Dodaj do ulubionych

Phuket !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 14:53
wybieramy się ze znajomymi pod koniec października na 2 tyg. na
Phuket lub Khao Lak (jeszcze się nie zdecydowaliśmy) i w związku z
tym mam pytanie, jakie wycieczki fakultatywne można tam zaliczyć.
Wiem, że słonie, małpy, tygrysy sa na północy, trekking chyba tez,
ale czy na phuket albo gdzies w okolicach też mozna zobaczyć te
zwierzęta, czy mozna snurkować, zaliczyć jakiś trekking i w ogóle co
warto zobaczyć obowiązkowo i koniecznie w tamtym rejonie.
Chcielibyśmy trochę poleżeć ale tez duzo zobaczyć.

a drugie pytanie to jaką kwotę trzeba liczyć za osobo-dzień, bo
kompletnie nie wiemy ile kasy zabrać ze sobą. W hotelu mamy tylko
sniadania. Oczywiście wiem, że cięzko konkretnie wyliczyć, zależy
kto co lubi, ale ile Wy kasy przeznaczaliście na dzień będąc w
Tajlandii?

z góry serdecznie dziekuję za wszystkie odpowiedzi, choć pewnie
tajskie wątki zaczynają już pomału nudzić, ale większośc dotyczy
raczej północnych rejonów, a nie południa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia Re: Phuket !!! IP: *.chello.pl 21.09.09, 22:07
      Cześć ja też jadę do wyspę Phuket na koniec października. Może się spotkamy :)
      • Gość: FAMUGA Re: Phuket !!! IP: *.zone4.bethere.co.uk 17.10.09, 00:12
        HAHHAHA MY TEZ BEDZIEMY POD KONIEC PAZDZIERNIKA NA PHUKET WIEC I
        MOZE Z NAMI SIE SPOTKACIE HI HI.
        POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH.
        • Gość: ja Re: Phuket !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.09, 19:33
          to napisz którego dokładnie lecisz, z jakiego lotniska i do jakiego
          hotelu, moze się za chwilę okazać, że juz w samolocie sie
          spotkamy :))
    • Gość: Bodek Re: Phuket !!! IP: *.evergreen-shipping.de 22.09.09, 10:01
      Czesc,

co do wycieczek to moge polecic kilka:
      1/ James Bond Island i zatoka Phangan - plus Monkey cave + jakies jaskinie
      2/ Maya Beach - na PhiPhi Noi
      tu masz szczegoly oraz inne wycieczki: www.phuket-trips.com/

co do kasy to ja mam zaplanowane ok 80-100/dzien na wyzywienie plus balety.
      • Gość: Bodek Re: Phuket !!! IP: *.evergreen-shipping.de 22.09.09, 10:21
        no i dla jasnosc dodam, ze ja tez bede na Phuket-Kata Beach od 29/paz do 5/lis, wiec te koszty sa realnie wyliczone, bo dla siebie i 5 znajomych, ktorych zabieram ze soba.
        Poza tym bylem juz w Tajlandii 8-9 razy, i wiem, ze da sie to wszystko obleciec nawet taniej, ale nie chce sobie odmawiac tego z czego w tajlandii trzeba korzystac, czy dobre jedzonko - np owoce morza, ktore sa tanie w porownaniu do polski/europy, ale drozsze w porownaniu z innym jedzeniem, masaze, wyjscia do baru czy dyskoteki, pojscia na muai thai itd.
        pzdr i zycze milego wyjazdu
        • Gość: Madzia Re: Phuket !!! IP: *.chello.pl 22.09.09, 21:18
          :) ja też będę w Kata Beach od 20.10 do 02.11. W Tajlandii będę pierwszy raz
          więc za wiele nie mam do powiedzenia. Wiem jedno, że nie mogę się już doczekać
          :) Martwię się jednak pogodą :( Mam nadzieje, że nie będzie padać...
          • Gość: Bodek Re: Phuket !!! IP: *.evergreen-shipping.de 23.09.09, 16:42
            No pogoda juz tam powinna byc, a deszcze co najwyzej przelotnie. Jesli masz ta
            elastycznosc to powinnas rozwazyc, aby zostac 1-2 dni dluzej, bo chyba na 2/lis
            przypada swieto Loy Krathong i choc na Phukecie nie jest ono tak widowiskowe jak
            w Chang Mai, Ajuttaya czy Sukhothai ,ale i tak jest bardzo fajnie i kolorowo. Ja
            lubie je bardziej niz Songkran - czyli tajski Nowy Rok;-))

Pzdr
            • Gość: Bodek Re: Phuket !!! Loi Krathong IP: *.evergreen-shipping.de 23.09.09, 16:45
              dla zainteresowancyh pioseneczka (tlumaczenie):

Loykrathong's lyrics:

November full moon shines,
              Loi Krathong, Loi Krathong,
              and the water's high
              in the river and local klong,

Loi Loi Krathong,
              Loi Loi Krathong,
              Loi Krathong is here and everybody's full of cheer,

We're together at the klong,
              We're together at the klong,

Each one with this krathong,
              As we push away we pray,
              We can see a better day.
              ;-))
            • Gość: Madzia Re: Phuket !!! IP: *.chello.pl 23.09.09, 17:20
              Niestety jadę z biurem podróżny więc nic się nie da zrobić :( Mam jedno pytanie
              do Ciebie czy orientujesz się w aktualnych cenach wizy? Bo wyczytałam na jednej
              ze stron, że Tajlandia do marca 2010 zniosła opłatę za jednorazową wizę
              turystyczną. Ciekawi mnie to czy odnosi się to do Ambasady w Warszawie czy też
              może do lotnisk w Tajlandii?
              • Gość: Madzia Re: Phuket !!! IP: *.chello.pl 23.09.09, 21:04
                A i jeszcze jedno ważne pytanie czy orientujesz się jaki jest koszt przelotu z
                Phuket do BKK i ile się leci? Chciałabym rano polecieć i jakoś w nocy wrócić tak
                żeby choć troszkę pozwiedzać to miasto :) Pozdrawiam
                • Gość: Bodek Re: Phuket !!! IP: *.evergreen-shipping.de 24.09.09, 09:27
                  Czesc,
                  zniesienie oplat wizowych obowiazuje chyba do konca roku (albo nawet i dluzej) -
                  bezplatnie jest dostepna i w Ambasadzie i na lotnisku - rozumiem, ze lecisz z
                  biurem bezposrednio na Phuket i chcesz sie wyrwac na zwiedzanie BKK?
                  taki bilet kosztuje od 1000-3000 THB (czasami taniej) czyli ok 90-260 zl. zalezy
                  czy lokalne low cost maja promocje, teraz sprawdzem i jest troche drozej bo ok
                  150-350 zl w zaleznosci do dat i linii. Proponyje wykupic przez internet z gory,
                  bo potem, moze byc zwykle drozej.
                  Linie to NokAir, AirAsia i Bangkok Airways - znajdziesz w google.
                  pzdr
                  • Gość: Madzia Re: Phuket !!! IP: *.chello.pl 24.09.09, 16:40
                    dzięki za info :) Pozdrawiam
                    • Gość: italii Re: Phuket !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 17:08
                      ja tez wybieram się na 2 tyg. na Phuket pod koniec października, ale
                      jeszcze nie wiem gdzie dokładnie, w sobotę wybieramy się do biura
                      podróży. Wybierzemy prawdopodobnie cos na Kata, Karon albo Patong
                      Beach i tez mamy zamiar na włąsną rękę wybrać się do Bangkoku.

Madzia, napisz jesli mozesz z jakiego biura podrózy lecisz i do
                      jakiego hotelu.

odnośnie wizy jeszcze się zastanawiamy czy wysłać paszporty kurierem
                      do Warszawy czy wyrobić na miejscu, ale prawdopodobnie wyślemy albo
                      osobiście załatwimy w Warszawie. Co do tych wycieczek fakultatywnych
                      to sprawdziłam tą stronę, którą podał Bodek i powiem szczerze, że
                      ceny sa dośc wysokie. Chyba się trochę przeliczyłam z planowaniem
                      takich wypadów. Teraz to juz zupełnie nie wiem ile trzeba
                      przeznaczyć pieniędzy na osobodzień, może ktoś to wyliczyć, bo my do
                      Tajlandii lecimy pierwszy raz. Z góry dzięki :)
                      Chętnie też spotkamy się z kims juz na miejscu i wymienimy
                      doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich.
                      • Gość: Madzia Re: Phuket !!! IP: *.chello.pl 28.09.09, 22:48
                        Cześć
                        my lecimy z niemieckiego biura podróżny ltur cena była bardzo atrakcyjna lepsza
                        niż w Polskich biurach. Na miejscu zatrzymamy się w hotelu
                        www.sereneresort.com/ może nie jest on wysokiej klasy ale wygląda
                        przyjemnie :)
                        jeśli chodzi o wizę to będziemy wyrabiać na miejscu na lotnisku bo do Warszawy
                        mamy za daleko :(
                        Tu masz fajna stronkę która może pomoże Ci podjąć decyzję co do miejsca w którym
                        się zatrzymacie opisane są też wycieczki fakultatywne i podane ceny:
                        www.phuket.com/
                        Wracając do wycieczki do BKK cały czas zastanawiamy się nad nią ponieważ cena
                        jak dla nas jest dość spora ale z drugiej strony być tak blisko i nie zobaczyć
                        tego pięknego miasta było by szkoda...
                        Jednak myślę, że wszystko okaże się na miejscu :) Pozdrawiam gorąco jeśli masz
                        ochotę jeszcze porozmawiać podaj jakiś namiar.
                        • Gość: italii Re: Phuket !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 13:42
                          Madziu napisz mi swojego maila na numer gg 8655996, a ja sie na
                          pewno odezwę :)
                          • Gość: Bodek Re: Phuket !!! IP: *.evergreen-shipping.de 29.09.09, 16:04
                            Czesc,
                            spiesze z wyjasnieniami - strone z wycieczkami fakult. podalem dla odniesienia
                            co tam moznaciegawego zrobic a nie, zeby je tam kupowac. te same wycieczki mozna
                            wykupic na miejsce w kazdym biurze i mozna sie dobrze wytargowac.
                            pzdr
                            • Gość: marcin Re: Phuket !!! IP: *.europe.hp.net 19.10.09, 02:56
                              co do fakultetow na phuket to jest tego masa.napewno jednymi z
                              obowiazkowych jest phi phi i phang nga,obie sa dostepne z
                              stonki:www.simbaseatrips.com.zbieraja bardzo dobre recenzje
                              na tripadvisor.ja sam bede w phuket na poczatku listopada i wlasnie
                              zabookowalem obie wycieczki koszt od osoby 3000Bht.
    • aszusta Re: Phuket !!! 22.12.14, 12:04
      Na funpageu Asiandivers organizujemy konkurs fotograficzny Tajskie Inspiracje :)

Do wygrania voucher o wartości 10000THB (ok 1000zł) oraz vouchery o wartości 3000 THB do wydania na nurkowania i wycieczki w Tajlandii.

Link do aplikacji konkursowej: www.facebook.com/AsianDivers/app_285304374978813
      Link do strony Asiandivers, gdzie znajdziecie pełną ofertę wycieczek i nurkowań: asiandivers.pl/

Zapraszamy do udziału w konkursie:)

Agnieszka Szusta
      CN Asiandivers
      • kornel-1 Re: Phuket !!! 22.12.14, 13:28
        Skasujcie ten spam.
        Dzienx.
        k.
      • Gość: spam killer Fuck you IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.14, 14:37
        Agnieszko , sp.ierdalaj. Nie polecam www.asiandivers.pl to idioci.
        • kornel-1 Re: Fuck you 22.12.14, 19:35
          Z taka ilością zdjęć zerżniętych z sieci, to po prostu żenada.
          k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka