edytka45 Re: Edytka45 25.06.07, 21:40 No własnie wróciłam i z pracy i od gin prosto. Sa 2 pecherzyki jeden 18 mm a drugi 20mm. Pregnylu mam nie brac bo wg mojego lekarza jak one maja nie peknac same to tym bardziej zrobia sie torbiele. I znow sie glowie pekna czy nie, byl zdziwiony ze w 11 dc takie duze sa ;-( Ale bire caly czas bromek wiec cholera moze pękną! A u Ciebie co? Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Edytka45 25.06.07, 22:01 Hm a ja trochę się cieszę, bo już byłam przekonana, że znam swój organizm na amen. A tu w sumie miła niespodzianka. Jest 1 pęcherzyk w prawym jajniku, ma 2cm (12dc), gin powiedział, że na jego oko za 2 dni powinien sam pęknąć. Ale ja "niewierny Tomasz" oczywiście dzisiaj zaaplikowałam sobie Pregnyl. I to sama. Sama sobie wbiłam igłę i sama wlałam całą zawartość strzykawki. Oczywiście m-c temu widziałam jak się to robi, no i dzisiaj byłam na telefonie z moją koleżanką, która jest lekarzem i dawała mi instrukcje postępowania (no trochę mi mój m. pomógł). Teraz od 21,00 zaczynam odliczanie. Myślę, że przytulanko będzie jutro wieczorkiem i w środę raniutko (już myślę o urlopiku w środę). Ja w 11dc w zeszłym cyklu miałam 2 pęcherzyki (po 2,2cm), także jest to chyba standardowa wielkość po Clo (no nie wiem, ale ja po tym Clo pęcherzyki mam dużo wcześniej duże i gotowe do owu). Bromek na pewno Ci pomoże, tylko nie wiem, czy nie jest za wcześnie u Ciebie na jego działanie. Ja biorę bromek non stop od stycznia (już 6 m-c) i myślę, że w zasadzie PRL u mnie jest już OK. Tak naprawdę to w marcu miałam mozliwość to sprawdzić, była owu naturalna po antykach, bez pregnylu, ale potem w maju nie chciały pęknąć i miałam podany Biogonadyl, także nie wiem jak to jest i ja wolę się zabezpieczyć (chociaż w poprzednim cyklu oszukałam samą siebie, bo owu była beż Pregnylu) Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Edytka45 26.06.07, 10:46 no widzisz kazdy mówi cos innego a ja glupieje potem. Wczoraj mi powiedzial ze pecherzyki ktore maja 2cm sa juz za duze na podanie Pregnylu i dlatego mam nie brac bo tym bardziej moga sie zrobic torbiele. A ty wzięłaś i ok. To jak jest w końcu pytam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Edytka45 26.06.07, 11:53 Mi gin 2 cykle temu podał Biogonadyl w 15dc, jak pęcherzyk miał 2,4 cm i wiem, że on pękł po tym zastrzyku w 17dc. Przy moich 28 dniowych cyklach owu w 17 dniu to trochę późno (rozmawiałyśmy o tym). Czy bez tego by pękł? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Edytka45 26.06.07, 13:18 No widzisz pytanie tylko czy u Ciebie to był na pewno prawidłowy pecherzyk czy może już LUF sie zrobił. Widzisz ja też mam zawsze 100 dylematow i raczej nikomu nie wierzę itp itd ale ten moj gin to jest wyjątkowy i naprawde dobry lekarz i kategorycznie powiedzial ze on by nie podał przy takiej wielkości - no chyba że ja chce. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Edytka45 26.06.07, 14:29 Edytka, w sumie nie ma dla mnie znaczenia czy był to LUF, czy nie, najważniejsze, że się go pozbyłam (i tak ciąży wtedy nie było, ale spodziewałam się tego). Tylko, jak trafić w ten najlepszy moment? Poza tym są różne szkoły i tak naprawdę co gin to będzie inna teoria. Odpowiedz Link Zgłoś