Dodaj do ulubionych

Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:15
"... w tym czasie pokonuje się 165 schodów do góry i 181 na dół"

13,5 euro za chodzenie po schodach??
Obserwuj wątek
    • kalinihtaa Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein 14.10.10, 22:06
      Byłem, zobaczyłem, zwiedziłem.
      Moim zdaniem warto.
      Fotki poniżej.
    • Gość: travelka Re: Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 18:37
      My nie liczyliśmu bo podobał nam sie pomysł własciciela.
      Jeżeli można coś poradzić " leniuchom" w górę warto wjechać autobusem a wracać pieszo lub dorożką.
    • Gość: strach Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein IP: 217.98.81.* 28.10.10, 11:00
      Największa szmira spośród wszystkich wielkich zamków europejskich. Takie niemieckie Krupówki tylko zorganizowane zgodnie z ideologią "ordnung must sein". Ten twór jest ładny tylko na plakatach i z lotu ptaka...
      • Gość: AA Re: Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein IP: *.pool.mediaWays.net 28.10.10, 14:47
        Dam glowe, ze nigdy tam nie byles! Kto zna minimum historii tego regionu i zamku nie skompromituje sie takim wpisem.
        To wlasnie jest sedno sprawy i sukces Ludwika.
        Ty strach nie wiesz o co chodzi, bo i skad mozesz wiedziec...
      • stereoclub Re: Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein 28.10.10, 14:49
        Szmira to twoj kometarz. Obawiam sie, ze nawet nie udalo ci sie przeczytac i zrozumiec ten artykul.
    • Gość: dep Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein IP: *.ghnet.pl 28.10.10, 13:46
      koszmarny kicz :) Ale ok, z dzieciakami można się wybrać. Zdjęcie autorki masakrycznie kiepskie. Nie można wynić autorki, że nie umie robić zdjęć, ale osobę, która to dopuściła już tak...
    • Gość: renia Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 13:51
      W tym zamku zakochałam się 5 lat temu oglądając album z pięknymi miejscami.Marzyłam ,aby ujrzeć go w naturze.Wreszcie w tym roku w sierpniu udało mi się to zrealizować .Warto naprawdę wspaniała budowla ,magiczne miejsce ,bajeczne widoki szczególnie z mostu wiszącego.Doskonale zrealizowana bajeczna wizja jego twórcy.Gorąco polecam!!!
      • kalinihtaa Re: Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein 04.11.10, 21:48
        Moim zdaniem warty zobaczenia, będę tam zimą w drodze na narty. Specjalnie zarezerwowałem sobie tam nocleg by móc zobaczyć to miejsce w innych (zimowych) okolicznościach przyrody. Letnie fotki poniżej, zimowe dołączę zimą.
        • kalinihtaa Re: Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein 06.02.11, 18:20
          Plan wykonałem, zimą zamek i okolica jest cudownie przyodziana świeżym, białym puchem. Tym razem udało mi się zwiedzić oba zamki. Dodatkowo udało mi się zarezerwować nocleg z widokiem na zamek - w nocy jest cudownie podświetlony. Poniżej kilka fotek:
          fotoforum.gazeta.pl/a/51168.html
    • czarneslonceczarne Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein 27.03.12, 10:59
      Jeśli Bawaria, to tylko Paulaner. Dowiedz się więcej na temat tego wyjątkowego piwa - polub na Google+
      plus.google.com/u/1/101605392090572312753
    • Gość: Marcin Gajda Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein IP: *.galatea.pl 14.12.14, 14:36
      Zamek w Neuschwanstein to istny majstersztyk architektury. Na fotografiach wygląda jakby pochodził z bajki. Ciekawostki o zamku znajdziesz również tu - cudaarchitektury.pl/zamek-neuschwanstein/
    • icebols27 Re: Bawaria. Łabędzi zamek w Neuschwanstein 27.08.16, 15:22
      My byliśmy w tym roku w kwietniu i jesteśmy oczarowani tym zamkiem i jego historią! Niestety w trakcie naszego pobytu w konserwacji był wiszący most z którego widać ciekawą panoramę ... ale trudno kiedyś tam jeszcze wrócimy, bo Bawaria jest cudowna.

Jakby ktoś chciał poczytać o zamku to tu jest fajny artykuł wywczas.com/wyjazdy/zamek-neuschwanstein/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka