duda102 12.06.08, 19:00 Kochani czy wiecie jaka jest skutecznosc przy crio? W kraju gdzie mieszkam nie ma mrozenia zarodkow a lekarz twierdzi ze transfery crio maja niska skutecznosc...mysle nad Polska i waham sie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szklanapulapka2 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 19:04 Mnie mówili 15 %, ale to zależy od tak wielu czynników, ze... sama nie wiem, ale na pewno częściejsze są ciaże z żywych zarodków, nie mrozonych. Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 19:17 Statystycznie rozmrożenie przetrwa 1/4 zarodków. Ja mam zamrożone 4 zarodki i mam nadzieję, że choć ten "statystyczny" ze mną zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 19:22 Ja miałam 6 zamrozonych i mam nadzieję, że choć 1 z 6 zechce pozostać. jestem 3 dpt. Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 19:37 to trzymam kciukasy ja czekam na @ (miała pojawić się wczoraj - wrrrrrrr) i zabieram maluch... uff.. szklanapulapka2 ty chyba na Bocianie też się udzielasz jako i ja? Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 19:44 udzielałam.Byłam na wątku Gametowiczek - ale własnie w poniedziałek skończyłam leczenie w tej klinice. Mam nadzieję,z ę to będzie zakonczenie z miłym akcentem... Zobaczymy. Dziś 3 dzień po criotransferku i.. czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 22:03 Szklanapułapko znam twoją historie,życze ci aby ci się udało trzymam w kciuki mocno . Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 22:17 hmm nie wiem jak to jest z tym kriotransferem ale ponoc provita w katowicach ma bardzo dobre wqyniki w witryfikacji. ponoc niemal 100% zamrozonych przezywa rozmraanie.wiecmoze udaj sie do provity?! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinkaa35 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 12.06.08, 22:56 Czesc, własnie jak to jest z tą skutecznościa po crio, rozmawiałam z dr T. z N. jednoznacznie nie była mi w stanie odpowiedziec. Na ich stronie sa dane statystyczne, wiec mozna sie do nich odniesc. I moze, ktoras z Was odpowie mi właśnie dlaczego jest mniejsze prawdopodobienstwo zjscia w upragniona ciaze . Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 13.06.08, 07:25 W moim przypadku swiezy zarodek nie przyjal sie, a podczas criotransferu mialam podane 2 zarodeczki i obydwa zostaly, takze to nie jest regula, ze jest mniejsza skutecznosc, przynajmniej w moim przypadku. Teraz jestem w 14tc, leczylam sie w Invimedzie w Wawie u dr D, ktory teraz prowadzi moja ciążę. Szklanapulapko, mam nadzieje, ze mnie pamietasz, razem testowalysmy gdy mi sie udalo, a Tobie niestety wtedy nie Co u Ciebie Kochana, widze ze podeszlas do crio, trzymam bardzo mocno kciuki, wierze, ze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 13.06.08, 09:30 Ewela, doskonale Cię pamiętam i myślę o Tobie bardzo, bardzo często!!. Super, ze wszystko tak pięknie Ci się ułożyło. Gratuluję bliźniątek. To moje największe marzenie.... Ja teraz podesząłm do ostatniego transferu i w przyszły piątek jadę na oznaczenie bety. Nie chcę już czekać tak jak poprzednio, 14 dni lub dłużej i narażać sie "błąd laboratorium", bo mnie za duzo kosztowało. Tym razem transfer był przeproweadzany zupełnie inaczej- przede wszystkim przez innego lekarza (byłam u niego pierwszy raz w życiu, bo moja pani dr była na urlopie, i dziękuję Bogu, ze do niego trafiłam - super człowiek), usg wykonywał mi też lekarz, którego mogłam sobie tylko wymarzyć, nawet sondę do podawania zarodków miałąm inną niż poprzednie 2 razy. Zarodki miałam bardzo silne, najładniejsze ze wszystkich. Martwi mnie tylko jeden fakt - kiedy w czwartek byłam na kontrolnym usg i umawiałąm się na transfer, to lekarzpowiedział mi, zębym przyjechaął w poniedziałek na 13 i dodał, że musi mieć "ze 40 minut na rozmrożenie zarodków". Pewnie znów sobie coś wymyślam i panikuję bez potrzeby, ale... 40 minut to trochę mało jak na rozmrażanie. Mam nadzieję, że albo ja się przesłysząłam, albo lekarz miał coś innego na myśli, bo to raczej niemozliwe, żeby podali mi zarodki 40 minut po rozmrozeniu... już sama nie wiem. W każdym razie czuję sie dobrze - tylko czasami czuję kłucie jajników, pobolewanie w dole brzucha (zwłaszcza w nocy). Piersi, tak jak poprzednim razem, nie odczuwam w ogóle. Zobaczymy. Jeszcze tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Szklanapulapko 13.06.08, 10:45 Ciezko mi cokolwiek powiedziec o czasie rozmrazania zarodkow, nigdy o to nie pytalam, ale lekarze wiedza co robia, wiec mysle ze niepotrzebnie zaprzatasz sobie tym glowe, naprawde Dzieki, ze o mnie myslisz, czesto zagladam na to forum, bo tu sa naprawde bardzo serdeczni ludzie, ktorzy rozumieja nawzajem swoje problemy. Pozdrawiam Cie i trzymaj sie, wytrzymaj dzielnie jeszcze tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
perls Re: Transfer crio - jaka skutecznosc 13.06.08, 11:00 u mnie sie udało I crio po nieudanym in vitro. jest o co walczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś