Dodaj do ulubionych

teneryfa-problem z kartkami pocztowymi

IP: *.183.216.144.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.12.12, 20:57
minely juz 3 tygodnie a do Polski nie dotarly 4 wyslane przeze mnie pocztowki
dodam, ze kupilam znaczki w hotelu u jakiejs prywatnej firmy ktora sie tym zajmuje a nie chyba u typowej poczty na Kanarach
w kazdym razie kazali wrzucic te kartki do skrzynki u nich jak sie napisze i przyklei znaczek
no i oczywoscie ich nie ma

mial ktos podobna sytuacje? dojda w ogole czy juz pozamiatane?s
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 problem z kartkami pocztowymi Chiny, Ceuta 19.12.12, 08:37
      Inny problem jest w Chinach. Nie ma po prostu kart pocztowych! MOzna kupic w drozszych hotelach albo domach ksiazki caly plik. Podobnie musialem sie nachodzic w Ceucie, hiszpanskiej enklawie w Maroku, zeby znalezc widokowke. Ale poczta dochodzi. Podobnie jak z Gibraltaru - mini Brytania w Hiszpanii
      • Gość: Magnuna Re: problem z kartkami pocztowymi Chiny, Ceuta IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.12.12, 16:39
        Kilka razy zdarzyło sie, ze albo żadna z wysłanych kartek albo cześć nie dotarła do adresatów w Pl. Tak było z kartkami z Meksyku, Azerbejdżanu, Egiptu.
        • Gość: postmaster Porada praktyczna IP: *.phlapa.east.verizon.net 19.12.12, 21:11

W krajach mniej cywilizowanych pocztowo, Ameryka Poludniowa, Kuba, Meksyk,
          Egipt, obecnie Hiszpania:) i podobnych, naklejony znaczek nalezy widocznie przekreslic dlugopisem poniewaz istnieje prawdopodobienstwo odlepienia znaczka i wlaczenie
          do wtornego obrotu.
          • Gość: sevilla15 Re: Porada praktyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.12, 14:59
            no okropnosc:/
            i to az w 4 pocztowkach?
            skandal
            odechciewa sie je w ogole wysylac
            • Gość: opt Re: Porada praktyczna IP: *.150.155.63.internetia.net.pl 22.12.12, 22:22
              W Chinach zostawiłem kartki i pieniążki na znaczki w hotelu- doszły po 3 miesiącach, z Indii szły 6 miesięcy, z Etiopii 5 miesięcy, z Wietnamu, Kambodży, Tajlandii i Laosu dosz;ly po 8 dniach, natomiast z USA idą już drugi rok, bo doszła tylko jedna kartka a 9 jeszcze nie.Jak widać nie ma reguł, czy to biedny, zy bogaty kraj, o takirj czy innej kulturze.
    • Gość: Catherina Re: teneryfa-problem z kartkami pocztowymi IP: *.85-237-173.tkchopin.pl 11.03.13, 10:02
      Ja również mam podobną sytuację. Wysłałam z Teneryfy pocztówki już prawie miesiąc temu i wciąż ich nie ma!
    • Gość: BiT Re: teneryfa-problem z kartkami pocztowymi IP: *.internetia.net.pl 01.09.13, 21:44
      też mamy ten problem i nie możemy teraz ani odnaleźć nawet nazwy firmy, aby do nich napisać i zapytac dlaczego tak jest. Może jakiś pomysł masz na to?
      Pozdrawiamy. BiT
      • Gość: puenta Badanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 09:47

Do gabinetu lekarza wchodzi pacjentka i widzi dwoch mezczyzn w bialych kitlach.
        Prosze sie rozebrac - mowi jeden. Pacjentka rozbiera sie. Prosze sie obrocic dwa razy,
        ukucnac i zrobic trzy pompki - mowi drugi. Pacjentka wykonuje polecenia.
        Co mi dolega - pyta. My nie wiemy - odpowiada mezczyzna w bialym kitlu.
        Jestesmy malarzami pokojowymi i malujemy gabinet lekarza.
    • Gość: Gosia Re: teneryfa-problem z kartkami pocztowymi IP: *.147.42.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.19, 14:41
      My wysłaliśmy kartkę z Teneryfy 02.01. Mieszkamy we Wrocławiu. 10.01 już była :) znaczek kupiliśmy na poczcie w miejscowości w, której mieszkaliśmy. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka