Gość: Foxy IP: 80.50.51.* 03.10.11, 13:03 Czy ktos z Was ostatnio bookowal Airasia na tej trasie. Online booking nie pokazuje takiej trasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: Hanoi - Sajgon IP: *.play-internet.pl 03.10.11, 13:10 jetstar albo vietnam airlines Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 Re: Hanoi - Sajgon 04.10.11, 11:36 Witam niestety nie ma połączenia air asia Sajgon Hanoi ostatnio znajomy kupił lot vetnam air za 70$ ja wybrałem pociąg było Bosko :] luknij w blog . pozdrawiam neronek PS najlepsze miejsce w Wietnamie to Sapa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek1 Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 21:49 jasne nie zdajesz sobie sparwy ile się przez ten czas dzieje warto ! oczywiście kuszetka !:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 23:42 Sie domyslam:) ale chyba nie mam az tyle czasu i cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Hanoi - Sajgon IP: *.CNet.Gawex.PL 09.10.11, 18:09 air asia nie ma takiego połączenia. ja korzystałem z vietnamair - polecam, lot krótki płaciłem chyba 50 dolców, przy odprawie wymagana jest karta kredytowa którą sie płaciło online, wszystko punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: 80.50.51.* 10.10.11, 11:37 Ok, dzieki, nie jestem w stanie ustalic daty - wiec pewnie bilety kupie na miejscu.Macie jakies doswiadcznia - czy sa duzo drozsze niz przez www?Słyszalem ze na miejscu mozna kupic bilety na linie ktore nie maja sprzedazy przez www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iseul Re: Hanoi - Sajgon IP: 178.73.49.* 10.10.11, 22:04 foxy - kupowalam na miejscu - tak jak ty nie potrafilam przewidziec terminu; byly BARDZO tanie, tak tanich wczesniej online nie moglam znalezc jak patrzylam, ale tez jakos super nie przeczesywalam sieci; nie pamietam kwoty, ale ponizej 100zl na pewno; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 17:38 Super dzieki- PODBUDOWALAS mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Hanoi - Sajgon IP: *.CNet.Gawex.PL 14.10.11, 15:05 jak bedziesz w hanoi to idz do głownego biuroa vietnam air jest blisko jeziora w centrum tam kupisz bez problemow a servis jak na poczcie, dostajesz numerek i czekasz na kolejke. w wietanmie latanie to sama przyjemnosc, szkoda czasu na transfery w nocy i tak nic nie zobaczysz, polecam misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.11, 16:14 Dzieki- tam wlasnie chyba wysiadziemy z lotniskowego busa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iseul Re: Hanoi - Sajgon IP: 178.73.49.* 14.10.11, 17:38 foxy ja ci tylko jeszcze napisze, ze te tanie bilety to ja kupowalam nie vietnam airlines (narodowego przewoznika) tylko pacific airlines; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Hanoi - Sajgon IP: *.CNet.Gawex.PL 15.10.11, 13:43 my b ylismy z zona od 9 lutego do 16 marca nie pamietam ile kosztuje busik ale chyba 2 us od os taxi 15us jak zarezerwujesz nocleg na 3 dni w hotelu transfer jest gratis my spalismy w charming hotel 2 os od 15-25 us ze sniadaniem, polecam bo jest swietnie zlokalizowany blisko centrum ale bez chałasu 5 min spacerkiem do katerdry Add : 15 Yen Thai Str, Hoan Kiem Dist, Hanoi Tel: (84-4)3938 1295 Fax: (84-4)3938 1297 Email : star@hanoicharminghotel.com Gmail : hanoicharminghotel@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 23:17 michal dzieki- jaka była pogoda w marcu?Byliscie w Sapa?Nie lubie zimna i nie wiem czy to ma sens w listopadzie/grudniu.Gdzie zazwyczaj wymienialiscie kase?Słyszalem duzo pozytywnych opinii o Mui Ne - byłes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Hanoi - Sajgon IP: *.CNet.Gawex.PL 16.10.11, 13:57 bylismy w SAPA na 3 dniowej wycieczce wykupionej w sinthturist - pociagiem nocnym z hanoi nie pamietam jaki był koszt ale moge sprawdzic, bylismy jakos 1 marca wieczory i ranki chłodne w dzien ok ale w długim rekawku. Warto pojechac tylko trzeba trafic z pogoda zeby nie padało by wtedy chodzenie po tarasach jak po lodzie, buty, spodnie i kurtki mozna kupic na miejscu oczywiwscie z logiem northface:) Przepraszam ze pytam kiedy lecisz? masz jakis plan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 16:30 Lecimy 21.11, a plan w zarysach jest taki: 2-3 dni Hanoi, Ha long, potem samolotem do Sajgonu, ,miasto +delta, i powrot w gore. Pare dni w Mui Ne. Oczywiscie Hue i Hoi An. No i wlasnie ewentualnie Sapa. Po Kambodzy i Laosie Indochiny to zdecydowanie moje top!Ciekawe czy bardziej rozwiniety Wietnam nie rozczaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Hanoi - Sajgon IP: 58.67.136.* 19.10.11, 16:50 > Ciekawe czy bardziej rozwiniety Wietnam nie rozczaruje. To raczej nie grozi, chociaz kraje podobne (w Laosie nie bylem, jeszcze). Ja bylem w grudniu, w Hanoi ok 17 stopni, w Sajgonie 30. Osobiscie mnie bardziej sie Sajgon podobal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: 80.50.51.* 20.10.11, 09:57 zieki za info o temperaturze- pocieszyles mnie:)Wiele osob tez uwaza ze Sajgon jest fajniejszy - zobacze jak wypadnie porownanie.Jaka robilisice trase i jakimi srodkami komunikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Hanoi - Sajgon IP: 58.67.136.* 20.10.11, 18:19 Ja bylem krotko, Hanoi - Nha trang - Saigon, w osiem dni, a dzieci bardziej chcialy nad morze :). Vietnam airlines w zeszlym roku placilem okolo 40USD za bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
grucha8478 Re: Hanoi - Sajgon 05.02.12, 20:28 Lądujemy w Hanoi o godz. 14.40 (LOT). Ile czasu potrzebujemy na przesiadkę na lot do Sajgonu? Czy bezpiecznie będzie rezerwować lot do HCMC ok. godz. 18.00? (Mamy jedynie promesę wizową a więc w międzyczasie musimy odczekać swoje po wizę). Z góry podziękowania za info. Odpowiedz Link Zgłoś
osiek Re: Hanoi - Sajgon 06.02.12, 11:09 18 może być ryzykowna... Też niedługo lecę do HAN. Jak się patrzyłem na opóźnienia to bywają po 3h i bywają też punktualnie. Tak więc spora loteria. Generalnie chyba w ciągu ostatniego półrocza nie widziałem opóźnienia większego niż 3h. Tak więc ta 18:00 niekoniecznie może być bezpieczna - przy opóźnieniu jesteś w czarnej.... My lecimy do DAD o 21:30, znajomy wziął na 20:00 SGN i to uważam za bezpieczne minimum. Jak przyleci punktualnie wyskoczy się najwyżej na obiad do Hanoi ;) a jak będzie miał opóźnienie to i tak będzie bezstresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Hanoi - Sajgon IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.12, 14:35 Busik z lotniska na starówke 2 USD, ze starowki na lotnisko sa co godz. Biorac po uwage korki to na przejazd trzeba liczyc min 1H. Odpowiedz Link Zgłoś