cheritka 21.11.08, 21:24 Witam Powiedzcie mi dziewczyny czy po owulacji temperatura zawsze musi być powyzej 37 , jak sie jest w ciazy. Miałam IUI i jestem już 6dni po i moja temperatura 36,5 czy mam to rozumieć że sie nie udało? Jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Temperatura 21.11.08, 21:38 Nie ma określonej temperatury ciążowej. A do jakiej spadła podczas owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
cheritka Re: Temperatura 22.11.08, 13:45 Podczas owulacji miałam 37,1 parę dni później spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
betka262 Re: Temperatura 23.11.08, 18:51 czegoś chyba nie rozumiem. temperatura bezpośrednio przed owulacją spada. Wcześniej przed owulacją jest faza niższych temperatur. a po owulacji temperatura wzrasta. i tak jest do @. A ty piszesz, że podczas owulacji temp. była 37,1 a później spadła. hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Temperatura 23.11.08, 19:11 Temperatuta przed owulacją wcale nie musi spadać.Zasadniczo tak się dzieje rzadko Może to jakis problem z terometrem? Odpowiedz Link Zgłoś
betka262 Re: Temperatura 23.11.08, 19:18 właściwie,,,nie będę się upierać, ale nawet u mnie spada...i wszędzie gdzie tylko szukam wykresów owulacyjnych i ciążowych zazwyczaj spada. A może są to tylko książkowe przypadki. w każdym razie u mnie spada. Ale też druga sprawa jest taka, że różnie to z tymi temp.bywa. Jedne dziewczyny piszą, że mają w 2 fazie 37stopni i więcej i nie są w ciąży. a inne znowu maja 36,7 itp. i są w ciąży. I w co tu wierzyć? po prostu każda z nas jest inna ja życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rena55555 Re: Temperatura 23.11.08, 22:51 Ja mam 36,6 i jestem w 7 tygodniu ciąży. Tyle że moja normalna temperatura przed owulacją wynosi 36,2. Każdy prganizm jest inny. Pozdrawiam i życzę zaciążenia. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Temperatura 23.11.08, 23:07 cheritka, temperatura w drugiej fazie po owulacji jest uzalezniona od tempki podstawowej przed owu. Sa kobiety, u ktorych podstwawowa temeratura wynosi w pierwszej fazie np. ok. 36,00, a w drugiej fazie jest podwyzszona i wynosi ok. 36,5. Faktem jest, ze dzien przed owu temka spada drastycznie, ale pozniej nastepuje wzrost, wyzszy od temki podstawowej i utrzymuje sie do czasu miesiaczki. U mnie np. w pierwszej fazie jest 36,6, a w drugiej fazie od 37,00 do 37,5 (bez ciazy). Pewnego razu w III fazie (czas miesiaczki) moja temperatura nagle wzrosla do 37,8 (bylam w ciazy) ale mniestety poronilam Nie sugeruj sie temperatura, ja na dzien dziesiejszy dwa dni po owu, mam powyzej 37,00, ale wiem, ze ciaza jest wykluczona Odpowiedz Link Zgłoś
cheritka Re: Temperatura 24.11.08, 11:14 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, trochę się podbudowałam. Dzisiaj w 24dc miałam 37 , a cykle u mnie są 35 dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś