Gość: Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 13:54 Napiszcie czy warto jechać do Chang Mai na trekking. Zastanawiam się czy jechać czy więcej czasu spędzić na wyspach. Ile kosztuje 3 dniowy trekking? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ttt Re: Chang Mai trekking IP: 195.245.213.* 29.03.10, 12:28 to zależy od czasu jakim dysponujsze. my byliśmy w chang mai na zwiedzanku a trekking z chang rai - i bylo warto. trwal dwa dni, nie byl bardzo drogi (niesttey wyleciala mi z glowy cena), ale oczywiscie nie byl jakims hardcorem. natomiast nocleg w dzungli w wiejskiej chacie - klimat niezapomniany:)) no i kapiel w woodospadzie, eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Chang Mai trekking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 20:53 W Tajlandii będziemy 3 tygodnie. Plan wstępny Bangkok, Kanchanaburi, Ko Phangan, Ko Tao, Ao Nang, Ko Phi Phi,Ayuthaya. Zastanawiam się czy dodać do tego północ. Może z czegoś zrezygnować, nie chcę też być ciągle w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa5 Re: Chang Mai trekking 30.03.10, 13:04 3 tygodnie to nie jest dużo.Zaplanujcie jakąś kolejność (np.Ayuttaya w drodze z/na północ).3 wyspy-i to dwóch różnych stronach lądu-po co?.Przejechanie+prom to cały dzień-jesteś pewna,że w imię dotarcia na drugą stronę chcesz go stracić?. Ko Tao+Ko Phangan-ok, lub Ao Nang+Phi-Phi, jeśli wolicie imprezy.BTW-Ao Nang jest takie sobie, jako baza wypadowa na wycieczki jednodniowe-ok, plaża może nienajgorsza, ale na snorkeling to tu warunków nie ma, poza sezonem woda nie jest przejrzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Chang Mai trekking IP: *.acn.waw.pl 29.03.10, 20:19 My bylismy na 1-dniowym trekkingu (bez słoni i raftinnu - bo juz to robilismy wczesniej) Bylo super, bo przewodniczka była dziewczyna z plemienia Koren i bardzo dużo wiedziała o roślinach / owocach / zwierzętach w dzungli i duzo mogla nam pokazac. Ale dłuzej niz 1 dzien to chyba troche nudno, zwłaszcza w porze suchej dzungla jest dosc wyszuszona i nie wiem, czy az tak ciekwa zeby spedzic tam 3 dni, ale to pewnie zależy od upodoban... Odpowiedz Link Zgłoś