Dodaj do ulubionych

Z dala od centrum Zakopanego – Willa Juna?

06.05.11, 10:23
Szukam obiektu w Zakopanem, ale poza centrum. Standard nie wyśrubowany, ale i nie spartański.
Znalazłam Willę Juna, która się chwili, że "oddzielona jest od zakopiańskiego gwaru i smogu przepięknym lasem"
Opis i zdjęcia super, opinie na necie zróżnicowane z przewagą pozytywnych.
Czy ktoś tam był w tym roku?
Jakieś uwagi, komentarze?

A może polecicie inne fajne obrzeżne hotele/pensjonaty w Zakopanem?
Obserwuj wątek
    • ania-bell Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju 07.05.11, 15:56
      Z własnego doświadczenia moge polecić Stachoniówkę na Chłabówce.
      Kawałek od centrum w bardzo spokojnej okolicy, dojście przez Jaszczurówkę na Krupówki z dziećmi zajmowało nam około 30 minut.
      Warunki pobytowe dobre, jedzenie pyszne, gospodyni super i cena bardzo przystepna tylko brak takiego widoku na góry jak z Willi Juna.
      • Gość: mapa Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 19:53
        Kawałek od centrum w bardzo spokojnej okolicy, dojście przez Jaszczurówkę na Kr
        > upówki z dziećmi zajmowało nam około 30 minut.

Jest to ok. 5km i idzie się marszowym krokiem ok. 1 godz.
        • ania-bell Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju 10.05.11, 16:04
          Nie 5 a 4 km, można iść skrótem przez Chłabówkę Dolną i spokojnie w 30-40 minut jesteś na miejscu. Oczywiście skrótem nie da się iść z wózkiem bo jest bardzo strome zejście wąską scieżką.
    • Gość: bronek Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.siedlce.vectranet.pl 07.05.11, 21:50
      Ciche spokojne miejsce, polecam
      WATRA - gospodarstwo

agroturystyka
    • wedrujaca_po_polsce Re: Z dala od centrum Zakopanego – Janówka 20.07.11, 09:25
      A może Apartamenty Janówka?, na pograniczu Zakopanego z Kościeliskiem. Komfortowo i z dala od centrum Zakopanego. Chyba to czego szukasz?
      • Gość: Krystian wwa Re: Z dala od centrum Zakopanego – Janówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 00:13
        Bardzo ładne, przestronne, gustownie urządzone apartamenty. Wszystko czyste, zadbane. Gospodarze uprzejmi, zawsze chętnie służą pomocą! Piękne widoki, cisza, świeże powietrze. Dojazd do centrum Zakopanego - 5-7min.
      • Gość: Łukasz Re: Z dala od centrum Zakopanego – Janówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 14:03
        Obiekt inny od wszystkich: zadbany, ciepły idealny do pobytu rodzin z dziećmi na uboczu ale z doskonałym dojazdem jedyne 5min samochodem od centrum! Na pewno tam jeszcze wrócę!
    • Gość: justynka Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.elblag.vectranet.pl 11.01.12, 15:38
      Byłam i odradzam każdemu, rozczarowanie , naciaganie na atrakcje z których nie można korzystać, brak organizacji i strasznie nie sympatyczna obsługa. Jestem w górach 4 razy w roku od 15 lat i nigdy nie miałam doczynienia z takim przekłamaniem, bardzo żaluję,że nie poczytałam opinii o tym miejscu. Zaznaczam ,że właściciel to nie góral i o gościnności góralskiej nie ma pojęcia przynosi tylko wstyd Góralom
      • krokus-zakopane Re: ośrodek Krokus w Kościelisku 17.01.12, 19:42
        Pieknie połozony, z dala od centrum Zakopanego ale do Krupowek mozna dojechać busem (7 min) jak ktoś chce. Przestronne korytarze i duże pokoje.
        W lecie piękne i olbrzymie otoczenie. Parking darmowy, korzystanie z bilarda rownież.Latem bezplatny basen na otwartym terenie. Wokól las i blisko do tras turystycznych
        Polecam: strona: www.krokus-zakopane.pl
    • Gość: mira Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.12, 17:47
      Nie polecam tego miejsca. Reklama na stronie to nie prawda. Ja się nabrałam. Ruderka jest zdewastowana i brudna . uwaga na oszustów.
    • paskudaruda Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju 13.04.12, 08:46
      Może Hotel Redyk w Zębie ?
      www.nextur.pl/o/noclegi/opis/osrodek-uslug-hotelarskich-redyk/32679
      spartanka80 napisała:

> Szukam obiektu w Zakopanem, ale poza centrum. Standard nie wyśrubowany, ale i n
      > ie spartański.
      > Znalazłam Willę Juna,
      > która się chwili, że "oddzielona jest od zakopiańskiego gwaru i smogu przepięk
      > nym lasem"
      > Opis i zdjęcia super, opinie na necie zróżnicowane z przewagą pozytywnych.
      > Czy ktoś tam był w tym roku?
      > Jakieś uwagi, komentarze?
      >
      > A może polecicie inne fajne obrzeżne hotele/pensjonaty w Zakopanem?
      • Gość: Emigrant Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.via.zamek.net.pl 23.07.12, 18:27
        Lokalizacja jest ok. Cisza, spokój. Ale sam obiekt wymaga nakładu pracy i sporego doinwestowania. Personel choćby się dwoił i troił to w trzy osoby nie doprowadzi do porządku całej willi. Schludne pokoje, choć niezbyt "dosprzątane". Trudno się dziwić skoro jedna kobieta ma to na głowie wraz ze zmywakiem i kuchnią. Samo jedzenie smaczne choć bez polotu. Kuchnia domowa - owszem. Ale na wakacjach oczekiwałbym lokalnej kuchni a nie kuchni domowej - taką mam na co dzień. Minusy zdecydowane - brak netu, basen zapuszczony- woda raczej sporadycznie wymieniana, chwasty po byku, altana z pajęczynami utkanymi chyba przez Szelobę, meble ogrodowe zajechane na maksa. Grill, lub jego atrapa, oklejony tłuszczem. Rowery wrzucone pod schodami i raczej niezdatne do użytku. Wzmiankowana kawiarnia za terenie ośrodka - jest. Ale tylko jest bo ani kawy ani soków nie ma. Wracając do pokoi to właściciel MUSI zainwestować w pościel - ta co jest woła o pomstę do nieba. Stan sanitariatów aż prosi się o użycie detergentów lepszych niż te z promocji. Choćby się zesr... nie doczyści zwykłymi środkami. Kabina prysznicowa niby czysta ale... zakamarki zarośnięte brudem od dawna. Telewizja jest w części pokoi. Z relacji innych gości wiem, że nie wszędzie. Sam TV 14 cali, kineskop walnięty tak więc odcienie czerwieni w pełnej palecie a reszta kolorów nieobecna prawie. Godziny wdawania obiadokolacji zdecydowanie zbyt wczesne od 16:30 do 18:00. Tak godzina później byłoby idealnie. Za całość ocena naciągane 3+. Ocenę ratują śniadania :)
    • sylwana86 Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju 20.05.12, 18:26
      Witam, bedac juz na miejscu w Zakopanem lub w okolicy warto sprawdzic jakie sa atrakcje w Zakopanem, aby tego sie dowiedziec znalazlam artykul o muzeach, ktore warto zobaczyc na blogu www.turystykapodroze.blogspot.com
    • koala0405 Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju 25.05.12, 14:32
      Byłam z rodziną z niemowlakiem w pięknym drewnianym apartamentowym domku Harenda Tatrynet. Niedrogo, aneks kuchenny, dużo miejsca.
    • Gość: kasia Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.12, 13:13
      Byłam w tej willi na Sylwestra, bardzo miłe wspomnienia.
      www.poduszka.pl/2070672/noclegi/nowe-bystre/willa/willa-juna.html
      • Gość: Rafał Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Juna IP: *.toya.net.pl 17.02.13, 23:03
        Polecam miejsce, można odpocząć, cisza, spokój, a jeśli ktoś chce do "ludzi" zawsze może wybrać się do Zakopanego (samochód, albo bus - przystanek 200 metrów od Juny).
        Obsługa super, wyżywienie również, każdy będzie zadowolony.
        Piękne widoki, miła obsługa, smaczne jedzenie, sala kominkowa, sauna, to tylko niektóre elementy oferty, które pokazują, że Juna jest wart wybrania się tam ;-)
    • Gość: iwonabr Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.17, 16:40
      Spędziłem miły weekend w domku alpejskim w miejscowości Nowe Bystre www.domekalpejski.pl/o-nas bardzo fajnie urządzony, w 5 osób spokojnie się tam zmieściliśmy. Jest internet, telewizor, duży parking. Niedaleko jest Gubałówka, a także miejscowość Furmanowa, gdzie przy regionalnej kaplicy znajduje się jeden z najpiękniejszych na Podhalu punktów widokowych. Telefonicznie bardzo szybko załatwia się formalności, także jeśli wybieracie się do Zakopanego, to polecam Kwiat Śniegu
    • kazpach Re: Z dala od centrum Zakopanego – Willa Ju 12.01.17, 19:11
      Co tak wszyscy zainteresowani są (Zakopanem ,Białką ,itd )jak tam tłoczno ,gwarno ,jak w Krakowie czy Warszawie ,itd,,Jak tule jest innych ciekawych miejsc w Polsce ,gdzie jest cicho spokojnie ,świeże powietrze ,gdzie można również dobrze wypocząć i zarazem o połowę taniej .
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka