Dodaj do ulubionych

KTÓRA KLINIKA

IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 16.07.03, 14:03
Po drugiej nieudanej inseminacji i kolejnym rozczarowaniu postanowiliśmy z
mężem, że nie będziemy robić już kolejnej ( myślę że w naszym przypadku
raczej się nie uda tym sposobem - wyniki męża 9 mln/ml, brak całkowitego
upłynnienia, 10 % progresywnych typu wolnego, a czasem nawet 0% zależy od
badania, jedno jąderko już nie pracuje).
Jeśli komuś z takimi wynikami udała się inseminacja proszę o informację.

Po wakacjach podejdziemy do ICSI. Proszę o informację, którą z klinik i
lekarza polecilibyście.
Zastanawiamy się nad:
Gametą w Łodzi - mieszkamy blisko Łodzi i leczymy się tam obecnie.
Novum w W-wie - słyszałam o tej klinice dużo dobrego, ale jest daleko
Klinika Białymstoku - poleca ją pani ginekolog z mojej miejscowości, ale na
stronach bociana przeczytałam o niej złe opinie.

Teraz mamy problem, którą klinikę wybrać. Proszę o informację, porównania i
doswiadczenia innych osób, które podchodziły do ICSI w tych klinikach, o ich
skuteczności i podejściu do pacjenta.
Myślę, że informacje te przydadzą sie również innym osobom z podobnym
dylematem.

Bardzo dziękuję za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: KTÓRA KLINIKA 16.07.03, 15:38
      Ja znam osoby, które leczyły się w Novum i uważają, że ta klinikę należy omijać
      dużym łukiem.
      • Gość: Libra Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 19:54
        Najlepiej wejść na bociana (www.nasz-bocian.pl) i poczytać opinie. Każda
        klinika ma swoich zwolennników i przeciwników. Ja leczę się w Novum i nie
        zamieniłabym jej na żadną inną.
        I irytują mnie teksty w stylu "słyszałam, że..."
        Libra
    • Gość: Mika Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 17.07.03, 09:11
      Libro dziękuję ci za podpowiedź o naszym bocianie. Byłam na tej stronie ale
      nigdy nie byłam na forum. Forum jest exrta.
      Proszę cię również czy mogłabyś podać mi nazwisko twojego lekarza w Novum.
    • Gość: amri Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.mac.pl 17.07.03, 09:21
      Hej Mikasmile
      Chciałam zapytać , którą klinikę w Białymstoku poleca Ci lekarka. Pytam o to,
      ponieważ są tam 2 kliniki!!!
      Jedna to Klinika Akademii Medycznej - państwowa i Kriobank - prywatna. Jestem
      pacjentką Kriobanku - obecnie 14 tydzień ciąży po 2 ICSIsmile))
      Dziwi mnie fakt, że na stronach Bociana znalazłaś złe informacje o Białymstoku,
      a innych informacji nie. Takie info, można znaleźć o każdej z nich. Osobiście
      uważam, że nie ma w Polsce idealnej kliniki, ale są lepsze i gorsze. Do tych
      lepszych na pewno należą Novum, Kriobank i Invikta w Gdańsku.
      Wybór jednak należy do Ciebie!
      Pozdrawiam i życzę jak najszybszego spelnienia marzenia o dzidziusiusmile)))
      • Gość: Mika Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 17.07.03, 14:15
        Rozmawiałam z nią 2-3 miesiące temu. Tak naprawdę nie wiem którą z klinik miała
        na myśli. Wiem,że jest ich nawet kilka. W najbliższym czasie zamierzam się do
        niej wybrać po dokładniejsze informacje. Wcześniej myślałam że może nie będą mi
        potrzebne.
        Jeśli chodzi o negatywną opinię na temat kliniki w Białymstoku to przeczytałam
        kiedyś na stronach bociana list dziewczyny, która podchodziła tam do in vitro.
        Jednak również nie podała jaka to klinika. Ten list bardzo mnie przeraził i
        pomyślałam że skoro nie wiem jak to klinika lepiej tam nie próbować.
        Jednak opinia mojej ginekolog również jest dla mnie ważna (babka jest super)
        tylko boje się,że myśli jedynie o fachowcach i sprzęcie a mi oprócz tego zależy
        równiez na dobrym traktowaniu i zainteresowaniu ze strony lekarza.
    • Gość: mamuśka Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.03, 12:50
      W wynikach mojego męża jest zapis - brak upłynnienia po 60 min., czy jest to
      równoznaczne z całkowitym brakiem upłynnienia, jak w Waszym przypadku. Może
      wiesz coś bliżej na ten temat, mój lekarz nie zwrócił na to uwagi, ale ja mam
      wątpliwości. Czy to jest wskazanie do inseminacji. Proszę o odpowiedż i
      dziekuję.
    • Gość: Mika Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 17.07.03, 13:51
      Niestety nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie, ale myślę że jeśli jest to
      jedyny problem to nie jest chyba żle. U nas lekarz najbardziej przejmował sie
      ich ilością i ruchliwością.
      Pozdrawiam
      • Gość: mamuśka Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.03, 15:08
        Proszę powiedz mi jeszcze, czy skoro wskazaniem do inseminacji były złe wyniki
        męża, to musiałaś najpierw robić jakieś badania, np. HSG czy laparoskopię.
        Chodzi mi o to czy w związku ze stwierdzeniem "winy" u męża, można od razu
        przystąpić do inseminacji, pomijając "sprawdzenie" żony (tu przemawia przeze
        mnie totalny tchórz).
        Druga sprawa, czy inseminacje robi się w każdym szpitalu względnie w gabinetach
        gin, czy tylko w specjalistycznych klinikach.
        • Gość: Dorota Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.visp.energis.pl 17.07.03, 19:56
          Polecala bym Novum i dr Zamorę z tego wzlędu że mi się udało i mam wspaniałą
          córeczke Czego i Tobie życzę!
        • Gość: Mika Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 18.07.03, 10:08
          Przed inseminacją miałam robione badanie HSG w szpitalu CZMP w Łodi.
          Inseminaję robiłam w Gamecie, ale w szpitalu rozmawiałam z dziewczynami, które
          miały inseminacje robione w gabinetach lekarskich.
    • Gość: mamusia Re: KTÓRA KLINIKA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 23:06
      Witaj,

A ja myślę, że jeśli już zapadła decyzja on In vitro, to raczej nie ma różnicy,
      w której klinice to zrobicie. Wszyscy stosują tą samą technikę, podają te same
      leki, sprzęt chyba też jest porównywalny. Ja osobiście sugerowałabym się
      odległością od miejsca zamieszkania. Sama jestem z Łodzi , więc leczyłam się w
      Gamecie. Też pamiętam miałam mieszane uczucia, czy zdecydować się na Gametę i
      prof. Radwana, bo słyszałam o nim bardzo różne opinie. I wtedy ktoś mi
      powiedział: „Jak Ci się uda to będziesz go (Radwana) zachwalać i polecać
      innym, jak ci się nie uda to będziesz go przeklinać”. I rzeczywiście po dwóch
      nieudanych próbach (jedno ICSI i raz mrozaczki) byłam wściekła i chciałam
      zmienić klinikę. Wydawało mi się, że Radwan jest rozkojarzony, nie pamięta mnie
      i mojego „przypadku”, że zbyt pochopnie podeszliśmy do transferu mrozaczków (za
      słabe endometrium) itd. Ale pomyślałam sobie – do trzech razy sztuka. No i w tą
      niedzielę mój synek miał pierwsze urodziny!!! Piszesz, że leczysz się już w
      Gamecie, więc tym bardziej myślę że powinnaś tam zostać. Ja w każdym razie za
      rok pójdę tam znowu smile.
      Życzę powodzenia
      Mamusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka