nauczycielka_ang
10.01.13, 19:20
Witam,
wybieram się za kilka tygodni do Kenii z Rainbow Tours na wycieczkę "Powitanie z Afryką".
W programie jest trzydniowe safari, nigdy nie byłam w tych rejonach i mam kilka pytań do osób, które były w Kenii a także do do tych, którzy byli na tej konkretnej wycieczce. Pobyt w hotelu Jacaranda Indian Ocean.
1. Czy w lodges na safarii jest internet? Jeżeli tak to jest to płatny czy jest darmowe w-fi? jeżeli nie ma to czy byłby tam zasięg gdybym kupiła karte w kenijskiej sieci?
2. Jak wygląda sytuacja z paleniem papierochów na safari?
3. Czy podczas safari są jakieś przystanki na skorzystanie z toalety? Jeżeli tak to jak często? Mam chory pęcherz :( Jeżeli są to czy można tam zapalić przy okazji? ;)
4. Nie chcę brać Malarone, na lotnisko muszę dojechać 170km a nie można po tym prowadzić; dodatkowo przerażają mnie możliwe skutki uboczne. Czy można jechać bez zażywania tego?
5. Jakie są ceny jedzenia/drinków/napojów w hotelu/lodges? Mamy wyżywienie HB i nie wiem ile przeznaczyć na to pieniędzy.
6. Ile zabrać ze sobą $ poza opłatą za wizę i wstępy do parków narodowych? Wiadomo, że przy HB będziemy się dożywiać, w planach także piwko i drinki a także zakup pamiątek, może wycieczka fakultatywna na wyspę Wasini. Jedziemy na 8 dni - 7 noclegów z czego 2 w lodges.
7. Jeżeli ktos zrelacjonował w/w wycieczkę lub ma galerię zdjęć, slicznie proszę o linka.
Z góry bardzo dziękuję za informacje :)
Pozdrawiam.