Dodaj do ulubionych

Ustroń w górach- warto?;)

31.07.11, 22:11
Planujemy na tydzień jechać do Ustronia w górach:) Niedaleko jest z niego do Wisły, ale waham się czy dużo w Ustroniu szlaków górskich i ciekawych zabytków?:) Mając porównanie z Tatrami, zastanawiam się, czy w Beskidach są porównywalne widoki i czy nie będziemy się tam nudzić już po paru dniach?;)
Obserwuj wątek
    • hexe77 Re: Ustroń w górach- warto?;) 31.07.11, 22:36
      jak dla mnie warto, bardziej podoba mi się od Wisły
      - Leśny Park Niespodzianek (cały dzień z głowy)
      - Równica
      - Czantoria
      - dla facetów muzeum motocykli
      w Wiśle Aquapark w Gołębiewskim
      • mycha879 Re: Ustroń w górach- warto?;) 31.07.11, 22:40
        A jakie tam są szlaki górskie?;)
        • agulka04 Re: Ustroń w górach- warto?;) 01.08.11, 10:35
          mycha879 napisała:

> A jakie tam są szlaki górskie?;)
          żółty, niebieski, zielony, czerwony, czarny ;-)

Jezeli będziecie samochodem to możecie podjechać pod rozmaite szlaki (dłuższe i krótsze).
          Z Ustronia: np. na Równicę, Czantorię.
          Z Wisły: np. na Stożek, Baranią Górę

Na niektóre szczyty są wyciągi.

Lesny Park Niespodzianek to z dziećmy wycieczka na cały dzień.

W Wiśle oprócz basenów w Gołębiewskim należy w Urzędzie Miasta zobaczyć pomnik Małysza z bialej czekolady :-)

Osobiście wolę Beskidy niż Tatry.
          • mycha879 Re: Ustroń w górach- warto?;) 01.08.11, 11:10
            Będziemy pociągiem:) Ale chyba po Ustroniu kursują jakieś busiki?:) Słyszałam, że na tej Równicy jest tor saneczkowy?:)
            • agulka04 Re: Ustroń w górach- warto?;) 01.08.11, 11:17
              Jest też Park Linowy
    • shantyman Re: Ustroń w górach- warto?;) 07.08.11, 13:18
      Nie warto. Jedź do Koniakowa, wynajmij kwaterę, masz więcej możliwości niż w Ustroniu, chociaż zależy też, co lubisz. Ustroń w wakacje to strasznie zatłoczone miasteczko.
    • Gość: przygla Re: Ustroń w górach- warto?;) IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 14:54
      Właśnie wróciłem z Ustronia i mogę powiedzieć, że warto odwiedzić tą miejscowość ale...
      - w wakacje i weekendy jest tłoczno jak na Marszałkowskiej (my zostaliśmy na poniedziałek i było pusto i cicho)
      - dookoła sporo szlaków z pięknymi widokami
      - leśny park niespodzianek
      - rzeka Wisła przepływająca przez miasto ze sztucznymi kaskadami
      - uzdrowisko (parki, alejki, pijalnia wód, zabiegi itp)
      - doskonały dojazd (z północy np. z Warszawy cały czas 2 pasy i sporo po S1)
      - można podjechać do Wisły i Szczyrku, żeby zaliczyć najwyższe szczyty Beskidu Śląskiego (Skrzyczne i Baranią Górę)
      Ogólnie miejsce godne polecenia zwłaszcza dla rodziny z dziećmi bo dla nich to wymarzone miejsce. Ceny też są do zaakceptowania z tym, że jeśli się chce znaleźć niezłą i tanią kwaterę na weekend to trzeba rezerwować wcześniej.
      • Gość: alfa36 Re: Ustroń w górach- warto?;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 10:39
        Poszukuję ciekawej kwatery w Ustroniu, najlepiej na ulicy Zdrojwej lub w pobliżu. Mąż dostal skierowanie do sanatorium wlasnie na Zdrojowej i chcielibysmy dołączyc do niego na kilka dni (a jedzie tam tuz po świetach).
        • Gość: piotr Re: Ustroń w górach- warto?;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 10:56
          Jeśli szukacie noclegu w Ustroniu to zapraszam .
          Moja pełna oferta:www.eholiday.pl/noclegi-ku1670.html
    • Gość: krzychu11 Re: Ustroń w górach- warto?;) IP: *.jkns.pl 20.09.12, 14:12
      Polecam nocelg w Ustroniu: www.ustronny.pl
      Komfortowy apartament w atrakcyjnej cenie

• Gość: www Re: Ustroń w górach- warto?;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:10
      Post stary ale w Beskidy zawsze warto jechac, wg mnei jest przepięknie zarówno Ustron jak i Wisła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka