Dodaj do ulubionych

1 inseminacja

26.10.03, 19:55
Dziewczyny, mam mieć w listopadzie 1 zabieg inseminacji. Nic nie wiem na ten
temat, może któraś z was mogłaby mi pokrótce wyjaśnić? Jak to wygląda, ile
razy muszę w trakcie przygotowań być u lekarza (muszę dojeżdżać ponad 100
km). I jeszcze jedno: lekarz podał mi cenę 800 zł., a ja nie zapytałam czy to
obejmuje zabieg wraz z lekami, czy muszę mieć jeszcze jakąś rezerwę? I czy to
dużo, czy mało?
Obserwuj wątek
    • gosiadu Re: 1 inseminacja 26.10.03, 21:04
      witam Cię "rzusiu". Na początek chciałabym wiedzieć gdzie się leczysz bo koszt
      zabiegu jaki podałaś oznacza że leczysz się prywatnie. W szpitalu inseminację i
      ocenę jajeczkowania przeprowadza się bezpłatnie nie licząc wizyt u lekarza
      prowadzącego i zwolnienia z pracy na czas leczenia. MOja koleżanka leczyła się
      prywatnie i też płaciła ok. 800 zł za ocenę jajeczkowania i około 2 wizyty(co 2-
      3 dni)oraz jedną inseminację. Inseminację przeprowadza się gdy pęcherzyk ma ok.
      18-20 mm.Gdy pęknie ci pęcherzyk inseminacji prywatnie prawdopodobnie się nie
      wykonuje( tak było u mojej koleżanki). W szpitalu natomiast oceną przeprowadza
      się codziennie rano, a inseminację przeprowadzają co 2 dni nawet po pęknięciu
      pęcherzyka.Za leki zawsze płaci się oddzielnie w szpitalu też. Sam zabieg
      inseminacji nie jest skomplikowany- po ocenie wielkości pęcherzyka lekarz
      wprowadza ci nasienie przez cewnik do macicy (nie jest to bolesne chyba że
      lekarz nie jest delikatny), po zabiegu (trwa on ok. 5 min.)zaleca się leżenie
      do 30 min. Po zabiegu wykonanym przed pęknięciem pęcherzyka podaje się zastrzyk
      z Pregnylu na przyspieszenie pęknięcia.Jeśli masz możliwość leczenia się
      szpitalnie w dobrym ośrodku to radzę Ci skorzystać bo jest i taniej i
      dokładniej Dodatkowo w szpitalu poznasz masę dziewczyn z podobnymi problemami i
      pytaniami. To oczywiście zależy gdzie mieszkasz. Ja leczyłam się z dobrym
      skutkiem (mam 4 miesięczną śliczną córeczkę)w klinice AM w Poznaniu na Polnej.
      Życzę Ci udanej po pierwszym razie inseminacji TRZYMAM KCIUKI GOSIA
      • Gość: rzusia Re: 1 inseminacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 08:52
        Bardzo dziękuję za informacje, Gosiu. Gratuluję córeczki.
        Niestety, wczoraj nie zdążyłam zobaczyć odpowiedzi, dlatego odpisuję dziś.
        Jestem mężatką od 9 lat, ale dopiero rok temu zaczęliśmy się leczyć. Teraz
        jestem w 28 dniu cyklu, zażywam duphaston i mam nadzieję, że może jeszcze się
        uda...Jeśli nie, to zabieg.
        Pozdrawiam
        Rzusia
        • Gość: Nikola Re: 1 inseminacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:04
          Rzusiu!! Jak samopoczucie??? U mnie @ jak na razie nie widać...smilea to 29 d.c.
          Pozdrowionka!!!!Trzymam kciuki!!!
          Nikola
          • Gość: Rzusia Re: Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 16:32
            Właśnie byłam ciekawa co u Ciebie. Ja też mam 29 dziń i nic. Ale nie łudzę się
            za bardzo.
            Trzymam kciuki za Ciebie.
            Rzusia
            • Gość: Nikola Re: Nikola IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 28.10.03, 16:48
              Hej! U mnie bez zmian...ale czuję się bardzo słaba i łamie mnie w
              kościach...może łapie mnie jakiś wirus??? Trochę czuję się dziwnie...
              Ale też się nie łudzę..podchodzę do tego niezwykle spokojnie....
              Bądźmy dobrej myśli...
              Powodzenia!!! Pisz co u Ciebie...

Całuki! Nikola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka