kaczucha1983 29.02.08, 18:41 dziewczyny mam bete 606,60 ale gin nie widzi zarodka ani w macicy ani poza nią, co o tym myslec? czy przy pozamacicznej coś się czuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka.krak Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 29.02.08, 19:04 chyba sie pospieszyłas z tym usg, zarodek widac przynajmniej przy becie 1000 i to na naprawde dobrym sprzecie do usg. Beta pieknie przyrasta, gratuluje, a na usg idz za ok 10 dni wtedy juz bedzie biło serduszko. I mniej nerwów, bo to niewskazane Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 29.02.08, 19:45 Kaczucha nie schizuj!!! Mi przy Becie 770 też nic nie było widać!!! ani śladu!!!!Tak jak koleżanka wyżej powiedziała, że pęcherzyk powinien ale NIE MUSI być widoczny przy Becie 1000-1500! Co to za lekarz że Ci nic nie powiedział tylko Cię denerwuje niepotrzebnie.Wielu lekarzy nawet nie wykonuje USG w tak wczesnym stadium! Poczekaj 2 tyg i dopiero idz zobacz! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 29.02.08, 20:35 dzieki dziewczynki, co ja bym bez was zrobiła, to kawał kut... nawet nie kazał mi wypełnic pęcheża a przeciez z tego co wiem to usg trzeba robic przy pełnym pęcherzu, zrobię jak radzicie. Buziunia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 29.02.08, 21:53 Kaczucha chcesz lanie!!!!!!!!!! Ty mnie tak nastraszyłaś a przecież zarodek jest przy becie ok 1000-2000! Ja robiłam usg przy becie 2232 i wyszedł jeden mały pęcherzyk, a 12 dni później były już 2 zarodki, także to kochana się szybko dzieli i poczekaj jeszcze z parę dni a będzie już piękny zarodek albo 2 jak u mnie!!!!!!!!! Czego ci bardzo życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 01.03.08, 08:55 dzięki Slonko!! wiem że musze zmienic lekarza, wiesz co ten baran powiedział, ze nie widac zarodka i on podejrzewa pozamaciczną chociaz pozamacica tez nic nie widzi i najlepiej jakbym poszła do szpitala na obserwację!! mogł juz lepiej nic nie mowic tylko kazac przyjsc za tydzien! po niedzieli ide do innego gin.a powiedz Tobie robił usg dopochwowe? czy na takim już widac? POZDRAWIAM I WIELKIE DZIEKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 01.03.08, 09:35 usg w ciazy nie robi sie na pelnym pecherzu. pelny pecherz to przy usg nerek i pecherza moczowego. nie schizuj, za niecale 9 miesiecy bedziesz wyla w bolach porodowych Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 01.03.08, 09:34 uwaga powiem ostro, ale tylko dla twojego dobra co za popapraniec przy takim hcg robi usg? trzezwy byl? a po cholere polecialas na usg tak szybko? litosci!!!! daj tej ciazy czas! na pierwsze usg idzie sie najwczesniej po skonczeniu 7 tc! Odpowiedz Link Zgłoś
nadia222 Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 01.03.08, 11:50 Kaczucha, spokojnieWszystko będzie dobrze, beta jeszcze za mała na USG. Ja byłam 1,5 temu na usg, to był koniec 5 tyg i widziałam pęcherzyk i ciałko żółte, ale beta była 14000. We wtorek mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko. Musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze jakiś tydzień. Będę trzymać kciuki!Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Nie widac zarodka, beta606,60?POMOCY? 01.03.08, 12:05 kaczucha! Koniecznie zmień tego lekarza bo ten jakiś niedoświadczony...... Na pocżatku dr robi usg dopochwowe także ja jestem już po dwóch, pierwsze usg 5 tydz/ beta 2232/ a drugie usg miałam już w 7 tyg i już wtedy były 2 małe zarodki! Także jak pójdziesz już za kilka dni to pęcherzyk płodowy już będzie napewno, co do serduszka to pewnie jeszcze ok 2 tygodni!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha1983 Re: Wielkie dzięki Dziewczynki!! 01.03.08, 13:18 Już jestem umówiona za tydzień w Novum,mam nadzieję że już coś zobaczymy, nie wiem co bym bez Was zrobiła,jesteście kochane!! Za te ostre słowa też dziękuję bo niekiedy trzeba mną potrząsnąc!!! mąż miał od początku zdrowe podejscie, powiedział że dzidziuś poprostu się schował, pocieszał mnie jak umiał a ja odrazu schizowałam, dzięki Wam jest lepiej.Zyczę Wam wszystkim powodzonka!!! Całuję!! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Wielkie dzięki Dziewczynki!! 02.03.08, 11:00 u mnie w 5 tygodniu ciazy nie widac bylo zarodka i tez panikowalam, a teraz wlasnie ten "zarodek" bawi sie grzechotka ) Odpowiedz Link Zgłoś