14.04.16, 12:24
Witam wszystkich :) Postanowiłem wczoraj z kolegą by pojechać sobie gdzieś na weekend. Tak na 1 dzień lub 2 z noclegiem. Decyzja taka spontaniczna, wyszła nam podczas rozmowy. Ja sobie nagle przypomniałem, że przecież mam wolny ten weekend + jeszcze poniedziałek, kolega tylko weekend ( studia ). Mieszkamy w Krakowie. Czy ktoś mógłby coś polecić, gdzie moglibyśmy się wybrać na taki jedno lub dwudniowy wypad oprócz tak oblatanego już Zakopanego ( Chodź Zakopane również bierzemy pod uwagę by ew potem się z niego przejść nad Morskie Oko, bo jeszcze tam nigdy nie byliśmy). Dodam jeszcze, że góry raczej odpadają ponieważ miewam lęki wysokości ( po jakiś dolinkach jednak mogę chodzić ).
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Z Krakowa 14.04.16, 20:10
      Na pólnoc okolice Ojcowa i Pieskowej Skały (mało kto zna kościółek w Grodzisku, za którym stoi szalenie oryginalny obelisk na słoniu), na zachód Dolinki Jurajskie, których wyloty prowadzą do doliny Rudawy. Można robić wycieczki jednodniowe, to jest bardzo blisko i na noc można spokojnie wracać do Krakowa.

Polecam skorzystać z papierowych map.
    • ania-bell Re: Z Krakowa 21.04.16, 14:59
      Można jechać do Szczawnicy, wypożyczyć rower i zrobić sobie malownicza wycieczkę na Słowację do Czerwonego Klasztoru i do Jaworek do wąwozu Homole.
      Polecam też wycieczkę do Niedzicy i Czorsztyna - można sobie pozwiedzać zamek w Niedzicy (można tam nawet spać) i ruiny zamku w Czorsztynie, popływać statkiem czy zrobić wycieczkę rowerową wzdłuż jeziora.
      Jeśli macie samochód to polecam wycieczkę objazdową po Roztoczu (Zamość, Susiec, Józefów, Krasnobród, Zwierzyniec, Janów Lubelski).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka