caesar_pl 31.03.13, 20:58 sprobujmy tam korzystnie spedzic urlop. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: esteta Re: Seszele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 10:35 Dlaczego nie napiszesz tanio? Tanich wakacji nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Seszele 01.04.13, 18:40 Lot kosztuje 1300 euro na 2 osoby.Za ta cene masz 2 tygodnie na Kanarach ze wszystkim.Maly hotel na Seszelach to na dzien ok.80 euro tylko ze sniadaniem Czyli 7 dni na dwie osoby to razem 2000 euro.Przejazs z lotniska z Mahe na La Dique czyli wyspe marzen ,promem tam i spowrotem na 2 osoby to 200 euro.Mamy 2200 euro za tydzien.Wyzywienie obiad,kolacja w kneipie to na dzien na 2 osoby ok.50 euro.Mamy juz 2600 euro na tydzie.Piwo mala puszka kosztuje 2 euro.Liczac na 2 osoby na dzien 20 piw mamy na tydzien mamy 250 euro.2850 euro kosztuje juz tydzien.Dodasc pozyczenie roweru,samochodu na jeden dzien,przejazdy lodkami wiedzy wysepkami,oplaty za plaze mamy na tydzien na 2 osoby ponad 3 tys euro.I to Seszele z minimum wygod.Za ta cene masz 2 TYGODNIE Meksyk,all.Tajlandia All.Malezja all,4 tygodnie Majorka all.nawet Floryda jest tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Seszele 01.04.13, 19:04 w promocji Emirates można było kupić lot za 1800 pln z WAW Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Seszele 01.04.13, 19:23 tam sie jedzie po za pora monsunowa.I widze ze w listopadzie lot z Warszawy na Seszele kosztuje ok.700 na osobe tam i spowrotem. www.skyscanner.de/fluge/waw/sez/billigfluge-von-warschau-nach-mahe-island.html?oym=1311&iym=1311&rtn=1&charttype=1 Drozej niz z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Seszele IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 20:06 Tego się nie da czytać. O polskich znakach słyszałeś? O interpunkcji, o spacji po znakach przestankowych, o ortografii? "za pora" pisze się łącznie, zupełnie odwrotnie niż "spowrotem". Twoje wiadomości są równie dobre jak twoja pisanina? Bo dla mnie wiarygodność kogoś kto pisze tak - nie bójmy się tego stwierdzenia - flejowato jest bliska zeru. To te dwadzieścia piw dziennie na więcej nie pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Seszele 01.04.13, 20:11 odwal sie ,to co piszesz nie ma nic wspolnego z Seszelami.Zmien forum na forum "polska ortografia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrva mać Re: Seszele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 20:52 Caesar, bez zamierzonej obrazy - ty bełkoczesz. Twoje wpisy, na różnych forach, są niejasne, mgielne i chuyowo pisane. Ogarnij się trochę człowieku. Albo wynajmij kogoś kto wyjaśni twoją myśl jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Seszele 01.04.13, 21:08 nie na temat!Zmien forum.Chodzi o urlop na Seszelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fascynacja Re: Seszele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 11:54 Pirz wiencej. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Seszele 07.04.13, 11:53 Cale szczescie ze na urlopy zagraniczne nie trzeba znac polskiej gramatyki..bo tam nikt polskiego nie zna..!!ha,ha,ha...i malo ktory Polak by wyjechal,wiekszosc madrali to bezrobotne lenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Seszele 07.04.13, 13:40 Masz dużo racji. Dziś takie czasy, że wystarczy mieć kasę, by wyjechać w dowolne miejsce. Dla wielu nowobogackich, Seszele, Malediwy, Mauritius, czy - kiedyś - Dominikana są szczytem marzeń a zarazem horyzontem wyobraźni turystycznej. Jadą tam w myśl zasady "Im drożej tym lepiej". Znaczna część tych nowobogackich turystów to buraki - nieoczytani, niepiśmienni, niekumaci, nieznający obcego języka. Ja w zasadzie z takimi osobami nie mam do czynienia - zwyczajnie nie wchodzimy sobie w drogę. Ale wiem, że postrachem w kurortach, w spa są takie osoby, którym słoma z butów wychodzi, którzy pakują żarcie do toreb, sikają do bidetu, rozdziawiają gębę nie mogąc odpowiedzieć obsłudze nic więcej poza "Tenkju". Czy nieznajomość polskiej gramatyki i ortografii koreluje z takimi osobami...? Moim zdaniem - tak. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Seszele 07.04.13, 18:51 W Niemcach wystarczy byc robolem i miec zone sprzataczke..he,he..i to boli Polakow..ktorzy jako inzyniery czy prywaciarze na wczasach zycia na Malediwach spotykaja niemieckiego robola... Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 do kornela 11.04.13, 12:41 > Znaczna część tych nowobogackich > turystów to buraki - nieoczytani, niepiśmienni, niekumaci, nieznający obcego języka. Obrażasz wielu ludzi. >Ja w zasadzie z takimi osobami nie mam do czynienia - zwyczajnie nie wchod > zimy sobie w drogę. Ale wiem, że postrachem w kurortach, w spa są takie osoby, > którym słoma z butów wychodzi, którzy pakują żarcie do toreb, sikają do bidetu, > rozdziawiają gębę nie mogąc odpowiedzieć obsłudze nic więcej poza "Tenkju". C > zy nieznajomość polskiej gramatyki i ortografii koreluje z takimi osobami...? M > oim zdaniem - tak. Skąd to wiesz, jeżeli nie masz z takimi osobami do czynienia?. Aha, zapomniałem...Kornelek (choć ma małą główkę) wie wszystko !. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: do kornela 11.04.13, 16:30 Przylazłeś na to forum tylko z mojego powodu? ROTFL Dla wyjaśnienia forumowiczom: skrytykowałem kilka wypowiedzi scorpio1956 na forum Egipt, gdzie pisał bzdury na temat Sudanu a także napiętnowałem jego ksenofobiczne obsesje w innym wątku . Od tego czasu facio łazi za mną po różnych forach i wątkach. Infantylizm. Co do bieżącego wątku: czytaj ze zrozumieniem. Moja wypowiedź na temat nowobogackich turystów opiera się różnych obserwacjach i ma charakter opinii. Pewna część turystów udających się na Malediwy czy Seszele to osoby oczytane, piśmienne, kumate, znające obce języki :) A buraki się nie obrażą :) k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: np Re: Seszele IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 16:37 hehehe rozbawiają mnie troche takie wypowiedzi... jak mozna porownywac MAksyk czy Tajlandie z Seszelami??? Owszem hotel, jedzenie a nawet same loty są o wiele droższe od MAksyku czy wpomnianych Kanarów ale... 1. Nie musisz wstawać o 6:00 by iść na plaze i zając sobie miejsce na lezaku, bo za chwilę będzie wiecej ludzi niz miejsca na plaży....na Seszelach każdy może znależć własną plażę 2. Brudne, zaśmiecone plaże, porozrzucane butelki??? w Malezji jak najbardziej... na Seszelach? Nigdy w zyciu nie widzialam, choć jezdżę tam regularnie... 3.Ponieważ jest to drogi kierunek... nie napotkamy tam przypadkowych ludzi bląkających sie po plażach przez co Seszele są jednym z najbezpieczniejszych panstw Afryki (mam poruszyć kwestię Meksyku? :D myśle, że kazdy choc troche slyszal...) 4. Krajobrazy nawet w 10 % nie przypominają wymienionych przez Ciebie państw 5. Jesli ktos chce tylko siedziec i pić piwa.. to masz racje- Seszele nie będą najlepszymi wczasami.... chyba, że zamienimy rutynowe piwo-ktorego możemy sie napic w polskim barze, na aromatyczny waniliowo-karmelowy rum (najlepszy smakowyy rum, kttory pilam) 6. Niektorzy wolą zobaczyć kawalek rajskiego swiata za cenę minimalnych wygód, inni wolą hotelową plażę w zamian za zastawiony obficie stół z opcją all inclusive w olbrzymim 5* hotelu oczywiscie wybor nalezy do kazdego z nas... jednak dla mnie... jesli ktos potrzebuje jedynie plazy slonca i morza...niech jedzie do egiptu czy tunezji... są to ejszcze tansze wakacje niz meksyk. JEsli chcesz jechac do MEksyku... ten tez ma swoje uroki.. ale na pewno opcja ze zwiedzaniem nie kosztuje duzo mniej niz podroz po Seszelach :) a za plazami stoję murem... NIGDZIE nie widzialam chocby podobnych... pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volksdeutsch Szelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:53 Sizar, subtelności uchodzą twojej buraczanej uwadze, napiszę więc kodem otwartym - spadaj żałosny trepie. Naprawdę, nie widzisz tego, ze nikt z tobą, analfabeto, nie chce wymieniać informacji. Twój bełkot znięchęca do jakiejkolwiek konwersacji. Z wyjątkiem tej właśnie. Czy mam napisać jeszcze jaśniej? Acha, szelki - powieś się na nich smutny pajacu. I wklej swoje zdjęcie. Skąd u ciebie, analfabeto, parcie na klawiaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Szelki 11.04.13, 15:29 piana ci z geby leci z zazdrosci ze Ceaesar planuje nastepny urlop na Seszelach.Nie planujesz tam urlopu to sie odwal.Czekam na odpowiedzi ludzi ktorych na urlop tam stac ale nie chca przeplacac.A ty dziadu spadaj na forum Polskie Morze..ha,ha,ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volksdeutsch Re: Szelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 18:36 Podaj dokladna date. Przylece aby kopnac ciebie w twoja smierdzaca dupe trepie zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Szelki 12.04.13, 15:50 umiesz latac?obetrzyj se gebe bo znow ukidana piana ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volksdeutsch Re: Szelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 17:58 Pakuj się. I daj se siana. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Szelki 12.04.13, 20:14 www.seychellen-forum.de/index.php?sid=30ea0da0dadf78f3a204c63bbbed3082 znow trzeba siegac po pomoc do Niemcow bo durne folksdeutsche caly czas przeszkadzaja...A za tego typu zdjecia czy sprawozdania z podrozy Niemcy sa wdzieczni,nie jak niektore tu Poltonie zazdrosni... www.seychellen-forum.de/viewtopic.php?f=9&t=7919&sid=30ea0da0dadf78f3a204c63bbbed3082 Ten tu ponizej byl juz 3 razy na Szelkach,oj to folksdeutsch go nienawidzi... www.bgp-welt.de/phpkit/include.php?path=content&contentid=25 Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka173 Re: Seszele 24.09.13, 22:06 Nie ma się tu co napinać i wyzywać. Seszele to niesamowity kraj i niezapomniane miejsce. Jak ktoś był na La Digue to pewnie wie o co chodzi - takiego krajobrazu nigdzie na świecie nie ma, takich gór wulkanicznych rozciągniętych wokół pięknych plaż. Porównanie do Meksyku itp nie ma sensu bo to 2 róże i odmienne kierunki. Jak ktoś chce mieć all to wybierze Meksyk, Dominikanę czy Tajlandię, jak ktoś nie chce kompromisu i widoki są dla niego najważniejsze to jedzie na Bora Bora czy właśnie Seszele. Jeśli ktoś chce się dowiedzieć coś o tym kraju to można podpytać ludzi, którzy takie miejsca odwiedzają często na forum trip4cheap.pl - np tu są seszele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wymioty Spam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 12:47 Spadaj ze swoim zalosnym spamem, glupawa pindo. Odpowiedz Link Zgłoś