Dodaj do ulubionych

czy ktos tesuje w tym tygodniu?

29.05.07, 14:37
W ubiegly poniedzialek mialam pierwsze IUI, mysle coraz intensywniej o
testowaniu. "Objawow" brak wink Chyba nie wytrzymam juz dlugo i polece na
bete smile Czy ktoras z Was testuje miedzy czwartkiem a niedziela? Bedzie
razniej smile
Obserwuj wątek
    • arhplus Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 29.05.07, 14:43
      Ja testuję jutro- choć czuje, że się nie udało IUI crying

Aga, zrób test min 10 dni po IUI, wcześniej nie ma sensu.
      trzymam kciuki!
      • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 29.05.07, 15:15
        A ktory to bedzie u Ciebie dzien po? I czemu czujesz, ze sie nie udalo? Nie ma
        zadnych regul, a zwykle im bardziej sie wydaje, ze TAK, to wychodzi ze nie...
        Trzymam kciuki, zeby u Ciebie bylo odwrotnie smile)
        • arhplus Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 29.05.07, 15:21
          hej, wiem,ze nie ma żadnych reguł, raz już byłam w ciazy (poroniłam w 12tyg.) i
          w 2 tyg miałam objawy ciązy(ból piersi, brzucha), a teraz nic nie czuję. Daltego
          nie nasawiam sie na pozytywny wynik.
          Jutro 14 dzień po IUI.
          Pozdrawiam!
          • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 29.05.07, 15:34
            Ja tez bylam w ciazy, ktora okazala sie pustym pecherzem, poronilam w 10 tyg. i
            na poczatku, kiedy wszystko szlo dobrze (tzn. beta dobrze przyrastala) nie
            mialam ZADNYCH objawow, poza powiekszonymi piersiami (ktore i tak ZAWSZE mam
            wieksze w fazie lutealnej).

Nawet mierzylam tempke, ale jak w ok. 22 dc spadla na 36,6 z 36,8 to
            stwierdzilam, ze nic z tego. Rano nastepnego dnia rozbilam niechcaco termometr
            i tak doczekalam dnia, w ktorym nie przyszla @. Nie ma regul, wiec jeszcze sie
            nie zalamuj!
            • arhplus Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 29.05.07, 15:39
              dzięku za ciepłe słowa, dam znać jutro- po teście.
              Wiesz, najbardziej załamuje mnie to, ze na dalszą walkę nie mam już pieniędzy
              (chyba poprosimy rodziców)- osatatnia stymulacja( mam PCO, pęcherzyki powowli
              rosły) + IUI, kosztowała mnie około 3000 zł....
              To dopiero 1 IUI , więc można jeszce kilka razy spróbować- zobaczę jak się ułoży.
              Aga
    • magdaszy Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 29.05.07, 15:25
      Ja powinnam testowac w sobote (naturalny cykl z monitoringiem i duphastonem),
      ale pewnie nic z tego - wydawalo mi sie, ze objawy sa, ale doczytalam sie, ze
      to objawy duphastonu i od wczoraj brzuch mnie boli, wiec pewnie nawet do tej
      soboty nie dociagne, bo wczesniej przyjdzie @...
      • aaaaaaa37 agab3 29.05.07, 15:44
        a dlaczego testujesz tak wczesnie? ja tez mialam iui w ten dzien co ty i
        zamierzam testowac dopiero za tydzien, no moze w poniedzialek 04.06
        • aga_b3 Re: agab3 29.05.07, 16:12
          POWODY RACJONALNE:
          - Mam cykle 28 dniowe, IUI bylo w 14dc. Czytalam na forum post kolezanki, ktora
          zrobila bete 10 dni po IUI i jej wyszlo
          - W czwartek wieczorem mam tenis, a to spory wysilek i zastanawiam sie, czy
          moze zaszkodzic

POWODY NIERACJONALNE:
          - nie wytrzymuje z ciekawosci smile))))

Nie musze chyba dodawac, ze poki ci przewazja argumenty nieracjonalne smile
          Czekam, az dziewczyny madrzejsze ode mnie stukna mnie w glowe mlotkiem, zebym
          sie opamietala wink

Kurcze, taki dobry humor mam teraz, a juz widze co bedzie za tydzien po
          tescie...
          • aaaaaaa37 Re: agab3 29.05.07, 16:18
            mysle ze to za wczesnie mimo wszytsko, szkoda zebys sie rozczarowala a pozniej
            okaze sie inaczej
          • katja15 test 29.05.07, 16:37
            Witam.-)

To i ja sie dopisuje. Testuje jutro tak samo jak Arhplus, bo w tym samym dniu
            mialysmy iui.
            Poki co nie mam zadnych objawow.
            Boli mnie brzuch i biust i wiem, ze symbolizuje..to na bank nadchodzaca @ (za
            kazdym razem tak mam).

Trzymym za Was kciuki dziewczyny i... Arhplus jutro daj koniecznie znac.
            Powodzenia!

• arhplus Re: test 29.05.07, 18:40
              winkKatja- od razu po teście dam znać- Ty tez napisz!
              Aga, testuj przed tenisem! wink
              POZDRAWIAM WAS I TRZYMAM KCIUKI
              • lusiasia Re: test 30.05.07, 07:03
                Ja mam bete w piatek, pobranie krwi o 8 a wynik o 15 i chyba zatestuje tez jutro
                testem (zeby nie myslec, bo najgorsze to czekac)
                zalozylam raczej ze sie nie udalo, brzuch mnie boli i ogolnie nie mam zadnych
                objawow innych niz na @
                gdybym nie brala progesteronu to pewnie dostalabym @ juz w piatek (zgodnie z
                planem) ale przez ten progesteron musze najpierw zrobic test

no to zobaczymy, czy ktos z nas bedzie mial dzien swojego dziecka smile

• aga_b3 Re: test 30.05.07, 10:17
                  Buuu, u mnie chyba nic z tego... W II fazie cyklu zwykle powiekszaly mi sie
                  piersi (pytanie: co powoduje to powiekszenie?), teraz tez tak bylo, a dzis 23
                  dc wydaje mi sie, ze "zmiekly" i sa jak zwykle.

Zadalam na innych forach pytanie, czy ktorejs z dziewczyn NIE powiekszyly sie
                  na poczatku ciazy. Cos mi sie wydaje, ze w przyszlym tygodniu poprosze lekarza
                  o liste badan do INV... W miedzyczasie zrobie jeszcze jedna IUI, ale jakos sie
                  nie ludze...
                  • katja15 Re: test 30.05.07, 10:52
                    U mnie negatyw..

Dziewczyny zycze Wam powodzenia..Lusiasia Tobie w piateksmile
                    • aga_b3 Re: test 30.05.07, 11:16
                      Przykro mi... sad((
                      • katja15 Re: test 30.05.07, 11:30
                        Aga_b3 dzieki.

Jutro ide do lekarza...Od nastepnego cyklu przgotowuje sie do in vitro..
                    • arhplus Re: test 30.05.07, 16:16
                      u mnie też negatyw...
                      • aga_b3 Re: test 30.05.07, 16:35
                        O kurcze... Strasznie smutno... Ja jutro rano pojade na bete, dam znac co
                        wyszlo.
    • tymonka30 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 30.05.07, 13:15
      No Aga szalejesz widzę big_grin
      • kathrinn82 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 30.05.07, 13:26
        Oooo Tymonka!!!smile gdzie Ty się podziewałaś????smile
        • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 30.05.07, 15:19
          Juz mialam zakladac watek "Kiedy Tymonka wraca z urlopu", a Ty sie
          tajniaczysz?! Ladnie to tak?! smile)) Mam nadzieje, ze naladowaliscie
          akumulatorki smile)

Ja, jak widzisz, jestem na etapie schizowania, czyli jak na II faze wszystko w
          normie wink) Wracam wlasnie ze spotkania z kolezanka, z ktora razem zaczelysmy
          sie starac, a ona n ianczy juz polroczna coreczke... Potrzymalam ja chwile,
          moze sie zaraze? wink
          • betka262 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 30.05.07, 23:26
            dziwczyny ja robię test jutro...albo w piatek..zwlekam z tym choć juz dziś 34
            dc....Boję się
            • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 11:01
              Nie wytrzymalam. Mam wynik z Novum: HCG 4,0 w 9,5 dnia po IUI (byla w
              poniedzialek ok. 19:00, wiec tak sobie odejmuje pol dnia w ramach pociechy, ze
              to jeszcze wczesnie...). Czyli wiem, ze nic nie wiem. Glupia baba, stracila 45
              zl...

Bety nie robia, bo do konca czerwca nie bedzie odczynnikow!
              • kathrinn82 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 14:55
                Twoj wynik to 4?? gdzies tu na forum czytałam, że wynik powyżej 1 wskazuje
                ciążę...chyba, że się mylę. a robiłaś BHcg czy Hcg??
            • betka262 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 14:46
              Robiłam dziś rano. Niestety negatywny. Jedna wielka, gruba czerwona
              krecha......sad((((((
              • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 15:07
                Robilam HCG calkowite, bo w Novum skonczyly sie odczynniki do bety. Wynik na
                ciaze to powyzej 5, ale powinno sie robic badanie min. 11 dni po IUI, a ja
                polazlam wczesniej...

Betka, dopoki nie przyjdzie @ to sie nie zalamuj. Wielu dziewczynom wychodzi
                jedna krecha, a potem okazuje sie, za zaciazyly!
                • kathrinn82 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 15:11
                  no właśnie, za wcześnie więc to jeszcze nie wszystko przsądzone! trzymam dalej
                  kciukasysmile
                • arhplus Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 15:14
                  Aga, trzymam kciuki za powowdzenie!
                  jesli miałas robion zastrzyk na pęknięcie pęchrzyków przed IUI stęzenie bHGC
                  moze się utrzymywac w moczu około 10 dni- wtedy fałszuje wynik!
                  Oby było dobrze!!!
                  • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 16:45
                    Oczywiscie, ze mialam - w niedziele po poludniu... Ale co mi tam, za 45 zl moge
                    sie troche poludzic przez te kilka dni smile
    • claudiak Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 16:02
      Ja miałam testować 1 czerwca ale juz nie muszę, dzisiaj jak w zegarku przyszła @. Teraz czekam aż się skończy i lecę na kolejny monitoring. Pozdr
    • mozaika_zycia Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 31.05.07, 16:13
      Ja teoretycznie dopiero w niedzielę...
      Ale jak @nie przyjdzie to postaram się dotrzymać do poniedziałku i pójść na
      betę.
      • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 10:32
        U mnie nic z tego sad(( Dzis 28 dc i tempka spadla: sobota 36,8, niedz. 36,7,
        dzis rano 36,3. Czyli jutro @...

Czy ktos mi powie JAK DO CHOLERY wyluzowac?!?! Od dwoch nocy nie jestem w
        stanie spac, budze sie co godzine sprawdzajac, czy JUZ mam mierzyc temperature,
        wmawiajac sobie, ze i tak sie nie udalo, a w glebi serca ludzac sie, ze MOZE
        JEDNAK?

Wczoraj na imprezie byla u mnie kolezanka, zaczela 9 miesiac ciazy. Gdyby nie
        poronienie, mialabym juz wielki brzuch i 2 tygodnie mlodsze dziecko... Byla tez
        inna, z rocznym dzieckiem. Obie po przejsciach, ale i tak zazdrosc klula.

Powiedzialam rano mezowi, ze sie nie udalo. Sam w koncu stierdzil "Cos nie
        tak". A potem, ze jeszcze nic nie wiadomo, bo on czytal, ze w ciazy mozna miec
        na poczatku @. W tempterature nie wierzy, biedaczek... W srode ide do Novum,
        poprosze o liste badan do INV. Mam dosc.

Mozaika, ja Twoj test? Moze chociaz jedna dobra wiadomosc z rana?
        • tymonka30 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 11:01
          Ja wyluzowałam, im dłużej się nie udaje tym łatwiej chyba tego dokonać. Trzym
          się Aga!
    • ewelina158 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 11:18
      ja testuje dopiero 12 ale mam dziwne przeczucie że nic z tego to juz 3
      insem.ginia dała nam cennik na ivf.to już oczymś świadczy.ja już mam tego
      wszystkiego dość 4 lata starań i nic.przepraszam za błędy.
      • aga_b3 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 11:46
        Czytalam watki o INV i dyskusje o instrumentalnym podejsciu do zaciazenia. Ja
        juz sama nie wiem, czego chce. Czy chce dziecko za wszelka cene? Czy ja w ogole
        chce miec dziecko?

Zazdrosc mnie ogarnia, jak patrze na mlode mamy, ale nie potrafie w naturalny
        sposob gadac do niemowlakow, nie odczuwam potrzeby "miziania" ich i noszenia na
        rekach.

O czym to swiadczy? Czy ja nie mam instynktu macierzynskiego? Nie nadaje sie na
        matke? A moze boje sie, ze jesli zblize sie do takiego dzieciaczka i dopuszcze
        mysl, ze moglby byc moj, to mi serce peknie? I dlaczego co miesiac przezywam
        zalamanie? I robie projekt domu z 3 pokojami dziecinnymi?

Chyba musze sie wybrac do psychologa, bo niedlugo sytuacja mnie przerosnie.

Za 2 tygodnie odbieram wyniki kariotypu. I pojde na to INV. Tylko chcialabym
        miesiac zwolnienia, zeby dojsc do ladu z psychika...
        • beci83 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 12:05
          Ja sama nie wiem kiedy mam zrobić test.Może Wy mi poradzicie? Dzisiaj jest 13
          dzień po inseminacji a 14 dzień po zastrzyku z pregnylu.Miesiączki mam trochę
          rozlegulowane wiec sama nie wiem kiedy powinna sie pojawic .Przeciętna długość
          mojego cyklu to 32 dni, a ostatnia @ nawiedziła mnie 9 maja.Dodam że biore tez
          luteine i jeszcze wystarczy mi jej na 3dni. Pozdrawiam i czekam na propozycje.
        • tymonka30 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 12:09
          W sumie to co by się nam w życiu nie udawało to przeżywa się. Może to tak po
          prostu u Ciebie działa... (?)
    • ewelina158 Re: czy ktos tesuje w tym tygodniu? 04.06.07, 12:35
      z tego co się orietuje to faza folikularna czyli 1 dzień miesiączki do owulacji
      może sie zmienic przedużyc natomiast faza lutealna czyli od owulacji do
      krwawienia miesiączkowego zawsze wynosi 14 dni choć niektóre statystiki
      informują że 13-16 ingdy nie dłużej ani krócej.ja tesz mam cykle długośżi od 29
      do 33 .możesz spokojnie testować.sorki za błedy ortografoczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka