Dodaj do ulubionych

Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze

IP: 195.116.92.* 20.08.05, 17:38
Wybieram się na weekend do Suśca. Ośrodek nazywa się Roztocze. Czy ktoś z Was
może mogłby się podzielić swoimi wrażeniami z pobytu właśnie tam? Będę
wdzięczna.
Pozdrawiam
Syrena
Obserwuj wątek
    • szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 20.08.05, 20:31
      Nie wiem czy kojażę - byłem kiedyś w jakimś ośrodku w Suścu. W lasku, koło
      dworca kolejowego/torów. Łazienka - kibel+umywalka (prysznice w osobnym
      pomiesczeniu chyba były). basen otwarty (płatny?). W sumie przyjemnie ale
      najwyższy standard to nie był.
      • Gość: do szpaka Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 07:32
        Z przykrością zawiadamiam, że kojarzy się przez rz, a kibel to w Polsce po
        prostu ubikacja.
        • szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 21.08.05, 17:45
          dziękuję za szybką korektę mego postu. Uwagę ortograficzną biorę do serce, a
          kibel może mieć wiele znaczeń.
          • Gość: do szpaka Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:43
            Odpowiedz godna dżentelmena. Dziękuję i pozdrawiam
            • Gość: jur Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:51
              I jeszcze chciałem uzupełnić moj post do szpaka: właśnie wróciłem z Zamościa i
              nie dziwię się twojemu odsyłaczowi na str. zamość - miasto /zwlaszcza stara
              część/ piękna i niedoceniana turystycznie. Nie bez powodu nazywacie Zamość perłą
              Renesansu. Jako ciekawostkę podam, że znałem osobiście pana Jana Zamoyskiego /
              nie, nie nie tego z 16. wieku, lecz tego, który mieszkał w Warszawie w latach
              osiemdziesiątych/. Panie szpaku - ja jestem ten, który zwrócił uwagę na
              skojaRZenia, ale myślę, że po mojej odpowiedzi nie potraktuje pan jej jako
              jakiejś niezamierzonej uszczypliwości. Pozdrawiam z Warszawy
              • szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 23.08.05, 20:28
                nie ma problema ziooom ;) zapraszam do Zamość City
    • Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 22.08.05, 17:31
      No nie za wiele się od Was dowiedzialam. Jednak bardzo dziękuję za reakcję.
      Pozdrowienia
      Syrena
      • januszx Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 22.08.05, 20:22
        Zdecydowanie mogę polecić CI Susiec , niestety pensjonatu Roztocze nie znam ,
        ale sama miejscowość jest super i warto tam pojechać i zapomnieć o całym
        świecie wśród lasów i rzek, szczególnie powinnaś wybrać się do Rezerwatu "nad
        Tanwią" , choćby pieszo , atakże do rezerwatu "Czartowe Pole" , gdzie
        odnajdziesz mury Starej Papierni - tak na początek dla zachęty:-)
        Pozdrawiam
        j

• Gość: Anka Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 23.08.05, 14:11
          Polecam trasę nad "Szumami". Jest to ciąg małych wododospadów, właściwie progów
          rzecznych na Tanwi. Stąd nazwa "Szumy" .(prawdopodobnie wiąże się ona z trasą
          nad Tanwią. Kapitalna wycieczka piesza na cały dzien.
    • Gość: Wrocławiak Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:00
      Wspaniałe tereny. Jesli masz rower to polecam wez go ze sobą. Przy okazaji
      zobacz Górecko Kościelne, Krasnobrób, Zamość, zagrodę w Guciowie ( wszytko
      niedaleko siebie). Pozdrawiam
      • Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 02.09.05, 11:01
        Raz jeszcze serdeczne dzięki za wszystie informacje. Wyjeżdżam na przedłużony
        weekend i mam zamiar dobrze wypocząć i napawać się pięknem roztoczańskiego
        krajobrazu.
        Pozdrawiam
        Syrena
        • szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 02.09.05, 19:00
          miłego wypoczynku - czekamy na relacje
          • Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 24.09.05, 16:25
            Witam, no więc było fajowo. Tereny przepiękine. Pogoda - jak na zamówienie.
            Susiec to małe zapyziałe miasteczko, w którym specjalnie nic nie ma. Stanowi
            jednak bardzo dobrą bazę na wypady w okolice. Ośrodek ROZTOCZE (d. PKP) to nic
            specjalnego (taki dom wczasowy z lat 80-tych, ale czysto i sypmatycznie. Przede
            wszystkim bardzo tanio). Pokoje niewielkie, skromnie urządzone (wąskie łóżka,
            TV, nowowyremontowana łazienka). W ośrodku jest sauna, podobno siłownia i
            basen, ale czynny tylko latem (na powietrzu). Z Suścia wybraliśmy się rowerami
            nad Tanwię, żeby posluchać szumów. Rzeczywiście niesamowite wrażenie. Koi i
            usypia. Zwiedziliśmy także Zwierzyniec z jego wszystkimi godnymi zobaczenia
            atrakcjami (Kapliczka na wodzi, Stary Browar, zamytkowy XVIII-wieczny swór
            modrzewiowy), Krasnobród z pięknym barokowym zespolem klasztornym,
            Szczebrzeczyn no i oczywiście Zamość. Nawet udalo nam się zaliczyć splyw
            kajakowy Wieprzem (10 km). Rzeczka prawie dzika. Utopić w niej sie nie można,
            ale warunki niemal ekstremalne. Liczne meandry, uskoki, wykroty i płycizny, a
            poza tym bardzo wartki nurt. Polecam każdemu. Weekend był bardzo udany tylko
            troszeczkę zbyt krótki.
            Dzięki wszystkim za wcześniejsze informacje.
            Pzodrawiam
            Syrena
            • szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 29.09.05, 08:17
              cieszę sie ze sie podobało! zapraszamy za rok !
    • Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 09.11.05, 09:22
      Polecam. Cisza, spokój, lasy i dobre miejsce na wypady.
      Milego pobytu
      Syrena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka