malaga2000 02.06.10, 17:35 Czy jezdzi bezposredni pociag z Krabi do Kuala Lumpur czy musze sie na granicy przesiadac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_markk Re: Z Krabi do Kuala Lumpur 02.06.10, 18:44 Pociągiem nie jechałem , ale jechałem autobusem - z Ao Nang do KL.Cały dzień jazdy , na granicy obowiązkowa przesiadka . W sumie nieźle , można zobaczyć kawałek świata po drodze. pozdro M. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga2000 Re: Z Krabi do Kuala Lumpur 02.06.10, 21:33 Dzieki za odpowiedz.A czy tamtejsze autobusy sa bezpieczne? I czy sa tansze niz np. samolot?Wolalabym pociag bo jade z dziecmi.Oczywiascie wiem ,ze mozna samolotem, ale wlasnie chcielismy jeszcze zobaczyc tamte rejony. Jezeli mozesz powiedz mi czy ta przesiadka jest skaplikowana czy wysiada sie zaraz przy granicy i granice trzeba przejsc pieszo i zaraz za granica sa nastepne autobusy?pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Z Krabi do Kuala Lumpur 02.06.10, 21:48 Ja jechałam z Ko Phi Phi do Singapuru (przez Kuala Lumpur) - w momencie kupienia biletu w jakiejś agencji wszystko jest już dosyć proste. Odpowiedz Link Zgłoś
big_markk Re: Z Krabi do Kuala Lumpur 07.06.10, 09:33 Samo przejście przez granicę jest proste - bierzesz wszystkie swoje bagaże w rękę i idziesz parę metrów do urzędu celnego , tam przechodzisz kontrolę celną i wychodzisz drugimi drzwiami do autokaru.W sumie należy to raczej traktować jako miłe urozmaicenie podróży a nie niedogodność.Nawiasem mówiąc dłuższą przerwę mieliśmy w Hat Yai , gdzie też się zmienia auto , bo tam zbierają do dużego autokaru ludzi z mniejszych busów, i raczej tam było dość nudno. Cała podróz przebiegała od 5 rano do 24 , sporo. I ważna rzecz, szczególnie dla dzieci - kierowcy w czasie jazdy włączają klimatyzację na full, wieczorem jest już po prostu zimno w samochodzie, dobrze mieć jakieś ciepłe ciuchy/ręczniki/koce pod ręką. pozdro Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Z Krabi do Kuala Lumpur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 21:31 Jechałem pociągiem z Hat Yai do KL. Całkiem przyjemna kuszetka. Czy jest z Krabi do KL, tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golemno Re: Z Krabi do Kuala Lumpur IP: 109.255.68.* 11.06.10, 00:47 Jechalam autobusem 2 razy: zazwyczaj jest miniwan do Hat Yai a potem klimatyzowany autobus na maxa, brr, strasznie zimno. Bilety mozna kupic w Krabi wszedzie, praktycznie z dnia na dzien, na granicy nie ma problemow. Przejazdy z autobusami sa tanie i bardzo dobrze zorganizowane (tylko uwaga: nie zostawiac nic cennego w bagazniku!}, Nawet nie probowalam sprawdzic pociag. Odpowiedz Link Zgłoś