Dodaj do ulubionych

Disneyland Paris.

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 22:52
Ceny znam. Interesuje mnie jak tam jest latem. Czy kolejki odbierają radość
przebywania. Czy warto wydać tę kasę. Ile dni (1,2) jest optymalnie. Dwoje
dorosłych + prawie pięciolatek .
Obserwuj wątek
    • Gość: eMKa Re: Disneyland Paris. IP: *.aleksandrow-kujawski.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 21:01
      Cześć, byłam w Disneylandzie pod koniec sierpnia ub. roku. Szczerze polecam,
      zwłaszcza z dzieckiem - zabawa przednia i dużo wrażeń. Myślę, że 1 dzień (od
      rana do nocy) wystarczy, choć to bardzo wyczerpujące, czujesz dopiero, gdy
      wychodzisz. Niektórym nie odpowiada typowo amerykańska atmosfera, ale nam to
      nie przeszkadzało. Cały park jest podzielony na krainy - każda ma inny
      charakter, scenografię, atrakcje. W każdej krainie jest tzw. atrakcja główna,
      na wstęp do tejże czeka się w długiej kolejce, ale jest na to wygodne
      rozwiązane tzw. fast passes (opis funkjonowania tego udogodnienia zająłby sporo
      miejsca), nie wszystkie atrakcje nadają się dla 5-latków, będziesz musiał
      zrezygnować z paru szybkich i zwariowanych kolejek, przed którymi mogę Cię
      ostrzec, ale za to skorzystać z innych świetnych propozycji. To jedna wielka
      bajka! Mój 11-latek bawił się wspaniale. Jeśli masz ochotę na szczegóły napisz,
      na forum zajęłoby to zbyt wiele miejsca. heyemka@poczta.onet.pl
    • Gość: tomek Re: Disneyland Paris. IP: 192.168.10.* 20.03.02, 09:42
      Hej, bylem tam w lipcu. Pogoda OK - akurat na szlenstwa. Jeden dzien absolutnie
      wystarczy na wszystko i jak dotrwacie do Parady Elektrycznej (caly Disneyland
      jest wygaszony a paraduje feria swiatel i efektow elektrycznych) a potem o
      23.00 jest iluminacja zamku Spiacej Krolewny z cudna oprawa muzyczna i
      wieeeelki pokaz sztucznych ogni (przyprawia o dreszci gesia skore !) to
      bedziecie oniemiali cala noc. Kolejka do centrum Paryza jezdzi do polnocy, wiec
      z powrotem nie ma klopotu.Koszt: 140,00 zl na caly dzien - dla dziecka chyba
      polowa. Wszystkie atrakcje w srodku darmo - mozna jezdzic do upadlego po 10
      razy. Polecam: zamek Adamsow ( Fantom Manour), Gore Wielkich Grzmotow, Lot z
      Piotusiem Panem, Kopalnie Inadiany Jonesa, Honey I Shrunk Kids (kino
      trojwymiarowe) i w zasadzie wszystko. Nie przegapcie przedstawien tematycznych,
      ktorych godziny sa wymienione w przewodniku (darmowy przy wejsciu). Ogolnie to
      park dla doroslych ! - i oni bawia sie najlepiej. Warto byc juz rano, o 9.00
      jak otwieraja. Gra muzyka, wita Was myszka Miki i wszyscy palcza z radosci...
      Odjazd. Polecam - warte tych pieniedzy !!!
    • Gość: M.S Re: Disneyland Paris. IP: 213.25.47.* 01.06.02, 00:05
      na ten list napiszę warto nawet wydac ostatniego centa za pożyczyc się bo warto
    • Gość: JANWEY Re: Disneyland Paris. IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 01.06.02, 19:11
      mOJE DOŚWIADCZENIA
      Lepsze dwa dni - niz jeden, sa zreszta tansze bilety dwudniowe. Trzeba jednak
      unikać dni weekendowych, wtedy istotnie duży tłok. Największe kolejki do
      kolejki górskiej, nie doczekałem sie, bo były awarie maszynerii, straciłem dużo
      czasu. Niespodianka in minus - podróż pociagiem dokoła obszaru Disneylandu.
      Niespodianka in plus - pawilon z bajkami z acałego świata )i odpowiednia
      muzyka, podrózuje sie łodzią po wodzie. Sympatyczne, relaksujace. Dobry
      pawilon FUTURE (nazwy podaję prowizorycznie), bo brak pod ręka przewodnika.
      Wyrobiłem prawie wszystko w jeden dfzień, ale w nadmiernym pośpiechu,
      pobieżnie, po szczegółowym przygotowaniu tras zwiedzania - za wczasu. Naj;epszy
      pzrewodnik - Michelin, dostępny buł w niemieckiej i angielskiej wersji,
      kosztował ok. 50 FF. UWAGA - TO WSZYSTKO DOŚWIADCZENIA SPRZED 3 LAT.
      Wiele atrakcji jednak powyżej wieku 5-latka, choc dorośli bawia sie tym
      świetnie. Może więc roczek poczekać, frajda dla 6-latka bedzie większa !
      janwey@kki.net.pl
    • Gość: RobertG Re: Disneyland Paris. IP: *.man.polbox.pl 03.07.02, 10:05
      W Disneylandzie bylm 3 razy. W lato kolejki duze i jak dziecko bardzo
      niecierpliwe to czasami moze byc klopot. Dlatego zdecydowanie polecam wyjazd w
      tygodniu ... ale prawdopodobnie stracicie pokaz sztucznych ogni ktory jest
      tylko w weekendy. Atrakcje dla duzych ;-)) i malych dzieci. Wszysko mozna
      obejzc spokojnie w jeden dzien, zwlaszcza ze na niektore kolejki z 5 letnim
      dzieckiem nie da sie wejsc.
      Natomiast na drugi dzien zamiast Disneylandu ABSOLUTNIE polecam Park Asterixa
      rowniez obok Paryza. To taka francuska wersja amerykanskiego parku. Z ciekawych
      rzeczy jest tam pokaz delfinow (bardzo podobajacy sie malym dzieciom)oraz
      bardziej widowiskowe rollercoastery (ale to znowu nie dla bardzo malych dzieci).
      • Gość: bleble Re: Disneyland Paris. IP: CHZUGINET* / *.zug.ch.abatos.com 22.07.02, 13:06
        Byłam w Disneylandzie w ubiegłym tygodniu, w poniedziałek. Również z
        pieciolatką. Cena za bilety : 2 dorosłe + dziecko 105 EURO na jeden dzień,
        parking 8 EURO, obiad typu pizza + picie ok. 20 EURO. Parada świetlna + pokaz
        sztucznych ogni o 23.00 są codziennie (nie tylko w weekend). Rzeczywiście,
        niektóre miejsca nalezy omijać z dzieckiem w wieku 5 lat. To też zależy od jego
        wrażliwości. Moja bardzo przesatraszyła się inscenizacji Królewny Śnieżki i 7
        Krasnoludków, z wielu atrakcji ze względu na dziecko musieliśmy ominąć.Ogólnie
        bardzo fajnie i warte tych pieniędzy. Warto być przed 9.00, wtedy rzeczywiście
        nie ma kolejek, ale koło południa robi się ciasno.

• Gość: divan Re: Disneyland Paris. IP: 195.117.149.* 31.07.02, 14:05
      Byłem dwa razy. Prowadziłem wycieczki. Zawsze po jednym dniu. Miałem ze 24
      lata, a mimo to wybawiłem się "po pachy". Rozrywek multum, dla Waszego Malucha -
      super zabawa (ogólnie jestem wymagającym sceptykiem). Kolejki na wakacjach
      długie - to fakt. (Swobodniej jest w czerwcu). Mimo to cały dzień daje dużo
      możliwości (uwzględniając cenę - WARTO!!!), zalicza się atrakcję w ciągu 30-40
      minut (kina, roller-coaster, pałace strachu, loty, symulatory, etc.). Można się
      zmęczyć.
      Podsumowując - lepiej dwa dni (ja nadal mam kilka rzeczy, z których musiałem
      zrezygnować - pomijam przysłowiowe "Królewny śnieżki i labitrynty dla
      dzieciaczków..)
      A tak w ogóle - to niezapomniane wrażenia. U nas tego niet.
    • Gość: ilo Re: Disneyland Paris. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 19:55
      Byłam,polecam-zabawa równa!!!
      1 dzień zdecydowanie za mało!!!
      Kolejki wkurzające-szczegolnie w czasie upałów,
      ale to zawsze Disneyland,więc da się wytrzymać!
      Gorąco polecam Dom Strachów!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka