Gość: Syrena IP: 195.116.92.* 20.08.05, 17:38 Wybieram się na weekend do Suśca. Ośrodek nazywa się Roztocze. Czy ktoś z Was może mogłby się podzielić swoimi wrażeniami z pobytu właśnie tam? Będę wdzięczna. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 20.08.05, 20:31 Nie wiem czy kojażę - byłem kiedyś w jakimś ośrodku w Suścu. W lasku, koło dworca kolejowego/torów. Łazienka - kibel+umywalka (prysznice w osobnym pomiesczeniu chyba były). basen otwarty (płatny?). W sumie przyjemnie ale najwyższy standard to nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do szpaka Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 07:32 Z przykrością zawiadamiam, że kojarzy się przez rz, a kibel to w Polsce po prostu ubikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 21.08.05, 17:45 dziękuję za szybką korektę mego postu. Uwagę ortograficzną biorę do serce, a kibel może mieć wiele znaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do szpaka Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:43 Odpowiedz godna dżentelmena. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jur Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:51 I jeszcze chciałem uzupełnić moj post do szpaka: właśnie wróciłem z Zamościa i nie dziwię się twojemu odsyłaczowi na str. zamość - miasto /zwlaszcza stara część/ piękna i niedoceniana turystycznie. Nie bez powodu nazywacie Zamość perłą Renesansu. Jako ciekawostkę podam, że znałem osobiście pana Jana Zamoyskiego / nie, nie nie tego z 16. wieku, lecz tego, który mieszkał w Warszawie w latach osiemdziesiątych/. Panie szpaku - ja jestem ten, który zwrócił uwagę na skojaRZenia, ale myślę, że po mojej odpowiedzi nie potraktuje pan jej jako jakiejś niezamierzonej uszczypliwości. Pozdrawiam z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 23.08.05, 20:28 nie ma problema ziooom ;) zapraszam do Zamość City Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 22.08.05, 17:31 No nie za wiele się od Was dowiedzialam. Jednak bardzo dziękuję za reakcję. Pozdrowienia Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 22.08.05, 20:22 Zdecydowanie mogę polecić CI Susiec , niestety pensjonatu Roztocze nie znam , ale sama miejscowość jest super i warto tam pojechać i zapomnieć o całym świecie wśród lasów i rzek, szczególnie powinnaś wybrać się do Rezerwatu "nad Tanwią" , choćby pieszo , atakże do rezerwatu "Czartowe Pole" , gdzie odnajdziesz mury Starej Papierni - tak na początek dla zachęty:-) Pozdrawiam j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 23.08.05, 14:11 Polecam trasę nad "Szumami". Jest to ciąg małych wododospadów, właściwie progów rzecznych na Tanwi. Stąd nazwa "Szumy" .(prawdopodobnie wiąże się ona z trasą nad Tanwią. Kapitalna wycieczka piesza na cały dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:00 Wspaniałe tereny. Jesli masz rower to polecam wez go ze sobą. Przy okazaji zobacz Górecko Kościelne, Krasnobrób, Zamość, zagrodę w Guciowie ( wszytko niedaleko siebie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 02.09.05, 11:01 Raz jeszcze serdeczne dzięki za wszystie informacje. Wyjeżdżam na przedłużony weekend i mam zamiar dobrze wypocząć i napawać się pięknem roztoczańskiego krajobrazu. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 02.09.05, 19:00 miłego wypoczynku - czekamy na relacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 24.09.05, 16:25 Witam, no więc było fajowo. Tereny przepiękine. Pogoda - jak na zamówienie. Susiec to małe zapyziałe miasteczko, w którym specjalnie nic nie ma. Stanowi jednak bardzo dobrą bazę na wypady w okolice. Ośrodek ROZTOCZE (d. PKP) to nic specjalnego (taki dom wczasowy z lat 80-tych, ale czysto i sypmatycznie. Przede wszystkim bardzo tanio). Pokoje niewielkie, skromnie urządzone (wąskie łóżka, TV, nowowyremontowana łazienka). W ośrodku jest sauna, podobno siłownia i basen, ale czynny tylko latem (na powietrzu). Z Suścia wybraliśmy się rowerami nad Tanwię, żeby posluchać szumów. Rzeczywiście niesamowite wrażenie. Koi i usypia. Zwiedziliśmy także Zwierzyniec z jego wszystkimi godnymi zobaczenia atrakcjami (Kapliczka na wodzi, Stary Browar, zamytkowy XVIII-wieczny swór modrzewiowy), Krasnobród z pięknym barokowym zespolem klasztornym, Szczebrzeczyn no i oczywiście Zamość. Nawet udalo nam się zaliczyć splyw kajakowy Wieprzem (10 km). Rzeczka prawie dzika. Utopić w niej sie nie można, ale warunki niemal ekstremalne. Liczne meandry, uskoki, wykroty i płycizny, a poza tym bardzo wartki nurt. Polecam każdemu. Weekend był bardzo udany tylko troszeczkę zbyt krótki. Dzięki wszystkim za wcześniejsze informacje. Pzodrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze 29.09.05, 08:17 cieszę sie ze sie podobało! zapraszamy za rok ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Susiec k. Zwierzyńca - Roztocze IP: 195.116.92.* 09.11.05, 09:22 Polecam. Cisza, spokój, lasy i dobre miejsce na wypady. Milego pobytu Syrena Odpowiedz Link Zgłoś