Dodaj do ulubionych

HSG-podstawowe pytania

IP: *.tele2.pl 12.11.03, 07:30
Gdzie w Poznaniu HSG? Jaka cena? Czy jest tp bolesne? Jak długo trwa to
badanie, czy trzeba sie połozyc w szpitalu?
Miałam iui, a moj lekarz stwierdził, ze wina jest po str meza, bo ma słabe
plemniki, a u mnie jest wszystko ok. Nie robił mi HSG stwierdził ze mam
drozne jajowody, czy ma On racje? Miałam operwacje na endometrioze 3 lata
temu i mi wszystkie zrosty usunął. Ale czy to ma zwiazek z jajowodami, skad
wie czy sa drozne? Przystepuje do nastepnej iui, ale mam watpliwosci czy
przypadkiem nie musze pojsc na hsg, co o tym sadzicie?? Błagam o wypowiedzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: kathrin78 Re: HSG-podstawowe pytania IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 12:21
      Moim zdaniem na pewno warto przed inseminacją zbadać czy jajowody są wogóle
      drożne.
    • Gość: Gobo Re: HSG-podstawowe pytania IP: *.toya.net.pl 13.11.03, 17:16
      Ja miałam HSG. W szpitalu spędziłam w sumie 2 dni, tzn wyszlam w dzień HSG, po
      badaniu.Badanie trwało moze z 15 min. i dla mnie nie było bolesne, nazwałabym
      je raczej nieprzyjemnym. HSG jest refundowane, jeżeli zleca je lekarz. Moim
      zdaniem każda meotoda wspomaganego rozrodu powinna byc poprzedzona badanie
      mstwierdzajacym droznosć jajowodów, budowę macicy, jajników itp, tym bardziej,
      ze miałaś endometrioze, a jak pewnie wiesz jest to choroba której nie mozna
      wyleczyć a jedynie zaleczyc na jakiś czas. Nie wiem dlaczego Twój gin ma taką
      opinię, moze powinnaś skonsultować się z kims innyn
    • Gość: magda Re: HSG-podstawowe pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 17:11
      Jesli mialas laparoskopie to w jej wyniku faktycznie mogl swierdzic droznosc
      jajowodow, jak chcesz zawsze mozesz zrobic hsg dodatkowo.
    • Gość: joljolka Re: HSG-podstawowe pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 20:42
      absolutnie powinno sie zrobic hsg przed inseminacja bo jesli masz owulacje po
      stronie niedroznego jajowodu to szkoda pieniedzy na inseminacje zastanow sie
      czy nie skonsultowac sie z innym lekarzem
    • madzioreczek Re: HSG-podstawowe pytania 12.12.03, 09:40
      Madziu, moim zdaniem powinnaś wykonać hsg. Ja miałam laparo 1,5 roku temu, w
      trakcie której stwierdzono 1 niedrożny jajowód, ale teraz i tak lekarz jeszcze
      chce wykonać hsg, żeby wiedzieć, czy jest sens proponować mi inseminację.
      Ja pewnie zrobię sobie w Vital Medice, zresztą leczę się u dr Maciejewskiego,
      kosztuje 300 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka