nickita3 01.06.08, 16:14 Mam pytanie jakie badania potrzebne są do IUI, a jakie do ISCI. Czy do kliniki na pierwszą wizytę jedzie się z gotoeymi wynikami? Będę jechać dość daleko i wolałabym mieć już ze sobą wyniki. Z góry dziekuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uccellino Ja szykuję się do iui i to, co... 02.06.08, 08:03 ...mam, to hormony, nasienie, HSG i oczywiście cytologia (oraz PCT, ale to akurat juz się nie przyda, skoro inseminujemy...). Wiem, że oboje będziemy jeszcze musieli zrobić badania na nosicielstwo HIV, WR i żółtaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
nickita3 Re: Ja szykuję się do iui i to, co... 03.06.08, 14:39 Dzięki, chciałabym uniknąć HSG,bo jest bardzo małe prawdopodobieństwo niedrożności, ciekawe,czy lekarz zgodzi się na IUI bez tego, na moją prośbę i ryzyko... Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Ja szykuję się do iui i to, co... 03.06.08, 14:42 ryzykujesz tylko/aż tym, że się iui nie powiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
nickita3 Re: Ja szykuję się do iui i to, co... 03.06.08, 17:04 Wiem, ale u nas i tak szanse są małe ze względu na słabe parametry nasienia. Czytając jednak forum wiem, że cuda się zdarzają, dlaczego nie mają przydarzyć się właśnie nam? Jesli nie wyjdzie, to ISCI, a do tego HSG niepotrzebne. A może są dziewczyny którym IUI się udała, a nie robiły HSG? Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka000 Re: Ja szykuję się do iui i to, co... 04.06.08, 15:53 Hej! Ja mialam pierwsza IUI w marcu. Udalo nam sie i obylo sie bez hsg ,zapytalam lekarza dlaczego ,uslyszalam ze dopiero po 3 nie udanym podejsciu zrobi hsg ,wiec moze zalezy to od lekarza?? Co do badan przed IUI mialam: poziom hormonow w 1-3 dc i w 11-12 dc ,cytologie,badanie w kierunku chlamydii,stopien czystosci pochwy,posiew z kanalu szyjki -te badania sa wazne 2 mce do iui i 1 mc wazne do ivf, procz tego maz mial posiew nasienia,chlamydie,badanie ogolne nasienia,oboje mielismy test friberga,oraz p/ciala antykardiolipidowe, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nickita3 Re: Ja szykuję się do iui i to, co... 28.06.08, 17:11 hej! Dopiero teraz zobaczyłam, że mi odpisałaś - dziekuję! A gdzie podchodziliscie do zabiegu, słyszałam, że rzadko kiedy udaje się za pierwszym razem... Odpowiedz Link Zgłoś