IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 11:44
Wybieram sie do Rumunii z kolezanką. Podobno jest tam bardzo pieknie i
tanio.Jak sie najlepiej tem dostac(i najtaniej)? Czy jest bezpiecznie
(szczególnie jesli podruzuja dwie dziewczyny bez meskiej obstawy? Pozdrawiam i
z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Goska Re: Rumunia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 11:48
      Przepraszam Oczywiście podróżowac pisze sie przez o z kreska.
    • Gość: RAFAL Re: Rumunia IP: 148.235.240.* 29.03.02, 20:54
      Gość portalu: RAFAL napisał(a):
      Czesc GOSKA bylem w Rumuni Jak wiesz juz sama masz dobre informacjie na ten
      temat.Pojechac tam mozna bardzo prosto i tanio .Pociagiem i
      autobusem.Bezpieczniej jest pociagiem.Dworcce nie sa zbyt okazale .Ico
      najwazniejsze Rumuni wstydza sie cyganow i to bardzo.Co mozna zobaczyc {niewiem
      czy dobrze napisze nazwy tych miejscowosci} Constanca jest jak Sopocki curort
      Brashow jak Zakopane no i oczywiscie musisz zobaczyc zamek Drakuli nawet ladnie
      go odnowili {nie zapomnij o siedmiogrodzie,za chiny nie moge sobie teraz
      przypomniec jak sie nazywa siedmingrod po rumunsku}.Sprawdz tez TAROM ERLans
      nawet jak bilet jest troszeczke drozszy to warto leciec samolotem {ja lecialem
      samolotem z przesiadka do Kairu ale ze przesiadka byla zaplanowana i dluga to tez
      zobaczylem rumunie. Pozdrowienia z MEKSYKU bo tu teraz jestem RAFAL

• Gość: qwwqe Re: Rumunia IP: *.kul.lublin.pl 04.04.02, 17:16
        polecam droge,ktora jest nie droga i szybka.1 z lublina autobus do kolomyi na
        ukrainie,pozniej pociag do czerniewiec a z tamtad bedziesz tam o 7 rano co 0,5
        godziny autobus do suczwy albo batoszan.z suczawy pociagiem dojedziesz gdzie
        chcesz ja bylem w braszov i na zamku drakuli w branie ,blisko jest tez nad
        morze,ten pociag o ktorym pisze jedzie z przemysla bezposrednio do czerniowiec
        tylko tak jest troche drozej ,mozna wsiasc w niego takze we lwowie.2
        bezposredni autobus z przemysla do suczawy
        z ta droga to jest tak ,ze musisz wiedziec gdzie jechac bo jak chcesz do
        siedmiogrodu to lepiej przez wegry
    • Gość: Pio Re: Rumunia IP: *.tele2.pl 12.04.02, 14:19
      Chyba najtaniej jest jak jedziesz przez Ukrainę (z przemyśla autobusy), a potem
      znuff autobusem do Suczawy.

Owszem jest pięknie i bezpiecznie, a ludzie są super.
      Zjechałem prawie całą stopem - 0 problemów.

Chcesz więcej info - zapraszam na priv piotrotek@interia.pl

pzdr

Pio
    • Gość: Sengir Re: Rumunia IP: *.icpnet.pl 12.04.02, 23:50
      Potwierdzam. Też byłem, było super. Wprawdzie byliśmy w czterech facetów, ale
      nie zauważyliśmy niczego, co mogłoby wskazywac, że podróżowanie po Rumunii moze
      być bardziej niebezpieczne niż po Polsce.
      Gdybyś chciała, mogę Ci udzielić szerszych informacji (m.in. o dojeździe przez
      Węgry - bo tak jechaliśmy) email: sengir@monoid.icpnet.pl
    • Gość: Luk Re: Rumunia IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 13.04.02, 06:11
      Zamierzam jechac w koncu lipca samochodem z Warszawy do Rumunii i troche tam
      pojezdzic. Jaka jest najlepsza i bezproblemowa trasa ; chodzi mi o najszybsza z najmniej
      uciazliwymi przejsciami granicznymi. I jak sobie radzic juz na miejscu w Rumunii jesli
      chodzi o zakwaterowanie, zakup benzyny etc. ?
      • Gość: Sengir Re: Rumunia IP: *.icpnet.pl 13.04.02, 20:04
        Nie jeżdziłem wprawdzie samochodem, ale podejżewam, że lepsza będzie trasa
        przez Słowację i Węgry (myśmy przekraczali granicę w Oradei, i nie widziałem
        jakiś wielkich kolejek - więc myślę, że nie powinno być problemu).
        • Gość: Luk Re: Rumunia IP: *.montreal36.dialup.canada.psi.net 14.04.02, 23:45
          A jak dawales sobie rade z zakwaterowanie ? Czy przemieszczales sie po kraju, czy tylko
          plaza ?? Bo ja zamierzam pojezdzic, dlatego wlasnie samochod.
          • Gość: Sengir Re: Rumunia IP: *.icpnet.pl 14.04.02, 23:56
            Po pierwsze, to przepraszam za rażący błąd ortograficzny który zdarzyło mi się
            zrobić (do teraz mi wstyd, na usprawiedliwienie mam jedynie to, że było późno).
            Po drugie: nie leżałem na plaży nawet kilku minut, tylko chodziłem po górach.
            Byłem w Transylwanii.
            Z noclegami problemów raczej być nie powinno (chociaż nie wiem jak w większych
            miejscowościach - z tanimi oczywiście, bo hotel to zawsze znajdziesz) - w
            Rumunii jest dość dużo schronisk i campingów, a prócz tego wszędzie się wolno
            rozbijać na dziko.
            Ale w każdym razie - spaliśmy m.in. w Sighishoarze - na kampingu z basenem -
            wyniosło to nas ok. 6 zł na osobę - a w dodatku byliśmy jedynymi gośćmi tego
            kampingu (to było we wrześniu).
            W schronisku zaś raz spaliśmy za cenę 10 zł od osoby w pokojach dwójkach.
            No, to na tyle jeśli idzie o płatne noclegi w Rumunii - reszta to spanie w
            namiocie, koczowanie na dworcu albo przed McDonaldem w Oradei itp. - ale
            wszystko oczywiście z naszego własnego wyboru :)
            A jeśli idzie o jeżdzenie samochodem, to spotkaliśmy tam Polaków którzy właśnie
            wracali, i mówili że stan dróg jest chyba nawet lepszy niż w Polsce
            • Gość: Luk Re: Rumunia IP: 154.5.38.* 16.04.02, 04:00
              dzieki za obszerne informacje. Podniosles mnie na duchu, bo tyle slyszalem o Rumunii
              rzeczy nienajlepszych. Twoje opowiadanie podbudowalo mnie i zdecydowanie jade.
              Gdyby jeszcze przyszly ci jakies konkretne informacje praktyczne to skrobnij, ok.
              pozdrofka
              • Gość: Sengir Re: Rumunia IP: *.icpnet.pl 16.04.02, 19:57
                Odpowiem krótko - najczęściej negatywnie wypowiadają się osoby które nigdy tam
                nie były (w dodatku im ktoś gorsze rzeczy opowiadał tym rzadziej jeździł
                gdziekolwiek). Zazwyczaj jeśli ktoś pojechal to wypowiadał się co najmniej
                pozytywnie :)
                • Gość: sd Re: Rumunia IP: *.kul.lublin.pl 20.04.02, 12:31
                  potwierdzam z e jest super bylismy w trojke 2 plus jedna i z suczawy do
                  transylwani dojechalismy stopem
                  • Gość: edi Re: Rumunia IP: *.elektrownia / 10.55.9.* 23.04.02, 10:22
                    Ppzejechałem przez Rumunię od miasta Giula na Węgrzech do Russe.Wspaniała
                    trasa, przyjażni ludzie i pomocni.Kraj przepiękny.Warto jechać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka