Gość: wiolka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 08:52 Dziewczyny czy znacie dr Dubrawskiego z Warszawy, który zajmuje się m.in.pco? Napiszcie o swoich doświadczeniach z nim. Czy można jemu zaufać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ula Re: dr Dubrawski IP: *.atbtruck.com.pl 28.10.03, 10:36 Witam, leczyłąm sie ok 05.roku, miała zleconych mnóstwo badań, ale niestety bez szczęśliwego skutku. Moim zdaniem jest bardziej teoretykiem. Lecząc sie w jego gab. musisz miec zasobna portmonetkę.Zrezygnowałam z leczenia u niego,bo strasznie sie wymądrzał,zlecał badania do kolegów a niczego konktretnego nie proponował. Nie chce Cie zniechęcać, ma sporo klientek, ale ja bym Ci raczej radziła specjalistyczne kliniki,Novum, czy Invimed. Ja straciłam mnóstwo czasu i pieniędzy chodząc do gin, któryz nie specjalizowali sie w leczeniu niepłodności, a wydawało im sie, że dużo umieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolka Re: dr Dubrawski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 12:11 dziękuję za odpowiedż, polecasz klinikę m.in.Novum, ale znowu mój kolaega i jegi żona mówili mi bym omijała ją z daleka. Brali od nich pieniądze, dawali leki jego żonie wiedząc przy tym,że to nic nie da i tylko pomoże operacja. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Dr Dubrawski natomiast mojej dopiero co poznanej koleżance pomógł ( oczywiście zlecając wiele badań,ale wszystko zakończyło się dzidziusiem. Jeżeli mogą zapytać co u Ciebie? Czy masz dzieciaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorunia Re: dr Dubrawski IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 28.10.03, 19:22 Gość portalu: wiolka napisał(a): > dziękuję za odpowiedż, > polecasz klinikę m.in.Novum, ale znowu mój kolaega i jegi żona mówili mi bym > omijała ją z daleka. Brali od nich pieniądze, dawali leki jego żonie wiedząc > przy tym,że to nic nie da i tylko pomoże operacja. Nie wiem co o tym wszystkim > myśleć. wiolu, skoro to twoja kolezanka, to moglabys ja podpytac, u ktorego lekarza w novum sie leczyla? wiele z dziewczyn piszacych na to forum leczy sie w novum - dobrze by bylo wiedziec tez o zlych doswiadczeniach. przeciez tak strasznie przezywamy kolejne niepowodzenia > Dr Dubrawski natomiast mojej dopiero co poznanej koleżance pomógł ( > oczywiście zlecając wiele badań,ale wszystko zakończyło się dzidziusiem. > Jeżeli mogą zapytać co u Ciebie? Czy masz dzieciaczka? no juz nizej napisalam conieco o nim...sama nie wiem, co o nim myslec. w ciaze pomogl zajsc rzeczywiscie mojej 1 kolezance - miala pco i bezowulacyjne cykle. kilka moich kolezanek (dokladnie 4) poszly do niego na wizyte, a wyszly ze skierowaniem na operacje - potwierdzaly u innych lekarzy, diagnozy byly sluszne i operacje odbyly sie. 1 kolezance nie pomogl zajsc w ciaze, po ok. 6 latach skierowal ja dopiero do novum na in vitro... ona wlasnie wydala na niego bezskutecznie majatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: dr Dubrawski IP: *.atbtruck.com.pl 28.10.03, 15:04 nie mam dziecka, lecze sie w Novum,od 4 latintensywnie, ale na razie bezskutecznie.Kwestia zaufania do lekarza to sprawa delikatna, ja sie tylko podzieliłam swoimi doświadczeniami. Nie chce Cie zniechęcać , naprawdę, zrobisz , jak uważasz. Do Novum również mam zastrzeżenia, ale ..może oczekuję cudu. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolka Re: dr Dubrawski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 09:22 Do Uli, ja dopiero zaczynam poznawać problem pco. Wczoraj zrobiłam badania glukozy,lh i fsh, które zleciła mi pani doktor z państwowej przychodni. W następną środę z tymi badaniami idę na wizytę. Nie ma dużo pieniędzy, więc postanowiła spróbować u pani doktor, która na pierwszej wizycie wzbudziła u mnie zaufanie ( wspomniana doktorka pracuje w szpitalu Dzieciątka Jezus przy pl. Starynkiewicza). Zobaczymy. Chciałabym dowiedzieć się czy robiłaś test na wrogość śluzu. Jeżeli tak to gdzie i jak to wygląda? ps. Narazie nie znam nazwiska doktora z Novum, który nie pomógł moim znajomym. Natomiast moi znajomi leczyli się nie na pco, tylko na endometriozę (czy coś podobnego). Mimo wszystko postaram się o to nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorunia1 Re: dr Dubrawski 28.10.03, 17:48 Gość portalu: wiolka napisał(a): > Dziewczyny czy znacie dr Dubrawskiego z Warszawy, który zajmuje się m.in.pco? > Napiszcie o swoich doświadczeniach z nim. Czy można jemu zaufać? musisz miec majatek, zeby sie u niego leczyc. kazda wizyta 140 zl, jesli masz monitoring i np. musisz byc u niego 4 razy w mcu, za kazda wizyte placisz 140 zl. badania u niego tez kosztuja majatek. jak zrobilam badanie gdzie indziej, bo bylo taniej, to sie na mnie obrazil, byl b. nieprzyjemny, wyszlam z placzem. a ceny badan ma b. zawyzone - np. badanie, za ktore zaplacilam 8 zl, u niego kosztowalo 180 zl. albo badanie nasienia - u niego 100 zl, w novum - 50 zl... ja mialam u niego 2 stymulacje, ale mi nie pomogl. nie zaproponowal badania nasienia, gdy zrobilismy na wlasna reke, okazalo sie, ze wyniki meza sa b. zle. nie wiem, ile jeszcze by mnie "leczyl"- glupie i proste baqdanie nasienia wiele wyjasnilo. a ja robilam po 4 testy ciazowe w miesiacu stylumacji i wylalam wiele lez, ze nie wyszlo, a teraz widze, ze i tak by nic z tego nie bylo.... on in vitro np. nie robi, kolezanke skierowal do novum ,ale zanim to zrobil, to ona stracila u niego majatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: dr Dubrawski IP: *.atbtruck.com.pl 30.10.03, 10:37 Witam, testu na wrogość śluzu nie robiłam, u mnie to nie ten problem, tylko jajniki żle pracują, nawet mam pęcherzyki, miałam 4 inseminacje, ale teraz strasznie skoczył mi poziom FSH ( wiek), wiec nie moge podejść do INV.Już raz byłam w ciąży, obumarła. Na początku leczenia byłam przekonana, że to jakies przejściowe zachwianie poziomu hormonów,niestety teraz to już sprawa bardzo poważna. Zdaje sobie sprawe, że mam niewielkie szanse. Dlatego na posty typu którego lekarza wybrać staram sie odpowiadać, bo właśnie dużo czasu straciłam, gdybym na początku podeszła do in vitro, byłyby większe szanse, ale Ty jeśli masz jesczce czas, spróbuj drogą naturalną. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolka Re: dr Dubrawski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 12:04 do Uli, dziękuję za odpowiedź dot. testu na wrogość śluze. Proponujesz metodę naturalną, którą oczywiście cały czas stosuję tj.od maja 2003r. Podobno powinien być co najmniej 1 pełny rok prób, ale...Będąc u dwóch lekarzy i po usg jajników stwierdzili,że mogłabym być modelem do przedstawiania jak wygląda pco.Moje jajniki (zwłaszcza prawy)są w drobne torbieliki. Badam sobie temperaturę, aby sprawdzić czy dochodzi do owulacji ( usg stwierdziło, że nic na to nie wskazuje, przy okazji jak na pierwsze dni cyklu ma małe endomerium), ale ta tempuratura jest niska ( np. 36,6, 36,4 , 36,7), a przed okresem np teraz od dwóch miesięcy opóżnia się o 10 lub więcej dni jest 37,0 Zaczęłam już robić badanie żeby zobaczyć jak tam z moimi hormonami, natomiast czy będę juz brać teraz jakieś tabletki, aby mieć dzidziusi to nie wiem. Mam już 30 lat i chciałabym małego bobasa. Może rozpocznę samo leczenia pco bez starania się o dziecko. Nawet nie wiem czy coś takiego przy pco jest możliwe. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: dr Dubrawski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 12:14 dr.Dubrawskiego nie polecam. Dużo mówi ale nie wiele z tego wynika. Zlecił mi mnóstwo super drogich badań ,a w efekcie przepisał mi hormony na menopauze (mam nieregularny okres i 23 lata) . Skutki tej "kuracji" opłakane ... Teraz leczę się u cudownej Pani doktor i mam nadzieje wreszcie wyjść na prostą Odpowiedz Link Zgłoś