Dodaj do ulubionych

Malediwy-która wyspa,który resort?

IP: 89.174.214.* 21.08.12, 22:26
Bardzo proszę o Wasze opinie:
1. Gdzie na Malediwach się zatrzymaliście? Jaki był koszt?
2. Czy bukowaliście przez net wcześniej? Rozważam wykupienie przez pośrednictwo na Sri Lance, bo doczytałam gdzieś, że to taniej wychodzi. Czy macie w tym jakieś doświadczenie?
3. Trzy noce ze śniadaniem + transfer z i na lotnisko, to wychodzi mi koszt ok. 6500 PLN ( 2+1) - strasznie drogo. Czy faktycznie tyle muszę przewidzieć?

Może gdzieś już był poruszany ten temat, bardzo proszę o ewentualne przekierowanie.

z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia2 Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.up.wroc.pl 22.08.12, 09:34
      Ta cena za trzy dni jaką podałaś jest faktycznie wysoka. Pamiętaj, że na Malediwach nie masz co liczyć na zakup jedzenia w sklepach, musisz być zdana tylko na restaurację w hotelu, w którym jesteś a ceny są wysokie, napoje też bardzo drogie. Ja miałam opcję all z Niemiec, pobyt 10 dni, oczywiście z przelotem z Niemiec, w okresie Bożego Narodzenia, cena za wszystko była mniej więcej taka od osoby jaką Ty podałaś za te trzy doby za 3 osoby. Byłam w Summer Island Village- resort nie jest eksluzywny ale niewielki, jedzenie było bardzo dobre, morze super, warunki do pływania i snorklowania rewelacyjne, cisza i spokój, czego chcieć więcej.
      • Gość: mirka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 89.174.214.* 22.08.12, 22:50
        Dziękuję za Twoją odpowiedź.
        Możesz podać namiary na sprawdzone Niemieckie biuro? Może mają jakąś fajną ofertę, bardziej opłacalną.
        Kurcze, jak tak doliczyć do tego posiłki i napoje + jakaś wycieczka, to wyjdzie tragicznie drogo :(
        • Gość: Kasia2 Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 156.17.185.* 23.08.12, 09:22
          Ja załatwiłam wyjazd przez polskie biuro podróży ze Szczecina, które sprzedaje ofertę niemieckich touroperatorów. Możesz znaleźć ich na internecie, biuro nazywa się apollotour(www.apollotour.pl) . Jest sprawdzone i godne polecenia. Możesz też sama poszukać na niemieckim portalu www. holidaycheck.de. Jeśli chcesz lecieć zimą to musisz zacząć szukać po 1.09. Teraz jeszcze ceny na zimę są wysokie, bo nie wszystkie niemieckie biura mają już ofertę zimową.
          • Gość: mirka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 89.174.214.* 23.08.12, 13:11
            Dziękuję bardzo, tych informacji mi brakowało - konkretów.
            Wysłałam dziś zapytania do kilku resortów z nadzieją, że uda mi się wynegocjować lepszą cenę, ale chyba to się nie sprawdzi w przypadku Malediwów.
            Wyślę też zapytanie do tego biura ze Szczecina. Dzięki za namiary.
            Pozdrawiam
            • Gość: frequentflyer Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.public.twinsnet.pl 23.08.12, 14:43
              zobacz tu
              chaayamaldives.com/hotel.cfm?ghid=261091
              tu byliśmy, i było OK (mówimy o Chaaya Reef Ellaidhoo) niestety na stronie nie dowiesz się ile się płaci za nieletnich. niestety, ten atol jest dość daleko, motorówka płynie z lotniska ponad godzinę i strasznie tłucze dnem o wodę nawet przy gładkim morzu a hydroplan o wiele wygodniejszy i ze wspaniałymi widokami ale dwa lata temu płaciliśmy 150 USD od osoby one way.
              • Gość: mirka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 89.174.214.* 27.08.12, 13:10
                Dzięki wielkie za namiary.
                Sprawdziłam stronkę: koszt domku przy plaży to koszt 637$/noc (nie mogę doczytać info o posiłkach). Dziecko do 12 lat 25% wartości domku (jeśli śpi na obecnym łóżku z rodzicami). Transfer z/na Male to koszt 400$/os. dorosła i 200% dziecko do 12 roku życia.
                Hmm, generalnie drogo (jak dla mnie). Szkoda, bo wygląda super.

Zrobiłam sobie wczoraj wycieczkę i sprawdziłam oferty w biurach podróży. Przeloty + objazdówka na Sri Lance + 4 dni na Malediwach, hotele generalnie 3* i dwa posiłki, rezydent/przewodnik niemieckojęzyczny (co dla nas nie jest najlepszym rozwiązaniem;)). Koszty w zależności od biura (w grę wchodziły te "najpewniejsze") kształtują się od 32000 do 36000 za naszą trójkę + koszty wstępów/napiwku dla przewodnika (jak zwał tak zwał) i to od 100 do 150 EUR za osobę.
                Sprawdzę jeszcze jakiś bezpośredni namiar na biuro Niemieckie i spróbuję się czegoś dowiedzieć. Może uda się trafić na fajną ofertę (nawet z tym niemieckojęzycznym przewodnikiem).

p.s. Szczecin się odezwał, ale jeszcze nie wycenili :( ... czekam spokojnie.
                • Gość: frequentflyer Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 22:57
                  ale ten transfer z i do mali to chyba w obie strony hydroplanem, ja pamiętam ceny od osoby w jedną stronę 150 usd samolot a 50 USD motorówka - marzec 2010
                  • Gość: frequentflyer Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.public.twinsnet.pl 29.08.12, 10:10
                    male, nie mali, do mali byłoby sporo drożej
                  • Gość: mirka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.180.138.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.08.12, 13:12
                    Tak, w obie strony hydroplanem. Czyli od czasu Twojego tam pobytu, podrożało o 100$ . Niestety nie piszą nic o opcji tańszego transferu, jakim jest motorówka.
            • Gość: kicugok Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 11:45
              Polecam z czystym sumieniem Vilamendhoo Island Resort. 2 tygodnie temu wróciliśmy z żoną z wczasów... było super. Organizacja w 100% przez www.Malediwy24.pl
              Polecam!!! :)
        • Gość: A. Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 94.42.190.* 02.04.13, 12:45
          Jaka wycieczka? tam nie ma co zwiedzać. Ewentualnie rafę, ale ta jest przy każdym hotelu.
          • Gość: staszek Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 16:26
            Byłem w styczniu 2013r 10 dni na Biyadhoo island 300 m średnicy!.Było idyllicznie jak dla mnie i żony ale kto lubi poimprezować odradzam.Bardzo drogo!!! 20 000 PLN cały koszt.Jeśli nie wędkujesz i nie interesuje cię nurkowanie daj sobie spokój.
    • kondziu111 Re: Malediwy-która wyspa,który resort? 02.09.12, 10:13
      biuro podrozny ostatnio widzialem fajna oferte wyjazdu na maldiwy ale troche za drogi abryryjskie only excluzive travel prganizuje wycieczki za 30 tysiecy zlotych ale do takiego hotelu ze masakra. fajny filmik jest mozna obejrzec jak to wygl;ada Malediwy - raj na ziemi
    • Gość: Patticzek Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.bestgo.pl 08.01.13, 09:07
      1. My sie zatrzymaliśmy w hotelu Vilamendhoo,pełnego kosztu nie znam, poniewaz mielismy opcje zwiedzania Sri Lanki z pobytem na Maledwiach
      2. Bralismy z biura Unique Moments i szczerze polecam, bo w sumie jak sprawdzilismy ile by nas wyniosło indywidualnie to koszty były wyższe
      3. To drogo, z biurem było taniej
    • Gość: michal Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 195.117.173.* 10.01.13, 17:50
      Bylismy Z biurem Unique Momens sp zoo z wroclawia(malediwy24.pl). Firma okazala sie nie splajtowac akurat w czasie naszego pobytu i tuz przed(mielismy obawy bo biuro nieznane a i opinii niereklamowych biura bardzo malo) takze wszystko odbylo sie zgodnie z planem. Bylismy tydzien na objezdzie po sri lance i piec dni na malediwach. Generalnie wszystko bylo ok poza:
      - hotele mimo ze 3 gwiazdki na sri lance to jednak standardy czystosci panuja w calym kraju inne niz w europie
      - w jednym hoteli po talerzu chodzil robak-larwa, poinformowalem menadzera restauracji po czym obszedl jedzenie w kolo i stwierdzil ze wiecej robakow juz nie ma
      - przy kilku miejscach do zwiedzania(tam gdzie bylo duzo chodzenia i podchodzenia) przewodnik z nami nie poszedl, tylko kazal nam samemu zwiedzic a on pozniej opowie gdyz twierdzil ze musi pilnowac auta i bagazy naszych zeby nie ukradli
      bylo jeszcze wiecej takich drobnych niedociagniec ktore nie przewazaja o tym ze biuro jest nie warte polecenia, bardziej powinno motywowac biuro do skupienia sie jeszcze na szczegolach. Podsumowywujac wyjazd byl udany, biuro mozna polecic.
      PS Sri lanka byla super ale na malediwach sie wynudzilismy(dwa dni padalo a bylismy w tej lepszej porze rzekomo). Jest duzo plaz niemal tak samo ladnych a jednak duzo blizej polski i nie trzeba spedzac doby w samolocie i na lotniskach. Bylismy i wiecej na malediwy nie wrocimy. Naszym zdaniem nie warto, warto natomiast zwiedzic azje, zupelnie inna kultura i inne doznania.
      • Gość: julka Do Kasi IP: *.leon.com.pl 06.02.13, 18:41
        Kasia wybieramy się do hotelu w którym byłaś,czyli Summer Island Village.Mam prośbę czy mogłybyśmy np e-mailowo porozmawiać,bo miałabym do Ciebie parę pytań?
        • Gość: Kasia2 Re: Do Kasi IP: *.internetia.net.pl 06.02.13, 21:03
          Jasne. Pisz maila na ppa@kn.pl . Chętnie ci odpowiem na pytania
    • u_jj Re: Malediwy-która wyspa,który resort? 08.02.13, 11:25
      Byliśmy z męzem na Malediwach w styczniu 2013 z biurem Unique Moments. Było super, wszystko bezproblemowo. Serdecznie polecamy, miła i szybka obsługa, zarówno przy załatwianiu wycieczki, jak i później. Hotel Constance Halaveli - rewelacja!!Sporo kosztuje, ale to naprawdę wypas. Cisza, spokój, piękne wnętrza, malowniczy krajobraz. Polecam, jeśli ktos chce wypocząć. Dla aktywnych jest możliwość skorzystania ze sportów wodnych typu body board, knee board, narty wodne, deska, windsurfing, pływanie na pontonie za motorówką, a także możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych - np.snorkeling z żółwiami. Jest też centrum do divingu. Pogoda w styczniu wymarzona, 30 stopni, ale wiatr powoduje, że nie czuje się gorąca. Mieszkaliśmy w water villa, duża, przestronna, świetnie urządzona, prysznic, wanna z widokiem na ocean, z willi wchodzi się prosto do oceanu, gdzie woda jest cieplutka. Jedzenie bardzo dobre, są 3 restauracje do wyboru, menu tematyczne codziennie. Spa godne polecenia.
      • Gość: Hubert Pełka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 27.114.173.* 18.02.13, 14:05
        A mu wlasnie wracamy z wyprawy backpackingowej. Udało sie w całkiem realnych pieniądzach
        Pisaliśmy bloga gdzie zawarliśmy większość informacji. Także temat nurkowanie na Malediwach jest mocno poruszony i opisany w szczegółach
        Jakby co chętnie coś podpowiemy. link do naszego bloga malediwy2013.blogspot.com
        • Gość: Error Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.13, 19:18
          Nie działa blog.
          • Gość: Hubert Pełka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.centertel.pl 19.02.13, 20:51
            Literowke zrobiłem.
            www.malediwy2013.blogspot.com
            Blog działa
    • Gość: lutka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: *.play-internet.pl 28.02.13, 18:16
      wielokrotnie zauważyłam że ceny przez biuro pdróży są niższe niż bezpośrednio w hotelu. Jestem ze Szczecina kupuje tu w niemieckich biurach podróży, zawsze jest duuużo taniej niż z polskim biurem.
    • Gość: A. Re: Malediwy-która wyspa,który resort? IP: 94.42.190.* 02.04.13, 12:43
      Witam,
      W czwartek 28.03.13 wróciłam z Sri Lanki / Malediw.
      Mieszkalismy 3 noce w hostelu Tide Rip Inn na wyspie Guarahoo (jakoś tak to się pisze) . Noclegi rezerwowałam przez internet z Polski - wyszło dokładnie 999zł (przez Agoda cena za pokój 2 osobowy) przelot z Colombo liniami Srilankan około 500zł zaosobę. Hotelik bardzo miły, obsługa przesympatyczna i pomocna (np. organizują przechowani bagażu przedwylotem z Male) Zdecydowaliśmy się na dwie wyciczki - sand bank oraz pobliski resort. Wejście do resoru 30$ od osoby + 10$ za przejazd łódką tam. Nie warto zostawać na wyspie Guarahoo w ciągu dnia ze względu na muzułmanów.
      Za cały wyjazd 14 dni właczając pobyt na Sri Lnace, bilety lotnicze, kierowcę na 4 dni i nie oszczędzanie wydaliśmy 6500 na osobę. Wszelkie dokładniejsze info mogę podać. Pytajcie :)
      • moquitka Re: Malediwy-która wyspa,który resort? 22.07.13, 22:46
        Witaj

W listopadzie tego roku z 6 znajomych wybieramy się na Sri Lankę i na Malediwy. Na SRi Lance mamy juz wynajetego przewodnika, który przez 6 dni ma nas po niej obwieźć i pokazać wszystko co ciekawe. Natomiast co do Malediwów to jeszcze poza biletem nie mamy planu, którą wyspę byś poleciła, jakie sia tam cenymi ogólnie

będę wdzęczna za sugestie

pozdrawiam Gosia
    • viperix Re: Malediwy-która wyspa,który resort? 04.04.13, 10:29
      Gość portalu: mirka napisał(a):

> Bardzo proszę o Wasze opinie:
      > 1. Gdzie na Malediwach się zatrzymaliście? Jaki był koszt?
      > 2. Czy bukowaliście przez net wcześniej? Rozważam wykupienie przez pośrednictwo
      > na Sri Lance, bo doczytałam gdzieś, że to taniej wychodzi. Czy macie w tym jak
      > ieś doświadczenie?
      > 3. Trzy noce ze śniadaniem + transfer z i na lotnisko, to wychodzi mi koszt ok.
      > 6500 PLN ( 2+1) - strasznie drogo. Czy faktycznie tyle muszę przewidzieć?
      >
      > Może gdzieś już był poruszany ten temat, bardzo proszę o ewentualne przekierowa
      > nie.
      >
      > z góry dziękuję za pomoc

Witaj, ja mieszkałam na Hulhumale. Nasz hotel organizował różnego rodzaju wycieczki na picnic island, do resotów, sandbank BBQ, wędkowanie i wiele innych - więc dzięki temu poznałam Malediwy od każdej strony. Codziennie coś nowego.Leciałam linią Emirates przez Dubaj. Hotel bookowałam przez booking.com Wyjazd udał się super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka