Dodaj do ulubionych

SUPERTRAMP z Krakowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 19:48
Witam,
czy może ktoś ma doświadczenia z wyprawy z klubem podróżniczym z Krakowa
SUPERTRAMP. Zastanawiam się nad wyprawą z nimi na Płw. Indochiński.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: acton Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: *.w / *.w-net.pl 25.05.04, 19:59
      Oczywiście polecam jechać na własną rękę, ale za to biuro mogę w jakimś sensie
      poręczyć. Firma już długo się utrzymuje na rynkum ma sensowne ceny (oczywiście
      jak polecisz na własną rękę do oszczędzasz 2x). Sam czasami pomagałem sobie
      ułożyć plan podróży m.in. na podstawie ich programów. Tak czy siak jestem
      wrogiem biur podróży, ale to jeszcze jako tako ma charakter trampingowy, który
      mogę jeszcze tolerować:)
      • Gość: Romis Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 20:52
        Dzięki za info. Też się zastanawiałem, czy nie pojechać samemu. Ale nie mam
        wielkiego doświadczenia w tampingach w dalekim świecie. CHociaż tak na prawde
        to nigdy w życiu jeszcze nie korzystałem z żadnego biura podróży. Europę
        zwiedziełem doasyć dokładnie zawsze samemu sobie układając plan podróży. Bez
        biura podrozy zwiedzałem również przez miesiąc zachodnie stany USA, ale jeżeli
        chodzi o Daleki Wschód to nie mam zadnego doświadczenia więc pomyślałem o
        czymś bardziej zorganizowanym. Bo nie wiem, czy na przykład planując sobie taką
        samą trasę jak np przedstawiane w Supertampie uda mi się znaleźć szybko tanie
        noclegi i przeloty. Nie chciałbym poświęcać czasu przeznaczonego na zwiedzanie
        na poszukiwanie noclegu i transportu. Bo czasami osczędza sie niewiele a ma sie
        wewnętrzny spokój. Oczywiście nie mam jakichś super wymagań, ale nie chałbym np
        przez miesciąc tłuc się po Indochinach śpiąc dzieś w dżungli wystawiając się na
        pożarcie komarom. Chociaż może przesadzam. Do bojaźliwych raczej nie należę ;-)
        i potrafię sobię organizować czas, więc rozważę obcję samotnego wyjazdu. Ale
        własnie patrząc na ceny Supertrampa nie wydawały mi sie zbyt przesadzone
        dlatego pytam o to biuro.
        Pozdrawiam
        • Gość: acton Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: *.w / *.w-net.pl 25.05.04, 22:37
          Ceny mają niezłe. Wiesz, jest pewne ryzyko jakbyś jechał sam, ale na tym polega
          przygoda. Wejdź na stronę travelbit.pl na forum. Tam są goście, którzy
          odpowiedzą Ci na każde pytanie. Kupisz jeszcze dobry przewodnik i bez problemu
          sobie poradzisz. W Azji noclegi to nie problem. Oczywiście zupełnie inaczej to
          wygląda niż w "cywilizowanym" świecie, ale spokojnie dasz radę. Możesz zerżnąć
          trasę z supertrampa, zapodać na forum co ludzie o tym sądzą, ustalisz koszty
          itp. Tam jest jeszcze masa innych wskazówek, zaczynając od tego jakie lekarstwa
          kupić, co z sobą wziąć, po aktualne ceny przejazdów itp. Jeśli jednak
          zdecydujesz się wybrać biuro podróży to Supertramp jest chyba najfajniejszy. Są
          to wyprawy typowo trampingowe i ludzie w miarę wyluzowani. Aaaaa co do samych
          Indochin, to planujesz Kambodża, Laos, Wietnam? Przygotowywałem się do tej
          trasy, ale wygrał Meksyk. Pewnie w przyszłym roku się wybiorę. Są to naprawdę
          nietrudne kraje. Trasy trampów są raczej oklepane. Co do biletów, to zaklep
          sobie już teraz Austrian Airlines, albo Aerosvit. Rezerwacja nic nie kosztuje,
          a może być problem potem z biletami do np. Bangkoku. pzdr
          • Gość: Romis Re: SUPERTRAMP z Krakowa IP: 217.8.188.* 26.05.04, 12:29
            No własnie mam w planach płn. Tajlandię, Kambodże, Laos i Wietnam. Jeszcze
            pomyślę czy wybiorę biuro. Może ewentualniee na ten pierwszy raz ;-), a później
            to już na pewno pojadę sam. Na przyszły rok już planuję Malezję i Borneo lub
            Indie. Dzieki za informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka