Gość: Romis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:48 Witam, czy może ktoś ma doświadczenia z wyprawy z klubem podróżniczym z Krakowa SUPERTRAMP. Zastanawiam się nad wyprawą z nimi na Płw. Indochiński. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: acton Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: *.w / *.w-net.pl 25.05.04, 19:59 Oczywiście polecam jechać na własną rękę, ale za to biuro mogę w jakimś sensie poręczyć. Firma już długo się utrzymuje na rynkum ma sensowne ceny (oczywiście jak polecisz na własną rękę do oszczędzasz 2x). Sam czasami pomagałem sobie ułożyć plan podróży m.in. na podstawie ich programów. Tak czy siak jestem wrogiem biur podróży, ale to jeszcze jako tako ma charakter trampingowy, który mogę jeszcze tolerować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romis Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 20:52 Dzięki za info. Też się zastanawiałem, czy nie pojechać samemu. Ale nie mam wielkiego doświadczenia w tampingach w dalekim świecie. CHociaż tak na prawde to nigdy w życiu jeszcze nie korzystałem z żadnego biura podróży. Europę zwiedziełem doasyć dokładnie zawsze samemu sobie układając plan podróży. Bez biura podrozy zwiedzałem również przez miesiąc zachodnie stany USA, ale jeżeli chodzi o Daleki Wschód to nie mam zadnego doświadczenia więc pomyślałem o czymś bardziej zorganizowanym. Bo nie wiem, czy na przykład planując sobie taką samą trasę jak np przedstawiane w Supertampie uda mi się znaleźć szybko tanie noclegi i przeloty. Nie chciałbym poświęcać czasu przeznaczonego na zwiedzanie na poszukiwanie noclegu i transportu. Bo czasami osczędza sie niewiele a ma sie wewnętrzny spokój. Oczywiście nie mam jakichś super wymagań, ale nie chałbym np przez miesciąc tłuc się po Indochinach śpiąc dzieś w dżungli wystawiając się na pożarcie komarom. Chociaż może przesadzam. Do bojaźliwych raczej nie należę ;-) i potrafię sobię organizować czas, więc rozważę obcję samotnego wyjazdu. Ale własnie patrząc na ceny Supertrampa nie wydawały mi sie zbyt przesadzone dlatego pytam o to biuro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: *.w / *.w-net.pl 25.05.04, 22:37 Ceny mają niezłe. Wiesz, jest pewne ryzyko jakbyś jechał sam, ale na tym polega przygoda. Wejdź na stronę travelbit.pl na forum. Tam są goście, którzy odpowiedzą Ci na każde pytanie. Kupisz jeszcze dobry przewodnik i bez problemu sobie poradzisz. W Azji noclegi to nie problem. Oczywiście zupełnie inaczej to wygląda niż w "cywilizowanym" świecie, ale spokojnie dasz radę. Możesz zerżnąć trasę z supertrampa, zapodać na forum co ludzie o tym sądzą, ustalisz koszty itp. Tam jest jeszcze masa innych wskazówek, zaczynając od tego jakie lekarstwa kupić, co z sobą wziąć, po aktualne ceny przejazdów itp. Jeśli jednak zdecydujesz się wybrać biuro podróży to Supertramp jest chyba najfajniejszy. Są to wyprawy typowo trampingowe i ludzie w miarę wyluzowani. Aaaaa co do samych Indochin, to planujesz Kambodża, Laos, Wietnam? Przygotowywałem się do tej trasy, ale wygrał Meksyk. Pewnie w przyszłym roku się wybiorę. Są to naprawdę nietrudne kraje. Trasy trampów są raczej oklepane. Co do biletów, to zaklep sobie już teraz Austrian Airlines, albo Aerosvit. Rezerwacja nic nie kosztuje, a może być problem potem z biletami do np. Bangkoku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romis Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: 217.8.188.* 26.05.04, 12:29 No własnie mam w planach płn. Tajlandię, Kambodże, Laos i Wietnam. Jeszcze pomyślę czy wybiorę biuro. Może ewentualniee na ten pierwszy raz ;-), a później to już na pewno pojadę sam. Na przyszły rok już planuję Malezję i Borneo lub Indie. Dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś