Gość: Aska IP: *.u.mcnet.pl 29.07.04, 12:49 Chcemy wybrac sie w podroz poslubna na Kanary. Czy ktos moglby polecic na ktora wyspe lepiej pojechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaja Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:12 zdecydowanie Teneryfa, a jak ma być bajkowo to Puerto de la Cruz na północy lub hotelik na płaskowyżu Maska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 01:00 Na Gran Canari nie byłem byłem na Teneryfie. Jest bardzo fajnie ( prawdopodobnie jedynym fajnym widokiem na Gran Canari jest widok na wulkan Teide na TENERYFIE :-) - czego zazdroszcza mieszkańcom G.C. mieszkańcy Teneryfy i chociażby z tego powodu nie specjalnie jedni za drugimi przepadają :-). Byłem na paru wycieczkach fakultatywnych na Teneryfie jakby co mogę coś podpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaneczka Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 09:53 Głosuję tak jak poprzednicy: Teneryfa - bez dwóch zdań! Byłam na obydwu wyspach, całkiem soldnie je zjeździłam i uważam, że Gran Canaria się nie umywa. Faktycznie północ Teneryfy jest absolutnie bajkowa, zdecydowanie bardziej zielona niż południe, choć odrobinę chłodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.chello.pl 01.08.04, 19:37 Byłam na obu wyspach i dodatkowo na Gomerze. Pytanie GC czy Teneryfa jest z gatunku Zakopane czy Sopot. Każda z tych wysp jest inna, niepowtarzalna, każdą warto zobaczyć. Z Teneryfy jest więcej wycieczek fakultatywnych ( choćby wspomniana Gomera), ale na Grand Canarii jest mniej turystów i też jest co oglądać. Radzę rzucać monetą. Odpowiedz Link Zgłoś
crucero Re: Gran Canaria czy Teneryfa 02.08.04, 02:28 zgadzam sie z tym. ogladanie fotek w necie lub od znajomych nigy nie odda rzeczywistosci. wszystko zalezy od tego co chcecie robic. bo jeski to ma byc "Wasza"wycieczka poslubna i chcecie sie pobyczyc na plazy i nic wiecej to rzuccie euro. a jesli chcecie sie zdziwic.... jedzcie na teneryfe i jedzcie promem na dwa dni na gc. albo odwrotnie. wszystkie kombinacje dzialaja niezawodnie. choc T ma 3 punkty ktore sa niesamowite:Teide, Masca i Mercedes, to z drugiej strony GC nie ma jakis spektukularow, ale jest baaaardzo piekna. obojetne co wybiezecie - nie zapomnicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.visp.energis.pl 02.08.04, 08:24 zależy kiedy tam jedziesz, jeśli teraz to Teneryfa, ja jeżdzę na kanary w lutym, wtedy u nas zima a tam raj, w zimę lepiej jechać na gran canarię - jest cieplej, zalety: teneryfa- najfajniejsze zoo na świecie, niesamowity krajobraz (gwiezne wojny tam kręcono), cudowny park wodny z pokazem delfinów, ale dobra pogoda tylko na pd., gran canaria: zajebisty klimat cały rok (na pd., byłem 5 razy i nigdy nie miałem złej pogody), świetne lokale z dyskotekami, karnawał (w lutym) taki jak w rio, świetna plaża i rozrywki na każdą kieszeń, polecam restaurację gdzie można najeść sie ile kto chce za 6 euro (naprawdę niezłe jedzenie) - jest w pobliżu Jumbo, znam te rejony prawie jak własną kieszeń więc jeśli masz pytania chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: Gran Canaria czy Teneryfa 02.08.04, 15:19 ok, ja mam pytanie :-) chcemy pod koniec roku (pierwsza pol grudnia) wybrac sie na deski na Kanary (wieje przez caly rok :-) niestety ceny mnie odstraszaja... Czy mozesz polecisz jakies biuro podrozy? No i oczywiscie gdzie lepiej - Teneryfa Czy GC? Jakie sa ceny za wynajem deski? (na razie planujemy wypozyczyc na miejscu) Bylam dwa lata temu na Teneryfie - placilam specjalna stawke dla pracownikow biura turystycznego (za tydzien - ok 1100 pl) wiec teraz jak zobaczylam ceny w necie to zaszokowalo mnie... w zasadzie dwa razy wiecej! a chcielibysmy jechac na dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Gran Canaria czy Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 16:43 Witajcie! Ja w zeszłym roku byłam w podróży poślubnej na Teneryfie. Było super oprócz hotelu. Miał być 3, 5 * a w rzeczywistości tylko 3. Na wyspie mają problemy z kanalizacją, oprócz tego nie brakuje tam robactwa. Dlatego koniecznie tylko hotel 4* lub 5*. Naprawdę warto wydać trochę więcej kasy i być spokojniejszym. Spokojne jest na Fueventurze a Gran Canaria ma bardziej urozmaicony krajobraz. Ja byłam na Teneryfie, w Playa des Palmas i tam było głośno i za dużo hałaśliwych niemieckich i angielskich turystów. Żałowałam że nie wykupiłam wczasów na Fueventurze - boskie plaże! Udanej podróży! Anna Odpowiedz Link Zgłoś