Dodaj do ulubionych

Gran Canaria czy Teneryfa

IP: *.u.mcnet.pl 29.07.04, 12:49
Chcemy wybrac sie w podroz poslubna na Kanary.
Czy ktos moglby polecic na ktora wyspe lepiej pojechac?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:12
      zdecydowanie Teneryfa, a jak ma być bajkowo to Puerto de la Cruz na północy lub
      hotelik na płaskowyżu Maska
    • Gość: Mariusz Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 01:00
      Na Gran Canari nie byłem byłem na Teneryfie. Jest bardzo fajnie
      ( prawdopodobnie jedynym fajnym widokiem na Gran Canari jest widok na wulkan
      Teide na TENERYFIE :-) - czego zazdroszcza mieszkańcom G.C. mieszkańcy Teneryfy
      i chociażby z tego powodu nie specjalnie jedni za drugimi przepadają :-).
      Byłem na paru wycieczkach fakultatywnych na Teneryfie jakby co mogę coś
      podpowiedzieć
      • Gość: yaneczka Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 09:53
        Głosuję tak jak poprzednicy: Teneryfa - bez dwóch zdań! Byłam na obydwu
        wyspach, całkiem soldnie je zjeździłam i uważam, że Gran Canaria się nie umywa.

Faktycznie północ Teneryfy jest absolutnie bajkowa, zdecydowanie bardziej
        zielona niż południe, choć odrobinę chłodniejsza.
    • Gość: Ewa Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.chello.pl 01.08.04, 19:37
      Byłam na obu wyspach i dodatkowo na Gomerze. Pytanie GC czy Teneryfa jest z
      gatunku Zakopane czy Sopot. Każda z tych wysp jest inna, niepowtarzalna, każdą
      warto zobaczyć.
      Z Teneryfy jest więcej wycieczek fakultatywnych ( choćby wspomniana Gomera),
      ale na Grand Canarii jest mniej turystów i też jest co oglądać.
      Radzę rzucać monetą.
      • crucero Re: Gran Canaria czy Teneryfa 02.08.04, 02:28
        zgadzam sie z tym. ogladanie fotek w necie lub od znajomych nigy nie odda
        rzeczywistosci. wszystko zalezy od tego co chcecie robic. bo jeski to ma
        byc "Wasza"wycieczka poslubna i chcecie sie pobyczyc na plazy i nic wiecej to
        rzuccie euro. a jesli chcecie sie zdziwic.... jedzcie na teneryfe i jedzcie
        promem na dwa dni na gc. albo odwrotnie. wszystkie kombinacje dzialaja
        niezawodnie. choc T ma 3 punkty ktore sa niesamowite:Teide, Masca i Mercedes,
        to z drugiej strony GC nie ma jakis spektukularow, ale jest baaaardzo piekna.
        obojetne co wybiezecie - nie zapomnicie
    • Gość: tommy Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.visp.energis.pl 02.08.04, 08:24
      zależy kiedy tam jedziesz, jeśli teraz to Teneryfa, ja jeżdzę na kanary w
      lutym, wtedy u nas zima a tam raj, w zimę lepiej jechać na gran canarię - jest
      cieplej, zalety: teneryfa- najfajniejsze zoo na świecie, niesamowity krajobraz
      (gwiezne wojny tam kręcono), cudowny park wodny z pokazem delfinów, ale dobra
      pogoda tylko na pd., gran canaria: zajebisty klimat cały rok (na pd., byłem 5
      razy i nigdy nie miałem złej pogody), świetne lokale z dyskotekami, karnawał (w
      lutym) taki jak w rio, świetna plaża i rozrywki na każdą kieszeń, polecam
      restaurację gdzie można najeść sie ile kto chce za 6 euro (naprawdę niezłe
      jedzenie) - jest w pobliżu Jumbo, znam te rejony prawie jak własną kieszeń więc
      jeśli masz pytania chętnie odpowiem
      • omango Re: Gran Canaria czy Teneryfa 02.08.04, 15:19
        ok, ja mam pytanie :-)
        chcemy pod koniec roku (pierwsza pol grudnia) wybrac sie na deski na Kanary
        (wieje przez caly rok :-) niestety ceny mnie odstraszaja...

Czy mozesz polecisz jakies biuro podrozy?
        No i oczywiscie gdzie lepiej - Teneryfa Czy GC?
        Jakie sa ceny za wynajem deski? (na razie planujemy wypozyczyc na miejscu)

Bylam dwa lata temu na Teneryfie - placilam specjalna stawke dla pracownikow
        biura turystycznego (za tydzien - ok 1100 pl) wiec teraz jak zobaczylam ceny w
        necie to zaszokowalo mnie... w zasadzie dwa razy wiecej! a chcielibysmy jechac
        na dwa tygodnie...
        • omango Re: Gran Canaria czy Teneryfa 04.08.04, 11:05
          podciagam :-)
    • Gość: Anka Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 16:43
      Witajcie! Ja w zeszłym roku byłam w podróży poślubnej na Teneryfie. Było super
      oprócz hotelu. Miał być 3, 5 * a w rzeczywistości tylko 3. Na wyspie mają
      problemy z kanalizacją, oprócz tego nie brakuje tam robactwa. Dlatego
      koniecznie tylko hotel 4* lub 5*. Naprawdę warto wydać trochę więcej kasy i być
      spokojniejszym. Spokojne jest na Fueventurze a Gran Canaria ma bardziej
      urozmaicony krajobraz. Ja byłam na Teneryfie, w Playa des Palmas i tam było
      głośno i za dużo hałaśliwych niemieckich i angielskich turystów. Żałowałam że
      nie wykupiłam wczasów na Fueventurze - boskie plaże!
      Udanej podróży! Anna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka