24.04.07, 12:35
trzymajcie kciuki prosze
a moze ktoras z Was jeszce jutro ma IUI?
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: jutro IUI 24.04.07, 12:42
      trzymam. smile) To Twoja pierwsza?
      • aniaresz Re: jutro IUI 24.04.07, 12:44
        zapraszamy na nasz watek kwietniowych iui! Trzymam kciuki również.
        • aaaaaaa37 Re: jutro IUI 24.04.07, 12:49
          tak, pierwsza i jakos nie wierze bardzo w jej powodzeniesad
          • miss30 Re: jutro IUI 24.04.07, 12:51
            Trzymam wielkie kciukasy - mam nadzieję, że się zdziwisz niewiarku.
          • julia56 Re: jutro IUI 24.04.07, 12:51
            a jaki jest Was główny problem?
            • aaaaaaa37 julia 24.04.07, 13:01
              widzisz, nie wiadomo dokladnie jaki jest problem, pewnie zlozony, bo ja mialam
              kiedys rozlegla operacje na jamie brzusznej i tam prawdopodobnie sa zrosty. W
              hsg niby jajowody drozne ale macica mocno przesuniat przez zrosty na jedna
              strone. Wiec z pewnoscia jest problem z wychwyceniem tej komorki jajowej przez
              jajowod.
              W dodatku podwyzszone nieco fsh (12) ale moj preof nie widzi w tym problemu
              • julia56 Re: julia 24.04.07, 13:43
                Kochana, więc trzymam bardzo, żeby się udało od razu.
    • tymonka30 Re: jutro IUI 24.04.07, 13:04
      Powodzenia !!!!!!
      • dorottis Re: jutro IUI 24.04.07, 13:34
        Zyczę powodzenia. Piszesz że masz podwyższone FSH a lekarz nie widzi w tym
        problemu?Ja też mam FSH na poziomie 12-13, pomimo że nigdy nie miałam rzadnej
        operacji, miałam 3 IUI niestety nieudane sad(
    • aaaaaaa37 dorotis 24.04.07, 14:17
      a Ty gdzie sie leczysz? gdzie mialas te IUI?
      • dorottis Re: dorotis 25.04.07, 08:32
        Witaj.Obecnie leczę się w Invimedzie.Chodziłam do dr D. a teraz przepisałam się
        do dr K.Inseminacje miałąm:w Invimedzie, Salve i szpitalu bielańskim.Obecnie dr
        K dała mi skierowania na badania immunologiczne.Trzymam za Ciebie kciuki
        • lusiasia Re: dorotis 25.04.07, 09:17
          2 lekarzy (niezaleznych) powiedzialo mi ze przy moim fsh (okolo 9) juz moze byc
          problem, oczywscie warto sprobowac najpierw z iui bo jest mniej inwazyjne

dortis dlaczego masz badania immunologiczne?
          Ja zrobilam czesc (ale w sumie nie dowiedzialam sie nic nowego) w koncu stanelo
          na tym ze zrobimy in vitro i jak sie nie uda (a beda zarodki przy tym moim fsh)
          bedziemy dalej szukac moze tez w immunologii
          narazie mysle pozytywnie (zaczelam cala procedure in vitro 1.4 wiec mysle ze to
          "dobry" znak smile

powodzenia
          • tekla12 lusiasia 25.04.07, 09:47
            Ze stabilnym fsh ok 9 przy dobrej stymulacji będziesz miała kilka ładnych jaj.
            • lusiasia Re: lusiasia 25.04.07, 09:51
              wiem, nawet boje sie przyznac ale naprawde mam dobre przeczucia
              ale gdzie w srodku sie boje, ze cos moze jednak przeoczylam, zaniedbalam,
              wybralam zlego lekarz itd itd
              strasznie sie boje tak naprawde
              ale musze byc twarda i wierzyc
              dzieki

mam tak duzo pracy jeszcze, buu wszystko lezy i czeka a ja w interncie smile
              chyba wyniose komputer do piwnicy
              • tekla12 Re: lusiasia 25.04.07, 10:00
                Ty chyba bierzysz synarel w długim protokole? Jeśli tak to pewnie niepokoisz się
                o ty czy dobrze wstrzeliłaś dawkę i masz objawy menopauzy.
          • dorottis Re: dorotis 25.04.07, 10:15
            Dr K z Invimedu powiedziała, że przy podwyższonym FSH to mam mniejsze szanse na
            ciążę nawet z in vitro (25%) i kazała zrobić bad. immunologicze.Mam zrobić
            pierwsze p.przeciwjajnikowe i od tego będzie zależało czy robimy dalej IUI na
            gonadotropinach czy in vitro?Tak poza tym to jajowody drożne, owulacje są,
            nasienie w normie a staramy się juz 3 lata.Zaczynam myśleć poważnie o in vitro
            bo juz kilku lekarzy mówiło mi, żeby się spieszyć.
    • kaka154 aaaaaaa37 trzymam kciuki!!!!!!!!!!! 25.04.07, 11:01
      daj znac jak będziesz po!!!!!!!!!!
      Trzymam kciuki!!!!!!!!!!
      • lusiasia tekla 25.04.07, 11:23
        nie mam objawow ubocznych po synarelu (cale szczescie)
        niepokoje sie bo jestem bojazliwa smile
        • tekla12 Re: tekla 25.04.07, 11:36
          lusiasia napisała:

> nie mam objawow ubocznych po synarelu (cale szczescie)
          > niepokoje sie bo jestem bojazliwa smile

To ten pms jest objawem
          • lusiasia Re: tekla 25.04.07, 11:43
            moze, tylko ze ja zawsze mam pms, ja jestem ja szwajcarski zegarek od 3 lat jak
            obserwuje swoj cykl, 1,5 tygodnia przed @ mam lekie bole brzucha, pozniej
            krosty, tydzien przed dostaje pms i w 30 dniu cyklu @
            teraz podobno moze @ pozniej (ale ja w to nie wierze)
            ten caly synarel ma podobno uspic moj wlasny system hormonalny (zobaczymy)
            • tekla12 Re: tekla 25.04.07, 11:47
              Mój system hormonalny synarel dobrze usypiał ale wściekła byłam paskudnie.
              Trzymaj się cieplutko.
        • lusiasia dorotis 25.04.07, 11:36
          ja po "przestudiowaniu" przeciwcial i ich dziala w internecie i z lekarzami,
          zrozumialam ze one moga miec wplyw na implantacje ( ze "chca sie pozbyc" zarodka
          "uwzajac go" za cialo obce, niebezpieczne dla orgaznizmu)
          ale co one maja to jakosci jajeczek przy in vitro? Przy wysokim fsh to jest
          wieksze ryzyko na to ze jajeczka bede gorszej jakosci, zle sie dzielic itp
          tak to rozumiem
          ale co lekarz to nowa opinia
          my mamy tez za soba 3,5 roku staran, a do zestawu fsh, przeciwciala, "slaba" sperme
          • dorottis Re: dorotis 25.04.07, 15:45
            lusiasia a gdzie robisz in vitro bo ja myślę o invimedzie?Musimy wierzyć, że
            wszystko będzie dobrzesmile) Trochę boję się że przy wysokim FSH to będę miała
            kiepskie komórki no i ze bedzie ich małosad(
      • julia56 Re: aaaaaaa37 trzymam kciuki!!!!!!!!!!! 25.04.07, 11:26
        I ja! smile))
        • aaaaaaa37 Re: aaaaaaa37 trzymam kciuki!!!!!!!!!!! 25.04.07, 18:52
          witajcie wrocialam!
          bardzo sie nacierpialam podczas tej IUI, nie mozna bylo wejsc do macicy
          zupelnie! caly zabieg trwal ok 15 minut w moich wielkich mekach! lezac tam
          sadzilam ze to moj pierwszy i ostatni raz. Bol byl identyczny z tym podczas hsg.
          Ale udalo sie wprowadzic nasienie. Teraz ciagle mnie boli i mam krwawienie,
          podejrzewam ze z mechanicznego jakiegos uszkodzenia. ide lezec
          szczerze mowic mam nadzieje ze to naprawde bedzie moja pierwsz ai ostatnia IUI
          • tymonka30 Re: aaaaaaa37 trzymam kciuki!!!!!!!!!!! 26.04.07, 08:13
            No to zuch dziewczyna! big_grin
          • kaka154 Re: aaaaaaa37 trzymam kciuki!!!!!!!!!!! 26.04.07, 10:12
            hej
            Teraz to trzymamy kciuki za sukces!!!!!!!!!
            Michal robil inseminacje???
            A wiesz z jakiego powodu Cie tak bolalo? czy to sie zdarza? Mnie nie bolalo
            nigdy... Może bylas za bardzo spieta??? A może nie mógl znalźc wejścia do
            szyjki?
            ściskam mocno
          • bravia1 Re: aaaaaaa37 trzymam kciuki!!!!!!!!!!! 02.05.07, 15:17
            Hej aaaaaaa37!
            Jak się czujesz po iui? Nie mogę się już połapać w tych wszystkich wątkach
            smilewięc pytam tutaj...Czujesz się jakoś "inaczej" ? Ja robię teścik za kilka dni
            i czuję się "normalnie" tzn żadnych szczególnych oznak, aż się boję....Mam
            nadzieję, że czujesz się dobrze ? Krwawienie szybko ustąpiło? Niezbyt dobrze
            wspominałaś swoją pierwszą iui. Ja wręcz odwrotnie: wszystko trwało 2-3 minutki
            i do domu...Odezwij się smile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka