Dodaj do ulubionych

Techniki oddechowe Sudarshan Kriya

27.06.08, 22:55
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych technik , jak działają ?
Obserwuj wątek
    • mala-mi-lena Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 27.08.08, 03:48
      najlepiej jak pójdziesz na kurs art of living i sam się przekonasz :)

na mnie zadziałały fantastycznie, po pierwszej Sudarshan Kriyi poczułam się pozbawiona pancerza o którego istnieniu nawet nie miałam pojęcia, a teraz po prawie 2 latach regularnej praktyku czuję się po prostu fantastycznie na duszy i ciele. co by nie mówić oddech to potęga

wkleję tutaj fragment z oferty kursu, a nuż cię zainteresuje :)

Kurs Art of Living Część I łączy starożytną mądrość jogi z wiedzą na temat skutecznego radzenia sobie z codziennymi wyzwaniami współczesnego życia. Jest głębokim, doświadczeniem samego siebie na poziomie ciała, umysłu i ducha. Umiejętność synchronizowania tych poziomów pozwala: Podnieść poziom energii twórczej i życiowej Uwolnić się od napięć i leków Rozwinąć ukryte w każdym z nas możliwości Pomóc swojemu zdrowiu Na program szkolenia składają się: łagodne ćwiczenia fizyczne regenerujące ciało i kręgosłup, intensywne techniki oddechowe oczyszczające podświadomość i system nerwowy, zasady skutecznego działania bez napięć i stresu. Procesem kluczowym w programie kursu jest unikalna technika - Sudarshan Kriya®, która zdobywa rosnące uznanie środowisk naukowych i medycznych całego świata. Jej skuteczność wynika z wykorzystania narzędzi, w jakie wyposażyła nas natura. Tak niewiele wiemy o oddechu, a właśnie poprzez oddech wydalamy z organizmu 90% toksyn. Oddech jest nierozerwalniesprzężony z każdym stanem emocjonalnym człowieka. Kiedy jesteśmy podekscytowani czy zdenerwowani, oddech staje się szybki. W stanie wyciszenia jego rytm spowalnia się, a gdy jesteśmy przerażeni – mówimy, że zaparło nam dech. Wykorzystując to powiązanie i stosując odpowiednie rytmy oddechu, można wpłynąć na stan fizyczny, psychiczny i umysłowy człowieka i wprowadzić idealna harmonię miedzy tymi poziomami. To naturalne powiązanie jest tajemnicą skuteczności Sudarshan Kriya ®. W czasie jednej sesji każda komórka w ciele zostaje głęboko oczyszczona i dotleniona, system nerwowy odświeżony i zregenerowany a ciało odmłodzone. zapraszam na kurs w Katowicach od 4 do 9 września szczegółowe informacje pod numerem 502651224 lub na stronie internetowej www.artofliving.pl
      • pozytron_2 Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 31.03.09, 19:33
        Pierwszy kurs Art of Living - YES!+ 13-18 listopad 2008 Łódź "WEŹ GŁĘBOKI ODDECH"...dużo zabawy, śmiechu, joga, ćwiczenia oddechowe , wspaniali ludzie, zabawy rozwijające komunikację grupową etc. ...
        i wreszcie moja pierwsza Kriya
        Poczułam każdy wibrujący atom swojego ciała, oczyszczenie na poziomie fizycznym i emocjonalnym i wreszcie dotarcie do tego co najistotniejsze - do swojego własnego wnętrza i doświadczenie dlaczego tu właściwie jestem i co tu teraz robię
        Dzięki codziennym praktykom doświadczam oczyszczenia, które przejawia się niemalże w namacalny sposób i wewnętrznie czuje, że dzieje się dobrze :)
        DZIAŁAM! CZUJE, ŻE ŻYJE!
        Zapraszam na kursy YES!+ (15-20 czerwiec 2009 Łódź)
        www.yes.plus.glt.pl
        • anaren Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 16.08.09, 19:56
          Podobne warsztaty odbedą się we wrześniu w Warszawie. Warsztaty
          poprowadzi Satyananda. Będą to warsztaty Kriya Yoga Babaji.
          Informacje dotyczące tego warsztatu możecie otrzymać od Kasi, tel.
          666 853 426. Wykład + warsztaty 18-20 września to koszt 350 zł.
          Informacje dotyczące Kriya Joga Babaji na stronie:
          www.babajiskriyayoga.net/
          • icesamurai Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 26.09.09, 19:57
            Tyle tylko , że to jedno wielkie oszustwo . Żaden rzeczywisty jogin nie brałby pieniędzy za wtajemniczenie w swoje techniki . To nie jest na sprzedaż ! Nie dajcie się nabrać , pieniądze przeznaczcie dla ubogich lub na jakiś pożyteczny cel ! Proponuje trochę poczytać o historii krija - jogi wtedy zrozumiecie że wami manipulują ludzie nie mający z tym nic wspólnego .
            • jkm108 Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 26.01.22, 13:51
              Ale Sudarshan Kriya i Kriya yoga to zupełnie coś innego. Jedną to technika oddechowa a druga to ścieżka Jogananydżi. Ale jeśli chcesz wejść głębiej w jogę - kriya oznacza działanie, czyli kriya yoga to joga działania. Nie mieszałbym jednego z drugim. A jeśli chodzi o dzielenie się technikami jogi za darmo to się mylisz. Prawdziwy jogin nigdy nie dał żadnej techniki nikomu kto nie jest na nią gotowy. W dawnych czasach nauczyciel wybierał uczniów, a pod koniec nauki uczeń musiał za nią zapłacić. To tak zwana Dakshina czyli umiejętna zapłata. Ale to tak jak jest teraz. Jeśli chcesz pójść do dobrej szkoły nie tylko musisz zdać egzamin bo jeśli nie zdasz to znaczy że się po prostu nie nadajesz ale dodatkowo za dobrą szkołę musisz zapłacić. Oczywiście w Polsce szkolnictwo opłacane jest z budżetu ale poszukaj ile kosztuje jego utrzymanie? Więc czy matematyki czy innych przedmiotów uczysz się za darmo??? Chyba nie, a przecież to wiedza ogólnodostępna. Dlaczego ci oszuści z rządu wydają tyle kasy żeby uczyć ludzi? Żaden nauczyciel nie ma prawa brać za to pieniędzy? No coś twoja logika tutaj zawodzi...
    • dominik777 Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 23.01.21, 10:54
      Technik oddechowych jest ogrom. Należy jest stosować wymiennie. Klucz to systematyczność i ich wymienność... ;-) Pozdro! www.youtube.com/watch?v=MsuqGYAZCTw
    • jkm108 Re: Techniki oddechowe Sudarshan Kriya 26.01.22, 13:30
      Świetna technika. Zawsze robię ją rano bo daje mi od razu power do działania. Szczerze to zapomniałem o porannej kawie. Teraz piję ja raczej dla smaku niż dla pobudzenia. Myślę że poprawiła się jakość mojego życia odkąd ja robię. Umysł jest jakiś lżejszy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka