Dodaj do ulubionych

czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodności?

28.04.07, 14:18
mam 25 lat, mam PCOS- przez 5 lat "leczone" tabletkami antyk.
Od 4 miesięcy nie biorę ich, chcę dziecko (w poprzednim poście napisałam moje
wyniki badań).
Tak się zastanawiam, czy dalej czekać czy udać się JUŻ do jakiejś kliniki
niepłodności???
Obserwuj wątek
    • kwiatuszekxx Re: czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodn 28.04.07, 14:19
      a jeśli udać się to gdzie? (jestem z Warszawy)
      • aaaaaaa37 Re: czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodn 28.04.07, 14:40
        ja z autopsji NOVUM nie polecam
    • edytta70 Re: czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodn 28.04.07, 21:46
      Myślę,że warto skorzystać z porady w klinice ze względu na wiedzę i
      doświadczenie pracujących tam lekarzy. Wszak oni specjalizują się w
      problematyce niepłodności. Zwykły lekarz ma o tym średnie pojęcie i będzie
      próbował coś robić.....a potem albo rozłoży ręce albo odeśle właśnie do
      kliniki. Po co więc tracić czas. Teraz jesteś młoda i masz o wiele większe
      szanse na szybki (i mniej kosztowny) sukces niż później.
      Ja w przeciwieństwie do aaaaaaa37 , polecam Novum. Leczyłam się tam kilka lat
      i mam jak najlepsze zdanie o lekarzach tam pracujących. Dodam,że najpierw
      musieli naprawiać błędy "poprzedników", a potem podjęli się leczenia właściwego
      z pełnym sukcesem (też mam PCO).
      • kwiatuszekxx Re: czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodn 30.04.07, 12:10
        dzięki za odpowiedź. Chyba tak zrobię.
        Edytta, a jesteś już szczęśliwą mamusią?
        • batutka kwiatuszku 30.04.07, 12:28
          zdecydowanie odwiedz klinike leczenia nieplodnosci, juz za dlugo sie meczysz. Ja
          leczylam sie u roznych lekarzy 5 lat i mysle, ze niepotrzebnie, powinnam byla od
          razu isc do specjalistow, a nie tracic czas i pieniadze.
          Ja rowniez nie polecam novum, ze wzgledu na atmosfere tam panujaca, ktora mi nie
          odpowiadala - mialam wrazenie, ze jestem w fabryce, w ktorej na tasmie leca
          coraz to nowe przypadki. Trafilam do invimedu i w ciagu 2 miesiecy zaszlam w
          ciaze. U nas akurat musialo byc invitro, ale sie udalo i to za 1 razem. W czasie
          calej stymulacji do zabiegu wszystkie badania i wizyty mialam w cenie zabiegi
          wiec nic nie doplacalam. Mi atmosfera invimedu bardzo odpowiadala, bartdzo
          kameralnie, prawie rodzinnie, wszyscy bardzo mili - teraz jestem dzieki dr
          Dworniakowi w 5 miesiacu ciazysmile
          Wybor nalezy do Ciebie, mysle. za na temat kazdej kliniki znajdziesz i te zle i
          te dobre opinie, po prostu sama musisz sie przekonacsmile
          Zycze Ci wszystkiego dobrego i szybkich owocow w leczeniu smile
        • edytta70 Re: czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodn 30.04.07, 22:46
          tak, jestem mamą smile
          Kwatuszkuxx, tak jak pisały dziewczyny, idź na wizytę do Invimedu lub Novum.
          Obie kliniki mają swoje zwolenniczki jak i przeciwniczki, ale myślę,że obie
          mają profesjonalnych lekarzy, zatem do dzieła smile
          będzie dobrze!!!
    • tymonka30 Re: czy juz powinnam się udac do kliniki niepłodn 30.04.07, 13:26
      Ja bym nie czekała zważywszy na fakt, że masz już diagnozę - PCO. Poszłabym,
      porobiła podstawowe badania, zobaczyła czy w ogóle jest owu itd. Z PCO może być
      różnie jeśli hcodzi o ciążę.... ale lepiej być pod kontrolą fachowców.
      Pozdrowionka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka