będą dobre wiadomości tej wiosny... wiem to...a jak się czujesz i którego dnia dokładnie testujesz, kochana? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: julia 56 trzymam kciuki... 24.04.07, 11:49 Malinko, czuję się dobrze. Czasami boli jak na @, ale są dni, kiedy nic nie boli. piersi trochę większe i twarde. To wszystko. Testuję w czwartek, to będzie 12 dpt. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: julia 56 trzymam kciuki... 24.04.07, 13:07 będę w czwartek myślami z Tobą... na pewno się uda... i to już pojutrze... przesyłam dużo ciepłych fluidków... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Masz wiadomość!!! Hip hip hurrra!!! 24.04.07, 11:07 o kurcze!!!!!!!!!!!!! beta jest przepiękna! na 100000000% będą blizniaki bub trojaczki))))))))))))) ale super! Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 24.04.07, 12:12 Przyjmiecie mnie do grupki.Program in virto zaczynamy około 10 maja,(invicta)mam niedrożne jajowody i endomertioze,inne wyniki ok .Ciekawe ile to zajmie.Ale już się ciesze.Jurto jeszcze histeroskopia. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 24.04.07, 12:15 Hej, no pewnie, że Cię przyjmujemy. Jesteś juz nawet w Kalendarium. I trzymamy mocno kciuki za jutrzejszą histero. Będzie dobrze. I szybko do nas wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:14 Dzięki za kciuki, ale podstępna @ przyszła nocą. Nie dopilnowałam, zasnęłam Teraz w przyszłym cyklu mrozaczki. Czy w ogóle zajście w ciążę jest możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:19 Sylvusiu, który to dpt? To regularna @? Wiem, kochanie, że to mało pocieszające, ale masz mrozaki. Majorce udało się właśnie z mrozaków. A tak w ogóle to bardzo mi przykro. I odechciewa mi się testować. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:36 14 dpt. Najnormalniejsza, wredna @. Na szcęście nie mocno bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:20 a, no i zajście w ciaze jest jak najbardziej możliwe. Tylko my musimy na to trochę dłużej poczekać... Ja mam juz 32 lata. I też czekam, Skarbie. Cierpliwie sobie czekam. Poczekamy razem. Do przyszłego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:34 Ja Ci dam zaraz " odechciewa mi się testować". Ani mi się waż tak mówić! Ja juz mam troszkę więcej niż Ty , Juleczko Tyle miałam jak zaczęłam się starać. Ale jeszcze trochę czasu zostało i go wykorzystam!!!Trzymajcie się. Cieszę się, że z mrozaczków też się może udać, jak Majorce. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:47 Jest mi cholernie przykro, Sylvuś, cholernie. Dzielna jesteś bardzo. Masz siłę do walki, to nie do przecenienia. Tylko nas tu nie zostawiaj. Przynajmniej nie na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 14:58 Sylwia z mrozakami się uda, zobaczysz... Mnie ciężko się było pozbierać po przeklętej becie ale powoli odzyskałam siłę do walki. Bądź tu z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 15:13 Jasne, że będę. Cał czas dopinguję! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sylvusia, Bardzochce 24.04.07, 15:16 Ale nie tylko dlatego. My też Cię chcemy dopingować. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Julcia 24.04.07, 16:12 Jula... Ja ciągle myślę o Tobie pamiętaj O której zrobisz betę? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Julcia 24.04.07, 22:38 Sunulek, ale dopiero w czwartek. ) Na 12 jadę do Gamety (dopiero w czwartki tak otwierają), o 13 będą wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Zxcvb 24.04.07, 12:34 Już jesteś w naszej grupce ) Miałaś zaleconą histero przed IVF czy sama chciałaś zrobić dla spokoju? Usypiają przy tym badaniu prawda? Czy mogą coś naprawić przy nim czy tylko oglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Zxcvb 24.04.07, 12:39 Sun, przepraszam, że się wtrącam. , ale czytałam, że to zależy, czy histero diagnostyczna, czy operacyjna. Przy tej drugiej mogą nas naprawić, jak trzeba. Buziak. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvb503 Re: Zxcvb 24.04.07, 12:44 Miałam zalecaną,ale nie będę miała robionej w klinice,ale w szpitalu w swoim mieście (w elblągu)Usypiaja.Ogladają,jak coś nie tak to będą robić histero....operacyjną wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Zxcvb 24.04.07, 12:58 Jula wtrącaj się wtrącaj ) Zxcvb to trzymam kciuki. Kurde myślałam, że od razu mogą coś naprawić a tu trzeba drugi raz ( Dziewczynki a wiecie co takie badanie może wykazać? Budowę macicy, przegrodę, co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Zxcvb 24.04.07, 13:06 No to znowu się wtrącę Polipy i mięśniaki. To wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 24.04.07, 12:51 zxcvb503 napisała: > Przyjmiecie mnie do grupki.Program in virto zaczynamy około 10 maja,(invicta) ma > m > niedrożne jajowody i endomertioze,inne wyniki ok .Ciekawe ile to zajmie.Ale już > się ciesze.Jurto jeszcze histeroskopia. witaj skarbie)) i powodzenia jutro przy histeroskopi. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Kalendarium !!! 24.04.07, 13:18 Testujące: 16.04. populek - (1) beta 145 w 12 dpt.!!! mimo wszystko marzyła o II i ma 18.04. lilyan - (1) kreski cień, a imię jej 92,4 12dpt 19.04. bardzochce - (2) sikańca zrobiła i II zobaczyła!! 25.04. beta!!! 22.04. majorka - (3) maleństwa od pierwszych dni w trasie beta 142 w 11dpt !!! Dziewczyny jesteście odpowiedzialne za utrzymanie dobrej passy !!! 23.04. sylvusia - (2) czekamy, aż pójdzie na betę !!! na razie panikuje 26.04. julia56 - (3) czekamy na 12dpt 03.05. szyszka – (2) my wiemy, że MUSI BYĆ DOBRZE!!! Kolej teraz na transfer: ??.??. ??? Punkcja: 24.04. agineczka – nie zapominamy o Tobie !!! odezwij się !!! Inne ważne daty: 25.04. zxcvb503 - histeroskopia, około 10.05 rusza! 27.04. mayaxx – doczekała się i jedzie na 1 usg 27.04. marcy_83 - najbliższa wycieczka koleją przez całą Polskę! do kliniki (skończyła antyki) 27.04. lilyan - zobaczy swoją małą kropeczkę Czekają na swoja kolej: lusiasia - ruszyła, jest pierwsza do awansu w górę kalendarium sun32 - czekamy na decyzję torbiel pojawia się i znika misiama – w czerwcu będzie walczyć o zmianę nicka na misiaMAMA kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!! anik771 - odwiedza nas rzadko, liczymy na wiecej! malutka1939 - czy zostanie z nami na dłużej??? cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Majorka!!! 24.04.07, 13:59 Ale numer!!!! watek az huczy od gratulacji a ona grzeje tyleczek w egipcie)) Przepieknie Majorko gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka po punkcji 24.04.07, 14:20 Witam, jestem już po punkcji.Czuję się kiepsko, brzuch jak balon Pobrali 17 komórek, teraz czekam na wieści z kliniki (prawdopodobnie jutro). Idę odpoczywać, trzymajcie kciuki pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: po punkcji 24.04.07, 14:20 trzymamy kciuki z całych sił!!! piękny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: po punkcji 24.04.07, 14:29 Agineczka no zaszalałaś Nie dziwię się, że brzusio jak balon, wynik super. Trzymamy kciuki za randkę z chłopakami Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: po punkcji 24.04.07, 14:35 sun32 napisała: > Trzymamy kciuki za randkę z chłopakami Fajny tekst podoba mi się i tzymam kciuki oczywiście DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka Re: po punkcji 24.04.07, 17:03 o matko, nie masz litości uśmiałam się do łez, a brzuch mało nie pękł mam nadzieję, że randeczka będzie owocna, czekam jutro na dobre wieści z kliniki. A ciekawa jestem jakie są statystyki, jaki procent pobranych komórek średnio udaje się zapłodnić?(my mamy ICSI) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: zgadnijcie co zrobilam... 24.04.07, 17:50 ..dziendobry ciezarne kobietki i te ktore juz wiedza i te ktore maja nadzieje...zgadnijcie co dzis zrobilam??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: zgadnijcie co zrobilam... 24.04.07, 18:33 zrobolas bete?? tast sikany?? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: test..beta jutro 24.04.07, 18:37 ..czy na chociaz jednym tescie nie moze wyjsc normalna krecha taka jak kontrolna??? wyszla od razu ale bledsza..widoczna bardzo ale bledsza..qr*** mac ,,,znow domysly..brudze nadal Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: pewnie znow ogladanie M jak M.. 24.04.07, 20:08 .. now lasnie..a ja na was czekam juz od godziny..ale juz uciekam spac bo ledwie siedze..jutro jade na wizyte i na bete,,trzymajcie mocno kciuki..bo ja zwatpilam...pozdrawiam i też trzymam kciuki..buzia pa do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: pewnie znow ogladanie M jak M.. 24.04.07, 20:22 Bardzochce najważniejsze że jest druga krecha Tylko o co chodzi z tymi plamieniami... Czekamy na bete jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Bardzochce 24.04.07, 20:44 js wracala do domu-zakupy, obiad dla m. dopiero teraz dotarlam do kompa Trzymam kciuki za betke, bedzie piekna)) zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: pewnie znow ogladanie M jak M.. 24.04.07, 22:39 Bardzochce, błagam zrób betę. Jestem pewna, że będzie wysoka. O której będą wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Kochane 24.04.07, 22:41 ja byłam w kinie na nowym filmie Alena. Serdecznie polecam. A jak przyleciałam, to szybko do kompa, do Was. ) Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: wszystko stracone.. 25.04.07, 08:40 ..dzisiaj juz plamie zywa krwia..zaraz siadam i jade do bialegostoku mam 140 km w jedna strone..o 12 wizyta..kazdy test ktory zrobilam mam i od poniedzialku na kazdym kolejnym jest coraz ciemniejsza kreska ale to chyba juz nie ma znaczenia..mam 3 mrozaczki.. planuje podejsc w nastepnym cyklu z dwoma i jeden mi zostanie w zapasie.. pozdrawiam Sylwia p.s. sylwie nie mialy szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: wszystko stracone.. 25.04.07, 09:01 Sylwia strasznie mi przykro (( Może jednak jeszcze nie wszystko stracone... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: wszystko stracone.. 25.04.07, 09:22 bardzochce-jedz na ta bete, az nie moge iwierzyc i chyba nie uwierze ze nie jestes w ciazy. Przeciez sa tam kreseczki....buuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: wszystko stracone.. 25.04.07, 10:41 Bardzochce, ja też nei wierzę, że wszystko stracone. Przecież te cholerne testy wyczuwają betę. Jedź na test z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 25.04.07, 09:37 Witajcie. Byłam na wizycie. Niestety torbiel jest cały czas, nawet troszkę urosła Dr twierdzi że to ona daje takie bóle Zdecydowaliśmy o laparo. Ja też już chce ją usunąć bo tak nie da się żyć. Najgorsze że nie mam żadnej pewności że to nie powróci ( Dostałam danazol i pod koniec maja mam termin laparo. Dobrze że zaraz po świętach zapisałam się bo teraz byłby już termin na czerwiec. Trzymajcie kciuki proszę ( Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 25.04.07, 09:45 trzymam kciuki!!! ja po tym swoim leku mam takie pms ze bym sie z wszystkimi klocila, krzycze i czuje ze jestem jak bomba, ktora wybuchnie a powinnam byc spokojna i szczesliwa i myslec jeszcze pozytywnie ale nadal wierze ze nam sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Sun 25.04.07, 10:44 Skarbuś, myślałam wczoraj o Tobie. Sun, najważniejsze jest Twoje zdrowie. Ty musisz sie dobrze czuć, wtedy dzieciaczki zostaną z Tobą. Laparo jak sie moge tylko domyślać nie należy do przyjemności. Będę z Toba myślami w dniu zabiegu. Żeby poszło szybko i możliwie bezboleśnie. Buziaki, buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: Sun 25.04.07, 10:58 Sun skarbie czytam i czytam i oczom nie wierze. Momo takiego bólu który przeszlaś ta cholerna torbiel jeszcze jest??? Nic nie rozumiem... Najważniejsze doprowadzic organizm do porządku, decyzja podjeta, teraz szybciutko minie!!! Będę bardzo mocno trzymala kciuki!!!!! Ściskam cie mocno i mam nadzieje że choc jakos moje slowa cię minimalnie pocieszą... Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 11:09 Kaka szlag mnie wczoraj trafił. Dr nie mógł uwierzyć w diagnozę tamtego a podobno to świetny lekarz. Tą torbiel trudno przeoczyć Ręce opadają już naprawdę Nie mam sił już. Wiem że muszę to zrobić bo nie wyobrażam sobie takiego koszmaru co miesiąc. Czemu to wszystko jest takie porąbane Buziaki Kakuś. Dziękuje że zaglądasz do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 10:59 Też myślałam o Tobie. Jula jak się czujesz? Jesteś taka cichutka... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sun 25.04.07, 11:07 Idealnie wyczuwasz moje nastroje.. Tak się czuję. Cicho mi jakoś. Najchętniej nigdy bym nie testowała. Mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 11:46 Rozumiem... Jula jestem z Tobą. Dziś mi też smutno. Jestem zła. Mam ochotę pokrzyczeć Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sun 25.04.07, 11:48 Sunulek, co najbardziej Cię trapi? Że jeszcze jedna laparoskopia, że się opóźnia zabranie dzidzialków, niepewność? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 12:18 Jula wkurzają mnie te wszystkie przeciwności losu, ta niepewność, ta niewiedza niekórych lekarzy. Boje się że skoro raz się endo odrodziła to za rok może być to samo. A jak przez kolejny rok nie uda mi się zajść w ciążę to co wtedy... Kolejna laparo? Ile muszę jeszcze znieść? Znów ten stres w szpitalu, jak sobie przypominam jak szłam na tą salę i kładłam się nago na łóżku to mam ciarki na całym ciele Dopóki człowiek nie zaśnie to stres jest ogromny. A potem jeszcze diagnoza. Ciężko mi jakoś Za miesiąc powinnam być już po zabiegu. O ile znów się coś nie wydarzy Juluś rano pojedziesz do kliniki tak? A sikaniec nie skusił? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sun 25.04.07, 12:21 Dlatego uważam, że jesteś bardzo dzielna. Bardzo. Naet sobie nie umiem tego stresu wyobrazić. Ale wiem, że Ci ciężko. Tylko my to robimy w jakimś celu. Ty to robisz w jakimś celu. Uda Ci się zajść. Przechytrzyć endo. Teraz z mrozakami. Wspomnisz moje słowa. Tylko pamiętaj wtedy, że ja ani przez chwile nie wątpiłam. P.S. Sikaniec kusił, ale nie kupiłam ostatcznie. Do gamety na 12. Bo tak otwierają w czwartki. Wynik po godzinie. Jeśli się nie odezwę do 14, to znaczy, że padłam ze smutku. Całusy. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 12:38 Dziękuję Juluś. Lżej na duszy wiedząc że jest Ktoś kto wierzy i pomaga walczyć. Dobrze że Was mam. Jula ale z W-awy do domu Ty masz kawałek to tak od razu nie dasz nam znać. Wykituję tutaj. Może dam Ci mój numer i zrobimy jak Majorka z Lilyan? ) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sun 25.04.07, 12:49 Skarbie, ale ja w Łodzi mieszkam. I betkę też w Łodzi robię. Będzie tak: na 12 jadę do gamety (jakieś pół godziny od domu). Oddaję krew, wracam i staję się cała oczekiwaniem. O jakiejś 13.30 dzwonię do Gamety i pytam. A oni mi mówią, jak dobrze, lub jak źle jest. ))) P.S. Tel to ja Ci kochanie chętnie dam. I zawsze będę wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 12:59 Aha. Jula ale leczysz się w Wawie w Invimedzie prawda u dr D? Ja już wysyłam nr ) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Sun 25.04.07, 13:18 Tak, leczę się u doktora D. ) Zaraz numer odsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Sun 25.04.07, 13:49 No to dlatego się zamotałam Pamiętam że jesteś z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka jutro transfer:) 25.04.07, 12:14 właśnie dzwonił dr. Na 17 pobranych wczoraj komórek, zapłodniło się 15!!!!!Mówił, że to bardzo dobry wynik.Mam nadzieję, że kolejny etap będzie z równie cudownym skutkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:16 Agineczka, to świetny wynik!!! )) Trzymam kciuki za transfer. Ile Ci podadzą zarodków? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:19 Agineczka to randka się im udała ) Trzymamy dalej kciuki za transfer i piękną betę. Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:23 hehe, szkoda, że dopiero teraz zaczęły tak baraszkować...przez dwa lata cisza jak makiem zasiał a tu wyszło szydło z worka12 dni oczekiwania na wynik będzie koszmarem, dobrze, że jest grupa wsparcia sun32 napisała: > Agineczka to randka się im udała ) > Trzymamy dalej kciuki za transfer i piękną betę. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:25 Agineczka, uprzejmie donoszę, że grupa wsparcia jest w pełnej gotowości. Mnie też się podoba to sformułowanie Sun o randce. )) Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:20 Dziękuję, w pierwotnych ustaleniach miały być dwa, mam nadzieję , że tyle też mi podadzą. Jakoś strasznie obawiam się tego transferu, mam bardzo obolały brzuch i jeszcze pęcherz mam mieć pełny, nie wiem jak to wytrzymam... Jak wczoraj poszłam na punkcję bardzo pewnie tak dzisiaj już mi się nogi trzęsą. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:23 Dasz radę śpiewająco. Ani sie obejrzysz, a maluchy będą z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:30 U nas też leniwe Trzeba było im podać wszystko na tacy to dopiero ruszyły tyłki Nie martw się, dasz radę. Sama świadomość tego że podają Ci Skarby jest cudowna. Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:31 mama nadzieję, że zadomowią się na zawsze, a na pewno na najbliższe 9 miesięcy idę odpoczywać. Dam znać jutro. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
agineczka Re: jutro transfer:) 25.04.07, 12:43 jutro Twój sądny dzień - będę ściskać kciuki julia56 napisała: > Dasz radę śpiewająco. Ani sie obejrzysz, a maluchy będą z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Dziewczęta :) 25.04.07, 15:05 w końcu może uda mi się coś napisać... ostatnio coś mało czasu mam na forumowanie agineczka, świetny wynik!!! a ten ból przejdzie, to wszystko przez opuchnięte jajniki, w końcu ponad mendel tam nosiłaś ;P hihi sun, nie chce mi się wierzyć, że niektórzy lekarze mogą być tak nieodpowiedzialni. dobrze, że masz swojego dobrego gina, któremu wiesz, że możesz zaufać. mam nadzieję, że bardzo szybko będzie Ci biegł czas, szybko zapomnisz o laparo i podejdziesz do mrozaków julia, biegnij na tą betę, bo ja chcę już dowodów na Twoją ciążę. i tak wiem, że jesteś ciężarówką, ale dowód musi być niech już będzie jutro, bo chcę usłyszeć tą radosną nowinę DD zxcvb503 - trudniejszego nicka do pisania chyba nie mogłaś sobie wymyśleć... trzymam kciuki za histero, odezwij się jak już będzie po wszystkim! przy okazji napisze krótko, że majorka o siebie dba i nie przesadza ze słońcem w końcu jako świeża ciężaróweczka musi o siebie dbać Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Dziewczęta :) 25.04.07, 15:08 Lilyan, dzięki za wieści z Afryki i w ogóle. )) Z nickiem z-etki w pełni się zgadzam. Ale bedziemy dzielnie pisać, co robić. Dbaj o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Dziewczęta :) 25.04.07, 15:09 julia to jutro ten wielki dzień? czujesz cos? i robisz test czy beta? Odpowiedz Link Zgłoś
misiama zxcvb503 25.04.07, 15:13 daj koniecznie znac jak bylo. bo ja w nastepnym cyklu... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: zxcvb503 25.04.07, 15:15 Misiama, betę, nic nie czuję. ))) Mam ochtę zwiać na koniec świata. Ale siedzę spokojnie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: zxcvb503 25.04.07, 15:16 Jula robi '))' żebyśmy się nie martwiły i udaje że wyszystko w porządku mały Zonk )) Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: zxcvb503 25.04.07, 15:17 juleczko - musi sie udac - nie uciekaj)) wszystkie tu trzymamy mocno kciuki. bedzie dobrze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan julia 25.04.07, 15:38 oj od razu na koniec świata, to może nie... ale przyznaj że do egiptu do majorki chętnie byś pojechała Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: julia 25.04.07, 15:39 Wszędzie tam, gdzie nikt bety nie robi i sikańców nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: julia 25.04.07, 15:41 to zapraszam do mnie, bliżej niż koniec świata, a i kawę dobrą postawię sikańca w domu nie mam ani jednego, laboratorium przenośnego nie posiadam... to co skusisz się ??? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: julia 25.04.07, 15:52 DDDDD Nawet dzień przed betą mnie potraficie rozbawić. )) Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: zxcvb503 25.04.07, 15:19 uff, sun dzieki za propozycje. chyba Z-ka nie bedzie miała nic przeciwko)) o wlasnie odkrylam, ze te litery sa kolo siebie na klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: zxcvb503 25.04.07, 15:28 misiama napisała: o > wlasnie odkrylam, ze te litery sa kolo siebie na klawiaturze misiama - jesteś moją idolką... ja jestem ślepa i tego nie widziałam... to się dopiero nazywa anonimowy nick... ale i tak zaraz o tym zapomnę, bo ten nick, to brzmi zupełnie jak nic nie znaczący ciąg liczb jako szyfr do sejfu... nie znoszę takich kombinacji... już dwa razy wzywałam faceta do otwierania sejfu Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Kalendarium !!! 25.04.07, 14:54 Testujące: 16.04. populek - (1) beta 145 w 12 dpt.!!! mimo wszystko marzyła o II i ma 18.04. lilyan - (1) kreski cień, a imię jej 92,4 12dpt 19.04. bardzochce - (2) sikańca zrobiła i II zobaczyła!! 25.04. beta!!! 22.04. majorka - (3) beta 142 w 11dpt a z egiptu słychać, że ona się boi, że to sen !!! Dziewczyny jesteście odpowiedzialne za utrzymanie dobrej passy !!! 26.04. julia56 - (3) czekamy na betę 12dpt, sikaniec jej nie skusił 03.05. szyszka – (2) my wiemy, że MUSI BYĆ DOBRZE!!! Kolej teraz na transfer: 26.04. agineczka – 15 maleństw, które z nią zostanie??? losowanie trwa a jej się trzęsą nogi DD Punkcja: ??.??. kiedy następna randka z chłopakami??? Inne ważne daty: 25.04. zxcvb503 - histeroskopia, około 10.05 rusza! 27.04. mayaxx – doczekała się i jedzie na 1 usg 27.04. marcy_83 - najbliższa wycieczka koleją przez całą Polskę! do kliniki (skończyła antyki) Czekają na swoja kolej: lusiasia - ruszyła, jest pierwsza do awansu w górę kalendarium sylvusia - podstępna @ przyszła nocą, w przyszłym cyklu mrozaczki! sun32 - jednak będzie laparo... a potem, to już z górki na pazurki misiama – w czerwcu będzie walczyć o zmianę nicka na misiaMAMA kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!! anik771 - odwiedza nas rzadko, liczymy na wiecej! malutka1939 - czy zostanie z nami na dłużej??? cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Julia już trzymam kciuki!!!!! 25.04.07, 15:38 I nie puszczaj, błagam. ) Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Julia już trzymam kciuki!!!!! 25.04.07, 15:40 ja też nie puszczam!!! najwyżej mnie z pracy wyrzucą, bo jak tu pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Lilyan 25.04.07, 15:54 ale dziękuję za zaproszenie. Jak nie wyjdzie, przyjadę popłakać w poduszkę. ) Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Lilyan 25.04.07, 16:09 a zapraszam zapraszam, ale poduszkę, to ja ciężaróweczce pod kręgosłup podłoże coby odciążyć, a do zamoczenia łzami oddam tylko jak będziesz płakać ze wzruszenia po pierwszym usg z małą kropeczką !!! innej możliwości NIE MA !!! jutro zobaczysz że mam rację Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Lilyan 25.04.07, 16:23 Lilyan, dziękuję. Kurcze, zaczynam wierzyć chwilami, że może rzeczywiście mam szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Julia już trzymam kciuki!!!!! 25.04.07, 16:08 Ja przyznam szczerze że nawet nie zamykam netu Do jutra do 13h wykituję Jula cały wszechświat Ci kibicuje... Odpowiedz Link Zgłoś
populek Mam pierwsze zdjęcie ! 25.04.07, 16:16 Jestem po wizycie i mam pierwsze zdjęcie. Malutki pęcherzyk ciążowy ma ponad 12 mm, Boże teraz drżę żeby wszystko było dobrze i żeby w tym pęcherzyku rozwijał się dzidziuś. W połowie maja idę znowu i wtedy powinnam usłyszeć serduszko. Nie ukrywam, że zasiano we mnie cień niepokoju o pustych pęcherzykach...Teraz zaczynam dwa tygodnie podobnej nerwówki jak po transferze. Dawno mnie tu nie było bo miałam trochę urlopu ale widzę dużo zmian, dużo nowych osób, cieszę się na każdą dobrą wiadomość a nasz wątek bije rekordy.Mój mąż pociesza mnie jak może (on to się ze mną ma)że skoro tyle przeszliśmy i udawało się to musi być dobrze. tymbardziej że czuję się wyśmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Mam pierwsze zdjęcie ! 25.04.07, 16:20 Gratuluję!!! pierwsza fotka do albumu - super sprawa no to mam nadzieję, że ja w piątek też dostanę już moją pierwszą fotkę, w końcu moje maleństwo jest tylko jeden dzień młodsze od Twojego chyba kupię nowy album mam nadzieję, że teraz będziesz u nas częściej Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Mam pierwsze zdjęcie ! 25.04.07, 16:24 Populek, cudne wieści. I nie myśl o żadnym pustym jaju płodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Julia już trzymam kciuki!!!!! 25.04.07, 16:21 Skarbie, ja też chyba wykituję. Setki razy już sobie wyobrażałam, jak drżącą ręką wybieram numer Gamety... Jejku. Sun, a jak ja zawiodę? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Julia już trzymam kciuki!!!!! 25.04.07, 16:41 To nie Ty zawiedziesz Jula... Pamiętaj o czym Ci mówiłam. Duuuuży buziak Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Julia już trzymam kciuki!!!!! 25.04.07, 17:21 Julia bedzie dobrze, mysle ze juz bys cos zauwazyla jakby mialo sie nie udac Bedzie piekna beta Sunus-dobrze robisz, po laparo zabierzesz mrozaki i bedziesz smigac ja Majorka z trojaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: jestem... 25.04.07, 18:25 ...mam zle wiadomosci - bardzo zle... 1)bylam na becie..dzwonilam po wynik - usłyszałam : "nie jest pani w ciąży!!!"..(jaki wynik nie pytałam, nie odebrałam no bo po co 2) nie mam zadnego mrozaczka nic kompletnie... 3)testy wychodziły dodatnie - najprawdopodobniej doszło do implantacji zarodka z tym ze obumarł..stąd dziwaczne wyniki..(testy wziełam ze soba - więc było ogromne zdziwienie) 4) nasienie jest tak słabe ze mam 0.05% szans na naturalne zapłodnienie albo cud, ale ten cud zdarzył się 5 lat temu kiedy naturalnie zaszłam w ciąze (słowa lekarza) 5) jest tak źle że trzeba zamrozić nasienie 6) mężowi na jądrach zrobiła się ogromna narośl coś do złudzenia przypominające guz o wielkości piłeczki tenisowej 7) ze wzgledu na moje problemy z kregosłupem przy nastepnym programie lekarze musza współpracować z neurochirugiem i dobrym położnikiem 8) proponuja wpierw zrobic operacje kregosłupa i za 3 lata podejsć do programu dobre wiadomości: 1) przy następnym programie mam 40% szans na zajscie w ciąże..!!!!!!!!!!! niech ten dzien sie skonczy bo brakuje mi łez,,,serce krzyczy z rozpaczy i chyba peknie...po co żyć??dla kogo??? pozdrawiam was gorąco i trzymam kciuki za was Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: jestem... 25.04.07, 18:43 kurcze... strasznie mi przykro (( nie ma słów, które mogłabym teraz powiedzieć, kazde słowo wydaje się bez sensu (( ale nie mów, że nie masz dla kogo żyć. masz rodzinę, musicie się teraz skupić na sobie i na swoim zdrowiu. Twój kręgosłup wymaga naprawdę dużo pracy jeśli ma Ci jeszcze długo posłużyć. Twój mąż też musi sobie poradzić z ta piłeczką tenisową... cokolwiek to jest... nie powiem, że wiem co czujesz, moge sobie tylko wyobrazić, ale teraz musisz być bardzo blisko swojego mężczyzny. wierzę, że razem pokonacie ten ból. kiedyś przyjdzie taki dzień, że serce już nie będzie bolało... może juz niedługo. my będziemy trzymać kciuki, żeby ból szybko minął. mam nadzieję, że nas nie zostawisz i nie pozwolisz się zamartwiać o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: jestem... 25.04.07, 20:18 bardzo, bardzo jest mi przykro. Żyć masz dla kogo. Oamietaj o tym. I płacz sobie. Wypłacz cały smutek. To pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: jestem... 25.04.07, 21:30 jakie to niesprawiedliwe. placze razem z toba(( Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: jestem... 26.04.07, 09:13 Bardzochce jest mi tak strasznie przykro (( Nie dość że Wam się nie udało to jeszcze takie problemy ze zdrowiem Twoim i męża (( Wszystko naraz. Trzymajcie się jakoś i spróbujcie patrzeć optymistycznie chociaż wiem jak jest ciężko ( My też dowiedzieliśmy się o bardzo słabym nasieniu a zaraz potem o chorobie męża. Ciężko było się pozbierać i mieć siłę walczyć dalej a przy tym pielęgnować związek. Będziemy trzymać mocno kciuki aby zaświeciło dla Was słońce wreszcie bo przecież kiedyś musimy już zacząć schodzić z tej góry a nie ciągle się wspinać. Zostań z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: jestem... 26.04.07, 09:48 Nie wiem co napisac, przytulam cie Przykro mi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Dzień dobry wszystkim :) 26.04.07, 09:40 Dziś dla naszej Julki ważny dzień. Czekamy z Tobą Jula Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Dzień dobry wszystkim :) 26.04.07, 09:52 Tak tak, czekamy dziewczyny mam pytanie, czy u was kolo 7 dpt pojawil sie sluz? Ja miszial poszlam sprawdzic co sie tam dzieje bo mi strasznie mokro bylo. Patrze a tam wielka kula ze sluzem plodnym, tylko byl zmieszany z luteina i byl mleczy, ale ciagnacy jak plodny, no i duzo. Normalnie w dniach plodnych tyle tego nie mialam, nie wiem co sie dzieje czy to dobrze czy zle, czy to nie jakies zapalenia po paskudnym transferze?? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Dzień dobry wszystkim :) 26.04.07, 10:11 Cześć, kochane. Już teraz dziękuję za pamięć. Jeszcze jakieś 3 godzinki do wyniku. )) Szyszelek, ja mam ciągle mokro, ale to takie bardzo wodniste jest. (przepraszam za szczegoły). Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Dzień dobry wszystkim :) 26.04.07, 10:31 Julia trzymam kciuki, wiem, że się uda... życzę Ci tego z całego serca... czekam razem z Tobą... buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 26.04.07, 09:56 ...Ancksunamun ..sciskam Cie..Wiem, ze Ci ciezko, ale musisz pozostac silna..Myslami jestem z Toba.. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Katja 26.04.07, 10:09 kochanie, to nie ten wątek, ale oczywiście przekażemy. Całusy. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Szyszka 26.04.07, 10:19 Szyszko ja nie miałam śluzu płodnego. Kiedy będziesz testować? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Szyszka 26.04.07, 11:38 wczoraj policzyla, no i wyszko ze jak we wtorej nie przyjdzie @ to w sr, czw moge testowac. Ostatnio dostalam @ rowno 14 dni po owu czyli od punkcji. teraz to wypada na 2 maja. Gin kazal testowac po 14 dniach od transferu czyli 4 maja. Zobaczymy czy go wogole doczekam Dziewczynki ja tez wyjezdzam, no i raczej nie ebde miala dostepu do netu, napisze najwydzej smsa dagps i ona wan przekaze wiesci. Dziewczyny kt. podchodzily 2 raz, dostalyscie tez @ rowno po 14 od punkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Szyszka 26.04.07, 11:47 Mnie się wszystko przesunęło z powodu duphastonu i utrogestanu. Po odstawieniu leków @ przyszła chyba za 8 dni. Odpoczywaj Szyszka i wracaj z dobrymi wiadomościami ) Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Szyszka 26.04.07, 11:51 No tak ,czyli jak nie dostane @ we wtorej to jeszcze musze wziasc na wstrzymanie, tez mam inny lek z luteina i nie wiadomo jak teraz bedzie no nic na bete tam nie bede chodzic, bo nawet nie wiem gdzie ja moge zrobic Odpoczne odpoczne Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Julia!!! 26.04.07, 13:52 już jest po 13tej!!! Julia, gdzie jesteś ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Julia!!! 26.04.07, 14:02 julia... niepokoimy się... odezwij się, peoszę... Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Szyszka 26.04.07, 15:22 Ja równo 14 dni po transferze. Za pierwszym razem 14 dni po punkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: Szyszka 26.04.07, 15:27 ja bóli okresowych i plamien dostałam w terminie @ tj. 10 dpt a @ dzień po odstawieniu luteiny 14dpt Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: IVF/ICSI - kwiecień, maj - kolejny 26.04.07, 11:04 Oczywiscie, ze nie ten. Wlasnie sie zorientowalam. To wszytsko przez to, ze pare watkow z tego forum czytam jednoczesnie (i mam pare okien pootwieranych)...To mial byc wpis do watku "kwietniowe iui". Zaraz to skopiuje i wkleje we wlasciwe miejsce..Przepraszam dziewczyny. Julia wyslalam Ci wiadomosc na priva Odpowiedz Link Zgłoś
hamaa do bardzochce 26.04.07, 13:08 Bardzo mi przykro, ale jak o nie masz mrozaków, przecierz pisałeś ze masz 3 Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Jula :((((( 26.04.07, 14:27 Dziewczyny zostałam upoważniona aby Wam powiedzieć - Juli się nie udało ((( Odezwie się do nas później. Juleńko trzymaj się dzielnie ((( Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Jula :((((( 26.04.07, 14:34 boze tak mi przykro juleczko trzymaj sie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: Jula :((((( 26.04.07, 14:39 Mi Julia powiedziala, ze kolo 14 bedzie wiedziala co i jak i co chwile od 14 sprawdzam czy cos napisala...Tak mi przykro...bylym pewna, ze jej sie uda... Julia kochana..sciskam Cie mocno..trzymaj sie... Wlasciwie to nie wiem co pisac..Tak mi przykro.. Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: Jula :((((( 26.04.07, 14:42 biedna Julka ...wyobrazam sobie co czuje...tak mi jej zal.. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: Jula :((((( 26.04.07, 15:01 tak mi przykro - wiem co czujesz..przytulam sie mocno.. jak dzwonilam do kliniki powiedziano mi ze mam 3 pozostałe zarodki wiec byłam przekonana ze podejde w nastepnym cyklu, nawet zapytałam o to lekarza i powiedział że oczywiscie że podejdziemy..wczoraj jak zajrzał w moją kartę okazało się ze nie ma żadnego... dzisiaj dostałam @ wiec u mnie luteina była przyczyna plamien i tego ze nie mogłam go dostać... policzyłam wszystką kase którą mam i postaram sie podejsć w następnym cyklu do ISCI...bez żadnych rezonansów itd..zajme sie tylko problemem męża.. rozmawialam z lekarzem o długim protokole i mówił że antykoncepcja przez 42 dni!!??? czytałam ze przez 21??? chce podejść do programu w kriobanku..są osoby którym sie udało i czy zmieszczę się w 14 000,00??? dziekuję za każdą odp i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iga1001 Re: Juleńko jestem z Tobą całym sercem... 26.04.07, 15:09 Wiem, że może nie powinnam bo nie jestem z tego wątku, ale sama się upoważniłam, bo bardzo bardzo Julci kibicowałam i jest mi ogromnie przykro. Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że się wtrąciłam, ale naprawdę jestem z Nią całym sercem. Iga Odpowiedz Link Zgłoś
lilyan Re: Juleńko jestem z Tobą całym sercem... 26.04.07, 15:11 iga, tu każde wsparcie jest ważne! tym bardziej, że kibicowałaś julce tak samo jak my wszystkie. julia... trzymaj się... i wróć do nas jak już się wypłaczesz Odpowiedz Link Zgłoś
iga1001 Re: Juleńko jestem z Tobą całym sercem... 26.04.07, 15:18 Dzięki Lilyan i wierzę, że Jula się nie podda, a wypłakać się musi, być może będzie jej chociaż trochę lżej, jak z siebie wyrzuci ból i żal. Kibicuje Jej Bardzo, ale także każdej z Was i sobie również życzę szczęśliwego finału. Trzymam kciuki za lepsze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: Juleńko jestem z Tobą całym sercem... 26.04.07, 15:26 Wiem co czujesz Ale za chwilę już będziesz myślała co zrobić, jak i kiedy. Jak każda z nas. W końcu się nam uda. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Iga 26.04.07, 15:31 Dla Julci wsparcie każdej z nas jest na pewno bardzo ważne. Wszystkie bardzo jej kibicowałyśmy bo to nasza dobra duszyczka. Wróci do nas i będziemy walczyć dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: sylvia22.. 26.04.07, 15:36 sylvia22 powiedz jakie masz palny dalej??? julia zacznie myśleć co dalej najwcześniej jutro bo dzisiaj jest rozpacz, żal i ogromny ból... bedziemy sie wspierac dalej, damy rade..a moze utworzymy wątek dla in vitrówek którym sie nie udało??? Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: sylvia22.. 26.04.07, 15:48 Dalej , w nastepnym cyklu mrozaki. Potem kolejy program, a potem to nie ma już nic. Przekraczam magiczną datę Zaczynam się bać, że nie zdążę. Widzę, że też już myślisz i kombinujesz Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: sylvia22.. 26.04.07, 15:53 Julia to niesprawiedliwe Przytulam cie Przykro mi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: sylvia22.. 26.04.07, 15:57 Sylvia to może do mrozaczków podejdziemy w podobnym terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: sylvia22.. 26.04.07, 16:00 Jasne, im więcej nas tym lepiej. Będziemy się wspierać. Mój transfer wstępnie wypadnie na początku czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia22 Re: bardzochce 26.04.07, 15:58 Nawet nie myśl o takim wątku!Chwilowo nam się nie udało. Do następnego razu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Juleńko jestem z Tobą całym sercem... 30.04.07, 11:55 juleńko. ja dopiero wczoraj wróciłam z nad jeziora i dopiero wczoraj dowiedziałam z wątku ,,grudniówek" że ci się nie udało:'-(((((((((((((( nawet nie wiesz jak mi jest przykro(((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ja naprawde byłam pewna że jesteś w ciąży. miałaś dokładnie takie same objawy jak ja. nie wiem co mam ci napisać-jestem w szoku! i strasznie mi przykro(((( i już chyba nikomu nie napisze że skoro ma takie same objawe po transferze jak ja to się musi udać bo z tego wynika że w sumie to nie ma żadnej reguły. jednych boli brzuch jak na @ i się udaje innych boli brzuch jak na @ i się nie udaje((((((((((((((((((((((((( już nic z tego nie rozumiem! ale jestem pewna julus że w końcu ci się kochanie uda. prosze cię tylko się nie poddawaj i bądz dzielna. jestem z tobą kochanie i mocno cię przytulam do serduszka. napisz czy masz już jakieś plany? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Słoneczko 30.04.07, 12:00 dziękuję Ci kochanie bardzo. Wiesz, ciężki mi było, jakaś taka rozczarowana jestem... Ale juz się powoli podnoszę, i chce walczyć dalej. 9 maja mam wizytę u dr D, zobaczymy, co powie. Jeszcze raz dziękuje i trzymaj kochanie za nas tu wszystkie dalej kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Słoneczko 30.04.07, 12:01 julia56 napisała: > dziękuję Ci kochanie bardzo. > Wiesz, ciężki mi było, jakaś taka rozczarowana jestem... > Ale juz się powoli podnoszę, i chce walczyć dalej. > 9 maja mam wizytę u dr D, zobaczymy, co powie. > > Jeszcze raz dziękuje i trzymaj kochanie za nas tu wszystkie dalej kciuki. juluś kochanie ty moje zawsze będę z wami. wiem że dasz rade i już w krótce ci się skarbie uda. a przypomni mi czy masz mrożaczki??? Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Słoneczko 30.04.07, 12:21 Nie mam kochanie, ani jednego. Już się psychicznie przygotowuję na drugi program. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko271 Re: Słoneczko 01.05.07, 11:50 julia56 napisała: > Nie mam kochanie, ani jednego. Już się psychicznie przygotowuję na drugi > program. o cholera! to szkoda że nie masz(( ale napewno za drugim razem się uda trzymam mocno kciuki za ciebie kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś