Dodaj do ulubionych

Turcja czy Tunezja

IP: *.gdynia.mm.pl 26.04.12, 09:18
Mam dylemat Turcja czy Tunezja który z tych krajów wybrać na urlop rodzinny?.
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Turcja czy Tunezja 26.04.12, 09:56
      Moim skromnym zdaniem, nie zakłada się rodziny, jeśli ma się problemy z tego typu decyzjami.
      Kornel
    • Gość: kitti Re: Turcja czy Tunezja IP: *.multimo.pl 26.04.12, 18:48
      a ja odpowiem normalnie na Twoje pytanie:)
      wybór zależeć możne od tego jak zamierzasz spędzać urlop, jeżeli chcesz po prostu odpocząć, poleżeć na plaży w ciepełku, mieć zapewnione dobre jedzenie to wybierz Tunezję, to właśnie piękne plaże- coś na wzór naszych polskich, cieplutkie morze, super wypoczynek,,wycieczki też można zaplanować jakieś, a z kolei Turcja- byłam w rejonie Alanya- morze głębokie, plaże z drobniutkich kamyczków i głazów, jedzenie nie dobre,,gorąco i wielka wilgotność,,oczywiście możliwość wycieczkowania też jest,,,
      pozdrawiam
      • voyager747 Re: Turcja czy Tunezja 26.04.12, 19:10
        Byłem w Tunezji raz i 5 razy w Turcji, do Turcji się wybiorę na 100 % jeszcze parę razy, do Tunezji niekoniecznie, może kiedyś.
        Polecam Turcję.
        • voyager747 Re: Turcja czy Tunezja 26.04.12, 19:11
          a, Alanya to jeden z najsłabszych wyborów tureckich. Fajniejsze jest Side, Bodrum, Kusadasi, Oludeniz itp.
      • kornel-1 Re: Turcja czy Tunezja 26.04.12, 23:19
        ja też odpowiem normalnie na Twoje pytanie:)
        wybór zależeć możne od tego jak zamierzasz spędzać urlop, jeżeli chcesz po prostu odpocząć, poleżeć na plaży w ciepełku, mieć zapewnione dobre jedzenie to wybierz Turcję, to właśnie piękne plaże- coś na wzór naszych polskich, cieplutkie morze, super wypoczynek,,wycieczki też można zaplanować jakieś, a z kolei Tunezja ja- byłem w rejonie Suzy- morze głębokie, plaże z drobniutkich kamyczków i głazów, jedzenie nie dobre,,gorąco i wielka wilgotność,,oczywiście możliwość wycieczkowania też jest...
        pozdrawiam
        Kornel
    • Gość: malnie:Aka Re: Turcja czy Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.12, 14:56
      ja też odpowiem na twoje pytanie normalnie:
      byłam w Tunezji dwa razy:w Monastirze i w Mahdii. Morze - cieplutkie, kolor niebieski, plaża - fantazja (szczególnie jak się ma małe dzieci) polecam. Byłam w Turcji raz, w Belek - morze: cieplutkie, kolor - turkusowy (wszystkie zdjęcia w folderach, pismach podróżniczych w 100% oddają ten kolor wody), plaża- fantazja, przy wejściu do wody b. wąski pas kamyczków, a potem piaszczyste dno, również polecam. Zarówno w Tunezji jak i w Turcji nie odczuwałam żadnej wilgotności, przyjemny wiatr od morza łagodzi wysokie temperatury. Miłego urlopu:)
      • 184l Re: Turcja czy Tunezja 29.04.12, 18:13
        Znam Magreb jak wlasna kieszen ze wzgledow zawodowych. Najslabsza jest Tunezja. Najciekawsza Algeria, ale , no wlasnie Ale. Z tego wszystkiego wybralabym Turcje.
    • malaczarna189 Re: Turcja czy Tunezja 01.05.12, 01:22
      Turcja! Ma swoj nieopisany klimat:)! Bylam w Ayvalik z funclubem 2 lata temu, fajny hotel i animacja, klimat kraju i okolicy niepowtarzalny. Mniej zatloczone niz najpopularniejsze miejsca na Riwierze i ogolnie nic do zarzucenia. Zdecydowanie wybralabym Turcje:p
      • Gość: Ania Re: Turcja czy Tunezja IP: 195.116.20.* 08.05.12, 14:24
        Ja nie byłam jeszcze z Turcji, ale Tunezja mi się podobała. Przede wszystkim chyba dlatego, że nie jest aż tak pustynna jak Egipt:-) i temperatury są jak najbardziej do zniesienia dzięki wilgotności i wicherkowi.
        Co do jedzenia- kwestia gustu- mi smakowało średnio.
        Bardzo podobała mi się Sahara- mniej Tunezyjscy handlarze;-)
        I jeszcze jedno- w kwestiach amimacji, są lepsi niż Egipcjanie,
        Ale Turcja też jest zielona i pięknam, więc na pewno nie można się tam nudzić. Najlepiej sprawdz oferty i wybierz najlepszą:-)
        • kornel-1 Genialne! n/t 08.05.12, 19:45
      • archi-polis Re: Turcja czy Tunezja 18.05.12, 08:10
        Zdecydowanie Turcja. Ale każdy ma własne zdanie i każdy jeśli był w tych miejscach doświadczył czegoś innego. Ja uważam że Turcja ma większe możliwości.
    • Gość: Ania Re: Turcja czy Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.12, 12:33
      Obydwa kraje są odpowiednie na wakacje rodzinne, w Tunezji są ładniejsze plaże, szerokie i piaszczyste (szczególnie w Hammamecie), w Turcji jest więcej do zwiedzania i w bardzo wielu hotelach są np. zjeżdżalnie na basenach, co w przypadku dzieci jest dużą atrakcją. W ogóle jednak w Turcji hotele mają lepszą infrastrukturę dla dzieci, większość hoteli ma opcję all inclusive (w Tunezji też są oczywiście takie hotele). Ja w Turcji byłam 4 razy i w tym roku znowu lecę do Lary, w Tunezji byłam 2 razy, w Hammamecie i na Dżerbie i zawsze były to bardzo udane wakacje. Najlepiej w jednym roku lecieć do Turcji, a potem do Tunezji (lub odwrotnie), bo obydwa kraje mają swój urok i są warte zwiedzenia (w Tunezji bardzo fajna wycieczka na Saharę).
      • Gość: bieda z nedza Glupek czy idiota IP: *.cluster-h.websense.net 18.05.12, 18:54
        Dajcie sobie siana z odpowiedzami. To jednozdaniowy pytek ktory porzucil
        watek po zadaniu glupawego pytania. Lewa reka czy prawa.
        • pogromca_kretynow Re: no wlasnie, kim jestes? 28.10.13, 12:59

• Gość: DiscoveryPlanet_pl Re: Turcja czy Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 20:23
      Zdecydowanie Turcja,gdzie masz szereg kurortów do wyboru,a także mnóstwo zabytków,w tym również mityczna Troja,a raczej jej ruiny. W jakim wieku są dzieci? To również jest niezwykle istotne.
      • voyager747 Re: Turcja czy Tunezja 29.05.12, 21:54
        Troja jak Troja, ale Efez...
        • archi-polis Re: Turcja czy Tunezja 30.05.12, 00:05
          Hoho ale wypas :) no no co za zdjęcia palce lizać :) bogata galeria polecam !
    • jopipapr Re: Turcja czy Tunezja 30.05.12, 11:05
      TURCJA
      • troll.ohydny Re: Turcja czy Tunezja 31.05.12, 03:18
        TUNEZJA!
    • Gość: Joanna Re: Turcja czy Tunezja IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 22:27
      Zdecydowanie Turcja -egejska
      • Gość: T.M. Re: Turcja czy Tunezja IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 09:46
        Moim zdaniem Tunezja. Piaszczyste plaże, cieplutkie morze i co najważniejsze, nie ma tej duchoty, jaka panuje w Turcji, że z człowieka pot się leje. W Tunezji nie ma tylu niemców i ruskich i polacy są lepiej traktowani. Wyprawa na Sacharę, SUPER.
        • Gość: tez glupek Re: Turcja czy Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.13, 20:35
          Nie byłem ani w Turcji ani w Tunezji i tez mam rodzine. Polecam Grecje.
    • Gość: Hynia Re: Turcja czy Tunezja IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.09.13, 08:54
      Ja się zastanawiam czy Turcja czy Egipt i w końcu wybrałam Turcję. Leciałam na wakacje sama, chciałam jak najwięcej zwiedzić, a w Egipcie ze względu na zamieszki nie mogłam zobaczyć Kairu na czym bardzo mi zależało. Poleciałam z alfa staru do hotelu Ergun w Alanyi. Hotel w samym centrum, do plaży niedaleko. Jedyne co to faktycznie z lotniska jakieś 100 km więc kawałek. Ale ogólnie Turcja bardzo mi się podobała, poznałam kulturę, ludzi, kuchnię. Było naprawdę ciekawie.
      • kamilap32 Re: Turcja czy Tunezja 09.10.13, 20:10
        No trudno teraz brać pod uwagę Egipt jak tam teraz taka zadyma
      • Gość: gloria Re: Turcja czy Tunezja IP: *.cela.pl 22.10.13, 12:08
        a ja byłam i w Turcji i w Tunezji. oba wyjazdy AS i oba udane. w tym roku byłam w Tunezji. widać tam niestety echa rewolucji. poniszczone hotele, sporo zamkniętych knajpek ale ogólne wrażenie pozytywne. ja byłam w Hammamet i jestem bardzo zadowolona. piękna szeroka piaszczysta plaża, ciepłe niezbyt głębokie morze. przepiękna medina gdzie warto wybrać sie po ceramikę. polecam kawiarnię nad brzegiem morza tuz przy wejściu na medinę. przepiękny widok na zatoczkę.
        • kornel-1 Re: Turcja czy Tunezja 22.10.13, 13:22
          Gość portalu: gloria napisał(a):

> a ja byłam i w Turcji i w Tunezji. oba wyjazdy AS i oba udane

Co sobie przywiozłaś, opowiadaj!

k.
      • Gość: green-tea Re: Turcja czy Tunezja IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.10.13, 08:06
        Mam podobny dylemat, chcę lecieć na jakiegoś nie drogiego lasta, a nie wiem na jaki kierunek się zdecydować. U mnie dochodzi jeszcze Egipt. Problem w tym, że znalazłam i fajną wycieczkę do Turcji i do Tunezji i do Egiptu w Alfastarze i w tui no i kompletnie nie wiem na co się decydować. Ale polecieć gdzieś na lasta trzeba, bo ceny są naprawdę bardzo niskie.
    • logostour1 Re: Turcja czy Tunezja 12.01.14, 14:42

Turcja to idealne połączenie aktywnego zwiedzania z wypoczynkiem! Jeśli szukasz biur podróży, które proponują takie właśnie rozwiązanie zerknij na naszą ofertę. Z LogosTour w dwanaście dni zobaczysz najsłynniejsze, legendarne miasta, takie jak Troja, Efez, Milet, czy Stambuł. W planie wycieczki mamy też - a jakże! - kilka dni leniuchowania na plaży na Lagunie Tureckiej :) Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą :)

O wrażenia tych, którzy już byli z nami w niejednym zakątku świata najlepiej zapytać bezpośrednio. Na przykład na naszym Facebooku, gdzie wśród ponad 13 tys. fanów znajdą się na pewno tacy, którzy z chęcią podzielą się swoją opinią.

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka