jogna1 26.08.09, 14:18 Dziewczyny ile razy robi sie USG przed IUI? Ja mialam 2 razy. W dzien IUI i po juz nie mialam robionego USG. Nie powinno sie czasem sprawdzic czy pecherzyki popekały?? Jak to bylo u Was?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofi75 Re: USG przy IUI 26.08.09, 15:42 Przed - jedno, maksimum dwa (ale to tylko w wypadku gdy pecherzyki sie lenily i nie chcialy rosnac) Po - nie mialam. W zgadzam sie z tym postepowaniem, bo w sumie co Ci da wiedza, czy one pekly czy nie. Jak pekly to bomba, jesli nie - to i tak juz jest po ptiolach. Odpowiedz Link Zgłoś
michor79 Re: USG przy IUI 26.08.09, 19:11 Przed pierwszym IUI jedno USG, bo pęcherzyk był ładny. Przed drugim IUI 3 razy USG, bo pęcherzyk wolno rósł. W obu przypadkach badany był poziom LH na określenie momentu pęknięcia pęcherzyka. Gdy zapytałam lekarza po pierwszym IUI czy pęcherzyk pękł czy nie, stwierdził że to bez znaczenia, bo po to badaliśmy poziom LH, zeby IUI ustalić przewidywany moment pęknięcia. Po drugim IUI (robionym przez innego lekarza na zastępstwie) było USG i okazało sie, że pęcherzyk pękł. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: USG przy IUI 27.08.09, 09:48 Po IUI faktycznie to nie ma znaczenia..ale przed samym IUI?albo np 2 dni po? zeby sprawdzic czy nie ma cysty np? Odrazu byloby wiadomo,ze IUI sie nie udalo, bo no utworzyla sie torbiel..a tak zyje sie nadzieja... a na koniec wmawia jakies choroby.. bo niby dlaczego sie nie udalo? Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Jogna 27.08.09, 10:04 Nie udalo sie, bo prawdopodobienstwo ze sie nie uda = 85%. Ot i cala tajemnica. A co do USG stwierdzajacego (lub nie) cysty - powinnas je miec w 2-3 dc nowego cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: USG przy IUI 27.08.09, 09:56 miałam przed samą IUI pęcherzyki były jeszcze wtedy w jajnikach - byliśmy dość zdenerwowani sytuacją, okazało się jednak że pekły jakies 8 godzin po (przestały boleć mnie jajniki). Potwierdzone to zostało przez USG zrobione następnego dnia. W tym szaleństwie była metoda Odpowiedz Link Zgłoś