25.06.07, 21:09
Co u Ciebie?
Obserwuj wątek
    • edytka45 Re: Edytka45 25.06.07, 21:40
      No własnie wróciłam i z pracy i od gin prosto. Sa 2 pecherzyki jeden 18 mm a
      drugi 20mm. Pregnylu mam nie brac bo wg mojego lekarza jak one maja nie peknac
      same to tym bardziej zrobia sie torbiele. I znow sie glowie pekna czy nie, byl
      zdziwiony ze w 11 dc takie duze sa ;-( Ale bire caly czas bromek wiec cholera
      moze pękną! A u Ciebie co?
      • miss30 Re: Edytka45 25.06.07, 22:01
        Hm a ja trochę się cieszę, bo już byłam przekonana, że znam swój organizm na
        amen. A tu w sumie miła niespodzianka. Jest 1 pęcherzyk w prawym jajniku, ma 2cm
        (12dc), gin powiedział, że na jego oko za 2 dni powinien sam pęknąć. Ale ja
        "niewierny Tomasz" oczywiście dzisiaj zaaplikowałam sobie Pregnyl. I to sama.
        Sama sobie wbiłam igłę i sama wlałam całą zawartość strzykawki. Oczywiście m-c
        temu widziałam jak się to robi, no i dzisiaj byłam na telefonie z moją
        koleżanką, która jest lekarzem i dawała mi instrukcje postępowania (no trochę mi
        mój m. pomógł). Teraz od 21,00 zaczynam odliczanie. Myślę, że przytulanko będzie
        jutro wieczorkiem i w środę raniutko (już myślę o urlopiku w środę).

Ja w 11dc w zeszłym cyklu miałam 2 pęcherzyki (po 2,2cm), także jest to chyba
        standardowa wielkość po Clo (no nie wiem, ale ja po tym Clo pęcherzyki mam dużo
        wcześniej duże i gotowe do owu). Bromek na pewno Ci pomoże, tylko nie wiem, czy
        nie jest za wcześnie u Ciebie na jego działanie. Ja biorę bromek non stop od
        stycznia (już 6 m-c) i myślę, że w zasadzie PRL u mnie jest już OK. Tak naprawdę
        to w marcu miałam mozliwość to sprawdzić, była owu naturalna po antykach, bez
        pregnylu, ale potem w maju nie chciały pęknąć i miałam podany Biogonadyl, także
        nie wiem jak to jest i ja wolę się zabezpieczyć (chociaż w poprzednim cyklu
        oszukałam samą siebie, bo owu była beż Pregnylu)
        • edytka45 Re: Edytka45 26.06.07, 10:46
          no widzisz kazdy mówi cos innego a ja glupieje potem. Wczoraj mi powiedzial ze
          pecherzyki ktore maja 2cm sa juz za duze na podanie Pregnylu i dlatego mam nie
          brac bo tym bardziej moga sie zrobic torbiele. A ty wzięłaś i ok. To jak jest w
          końcu pytam sie!
          • miss30 Re: Edytka45 26.06.07, 11:53
            Mi gin 2 cykle temu podał Biogonadyl w 15dc, jak pęcherzyk miał 2,4 cm i wiem,
            że on pękł po tym zastrzyku w 17dc. Przy moich 28 dniowych cyklach owu w 17
            dniu to trochę późno (rozmawiałyśmy o tym). Czy bez tego by pękł?
            • edytka45 Re: Edytka45 26.06.07, 13:18
              No widzisz pytanie tylko czy u Ciebie to był na pewno prawidłowy pecherzyk czy
              może już LUF sie zrobił. Widzisz ja też mam zawsze 100 dylematow i raczej
              nikomu nie wierzę itp itd ale ten moj gin to jest wyjątkowy i naprawde dobry
              lekarz i kategorycznie powiedzial ze on by nie podał przy takiej wielkości - no
              chyba że ja chce.
              • miss30 Re: Edytka45 26.06.07, 14:29
                Edytka, w sumie nie ma dla mnie znaczenia czy był to LUF, czy nie,
                najważniejsze, że się go pozbyłam (i tak ciąży wtedy nie było, ale spodziewałam
                się tego).
                Tylko, jak trafić w ten najlepszy moment? Poza tym są różne szkoły i tak
                naprawdę co gin to będzie inna teoria.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka