Dodaj do ulubionych

Pytanie o wiek

20.12.08, 22:21
Dziewczyny, napiszcie mi w jakim wieku jesteście? Może nie powinnam się
dopytywac bo obawiam sie, że wyczytam że jestem już za stara i szanse mam
znikome. Czy któras z was zaszła w ciąże po inv. lub insem. w okolicach
40stki? Ja bym najchętniej robiła to on vitro bo z inseminacji to byłby pewien
cud. Ale nie mogę dostac kredytu w banku i nie mam już pomysłu, po prostu nie
ma na to kasy. Gdybym była młodsza poczekała bym na zmianę koniunktury a tak
obawiam sie, że wyrzucę kase z błoto ale tak się boję że jak będe czekac to
przestanę mieć owulacje i przekwitnę sad
Obserwuj wątek
    • marzycielka3 Re: Pytanie o wiek 20.12.08, 23:00
      Cześć!Mam 34lata i cały czas czekam na pierwsze dziecko.Jestem po cp i znam
      uczucie przepełniające serce kiedy widzi się dwie kreseczki na teście,ale
      niestety nie zawsze jest tak do końca...W nowym roku planuję
      inseminację(invimed) i liczę na refundowane in vitrowink.Nie wiem co ci
      poradzić,bo rzeczywiście wszystko rozbija się o kasę.Może spróbuj leczenia w
      poradni leczenia niepłodności,tam podobno są mniejsze koszty IUI(refunduje
      NFZ).Pozdrawiam i trzymam kciuki!
      • rudakudlata Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 01:10
        Chciałabym miec 34 lata. Ja tam na refundowane nie liczę, nie w tym zacofanym
        kraju. 1 słyszę o takich poradniach i refundacji, a one nie są tylko dla małżeństw?
        • aniaroll Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 09:04
          ja mam 24 lata i jakos nie wierze w cud...pieniadze by sie znalazly w koncu mamy
          oboje zdolnosc kredytowa ale mam strasznie pesymistyczne podjescie ze sie nie
          uda a my bedziemy splacac kredyt(dodam ze mamy mase kredytow w tym hipteke za
          miszkanie , niedawno wkroczylismy na taki etap gdzie wszystko musielismy sobie
          kupic aby sami mieszkac i dlatego)u nas tylo in vitro...choc pewnie powiecie
          poczekaj moze zaniedlugo bedzie refundacja..jakos w to nie wierze moze za 5 lat
          i pewnie sie nie zalapie..a staramy sie juz ponad 4 tala(wiem troche szybko ale
          byly obawy i sie potwierzzily nistety)a do tego wyszlo ze maz ma tragiczne
          wyniki ..jak sie pogodzilyscie z diagnoza ?jak jakos nie moge...dowiedzialam sie
          definitywnie 15 grudnia a czulam to juz wczesniej
          • rudakudlata Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 11:09
            Ojej, to ty masz jeszcze conajmniej 10 lat na starania! Co ja bym oddała aby
            tyle jeszcze miec, chyba te 10 lat życia. Ja nie mam czasu już od 4 lat,już jest
            o tyle za późno, niby mam owulacje i niby żadnych schorzeń ale kto to wie,
            chromosomy juz podobno w tym wieku mają błedy, są puste jajeczka.. Czuję się
            jakbym nad grobem stała.
            • biszkopcik11 Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 12:37
              Rudakudlata pamiętam Cię z wątku czy IUI ze stymulacją czy bez.
              Jesli jesteś ok 40 i sama piszesz, że w tym wieku szanse sa
              mniejsze, bo część jajeczek jest juz pusta, to nad czym sie Ty
              kobito zastanawiasz, porządna stymuacja na zastrzykach jest dla
              Ciebie szansą, a ryzyko ciąży mnogiej chyba niezbyt duże w twoim
              wieku, pewnie lepsze byłoby in vitro, ale na to z tego co piszesz
              nie możesz sobie pozwolić, to chociaż dobra stymulacja , która da
              kopniaka Twoim jajnikom, żeby wyprodukowały kilka jajeczek. Uważam,
              że namawianie Cię na IUI na cyklach naturalnych to zmarnowana kasa i
              czas, którego juz nie masz za duzo.
              • diwianna Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 13:42
                Ja jestem z rocznika '81 i ostatnio na wizycie usłyszałam,że " w moim wieku" to najlepiej decydowac sie juz na inseminację bo szkoda czasu .Eh!!!
                • ania33771 Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 15:34
                  ja mam 39 lat i kilka lat starań. Doskonale cie rozumiem ,ruda
                  kudłata.... Zaden lekarz nie mówił nam o stymulacji i zastrzykach,
                  nie wiem o co chodzi, wszyscy każą mi robić HSG ,a ja nie mogę
                  podejść do tego badania , bo mam bakterie w pochwie. Chciałabym
                  dowiedzieć się czegoś o tej stymulacji ...
                  • ewelinka834 Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 18:51
                    ja mam 25,
                    ania 33771 , kurcze nie wiedzialam ze trzeba miec robiony posiew na
                    bakterie przed hsg, dostalam list ze mam się umowic na spotkanie,
                    ale o bakteriach nie ma zadnej wzmianki, hmmmmmmm
                  • rudakudlata Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 19:12
                    Kurcze wiecie co, ci lekarze to sobie normalnie w kulki lecą! Ja nie jestem
                    lekarzem, to oni powinni wiedzieć, nie wiem czemu lekarka kaze mi na cyklu
                    naturalnym, co jej szkodzi. Ja się dopiero teraz tutaj wszystkiego dowiaduję!
                    Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Teraz to już musze podejść na naturalnym
                    bo jest za późno.
                    Ania aj w twoim wieku jestem. Ile my jeszcze mamy czasu? Chyba wyjade do
                    Ameryki, Annie Leibowitz urodziła w wieku 51. U nas to jakiś zaścianek jest.
                    • ikakole Re: Pytanie o wiek 21.12.08, 21:36
                      Witam Cie serdecznie rudakudlata.A powiedz mi robilas badania LH ,
                      FSH ?Ja mam 33 lata i bede probowac trzeci raz inv w
                      styczniu.Przepraszam ze pytam ale co bylo ,u Was przyczyna?
                      • rudakudlata Re: Pytanie o wiek 22.12.08, 00:12
                        Hej, FSH robiłam, ale jutro odbieram wynik i od razu z tym idę do lekarza. LH
                        nie zlecała. Przyczyna nieznana, może to mój wiek?, ale na razie nie chciałabym
                        się rozwodzic na ten temat.
                        • eva5 Re: Pytanie o wiek 22.12.08, 10:09
                          ja mam 31 lat, za mną poronienie i 2 ciąże pozamaciczne w końcu zdecydowaliśmy
                          się na in vitro- udało się za pierwszym razem,jestem na początku ciąży. Trzeba
                          mocno wierzyć że marzenia się spełniają i każdy z nas ma prawo do odrobiny
                          szczęścia.
                  • ania33771 stymulacja ?? 22.12.08, 20:56

O co chodzi z tą stymulacja na zastrzykach ? Będe wdzięczna za
                    info .
                    • biszkopcik11 Re: stymulacja ?? 22.12.08, 21:15
                      stymulacja na zastrzykach to stymulacja gonadotropinami, przy
                      pierwszej insemce dostawałam gonal, przy drugiej merional.
                      Oczywiscie dawki sa mniejsze niż do in vitro, ja brałam po 1 ampułce
                      dziennie. Przy I IUI nie pamiętam ile ampułek zużyłam, a przy
                      drugiej zużyłam 8 Merionali - koszt wyszedł niecałe 500 zł, brałam
                      od 2 do 9 dnia cyklu. Gonadotropiny nie tylko zwiększają ilość
                      pęcherzyków, ale poprawiają ich jakość i w przeciwieństwie do clo
                      dobrze dziąłają na endo.
    • mrs.g Re: Pytanie o wiek 22.12.08, 19:05
      31
    • ania-40 Re: Pytanie o wiek 28.12.08, 13:38
      Witam, w marcu urodziłam synka po in vitro, po pierwszej próbie. Całą ciążę
      pracowałam, do pracy z powrotem chodziłam na pieszko (około 2 km w jedną
      stronę), czułam się rewelacyjnie. Teraz mój synek ma 9 miesięcy a ja myślę o
      drugim dzieckusmile) Teraz mam 41 lat, może jeszcze zdążę.
      • domena100 Re: Pytanie o wiek 28.12.08, 19:32
        37 lat, urodziłam synka dzięki in vitro, po 5 latach starań i
        leczenia i przy pierwszym podejściu do in vitro. Obecnie synek ma 7
        miesięcy a był mega wcześniakiem Ciąża trudna, niedonoszona, ale
        synek cudowny.
        • aanidaa Re: Pytanie o wiek 28.12.08, 23:05
          rocznik 1975
          3 inseminacje (pierwsza ciąża biochemiczna)
          przygotowujemy się do in vitro
      • rudakudlata Re: Pytanie o wiek 28.12.08, 23:19
        Ania, normalnie wlewasz nadzieje w moje serce smile) Ja też chcę być taką mamą i
        jak się uda to urodzę dwoje smile Trochę już się czuje zmęczona życiem ale wydaje
        mi sie, że dam radę.
        Ciekawe czy ktoś z inseminacji urodził ok 40-stki.
        • olimpia01 Re: Pytanie o wiek 29.12.08, 09:50
          Skończyłam 38 lat i jestem w 8 miesiącu ciąży po drugim ISCI smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka