Dodaj do ulubionych

HSG czy laparoskopia??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 22:20
Które z tych badań powinno być wykonane w pierwszej kolejności, jeśli
stwierdza się brak owulacji? Czy w ogóle należy zacząć od zastosowania
leków, które mogą wpłynąć na pojawienie się jajeczkowania? Po dzisiejszej
wizycie u lekarza nie wiem co o tym myśleć. Nie zrobiłam jeszcze badań
hormonalnych a on już mówi, że konieczna będzie laparoskopia. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: andzia Re: HSG czy laparoskopia?? IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 22.07.03, 22:40
      Pierwszsze robi sie HSG , aby zbadac droznosc jajowodow.
      W razie , gdyby ktorys nie byl drozny wykonuje sie laparoskopie.
      Rownoczesnie nalezy zbadac pozom kilku waznych hormonow, oraz nasienie meza.
      • Gość: Paola Re: HSG czy laparoskopia?? IP: *.daminet.pl 22.07.03, 22:51
        Ja też mam stwierdzony brak owulacji. Jednak lekarz upewnił się po badaniach
        horm. LH znacznie ponad normę. Mam przypisane leki, jeśli nie pomogą to
        dopiero laparoskopia. Trzymaj się ciepło
        • Gość: mika Re: HSG czy laparoskopia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 10:38
          Dzięki, właśnie o to mi chodziło, czy najpierw nie należy spróbować z lekami.
          Pomimo tego, że jestem przygotowana na wszystko byłam zaskoczona tym, że od
          razu laparoskopia. W końcu to nie jest takie sobie badanie, ale zabieg
          wykonywany przy ogólnym znieczuleniu, czego się panicznie boję.
          • Gość: RONKA Re: HSG czy laparoskopia?? IP: *.incom.pl / 192.168.0.* 23.07.03, 15:19
            Ja też kiedys byłam u lekarza, który po pierwszej wizycie stwierdził, że trzeba
            zrobic laparoskopię. Byłam w szoku!! Tak od razu na stół i więcej do tego
            lekarza nie poszłam. Najpierw należy zrobic badania horm. Być może laparo
            wogóle nie będzie potrzebne. Moim zdaniem zmień lekarza.

Powodzenia
            • Gość: mika Re: HSG czy laparoskopia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 23:25
              Ronka, czuję się tak, jakbym czekała na taką właśnie odpowiedź. Lekarza
              zmieniam, pod koniec sierpnia jadę do Gamety, zobaczymy co dalej. Pewne jest na
              razie to, że na laparoskopię w pierwszej kolejności nie dam się wysłać. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka