Dodaj do ulubionych

Sylwester w Polsce dla turystow

IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.02, 18:49
Czesc, potrzebuje jakis porad gdzie w Polsce mozna fajnie spedzic sylwestra.
Mieszkam na stale w Kanadzie i namowilem kilku kolegow z pracy na wakacje i
sylwestra w polsce. Problem w tym ze nie bardzo wiem gdzie ich zabrac.
Chcialbym im pokazac swoj rodzinny kraj z jak najlepszej strony. Myslalem o
Zakopanym, ale nie mam pojecia co sie tam dzieje. Czy sa jakies fajne lokale
w ktorych sa jeszcze miejsca? Zreszta moze byc kazde inne miasto w Polsce w
ktorym ktos moze polecic jakos fajna sylwestrowa imprezke. Dzieki z gory i
pozdrawiam

Marcin_pl
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.12.02, 09:35
      z miejscami w Zakopanem moze byc problem, slyszalam ze sa juz tylko te
      najdrozsze w najlepszych hotelach a i to nieliczne. W Zakopanem bedzie tez na
      pewno wielki sped. Jak zamierzacie tam dojechac? Leciec do Krakowa na Balice i
      jechac Zakopianką? Brrr. Niebezpiecznie.
      Pomysl zeby poszukac takie miejsce zeby bylo inaczej niz u Was w Kanadzie. A
      moze Sudety? Kotlina Klodzka? Urocze male uzdrowiska, rozne lokalne
      ciekawostki, mozecie nawet do Pragi wyskoczyc. A moze Krakow?
      • shisha Re: Sylwester w Polsce dla turystow 04.12.02, 09:59
        Pierwsze pytanie: dla jakich turystów? Wolałbyś zaproponować im bal, czy coś
        zupełnie innego?

W Zakopanym o tej porze już trudno o dobre miejsca, ale widziałam, że Orbis
        nadal nie ma kompletu na Sylwestra na Kasprowym, bal za 600zł tylko nie
        pamiętam, czy od osoby, czy od pary. Dobre hasło mają "bal na najwyższym
        poziomie";))

W jednym z hoteli z Zakopanym można sobie urządzić sylwestra w jacuzzi na
        przykład.

Na Krupówkach Sylwester wygląda jak wojna, wszystkie sklepy zabite dechami -
        dosłownie, w obawie przed zniszczeniami.

Nie mówiąc o tłoku na drodze dojazdowej, no ale mimo wszystko to niedaleko z
        Krakowa.

Ja bym też proponowała raczej coś mało znanego, a ładnego. Bieszczady może (o
        ile dysponujecie dobrym transportem)? Albo Lądek Zdrój, Polanica? Adresy i
        telefony w każdej wyszukiwarce:)

pozdrawiam:)
        • Gość: Dana Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.02, 17:57
          Wszystkie wasze propozycje sa fajne, ale coskolwiek pozno. Od trzech dni
          wydzwaniam po tych wszystkich Ladkach, Polanicach, Swieradowach i co?
          Zadnych wolnych miejsc!
          Oferty w internecie stoja, ale o aktualizacji nikt nie pomysli. Wystarczyloby
          dodac krotka notatke, ze nie ma wolnych miejsc i zaoszczedzilby czlowiek i
          czasu i pieniedzy. Ech zycie.....
          • Gość: shisha Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: 62.233.242.* 06.12.02, 14:07
            No cóż, o tej porze to prawda, naszukać się trzeba.. ja w zeszłym roku zaczęłam
            szukać czegoś na Sylwestra około tydzień przed świętami - wykonałam chyba
            kilkadziesiąt telefonów, jeśli nie sto;) ale znalazłam w końcu, i to w
            Zakopanym, za tzw. przyzwoitą cenę w dodatku.
            Zawsze jeszcze można liczyć na czyjąś rezygnację;)
            pozdrawiam:)
            ps. przypomniało mi się jedno miłe miejsce - Pod Niebem na Gubałówce, w zeszłym
            roku jeszcze mieli długo miejsca.
            • Gość: shisha Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: 62.233.242.* 06.12.02, 14:08
              A właściwie, jeśli ma to być Sylwester dla turystów, dlaczego by nie urządzić
              imprezy na świeżym powietrzu, w górach, na śniegu:)))?
              • Gość: marcin_pl Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.02, 08:55
                Gość portalu: shisha napisał(a):

> A właściwie, jeśli ma to być Sylwester dla turystów, dlaczego by nie
                urządzić
                > imprezy na świeżym powietrzu, w górach, na śniegu:)))?

Shisha dzieki za cale info, naprawde duzo ciekawej informacji. Wiesz impreza
                na swiezym powietrzu to brzmi naprawde super, ale gdzies tych ludzi trzeba
                przenocowac po tej imprezie. I tu mi sie koncza pomysly. Planujemy wypad do
                polski tylko na 3,4 dni prawdopodobnie lot do Balic w Krakowie. Nie moge
                znalesc na internecie zadnych konkretnych informacji co sie dzieje na
                sylwestra. pozdrawiam
    • nikt_inny Re: Sylwester w Polsce dla turystow 04.12.02, 23:43
      Interesującą ofertę znajdziecie na strnie:
      www.galindia.com.pl/sylwester2002.html
      "...O północy: Rytualne obrzędy ~ Nocna wyprawa z pochodniami w poszukiwaniu
      darów Nowego Roku ~ W grotach szamanów wróżby, horoskopy i obrzędy szamanów
      będą ~ W Jaskini Bursztynowej amulety, talizmany i klejnoty z jantaru ukryte
      będą, a każdy odkrywca na własność zdobyć je może..."

• Gość: GAT FLIPPER Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: *.visp.energis.pl 05.12.02, 22:56
      Czesc !

Organizuje sylwestra w Kudowie Zdrój (Kotlina Kłodzka) z możliwo�ciš wycieczek
      po regionie (wyjazdy z różnych miejscowo�ci) - warunki od turystycznych po
      pensjonatowe (ale impreza w obiekcie turystycznym) jednakże super atmosfera !

Wystšpiš na imprezie 2 aktorzy z TEATRU BUFFO (grajšcy w MUSICALU METRO jeżeli
      kojarzysz). Szczegóły na stronie: www.obozy.vel.pl.

Mogę również przesłać ofertę mejlem.

Jeżeli chcesz, to potem mogš autokarem przejechać się do Gdańska i wspólnie
      zaopiekujemy się nimi i pokażemy Trójmiasto i jego okolice wraz np. z
      Malborkiem - poruszać się możemy mikrobusem. Zakwaterujemy ich także w Gdańsku.

Gdyby� była zainteresowana, pokazaniem im w ten sposób kawałka Polski
      skontaktuj się naszym biurem: charlie@gd.onet.pl

lub telefonicznie:
      +48 58 554 53 26
      +48 58 552 59 37
      tel.kom. +48 606 634 610

Pozdrawiam,

Karol �witajski
      Gdańska Agencja Turystyczna "Flipper"
      ul. Jednorożca 3
      80-299 Gdańsk
      • Gość: marcin_pl Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.02, 09:01
        dziekuje za wszystkie informacje, jakby ktos mial jeszcze cos ciekawego do
        zaproponowania prosze o kontakt marcin_pl2@wp.pl z gory dziekuje i pozdrawiam
        wszystkich

Marcin
    • Gość: góral Re: Sylwester w Polsce dla turystow IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 13:37
      Mamy jeszcze wolnae miejsca 6 km od centrum Zakopanego. kontakt
      e-mail:chowaniec@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka