Dodaj do ulubionych

Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16-17.04

20.03.05, 22:45
Weekendowy warsztat jogi z Konradem Kocotem
Jednym z trzech w Polsce nauczycieli ze stopniem SENIOR
termin: 16-17 kwietnia
miejsce: JOGA ZOLIBORZ
więcej informacji: www.joga.edu.pl

Obserwuj wątek
    • zosia881 Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 21.03.05, 06:42
      Kto to jest Kondrad Kocot?
      • aljas_m Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 21.03.05, 08:26
        Konrad jest dobrym nauczycielem jogi z Krakowa. Z tego co się orientuję to ma
        bardzo dużo doświadczenia. Ćwiczyłem u niego trochę. Polecam. Mnie się podobało.
      • jogi108 Konrad Kocot w Warszawie 16-17kwietnia 21.03.05, 14:32
        Kilkakrotnie uczestniczyłem w warsztatach prowadzonych przez niego- na pewno
        jest to nieco inny rodzaj jogi niz niż w stolicy- mniej siłowo bardziej do
        wewnątrz-tak bym to w skrócie określił. Można lubić bądź nie, ale trzeba
        przyznać ,że zajęcia są zazwyczaj na najwyższym poziomie. Poza tym warto
        porównać sobie sposób prowadzenia zajęć nauczyciela z blisko 20 letnią
        praktyką -w Warszawie z tego co wiem nikt z takim doświadczeniem obecnie nie
        uczy- Bubicz chyba nie prowadzi osobiście zajęć.
        • aljas_m Re: Konrad Kocot w Warszawie 16-17kwietnia 22.03.05, 07:41
          Też odniosłem takie wrażenie to zajęcia z Konradem nastawione są bardziej na
          wewnątrz niż te na których byłem w WAwie. Aczkolwiek nie były to zajęcia wolne,
          nieraz się przypociłem.
      • gaudencja Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 22.03.05, 16:25
        zosia881 napisała:

> Kto to jest Kondrad Kocot?

Konrad jest swietnym nauczycielem, drugim po Sławku Bubiczu ( i początkowo
        również jego uczniem), który zaczął uczyć. Cały czas harmonijnie się rozwija.
        Jeździłam w pewnym czasie regularnie na jego warsztaty i gorąco polecam.
        Naprawdę warto. To ścisła czołówka polskich nauczycieli.
        • jogjog Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 22.03.05, 18:24
          Żeby uściślić Kocot jest nauczycielem w stopniu SENIOR ale INTERMEDIATE a nie
          ADVANCED. Co prawda nikt w Polsce nie ma stopnia ADVANCED, a na świecie kilka
          osób: Biria, Lois,Walden, Gabriella i może kilkoro innych.
          Ale to tak tylko w kwestii formalnej.
          Warsztatowo jest nizły
          • woman-in-love Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 23.03.05, 13:18
            Ach, te tytuły! Czy mozna ludzi tak posegregowac? Zwłaszcza mistrzów jogi?
            • jogjog Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 24.03.05, 06:08
              Jakich mistrzów- to nauczyciele, wysokiej klasy ale nie duchowi przewodnicy-
              mistrzowie? - takiego w Polsce nie znam. Niektórzy nawet mięcho wkasztaniają.
              Coś pomiędzy panem od wf-u a duchowym przewodnikiem- dobry nauczyciel i tyle.
              (albo moze aż tyle.
              • jogi108 Nauczyciele w Polsce 25.03.05, 11:55
                Nie wiem czy porównywanie nauczyciela jogi do pana od wfu to udana analogia,
                jest w Polsce kilku nauczycieli, u których warto poćwiczyć-można się wiele
                nauczyć- nie wnikam w poziom ich "duchowieństwa".
                Napewno do takich zaliczają się- Jurek Jagucki-Szczecin , Konrad Kocot-Kraków ,
                Henryk Liśkiewicz- Lublin, Mioduchowski- Lublin? z młodszej generacji: Romek
                Grzegorzewski-Kraków, Grzegorz Nieścier_Warszawa, Agnieszka Kocot- Kraków, jest
                też 3 rzut: Marek Migała- Tarnów , Paweł Makal-Warszawa, Radek Rychlik
                (Astanga) Warszawa i napewno wielu innych.
                Jak na nasz krajik zaściankowy to nie jest źle.
                Jakoś tak się składa, że są przeważnie jakoś tam "utytułowani"
                • woman-in-love Re: Nauczyciele w Polsce 26.03.05, 10:53
                  Romek nazywa sie Grzeszykowski :-)
                  • jogi108 Re: Nauczyciele w Polsce 26.03.05, 22:08
                    ups! pardon
                    • miska_malcova Re: Nauczyciele w Polsce 28.03.05, 19:56
                      cwiczyłam u Konrada. Rewelacja
                      • woman-in-love Re: Nauczyciele w Polsce 29.03.05, 10:31
                        E tam, zaraz rewelacja, normalna praktyka. Bez przesady.
                        • miska_malcova Re: Nauczyciele w Polsce 19.06.05, 13:37
                          mnie się bardzo podobało, to subiektywna ocena
                  • assasello Roman bardzo się zmienił ;-) 30.03.05, 17:41
                    woman-in-love napisała:

> Romek nazywa sie Grzeszykowski :-)
                    • jogjog Konrad Kocot 30.03.05, 23:47
                      No właśnie- a może ktoś coś krytycznego o Konradzie Kococie może powiedzieć?
                      Bo takie same superlatywy mogą obraz gloryfikować.
    • jogi108 Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 15.04.05, 07:09
      Czy ktoś z was wie czy Konrad robi następną edycję kursu nauczycielskiego?
      • iza.podlaska Re: Warsztaty z Konradem Kocotem w Warszawie 16- 15.04.05, 09:19
        Witam,
        Konrad juz prowadzi nowy kurs od tego roku i na pewno bedzie pod koniec roku
        uruchamial nastepny,

Pozdrawiam
    • jogjog Sobotni warsztat z Kocotem w joga żoliborz 16.04.05, 21:25
      Wlaśnie wróciłem do domku-rewelacja. Polecam jeśli ktoś może jeszcze jutro.
      Konrad pokazał klasę- moje wcześniejsze powątpiewania są nieaktualne.
      Uczestnicy na bardzo zróżnicowanym poziomie- a mimo to tak potrafił pokierować
      żeby wszyscy byli zadowoleni.
      Było chyba z 50 osób , sala bardzo przestronna- nie było tłoku, dużo pomocy
      (niczego nie brakowało)-polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka