yaric1 21.12.11, 19:57 Sugar Palm Karon Resort, Phuket lub Kata Beach Center Hotel, Phuket moze ktos zatrzymal sie w ktoryms z tych hoteli. Bede bardzo wdzieczy za wszelakie informacje, a moze mozecie polecic cos lepszego. czas plazowania 10 dni, :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aviel Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket 22.12.11, 09:22 Troche nie na temat, zarezerwowalam Kata Beach Center z uwagi na b. dobre opinie ale potem zanalazlam cos z lepszymi opiniami i tanszego Villareal Highs Kata Beach. Ja nie mialam tak entuzjastycznej opinii o tym miejscu ale trzeba przyznac, ze hotel byl bardzo czysty i wlasciciel zalatwil dla nas b. fajne wycieczki, ktore okazaly sie naprawde profesjonalnie zorganizowane i za nieduze pieniadze. Phuket wybralismy jako baze wypadowa na pobliskie wyspy i zatoki. Jako miejsce do plazowania zupelnie sie nie nadaje, no chyba, ze lubisz hordy psow oraz quady jezdzace tam i z powrotem po plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.evergreen-shipping.de 30.12.11, 15:10 Czesc, mieszkalem kilka dni w Kata Beach Center, bardzo fajne miejsce, cicha lokalizacja, czyste, ma wszystkie potrzebne udogodnienia w pokoju + dobra resturacja z promocjami oraz mily basen. ok 8-10 piechota na plaze (chodz skrotem idzie sie przy nie zbyt milo wygladajacym murze i kanale jakies 200-400 metrow, ale za to mozna tanio skuter wynajac i dojezdzac - Chyba 150-200 THB za dzien - jesli powyzej 3-4 dni - cos takiego. Plaza jak plaza - sa lepsze, ale mysle tej tez nic nie brakuje. Po drodze (z hotelu na plaze), zaraz przed glorna droga, jest swietna hinduska knajpa - polecam. powodzenia i milego pobytu w TH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaboga Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.11, 16:49 No tak basen na wyspie to mus, no i lepiej nie wychodzic z resortu bo jest nie ciekawie:)Polacy na wakacjach...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 14:15 Możesz polecić firmę która organizuje fajne wycieczki fakultatywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviel Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.01.12, 16:12 wycieczke po wysepkach takich jak Phi Phi Leya, Monkey Island, Bamboo Island zarezerwowalam w firmie Simba Sea Trips. Placilam z gory i gdy bukowalam ponad miesiac z wyprzedzeniem mielismy ostatnie miejsca. Bardzo profesjonalnie i kameralnie, speed boat, tylko 10 os na lodzi. w Maya Bay bylismy wczesnie rano, prawie pusto, ale uwazam, ze dosc drogo 3400 BHT/os.. Natomiast wycieczke do zatoki Phang Nga zarezerwowal nam wlasciciel hotelu, polecil sprawdzonych organizatorow. Bylismy bardzo zadowoleni, cena 1600 BHT/os., wycieczka calodniowa, wspanialy cieply bufet, wszystko przyrzadzili na statku, statek duzy (ok.60 os. w wiekszosci Ruskich), w programie James Bond Island, kajakowanie w zatoce, wplywalismy do laguny. Odnosnie Simba to nawet wlasciciel hotelu powiedzial, ze sa najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 19:26 Tak czytałam o tej firmie ale wycieczki są bardzo drogie. Będę w Rawaii to może tam będą lokalne biura, trochę tańsze.Na wyspę Bonda mam mieć łódż z hotelu.Moje pytanie czy jak będę na wyspie Bonda tą łodzią z hotelu to jest możliwość samodzielnego dotarcia do wioski cygańskiej oraz możliwość pływania kajakiem do grot. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aviel Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.01.12, 23:19 wyspy Bonda absolutnie nie polecam, rozczarujecie sie. Ja nawet nie slyszalam o tej wyspie, wykupilam wycieczke do zatoki i ta wyspa byla w programie. Do wyspy Bonda mozna doplynac, wtedy zobaczysz ja z pokladu lodki albo wysadza was na przeciwleglej plazy (jak nas) gdzie bedzie stloczone ok. 100 os. na 20m plazy. Do laguny i kajakowania plynelismy ok 1 godz. Na pewno trzeba wiedziec gdzie plynac i kiedy, w czasie przyplywu laguna jest niedostepna. Z Simba bylismy na snorklingu 3 miejsca po pol godz. Podobno najlepsze w rejonie Phi Phi, jak dla mnie lipa porownujac do Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
oriental_phuket Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket 11.01.12, 03:57 Dzień dobry, śledziłam ten watek, gdyż czasem doradzam na forach jaki hotel wybrać. Temat zmienił się na wycieczki fakultatywne, więc dorzucam swoje 3 grosze. James Bond nie musi być robiony w tłumie ludzi i drogo. Ja mam w ofercie zatokę Phang Nga (którego najsłynniejszym, ale nie najładniejszym) miejscem jest skała Ko Pu zwana James Bond po filmie z agentem 007. Na moich wycieczkach jest maks. 12 osób a do Phang Nga wyjeżdżamy wcześnie rano. Dopływając do JB jesteśmy prawie sami, bez tłumu; potem wycieczka kajakowa - też przed koreańskimi i rosyjskimi grupami - kameralnie. Potem opływamy jeszcze kilka pięknych strzelistych skał (nazywa się to fachowo kras wieżowy), jemy lunch w pływającej wiosce, a na koniec, już z lądu, zwiedzamy świątynię zbudowaną w jaskini. Polski przewodnik nie tylko prowadzi Was w zwiedzane miejsca, ale coś wie o historii geologicznej regionu i opowiada o tym bardzo ciekawie. Cena jest bardzo atrakcyjna. Zapraszam na moją stronę - adres w stopce. Inne nasze wycieczki też są oparte na tym, aby po polsku, z ciekawym harmongoramem, dzięki któremu odwiedzamy miejsca w porach, gdy nie ma tam masowych wycieczek,w grupie maks. 12 osób i tanio zwiedzić najciekawsze miejsca Phuket i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 18:50 Czy możliwa jest wycieczka na Symiliany. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
oriental_phuket Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket 28.01.12, 09:38 Tak, są organizowane wycieczki snorkellingowe na Similany. Jest to jednak bardzo długa podróż i z punktu widzenia powierzchni - pływania z maską i fajką - podobne rafy można zobaczyć na znacznie bliższej Racha Yai. Similany polecam jako miejsce do nurkowania z akwalungiem - chcąc zobaczyć piękne plaże z białym piaskiem i ładne rafy tuż pod powierzchnią wody, zdecydowanie tańszą i łatwiejszą opcją jest Racha Yai. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Kata Beach Center Hotel, Phuket IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 13:35 oriental phuket dopracuj sobie stronkę, bo jest kiepska, zwyczajnie i przestań tak nachalnie reklamować się na wszystkich możliwych forach turystycznych jeśli jesteście naprawdę dobrzy - turyści sami to napiszą więc, stop - spam Odpowiedz Link Zgłoś