mama_m5 17.12.07, 11:32 Proszę polećcie mi jakiegoś dobrego androloga z Warszawy.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena_gabi Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 12:25 Nawet niezły jest i to na NFZ w poradni Cepelek na Koszykowej, dość szybkie terminy, choć teraz pewnie aż po świętach, bo z tego co wiem to pana doktora między świętami a nowym rokiem nie ma ) konkretny gość, wie co robi )))) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 12:27 Mogę chyba polecić dr. Wolskiego z Novum. Mąż miał fatalne wyniki nasienia. W czerwcu poszedł na wizytę do doktora, który po licznych badaniach zalecił mu lekarstwa, diętę, odstawienia piwa. Nie wiem czy to właśnie pomogło ale zdziwiłam się ostatnio, bo tydzień temu okazało się że jestem w ciąży (po 18 miesiącach starań).Mam nadzieję tylko że wszytsko będzie dobrze.Dodam że u męża była to wtórna niepłodność. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 14:25 Katarzyno - czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o wynikach twojego m.? My chodzimy właśnie do dr Wolskiego i w zasadzie od początku twierdził, że leczenie nie ma sensu tylko in-vitro. Postanowiliśmy skonsultować sie u prof. Czaplińskiego (tu przyjmuje: www.inst-zdrowia.vis.pl/diagnostyka.htm). Zreszta założyłam wątego jego dotyczący, który został niestety przeniesiony do forum Nieopłodność;kliniki, a jest ono dużo rzadziej odwiedzane niż to. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 14:41 Podam ci zakresy badań męża, bo było ich kilka, więc nie będe wymieniać każdego, tylko podam parametry tj. od najgorszego badania do najlepszego. Morfologia - 83%-95% nieprawidłowych Ruch A- 0%-9% ilość w ejakulacie - 180 mln - 380 mln. No tylko ta ilość była dobrym wynikiem. Jesli chcesz znać jakieś inne parametry to napisz, podałam ci te najwważniejsze, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 14:54 serdeczne dzięki - no tak sytuację mamy zupełnie różne, bo u nas to właśnie ilość jest problemem (300.000!) dlatego pewnie Wolski uznał, że nie ma sesnu tracić czasu i skierował nas na zabieg. jeszcze raz dziękuję, chciałam sie upewnić, że nas nie "olał" tylko miał powód do podjęcia takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 17:30 Nie wiem dziewczyny czy Wam pomogę, ale my też leczymy się u dra Wolskiego. Mąż miał na początku beznadziejne wyniki - 5%ruchliwości (ruch postępowy wolny), hiperspermia, 12 mln plemników, 90% nieprawidłowych, a teraz mamy 18 mln i 25% ruchliwych. Nie są to może rewelacyjne wyniki, ale dużo lepsze i dr Wolski powiedział nam, ze możemy śmiało podchodzić do iui. Oboje z mężem stwierdziliśmy, że zna się na rzeczy i widać, że wie co robi. Też bym go polecała mimo zawrotnej ceny za wizytę w Novum - 140 zł. Ps. Kasia, mojemu mężowi też zakazał pić piwo, w dodatku zabronił mu tez jeździć na rowerze. Mój mąż prawie się popłakał jak to usłyszał w gabinecie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_m5 Re: Androlog!!!!! 17.12.07, 18:21 My też jesteśmy zapisani na wizytę do dr.Wolskiego z Novum.Czy zalecacie robić jakieś badania dodatkowe przed wizytą oprócz badania ogólnego nasienia(które już mamy)? Odpowiedz Link Zgłoś