Gość: wienczysław IP: *.katowice.pik-net.pl 20.04.04, 13:46 własnie mamy do wydania 11-15 tys. pln na podróz poslubną. pytanie gdzie pojechac zeby było niezapomnianie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Z. Re: podróz poslubna za 11-15 tys. pln. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.04.04, 09:12 Ja bym pojechał gdzieś bardzo daleko i w miejsce mało turystyczne. Co prawda w swoim czasie tak nie zrobiłem i kupiłem wycieczkę nad Morzem Śródziemnym w biurze podróży, ale - jak to teraz widzę - nie było to najlepsze rozwiązanie. Tzn. było nieźle, ale naprawdę znacznie ciekawiej spacerować po dżungli i wygrzewać się na złocistej plaży, na której prócz Was nie ma prawie nikogo, niż walczyć o leżak z tłumem niemieckich emerytów. Najlepiej popatrz na mapę i wceluj palcem np. w Borneo, kup przewodnik Lonely Planet, znajdź namiary na średniej klasy hotel w lokalnym kurorcie (ponieważ ma być to podróż poślubna to zrób rezerwację faxem)i kup bilet lotniczy u dowolnego agenta. Z takim budżetem spokojnie powinno Ci wystarczyć na zorganizowanie niezapomnianej podróży poślubnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: podróz poslubna za 11-15 tys. pln. IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 21.04.04, 09:34 a masz jakies preferencje? Czy kompletnie Ci wszystko jedno? Za takie pieniadze mozesz zobaczyc dosyc duzo miejsc, zalezy jednak co Cie interesuje. Bardziej Japonia czy raczej Kanada a moze wyspy z bialym piaskiem i palmami. Ci ktorzy preferuja lezenia na plazy rzadko chodza po wysokich gorach i na odwrot,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wienczyslaw raczej szukam IP: *.katowice.pik-net.pl 21.04.04, 14:09 plaz szerokich i piaszczystych i jak najbardziej z daleka od turystów zwłaszcza niemieckich... przez chwile myslałem o karaibach moze... albo ekskluzywniejszym sródziemnomorskim hotelu... ale chyb araczej wybrałbym sie w cos bardziej egzotycznego, cos co nie przypomina fabryki turystycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: raczej szukam IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.04.04, 14:48 Wszędzie nad Morzem Śródziemnym zawsze będziesz miał pełno niemieckich emerytów, dzikie tłumy na plażach, a na ulicach od czasu do czasu usłyszył znajome słowo na "k". Karaiby są OK. Albo np. Wenezuela. Przelot z Warszawy do Caracas będzie Cię kosztował raczej nie więcej niż 2900-3000 tysiące (a może i mniej). To nie jest kraj turystyczny, więc nie spotkasz tam specjalnie wielu Europejczyków lub Amerykanów. Na miejscu za kilka tysięcy możesz spędzić całkiem luksusowe wakacje, a także np. wybrać się na wycieczkę nad Salto Angel - położony w dżungli nad Orinoko najwyższy wodospad na świecie. Wiele do zaoferowania ma Indonezja. Albo np. Filipiny. Ja niedawno byłem w Malezji i mimo że był to podobno szczyt sezonu turystycznego w tym kraju, miałem setki metrów pięknych złocistych plaż tylko dla siebie. Jeśli znasz trochę angielski (nie musi być to wcale fluent English), to nie musisz się obawiać podróżowania, biuro podróży nie jest Ci do niczego potrzebne, a zaręczam, że taka podróż poślubna będzie niezapomnianym przeżyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: raczej szukam IP: *.mech.pg.gda.pl 21.04.04, 15:24 A ja polecam Meksyk-Jukatan, czyli za jednym razem wspaniała historia i błękit Morza Karaibskiego powodujący duszności z wrażenia. Byłam na takiej wycieczce z Neckermannem za około 12 000 zł za dwie osoby. Wycieczka była łączona i to jest najlepsze rozwiązanie, zarówno pod względem cenowym jak i organizacyjnym. Po przylocie do Cancun nocleg, następnie czterodniowa wycieczka do najważniejszych miejsc na Półwyspie (m.in. Valladolid, Chichen Itza, Uxmal, Merida) i 9 dni lenistwa pod kokosowymi palmami. Wszystko świetnie zorganizowane i na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wienczyslaw pawle IP: *.katowice.pik-net.pl 21.04.04, 15:50 czy wenezuela jest bezpiecznym krajem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: pawle IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.04.04, 16:14 To jeden z bezpieczniejszych per saldo krajów w Ameryce Południowej. Nie wiem, kiedy masz ślub, ale pamiętaj, że blisko równika temperatury są co prawda dość stałe, ale trzeba brać pod uwagę porę deszczową. Generalnie zastanawiając się nad wyjazdem w określonym kierunku, zerknij np. na stronie www.lonelyplanet.com na zalecany termin podróży, żeby się nie nadziać na porę deszczową. Orientacyjne ceny biletów lotniczych możesz znaleźć sam dzięki wyszukiwarkom na stronach pośredników, np. na stronie www.wp.pl lub www.a1r.pl. Jak chcesz, możesz tam kupić bilet. Sprawdziłem - to działa. :-) Jeśli chodzi o rezerwację hotelu, to w większości krajów świata nocleg można bez zbytnich problemów znaleźć na miejscu, ale jeśli ma być to podróż poślubna, to lepiej pewnie będzie coś zarezerwować. W Internecie zawsze można znaleźć całe mnóstwo namiarów na hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wienczyslaw chyba raczej zmierzam ku samodzielnej wyprawie IP: *.katowice.pik-net.pl 21.04.04, 15:49 wlasnie dotarłem do informacji o archipelagu tuvalu... pacyfik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: podróz poslubna za 11-15 tys. pln. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.04.04, 16:13 polecam Azje Południowo-wschodnia. jest bardzo tanio i przepieknie, a wybór krajów ogormny. najtańsza jest indonezja, ale tajlandia czy wietnam tez są ok. jesli pojedziesz na wlasna reke to wam z tych 11 tys. jeszcze zostanie. magda p.s. zapraszam na www.podrozowanie.republika.pl - wspomnienia z Malezji, Tajlandii i Kambodży. Odpowiedz Link Zgłoś