Dodaj do ulubionych

pozycje a ciąża

IP: 213.155.167.* 23.11.03, 00:55
Chciałabym wiedzieć jak z waszych doświadczeń wynika czy pozycje sexualne
mają wpływ na zajście w ciąże. Czasem myślę że tu może tkwić problem - po
przytulaniu się cała zawartość nasienia ze mnie wypływa, a budowę mam ok.
Może jestem niedouczona a to jest normalne.Wstydzę się otwarcie kogoś o to
zapytać więc liczę na Was. Skoro jesteśmy ponoć z mężem zdrowi i po
badaniach wszystko jest ok, to dlaczego od roku nie ma ciąży???
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Ja mam ten problem z glowy IP: *.icpnet.pl 23.11.03, 09:03

spojrz na rysunek
      www.studio-international.co.uk/studio-images/body/body15b.htm
      • Gość: martka_k Re: Ja mam ten problem z glowy IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 10:17
        Nie zrozumialam tego rysunku, a sama tez jestem ciekawa...
      • Gość: ela Re: Ja mam ten problem z glowy IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 23.11.03, 13:49
        Ktoś kto tutaj podpisał się jako ela robi sobie jaja. Pisze też jako młody
        chirurg, który chce oddać nasienie. Jego adres inrernetowy P*icpnet.pl, daj
        sobie spokój.
      • Gość: Jola Re: Ja mam ten problem z glowy IP: *.tomaszow.mm.pl 23.11.03, 18:53
        hej tym wypływającymnasieniem w ogóle się nie przejmuj!!! Też panikowałam i w
        końcu napisałam na forum do lekarza eksperta Szamatowicza. Ni doczekałam się
        odpowiedzi... Lekarz napisał, że to całkiem normalne zjawisko, po prostu
        nasienia zawsze jest objętościowo więcej niż kobieta może pomieścić. Mężczyzna
        oddaje ok. 5 mililitrów nasienia, a do zapłodnienia wystarczy 1 mililitr, i
        ten mililitr na pewnom zostaje. Tak mi to przynajmniej wytłumaczył lekarz.
    • Gość: iza Re: pozycje a ciąża IP: 213.155.167.* 23.11.03, 12:05
      a co rysunek ma z tym o co autorka pyta wspólnego. Mnie też to interesuje czy
      mógłby ktoś poważnie odpowiedzieć. Czasem banalne sprawy sprawiają problem,
      ale po to się mamy na tym forum by sobie pomagać
    • Gość: hanuś Re: pozycje a ciąża IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 12:37
      Nie wiem czy pozycje seksualne mają wpływ ale warto spróbować. Podobno
      najbardziej "płodna" pozycja to od tyłu. Wtedy penetracja jest najgłębsza i
      plemniki są wpuszczane najbliżej celu. Nie zaszkodzi też poleżeć z nogami do
      góry jakieś pół godzinki po stosunku. U mnie zadziałało smile))
      Pozdrawiam
      hanuś
      • Gość: iza Re: pozycje a ciąża IP: 213.155.167.* 23.11.03, 12:57
        próbowałam ale nasienie wypływa od razu - chyba że coś zostaje a mi się tylko
        tak wydaje
        • Gość: Ola Re: pozycje a ciąża IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 15:37
          Podobno pomaga tez, jesli kobieta ma orgazm (pod warunkiem ze ma go po
          wytrysku partnera). Skurcze szyjki macicy "zasysaja" do srodka sperme.
          Niestety, trudno miec orgazm na zawolanie... Probuje tez z pozycja od tylu i
          potem leze z nogami do gory, ale na razie bezskutecznie sad
    • Gość: Ewa Re: pozycje a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 15:45
      Najlepsza pozycja to od tyłu na przedramionach, potem około 5 minut leżenia na
      brzuchu z poduszką pod brzuchem. Dokładny rysunek polecam Wisłocka "Sztuka
      kochania"
      • Gość: Paola Re: pozycje a ciąża IP: 82.139.13.* 23.11.03, 17:31
        Hej dziewczyny ale my się wygimnastykujemy. Ja po takich wyczynach na drugi
        dzień jestem najdelikatniej mówiąc połamana.
        Dziwi mnie jedna rzecz: ci co nie chcą zajść w ciążę z pewnością nie leżą z
        nogami do góry, nie pilnują najbardziej płodnych pozycji...a mimo wszystko
        najczęściej tacy zachodzą w ciążę. My tu się gimnastykujemy i guzik! Ech...
        • Gość: Ewa Re: pozycje a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:02
          Ja się gimnastykowałam i wtedy zaszłam (a tylko raz) wcześniej się nie udało.
          Więc może coś w tym jest.
    • ann99 Re: pozycje a ciąża 24.11.03, 09:58
      Ja sie "gimnastykuje" i nic. A swoja droga to statni tak sobie pomyslalam,ze
      przeciez te co zachodza w ciaze przypadkowo (podobno duzy % w naszym kraju) to
      napewno nie laza z nogami w gorze, ani nie skupiaja sie na tym "by im nie
      wyplynelo"(pewnie wprost przeciwnie), no a "stosunek przerywany"?Ile z tego
      dzieci zostalo "poczetych"...

• Gość: aga Re: pozycje a ciąża IP: 213.155.167.* 24.11.03, 10:36
      no właśnie, nie mamy lekko ale bez gimnastykowania nic to mże to
      gimnastykowanie chociaż psychicznie pomoże. Pozdrawiam Was ciepło i idę się
      przygotowywać na następny cykl - witaminki, bromer.. itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka