Gość: rinka IP: *.tvgawex.pl 03.08.04, 22:51 Proszę o opinie osób, które miały doświadczenia z tym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kemot06 Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 07:50 Ja lece z tego biura do sharmu 19 sierpnia! a ty??I nie negatywnego na temat tego hotelu nie słyszałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:13 Znajomi wyjeżdżali kilka razy i byli super zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meG Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 16:37 SELECTOURS to świetne biuro!Byłam z nimi w Sharm w lipcu i jestem pewna że to jest najfajniejsze biuro z jakim kiedykolwiek podróżowałam!Pozdrowienia dla wszystkich którzy wybierają się do HALOMY!To jest jedyny słuszny wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viv Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.protonet.pl 04.08.04, 22:19 Bardzo w porzadku biuro :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rinka Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.tvgawex.pl 04.08.04, 22:28 Bardzo Wam dziękuję. Uspokoiliście mnie. Wybieram się z nimi we wrześniu do Tunezji, a jak dotąd praktycznie nic o nich nie słyszałam, poza kilkoma pozytywnymi opiniami własnie z forum. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 213.25.43.* 05.08.04, 09:32 Radzę poczytć starsze wątki o tym biurze /te sprzed kilku miesięcy/ Odpowiedz Link Zgłoś
rinkaa Re: SELECTOURS - zna ktoś??? 09.08.04, 23:32 odświeżam :)) Bo wyjazd tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem z nimi Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:52 Mialem z nimi kontakt 2 razy.Bylem w 1999 roku i 2000 w Tunezji.Raz Mahdia,raz Sousse i musze powiedziec,ze chyba tak wszedzie,to zalezy od miejsca,hotelu,standardu.Pierwszy poby zajebisty.Niezly hotel jak na 3 gwiazdki,basen,jedzenie naprawde swietne. Drugi pobyt juz slabiej - hotel,ktory przezywal rozkwit chyba w latach 60,brudno,jedzenie cienizna..Biuro zawsz jednak wywiazalo sie z obietnic,no moze za tym drugim razem ta tlusta stara blondyna w okluarach,ktora siedziala w biurze (nie wiem,czy jest tam jeszcze) mogla uprzedzic,ze hotel to ruina,ale poza tym biuro oki:-) Chyba mozna polecic........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.inetia.pl 13.08.04, 16:27 Byłam z tym biurem w Egipcie w ubiegłym roku i byłam bardzo zadowolona, wszystko załatwili jak trzeba! Znajomi byli też z tym biurem w Tunezji i też bez lipy! W tym roku też bym chętnie wybrała sie z tym biurem niestety terminy nie pasują mi do urlopu. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMU Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 217.153.24.* 13.08.04, 16:33 Totalny KANAŁ - nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:12 a dlaczego kanal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmd Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 212.127.77.* 13.08.04, 22:16 biuro bardzo słabe , niepolecam , byłem z nimi w egipcie , gdzie było wiele przekłamań . polecam niemieckie biura . to co jest napisane lub powiedziane na pewno dotrzymają .sprawdziłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:34 Polecam biuro, byłem z nimi kilka razy w tunezji. Biuro wywiązuje się ze wszystkiego, jeżeli ktoś moze zawalić to hotelarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.tvgawex.pl 19.08.04, 12:31 Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
sc77 Re: SELECTOURS - zna ktoś??? 19.08.04, 17:09 Ha Ha Ha niemieckie biura !! Czy to jakaś propaganda ?? L-Tur - dawno takiego syfu nie widziałem. Coś okropnego, wszystko niezgodnie z ofertą, na miejscu dopłata, koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:37 Co za sielanka ? No niestety ja mam zdecydowanie gorsze odczucia po 2 tygodniach z tym biurem .Wielka wpada ,mimo ,że egipt jest wspaniały.Opis hotelu w katalogu a to co zastaje się na miejscu ,to tak jak by ktoś specjalizował się w pisaniu bajek .Niestety bajki z selectoursem są tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatta Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 13:08 Do przemyślenia o biurze: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,2228951.html miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,2231219.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: 217.8.186.* 24.08.04, 15:35 byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy ale warte przytoczenia ) 1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach 2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie . 3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów . 4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd. to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to biuro a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie" cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze . b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby . Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część piniędzy . Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić . Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa co będzie dla mnie dużą satysfakcją . Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się naciągaczem i oszustem . ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać do kraju tłumacząc się lotami . Odpowiedz Link Zgłoś
tercelka Re: SELECTOURS - zna ktoś??? 01.09.04, 17:42 z takim upierddliwcem to żadne biuro nie ma szans, masz rację idz do sądu i walcz o 3/4 doby.ale załącz tez do sądu zaswiadczenie o zdrowym umyśle , a z tym będzie trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: SELECTOURS - zna ktoś??? IP: *.crowley.pl 27.08.04, 10:19 Tydzień temu wróciłam z 2-tygodniowego pobytu na Krecie organizowanego przez to biuro. Nie mam żadnych zasterzeżeń co do organizacji i przebiegu wczasów. Wszystko było zgodne z ofertą - przeloty o czasie, hotel taki jak w ofercie, rezydentka w porządku. Jestem z Krakowa i ngdy wczesniej nie słyszałam o tym biurze - zaryzykowałam ale jestem zadowolona. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MHL Re: SELECTOURS - nie polecam ... dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 12:10 Selectours - wielkie dziadostwo .... byłem w sierpniu w Tunezji, w drodze do hotelu rezydent zostawił mnie z żoną w obcym hotelu i kazał czekać na transport. Bus przyjechał po 3 godzinach, po wielokrotnych telefonach z mojej strony dowiedziałem się, że to jest moja wina bo jadę tylko z żoną do najodleglejszego hotelu. Rezydenci są niekompetentni, nic ich nie interesuje. W tym samym hotelu byli klienci Viva tours , których identyczna wycieczka kosztowała 200 zł taniej, a rezydeny był na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: SELECTOURS - nie polecam ... dziadostwo IP: *.eu.org 09.09.04, 19:49 Ja tez nie polecam. Kilka dni temu wróciłam z Egiptu, biuro robi przekręty, płacisz za lepszy hotel a na miejscu kwateruja cie w gorszym. I to nie byl przypadek , ze my tak mieliśmy bo przed naszym wyjazdem przyleciała inna grupa z Polski i tez mieli ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: SELECTOURS - nie polecam ... dziadostwo IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 15:16 W lutym 2002 wybralem sie z nimi do Egiptu-rejs z pobytem w Hurgadzie. Rezydent niekompetentny i malo zainteresowany grupa.Zakwaterowali nas w pokojach nizszej kategorii (2 noce). Po powrocie przez 6 m-cy szly pisma miedzy mna,ich biurem , i Wydzialem Turystyki.W koncu poczuli sie i zwrocili mi 114 zl. Odpowiedz Link Zgłoś