Dodaj do ulubionych

prof. Warenik POLNA Poznan

16.06.03, 22:08
Cześc! Jestem po długim leczeniu i kilku inseminacjach w szczecinie. Potem
trafiłam do Poznania do Prof Warenik. Podobno ma rezultaty i dobra renome.
Wykryła pewne hormonalne anomalie np. podwyższona prolaktyne, bardzo słabe
plemniki u meża itp. Ale jak dotad nie zaszłam w ciaże nawet nie sugeruje
inseminacji. Dzieczyny czy któras z was leczyła sie u Warenikowej i miała
jakis rezultat? Prosze napiszci bo znowu mysle o zmnianie lekarz na Prof.
Pawelczyka np. który podobno centralnie zajmuje sie niepłodnoscia!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 09:56
      Basia również leczę się u prof.Warenik od stycznia 2002 roku. U mnie wykryła
      PCOs i podwyższoną prolaktynę.W tej chwili jestem po zabiegu resekcji klinowej
      jajników. Po zabiegu powiedziała mi, że mam starać zajść w ciąże naturalnie
      dała mi na to czas do końca sierpnia czyli 5 miesięcy. Ale ja już
      zaproponowałam jej, że we wrześniu chcę mieć inseminacje (i zgodziła się)będę
      się przy tym upierała.Nie wiem ile ty się czasu u prof. leczysz ale ja
      nauczyłam się od niedawna z nią rozmawiać. Jeżeli masz jakieś pytania dodatkowe
      napisz: syla142@poczta.fm
    • Gość: ada Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 01:38
      ja wlasnie przeszłam od Pawelczyka do Warenik.róznicetongue_outawelczyk bardzo
      miły,nowoczesny w metodach leczenia,ja na nich zle wyszlam.Warenik to czasami
      cholera ,tradycyjna,z ogromnym doswiadczeniem,ale juz nie moze mi pomóc.
    • Gość: jaga Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 13:36
      uważajcie z Polną; moje dwie kolezanki, notabene lekarki!, chwyciły tam
      żółtaczkę typu c, a więc jeden z gorszych syfów , jakie mozna sobie wyobrazic;
      nikt o tym nie mowi, bo tak juz jest w naszym kraju ze wszystkim;
      pozdrawiam
      j.
    • sylwiasobanska Re: prof. Warenik POLNA Poznan 21.06.03, 14:04
      Basiu, jestem pacjętką pani profesor, jakieś 1,5 roku.
      Czekam na operację (sierpień) zdiagnozowane PCO szalejące androgeny, cykle
      bezowulacyjne, mąż za wysoki poziom prolaktyny. Ale problem głównie dotyczy
      mnie. Dobiero zaczynam z inseminacją nie miałam doczynienia.
      Co do ostatniej rozmówczyni, jeśli chodzi o jakiekolwiek poważniejsze leczenie
      w jakimkolwiek szpitalu, to wypadało by się zaszczepić na WZW. To pierwsza
      rzecz jaką kazała mi zrobić pani profesor. Rzeczywiście są sprawy, w których
      ona już nie może pomóc (przypadek mojej koleżanki - jednej jajnik niecały,
      endometrioza, cykle bezowulacyjne), obecnie została przez nią skierowana do
      prof. Pawelczyka i u niego ma już cykle owulacyjne. Na pocieszenie ma 34 lata,
      do tej pory nie wiem dlaczego leczyła się u ginekologa-onkologa. Jeśli pani
      profesor wie, że nie może pomóc mówi o tym otwarcie.
      Ja wiem,ze to trudne dała Tobie 5 miesięcy to je odczekaj, wyjedź nad morze,
      zapomij że jest źle, po prostu się baw a może zaowocuje, nasza psychika jest
      czasem w gorszym stanie niż nam się wydaje.
      Ja tej kobiecie ufam, nic innego mi nie zostało..
      Pozdrawiam, Sylwia Sobańska
      • Gość: monika Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: *.visp.energis.pl 22.06.03, 19:17
        jestem pacjentka Polnej od 4 lat ( ale mówiac Polna mam na myśli Klinike
        Niepłodmości i Endokrynologii Rozrodu, której szefem jest prof. Pawelczyk ).
        Nie słyszałam o prof. Warenik, dlatego mam powody sądzić, że jest lekarzem na
        innym oddziale...A leczenie niepłodności powinno sie zostawić specjalistom w
        tej dziedzinie!
        I nie słyszałam od żadnej z pacjentek Kliniki Niepłodności o zarażeniu wirusem
        C na tym oddziale!!!
        Może po prostu należy jasno mówić co sie ma na myśli kiedy przywołuje sie nazwę
        POLNA!!!
        • giza Re: prof. Warenik POLNA Poznan 23.06.03, 08:50
          Gość portalu: monika napisał(a):

> jestem pacjentka Polnej od 4 lat ( ale mówiac Polna mam na myśli Klinike
          > Niepłodmości i Endokrynologii Rozrodu, której szefem jest prof. Pawelczyk ).
          > Nie słyszałam o prof. Warenik, dlatego mam powody sądzić, że jest lekarzem na
          > innym oddziale...A leczenie niepłodności powinno sie zostawić specjalistom w
          > tej dziedzinie!

Witam!
          Prof. Warenik jest ordynatorem na oddziale obok tego o którym mówisz (
          endokrynologia - nie pamiętam dokładnie nazwy) i też specjalizuje sie w
          leczeniu m. in. niepłodności.
    • Gość: sylwia Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: 81.15.213.* 22.06.03, 21:04
      Moniko prof.Warenik to kierownik endokrynologi-ginekologicznej gabinet ma koło
      prof.Pawelczyka na Polnej.Wiem, że jest specjalistką od PCO. 90% pacjentek
      prof.Warenik z tym zespołem zachodzi w ciąże więc skuteczność ma w leczeniu.
      Najważniejsze to poszukać takiego lekarza do które ma się zaufanie a jak
      widzisz dziewczyny, które leczą się u tego samego lekarza i zachodzą w ciąże to
      jest duży plus. Osobiście znam około 15 dziewczyn którym prof.Warenik pomogła a
      leczę się dopiero 1,5 roku.
      Jeżeli ktoś widzi postępy w leczeniu to dlaczego ma zmieniać prof.Warenik na
      lekarza z oddziału niepłodności
      • Gość: monika Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: 167.178.113.* 23.06.03, 11:06
        nie twierdziłam, że należy zmienić lekarza!!!
        stwierdzam jedynie, że dla uniknięcia nieporozumień należy jasno mówić gdzie
        się ktoś leczy. Stwierdzenie "leczę się na Polnej" mówi niewiele, a czasami
        powoduje niepotrzebne nieporozumienia. Większość par, które chcą wyleczyć się z
        niepłodności "odwiedza" klinikę o której ja pisałam. Ale wiem, że miały miejsce
        takie sytuacje, kiedy ktoś odradzał leczenie "na Polnej" bo jakiś nieznany
        lekarz "udawał", że potrafi leczyć niepłodność ( a skutki jego leczenia były
        żałosne )i wszyscy myśleli że tacy lekarze to Ci Kliniki Niepłodności. A ja
        osobiście uważam, że należy walczyć z lekarzami, którzy udają że znają się na
        leczeniu niepłodności a my tylko tracimy drogocenny czas, pieniądze i zdrowie
        na ich niepotrzebnych eksperymentach!!!
        • Gość: Ola1232 Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 18:16
          Byłam pacjentką prof Warenik przez 2 lata. Operowała mi torbiele. Na pewno ma
          dobrą opinię i nie jednej osobie pomogła.... ale tez ma swoje wady. Przestażałe
          metody bo zamiast np, operowac mnie laporoskopem miałam laporotomię bo nie umie
          po porstu... potem dwa lata brania hormonów na śluz zamiast od razu skierowac
          na insemninację. Straciłam wiele nerwow i KUPĘ pieniedzy bo każda wizyta to 150
          złotych + koszty USG, przychodzenie na 7.30 itp. Jesli masz problemy hormonalne
          to polecam 100000000 x razy bardziej rzeczowa i mądrą dr. Maciejewska z jej
          oddziału, Nowakowską tez super albo Oddział Pawelczyka w tym np. Derwicha czy
          Jędrzejczaka. Podsumowując ja już do Warenikowej na pewno nie wrócę.
    • Gość: tusia Re: prof. Warenik POLNA Poznan IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 21:41
      Pytanie do Oli.

Gdzie sie teraz leczysz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka